AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1125

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 8:14

Ganso raczej nie jest zależny od transferu Hamsika czy kogokolwiek innego. Wszystko wskazuje, że prędzej czy później będzie nasz. Natomiast czy jest lepszy od Słowaka? Na ten moment Ganso to niesprawdzony w Europie Brazylijczyk z olbrzymim potencjałem, ale pod dwóch ciężkich kontuzjach. Może być wielkim graczem albo skończyć jako stały pacjent MilanLab lub w drużynie ze środka tabeli. Hamsik natomiast to jeden z najlepszych pomocników w Seria A. Strzelający po około 10 bramek na sezon, bez poważnych kontuzji, tylko 2 lata starszy od Ganso i wciąż mogący się rozwijać. Jeżeli trzeba by było wybrać jednego z nich to wybór jest prosty.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 02 lip 2011, 10:34

Ja też uważam, że lepiej jest sprowadzić Hamsika niż Ganso. Ale nie za taką ofertę jaka krąży po sieci. Myślę, że kwota 25 - 30 mln jest jak najbardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
martinbm
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martinbm » 02 lip 2011, 11:34

Mnie się coś wydaje, że Napoli nikogo przez najbliższy rok nie sprzeda. Zaczyna mi się podobać ta drużyna, bardzo mądrze i rozsądnie od kilku lat odbudowywana.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2011, 15:46

Ponoć mamy z Torino taki deal jak z z Genoą i Ogbonna będzie nasz. Tylko niewiadomo czy w tym roku czy w przyszłym. Osobiście mi się to nie podoba jeżeli to prawda. Mieliśmy Astoriego, który jest wychowankiem, tańszy i dotego ograny w Seria A. Ogbonna gra głównie w drugiej lidze. Notowania ma wysokie we Włoszech, ale jakoś nie podoba mi się to zwłaszcza, że oddaliśmy Astoriego.

Media również informują, że głównym celem Milanu jest Pastore i w takim wypadku Ganso do nas nie trafi(Co mi trochę nie pasuję. Mimo wszystko na ofensywnym pomocniku wyglądamy lepiej niż w środku pola). Galliani ma złożyć ofertę w wysokości 35 mln. Z Pastore może być prawda, bo Pelegatti i Pedulla od dawna mówią, że Hamsik jest faworytem Allegriego, natomiast Berlusconi chce Argentyńczyka. Hamsik nie na sprzedaż, Pastore tak. Z tymże problemem pozostaje Zamparini...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lip 2011, 16:01

Na ofensywnym pomocniku jak dotąd nie mamy ani jednego prawdziwego zawodnika, tylko samych przemalowanych piłkarzy z innych pozycji.
Ganso to świetny rozgrywający, ale Pastore to ofensywny pomocnik wymarzony do naszego ustawienia.
Jak dla mnie w ogóle nie ma porównania - Ganso na pozycji ofensywnego pomocnika byłby mocno wymuszony, Pastore byłby wspaniały, nie widzę lepszego gracza dla nas na tę pozycję, wliczając graczy nie do kupienia - Ozil, Sneijder i tak dalej.
Przy czym Pastore i Ganso się nie wykluczają - obaj idealnie łatają luki na dwóch pozycjach, na których na gwałt potrzebujemy wzmocnień.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lip 2011, 16:08

Jak Zamparini sprzeda nam Pastore to dam na tace.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2011, 16:14

Ja się wcale nie zdziwię jeżeli Zamparini nie będzie miał wielkiego wyboru. Pisałem już bodajże o tym w temacie Napoli. W zainteresowanie Javierem Barcy i Realu nie wierzę, bo mają już piłkarzy na tych pozycjach. Do Manchesteru nie pasuję a Ferguson nie jest typem trenera, który wydaje olbrzymi hajs za gracza, który nijak mu pasuje do układanki. Po przejęciu Chelsea przez Boasa raczej tam dla niego też nie ma miejsca. Z zagranicznych zostaję City (pytanie czy Javier chciałby tam iść?) i media trąbią coś o PSG, ale w to nie wierzę. Zamparini sobie pewnie pluje w brodę, że nie zaakceptował oferty Chelsea, która miał na stole. Chciwość nie popłaca.

