El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 112

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2011, 0:09

Eh..Zremisowany wygrany mecz :( Od zdobycia bramki i przewagi zawodnika zaczeliśmy klepać,nie chcąc dobić przeciwnika :/ Remis cieszy bo przypięczętowuje mistrzostwo ale jest niedosyt...Ale ogólnie to nie był najlepszy mecz w naszym wykonaniu,znowu się prosiło kilka prostopadłych podań do Villi :( Real-Mou odrobił lekcję i wśrodę będzię ciężko jak i w LM :/ Trzeba patrzeć w przyszłość i obyśmy to wyeliminowali bo z takim przeciwnikiem może się źle skonczyć :)

Puyol :( O ile wydawało się że to poważnie to już po meczu widać było jak podszedł,lekki trucht do zawodników ciesząc się z nimi hm..to mnie napawa optymizmem bo kolejna przerwa mogłaby pokrzyżować występy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 kwie 2011, 0:30

Pepe :afro: przehooy. Oezil ożywił nasza gre, tak samo i Ade. Mecz był nawet do wygrania. Słabiutki Messi, mało widoczny Ronaldo, ale się obaj przełamali. Real zraniony pokazał, że może i można dalej walczyć.

WP

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 kwie 2011, 1:09

Carles Puyol naciągnął mięsień uda w lewej nodze i na wszelki wypadek poprosił o zmianę. Na pomeczowej konferencji prasowej Pep Guardiola uspokoił, że to ”nic groźnego, prawdopodobnie przeciążenie mięśnia wynikające z braku rytmu meczowego”.

Adriano, zmieniony w drugiej połowie przez Maxwella, naciągnął mięsień łydki w lewej nodze.
http://www.blaugrana.pl/news/6834/kontu ... uyola.html

Czyli możliwe, że Puyol zagra w środę.

Obrazek

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 17 kwie 2011, 1:24

RealFan pisze:
Mentor o murawie na SB pisze:Ciekawe jak będzie wyglądała za tydzień na LM
Jak dzika łąka. Na 100%.
Obrazek

Baloo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baloo » 17 kwie 2011, 1:32

Messi tym silnym wykopaniem piłki w stronę trybun trochę przesadził. Wiem, że dla niektórych to nic, ale mnie jako kibica Blaugrany trochę to zniesmaczyło. Czy jest możliwość, że za to zachowanie może ponieść konsekwencje w postaci zawieszenia?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 kwie 2011, 1:41

Chodzą plotki, że jako zadośćuczynienie będzie musiał sam skosić Bernabeu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 kwie 2011, 9:07

Mecz sredni z naszej, wynik dobry. Remis stawia nas w bardzo dobrej sytuacji w perspektywie kolejnych meczow w lidze.

Real zagral tak jak przypuszczalem. 7 defensywnych pilkarzy broni glownie dostepu do bramki + szybkie kontry.

Po strzeleniu bramki przestalismy grac, zawodnicy widocznie do serca wzieli sobie slowa Johana.

Ciekawy jestem jak Mourinho poradzi sobie w nastepnych meczach, bo w srode nie zagra Albiol, a za tydzien w LM Carvalho.

Wypada jeszcze powiedziec pare slow o sedziowaniu. Sedzia niestety slabo prowadzil ten mecz. Skoro zagwizdal karny na Marcelo to i powinien zagwizdac karny za faul na Villi, gdzie Casillas nie dotyka pilki, tylko zawodnika. Do tego jak zwykle mamy 2 razy mniej fauli i 2 razy tyle kartek. Standard.

W srode bedzie jednak juz normalny sedzia, do tego gramy na neutralnym terenie i o puchar, takze emocji na pewno bedzie jeszcze wiecej.

Na srodowy mecz tracimy jednak Adriano i Puyola. Obaj powinni byc gotowi na LM.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 kwie 2011, 10:14

Wreszcie mogę powiedzieć, że moje ukochane Zagłębie gra niczym Barcelona! Też przy 1:0 grając w przewadze oddaliśmy inicjatywę rywalom co skończyło się remisem. Ja rozumiem, że środowy mecz jest ważniejszy, ale drużynie na tym poziomie nie wypada tak zagrać. Mając rywala na talerzu trzeba go dobić, a nie liczyć na to osłabiony, że nie wyrówna.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 kwie 2011, 10:17

On jest normalny?

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 17 kwie 2011, 10:19

jak na moje real nie ma żadnych argumentów przeciwko barcelonie. gra barcy z nimi przypominała grę w dziada- mamy piłkę a wy nam ją odbierzcie. gra realu przypominala mi momentami polską repre- wybijanie pilki na pale do przodu a nóż ktoś tam sie znajdzie....
gdyby nie karny z kapelusza dla realu byloby by 0-1 . ale wynik i tak jest ok, tym bardziej ze barca nie byla chyba na 100% zmotywowana.

messi po raz kolejny pokazal ze potrafi byc zadziorny...odgryzl sie na kibicach , ktorzy tam go przeciez nienawidza i w trakcie meczu ciagle go wyzywali i wygwizdywali. wspolczuje tej osobie co na twarz przyjela te pilke :boruta:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 kwie 2011, 10:25

brylancik pisze:On jest normalny?

Lepiej kopnac pilke, niz innych pilkarzy

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 kwie 2011, 10:26

pepe00 pisze: messi po raz kolejny pokazal ze potrafi byc zadziorny
Ciekawe czy jakby Cristiano wybił piłkę w trybuny to byś pisał, że jest zadziorny, czy raczej jechał po nim.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2011, 10:48

Messi jest święty. Stworzono mu sztucznie nienaganny wizerunek i nie wolno mu wypominać głupich zagrywek, choć to nie pierwszy raz przecież.
pepe00 pisze:jak na moje real nie ma żadnych argumentów przeciwko barcelonie. gra barcy z nimi przypominała grę w dziada- mamy piłkę a wy nam ją odbierzcie.
Puyol-Pique-Puyol-Valdes-Adriano-Xavi-10 metrów do tyłu do Pique. Zachwycające.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2011, 11:09

No już bez przesady, żadnej zbrodni wielkiej Messi nie popełnił i gdyby zrobił tak Ronaldo na Camp Nou to napisałbym to samo.
Pepe, co Ty pieprzysz za przeproszeniem? Real pokazał jak można sobie w miarę radzić z Barceloną. Tak wielu strat w środku pola Barcelona nie miała jeszcze za kadencji Guardioli. Tak jak pisze Realfan, klepa pomiędzy obrońcami to nie jest to co oglądamy w każdym meczu. Jedynie akcja, w które Messi próbował lobować Casillasa to była gra w dziada (była poprzedzona bodaj 50 podaniami). Mourinho chciał spróbować zatrzymać Barcę i moim zdaniem mu się to udało. Mecz był wyrównany (jeśli chodzi o sytuacje do zdobycia bramki, bo o posiadaniu piłki nie ma co mówić). Wynik jest chyba sprawiedliwy, wszystkie trzy karne moim zdaniem ewidentne i nie powinno to podlegać dyskusji.
Ogólnie jestem zadowolony, jest 8 pkt i chyba pierwszy tytuł w tym sezonie. Myślę że w środę nie będzie aż tak ciężko, bo wczoraj 80 tys ludzi naprawdę zrobiło swoje na Bernabeu.

VeB

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 17 kwie 2011, 11:21

Mecz nie ogladalem,bo nie moglem,ale wynik mi pasi,jest ciagle 8pkt przewagi,wiec jest dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”