Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 111

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 maja 2011, 22:15

Ciekawe,czy beda zmiany a jesli tak,to jakie.
Forlan za Eliasa,Merida za Koke,Filipe za Antka i jazda,bo to juz naprawde nie jest smieszne... Liczylem na conajmniej 9 punktow w tych czterech ostatnich meczach... Optymista ze mnie :roll:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 maja 2011, 22:24

Filipe w ogole powinien grac od poczatku zamiast Antka Lopeza...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 maja 2011, 23:00

Filipe w ogole powinien grac od poczatku zamiast Antka Lopeza...
Fakt. Jak juz wczesniej wspominalem,powoli przestaje rozumiec Quique. 5 minut Meridy ? To jakis zart ?

Mecz bez historii. W Atleti nie bylo ani jednego zawodnika,ktory wzialby na siebie ciezar gry,pociagnal ekipe do przodu,dal znak do ataku. Ani jednego... Mile zlego poczatki. Ten sezon zaczal sie znakomicie,ale cos czuje,ze koncowka da sie we znaki wszystkim kibicom Rojiblancos. Pisalem w 'pewniaku',ze kilku graczy jest juz dusza na wakacjach,a dzisiejsze spotkanie tylko to potwierdzilo. Slabizna na calej linii.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 maja 2011, 23:08

Panowie zafundowali nam kolejny zimny prysznic...Po dobrym poczatku zmarnowali mecz.Pytam sie gdzie jest Aguero :?: w ogole go nie widac w grze.Mam wrazenie,ze po tych pieciu meczach bez porazki,cos sie zacielo od czasu remisu z Espaniolem,potem slabe 1:0 z Deportivo a potem juz bylo tylko gorzej :(
Niezaleznie od tego,jak sie sezon zakonczy,mysle,ze QSF i tak poleci ze stanowiska i teraz juz nie wiem,czy to mnie oburza tak,jak na poczatku...oni potrzebuja trenera,ktory jakos na nich wplynie.Quique jak przyszedl poukladal ich gre tak,ze mieli swietny sezon,ale jak graja slabo,to nie potrafi ich zmotywowac.Aquirre,wroc :) !

illes
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 11 maja 2011, 0:02

może ktoś w kilku zdaniach napisac jak sie dzisiaj zaprezentowal Giovani dos Santos? Wiem tylko tyle że zaliczył asyste, a jak wygladala jego gra?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 maja 2011, 0:38

illes pisze:może ktoś w kilku zdaniach napisac jak sie dzisiaj zaprezentowal Giovani dos Santos? Wiem tylko tyle że zaliczył asyste, a jak wygladala jego gra?
Kilku zdan Ci nie wypoce,ale cos tam naskrobie :P Obok Bakircioglu najlepszy pilkarz na boisku moim zdaniem. Przez wiekszosc meczu nekal obrone Atleti rajdami z glebi pola. Po jednym takim rajdzie trafil w slupek + asysta o ktorej wpomniales. Bardzo podoba mi sie atak Racingu - na szpicy typowy srodkowy napastnik Rosenberg,a pod niego podwieszony szybki Gio. W ogole fajna ekipe sklecil ten Hindus (?) w Santander - Tziolis,Gio,Rosenberg,Bakircioglu,Henrique,Munitis oraz dobry trener jakim niewatpliwie jest Marcelino. Bardzo ciekawa druzyna,ktora zasluzenie utrzymala sie w PD.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 maja 2011, 2:44

Na atletico poland napisali,jakoby wsrod wlodarzy klubu trwala walka o to,kto bedzie treneren od przyszlego sezonu (QSF juz jest laczony ze Spartakiem Moskwa, :?: a gdzie indziej czytalam,ze z Aston Villa...),tzn.Cerezo podobno chce Caparrosa,a Gil Villasa Boasa (a kto by go teraz nie chcial :) )
Nie wiadomo,ile w tym prawdy,milo by bylo,gdyby akurat plotka z Caparrosem okazala sie choc troche prawdopodobna.Czyli sagi "Kto bedzie trenerem od przyszlego sezonu" ciag dalszy...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 maja 2011, 3:12

Caparrosa lubie za charakter,stawianie na mlodych i bardzo fajne 4-2-3-1 z Susaeta & Muniainem na skrzydlach. Jednak jego asekuranctwo,ktore zobaczylem ostatnio w meczu z Espanyolem po prostu zwalilo mnie z nog :roll: Przy stanie 1-1 w 60 minucie zdjal dwoch ofensywnych pilkarzy zastepujac ich bodajze Ustarizem (DC) i Orbaizem (DMC). Takiego czegos w Atleti bym mu nie wybaczyl,choc z tych wszystkich kandydatur,oprocz Boasa,wydaje sie byc najlepsza opcja jak dla mnie.