Osobiście w taki transfer nie wierzę i IMHO łatwiej byłoby wyrwać Hamsika mimo iż oficjalnie to Pastore jest na rynku.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 lip 2011, 17:06

Do Manchesteru nie pasuję a Ferguson nie jest typem trenera
Przynajmniej teoretycznie Sneijder i Nasri nie pasują do gry w systemie 4-4-2 w roli środkowych pomocników (wolą być ustawieni trochę wyżej), a jednak Ferguson jest zainteresowany ich usługami. Poza tym mając w pamięci przekwalifikowanie Andersona trzeba powiedzieć, że ze szkotem nigdy nic nie wiadomo.
Zamparini sobie pewnie pluje w brodę, że nie zaakceptował oferty Chelsea, która miał na stole
Miał takową ? Coś mnie chyba ominęło.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2011, 18:19

Przynajmniej teoretycznie Sneijder i Nasri nie pasują do gry w systemie 4-4-2 w roli środkowych pomocników (wolą być ustawieni trochę wyżej), a jednak Ferguson jest zainteresowany ich usługami. Poza tym mając w pamięci przekwalifikowanie Andersona trzeba powiedzieć, że ze szkotem nigdy nic nie wiadomo.
Nasri może grać na skrzydle. Natomiast Sneijder o wiele bardziej pasuje na środek pomocy niż Pastore.
Miał takową ? Coś mnie chyba ominęło.
Miał ofertę w wysokości około 33 mln funtów. Licząc na wielkie zainteresowanie Pastore i swoimi wymaganiami(50 mln euro) ją odrzucił.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 lip 2011, 16:58

Dziś pojawila się plotka, że Galliani ma zamiar walczyć o Nasriego. Sądzę, że jest to lepsze rozwiązanie niż Hamsik. Znaczy no, lepsze dla funduszy drużyny, bo Arsenal nie zaśpiewa sobie tyle co Napoli...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lip 2011, 17:40

Czy lepsze to nie wiem, ale Allegri jest fanem Hamsika, zaś Berlu chce Pastore.Czyta się, że Argentyńczyk ma odejść z Palermo, ja również jednak byłbym za Javierem bo jakoś Hamsik mnie nie przekonuje w Milanie.Zamparini widzi Pastore na Wyspach albo w Hiszpanii, ja mam nadzieję, że Galliani coś wymyśli takiego, że pewnego dnia dowiemy się, że zasili od Milan [ choć kurde ciężko powiedzieć bo zapowiadają oni transfer pod koniec sierpnia, zaś Palermo chce opchnąć Argentyńczyka do końca CA ].

Trzymam kciuku aby trafił do Nas.

Faraon trenuje z pierwszą drużyną ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2011, 17:44

Faraon trenuje z pierwszą drużyną ?
Tak.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2011, 17:49

Nasri wcale nie wyklucza transferu Hamsika. Allegri widzi Słowaka w trójce pomocników natomiast Samir grałby za napastnikami. Dodatkowo cena za Francuza nie będzie duża ze względu na koniec kontraktu. W przypadku rezygnacji z Ganso(A jestem pewien, że jeżeli Allegri miałby do wyboru Ganso a Nasriego wybrałby Francuza. Zresztą też zrobiłbym tak) wcale nie nierealny jest transfer i Hamsika i Nasriego. Natomiast czy zainteresowanie Milanu jest prawdziwe to trudno stwierdzić.

Transfer Nasriego byłby w stylu Łysego. Dobry gracz, z kończącym się kontraktem i gazety mało o nim mówią w stosunku do innych piłkarzy. Wszystko zależy jak się rozwinie jego sytuacja z kontraktem. Jeżeli nie podpisze niedługo nowego to nie wydaje mi się, aby Wenger popełnił taki błąd jak z Flaminim.

El Shaarawy będzie trenował z pierwszym zespołem. Wszystko wskazuje na to, że zostanie w kadrze. Allegri bardzo w niego wierzy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2011, 18:01

Slyszeliscie co powiedzial Paolo Maldini ?
Jeśli Milan chce coś osiągnąć w Lidze Mistrzów, musi pozyskać z Napoli Marka Hamsika.
Milan musi pozyskać Hamsika. Zlatan Ibrahimović nie wystarczy, żeby osiągnąć sukces w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2011, 18:07

Cesare Maldini w podobnych tonach wypowiadał się o Słowaku. Zresztą ojciec Paolo już od kilku lat ceni umiejętności Marka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”