Adrian znakomicie spisuje sie w Depor. Wczoraj znowu strzelil bramke i obok Rikiego byl najlepszym graczem (przynajmniej w I polowie,ktora widzialem) na boisku. To naprawde moze byc znakomity transfer :!:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 maja 2011, 3:31

Ach te zmiany trenerow.W sumie najlepszy byl chyba Aguirre,potem ten epizod z Resino,no i QSF.Dobra robote wykonal,o czym swiadcza wyniki z zeszlego sezonu,ale jak przyszedl slabszy moment,to juz inna sprawa...W tych plotkach z Caparrosem musi cos byc,skoro coraz ich wiecej.Jakby nie bylo,Athletic gra niezly sezon.Zmiana trenera wydaje sie byc przesadzona,i chyba niestety slusznie,bo same transfery,chocby nawet nie wiem jak spektakularne (a w takie nie wierze :wink: ) tu nie pomoga... Ten Adrian z Deportivo,to rzeczywiscie niezly zawodnik jest,skoro tam sie spisuje,to i i nas bedzie wymiatal,mam nadzieje :)
A propos jeszcze ostatniego meczu,podobno wszyscy,i fani,i nawet sami zawodnicy,sa wsciekli na QSF,za ten numer ze skladem w meczu z Racingiem:roll:
I dlatego teraz leca teksty "wiemy,ze zostaly nam tylko 2 mecze i oba musimy wygrac" Oby udowodnili to na boisku :!:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 maja 2011, 4:07

QSF dziwnie reaguje na porazki. Troche sie gubi,zmienia pilkarzy,podejmuje dziwne decyzje... Zamiast dac pilkarzom do sluchu woli zrobic kilka roszad i czekac na cud. Z drugiej strony w tym sezonie naprawde nie mial latwo:

1) Godin z najlepszego defensora MS stal sie mocno srednim wyrobnikiem popelniajacym blad za bledem
2) Alvaro kompletnie sie pogubil i nawet nie zblizyl sie do poziomu prezentowanego w zeszlym sezonie
3) reszta defensywy dostosowala sie do w/w
4) Forlan zostal w RPA
5) pomoc to Reyes i Tiago,a potem dlugo dlugo nic...
6) waziutka lawka

Nie chce na sile go usprawiedliwiac,ale w tym roku praktycznie wszystko mial pod wiatr :roll: Bardzo ciekaw jestem jak wygladalaby ta ekipa w przyszlym sezonie z Miranda,Adrianem,Salvio + nowym prawym obronca & srodkowym pomocnikiem (a nuz kogos kupia,bo przeciez Juve nie bedzie co roku robil prezentow w postaci Tiago) i QSF na lawce :think:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 maja 2011, 4:20

Wlasnie akurat czytalam artykulik na jakiejs zagranicznej str,nt.Quique,sytuacji w zespole etc.i wcale mi sie to wszystko nie podoba :cry:
Na poczatku tez mi go bylo zal,ze w;asciwie lawki nie ma,wiec czym ma grac,jak jego najlepsi zawodnicy zawodza,ale tych wszystkich jego dziwnych dezyji etc.zrozumiec nie moge,no i poza tym,przeciez zawodnicy nie graja zle specjalnie!Gdyby cos mogli zrobic ze swoja forma,to by zrobili,a przeciez trener jest od tego,zeby jakos na swoich zawodnikow wplynac...W sumie i tak zle,i tak niedobrze.Chyba juz i zawodnicy maja dosci i zarzad.Ale,oczywiscie-
1.o sukcesach z zeszlego roku nikt juz nie pamieta
2.transfery jesli jakies beda,to cos czuje,ze nie takie,jakich oczekujemy (no,chyba,ze jeszcze cos wymysla,maja czas)
3.nie rozumiem KOMPLETNIE dlaczego nie wykupili Tiago,skoro Juve (jesli to prawda) proponowal im to,nawet nie chce myslec,ze Tiago widze na VC jeszcze przez 2 mecze tylko-o ile zagra :boje się:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 maja 2011, 4:27

Aha,ciekawe co z meczem z Herculesem (poprzedniego wyniku z nimi na wyjezdzie,podczas gdy w tym samym niemal czasie trwala w najlepsze gala Zlotej Pilki :wink: ...wole nie przypomonac),jako ze Costa ma podobno kontuzje (albo mial,przynajmniej w ostatnim meczu),Perea ma uraz uda,a Aguero od 2 meczy jakos na boisku slabo widac...Chyba po tej burzy,QSF nie wyskoczy znowu z jakims bzurnym ustawieniem,aczkolwiek wybor ma niewielki :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 maja 2011, 4:42

Ja licze,ze w meczu z Herculesem szanse dostana mlody Borja oraz Merida. Hercules jest juz w Segunda,o nic nie walczy,wiec nie spodziewam sie jakiegos wiekszego naporu z ich strony. Przeczuwam cos takiego:

De Gea

Valera --- Alvaro --- Ufo --- Filipe

Reyes--- Tiago --- Mario --- Elias

Forlan --- Kun

Quique zagra o 3 punkty,wiec wystawi zapewne troszczke ofensywniejszy sklad niz ten z meczu z Racingiem. Byc moze zamiast Eliasa wyjdzie Juanfran,choc nie wiem czy po niedawnej smierci ojca bedzie w stanie zagrac w pierwszej '11'. W II polowie chce zobaczyc Meride,Borje,a jak dobrze pojdzie to nawet Pulido (pobozne zyczenia :wink: ).

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 12 maja 2011, 4:52

Forlan w 1 skladzie?To chyba by bylo moje pobozne zyczenie :mrgreen: Mam nadzieje,ze zagra Tiago no i Filipe od poczatku.Co do Meridy,to juz pisalismy o tym wczesniej,nie wiem czemu nie dostaje szansy,a ostatnie wpuszczenie go na pare minut tylko bylo idiotyzmem...
Rany,musze isc spac siostra wstaje do pracy i mnie zabije... :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 maja 2011, 14:14

http://www.marca.com/2011/05/12/futbol/ ... 82334.html

Według Marki nowych trenerem Atletico ma zostać Luis Enrique, który po tym sezonie kończy prace w Barcy B.
Mielibyście trenera z ciekawą przeszłością :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”