El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 115

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2011, 14:46

Bliźniacza sytuacja miała miejsce na początku rewanżowego spotkania United z Chelsea, wtedy dobrze ustawiony Van Der Sar spokojnie wybronił tą piłkę. Tutaj zajebał Carson, zresztą nie tylko tego gola, złym ustawieniem. Słabiutki to bramkarz słabiutki.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 kwie 2011, 14:48

Kamil232 pisze:Bliźniacza sytuacja miała miejsce na początku rewanżowego spotkania United z Chelsea, wtedy dobrze ustawiony Van Der Sar spokojnie wybronił tą piłkę. Tutaj zajebał Carson, zresztą nie tylko tego gola, złym ustawieniem. Słabiutki to bramkarz słabiutki.
Akurat nie wiem, jakim cudem ten Carson znajduje się w pierwszym składzie West Brom. On jest strasznie przeciętny, momentami ociera się o słabość, w meczach z CFC musi coś zawsze zawalić. Boaz Myhill był chyba lepszy za czasów gry w Hull.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 kwie 2011, 14:50

Nie ogladam na biezaco Chelsea, wiec byc moze. Tak czy inaczej Khedira zbyt czesto mnie drazni, ale nie bardzo widze kogos do wyciagniecia na rynku ktory moglby go zastapic.

Btw, Ozil mnie tu poniszczyl niesamowicie: http://www.youtube.com/watch?v=Fuh3EYcO ... r_embedded

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 17 kwie 2011, 14:54

ogladalem 90% meczu realu i moge powiedziec smialo ze khedira ma w kazdym meczu taka patelnie ze to az dziwne ze ten tunezyjczyk umie sie znalezc w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. strasznie frustrujace sa jego proby strzelelenia bramki. na moje oko powinien juz strzelic 4-5 bramek w sezonie. jak dla mnie idealny partner dla xabiego to pepe :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2011, 14:55

To, że Khedira niezbyt dobrze sobie radzi pod polem karnym przeciwnika wiadomo nie od dzisiaj i nie od wczoraj. On po prostu ma inne zadania, inne umiejętności i swoje robi. Do wirtuozów nie należy, ale prawie wcale nie traci piłek, a bez niego wczoraj pressing Realu funkcjonowałby o wiele gorzej. To nie jest najodpowiedniejszy zawodnik do gry w meczach, gdzie to Real ma dużą przewagę, bo zwyczajnie spowalnia grę, ale na takie coś jak wczoraj jest w sam raz i bardzo dobrze uzupełniał się zwłaszcza z Pepe. Zwrócić też uwagę, że nawet Di Maria czy Ronaldo często z podobnej pozycji oddają bardzo podobne strzały.

Mourinho na finał pewnie coś jeszcze zmieni. Spodziewam się, że tym razem znajdzie na boisku miejsce dla Ozila, ktoś będzie musiał umieć przytrzymać piłkę w środku pola i ładnie rozrzucić, bo sam Xabi nie wystarczył, został zgaszony. Generalnie jednak pomysł na grę oparty na obrona, wysoki pressing, odbiór, szybka kontra, stałe fragmenty, brak swobody dla Xaviego, utrzymywanie go jak najdalej od bramki i odcinanie od piłek podwajanego Messiego będzie ten sam. Wczoraj Barca do błędu w ustawieniu Albiola i w konsekwencji tego karnego stworzyła sobie tak naprawdę jedną sytuację, bo gdy Messi chciał lobować Ikera, był na spalonym. Barca może i sobie wymieniała dużo podań, ale co z tego, jak była to gra na środku boiska, a jak podchodzili bliżej to albo tracili albo wycofywali z powrotem do tyłu, nawet po kilka razy w jednej akcji, jak bardzo nie chcieli podjąć żadnego ryzykownego zagrania. Jak w następnym meczu Real również zdoła pozbawić Barcę tlenu w strefie do 30 metrów od swojej bramki, to może być różnie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 kwie 2011, 16:41

Daaaamian pisze:Obrazek

:lol:
Chyba już ktoś wcześniej to wrzucał tutaj:lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 kwie 2011, 16:47

Możliwe, że było. Nie przeglądałem tego tematu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2011, 18:02

RealFan pisze:gdy Messi chciał lobować Ikera, był na spalonym
Nie był. Napisałeś to już nie pierwszy raz co może sugerować, że jesteś tego pewien albo chcesz wmówić nieprawdę.

http://www.footytube.com/video/real-mad ... _ozeit_mem

Od 0:45. Nie ma nawet o czym dyskutować.

Zaza :shock: Jestem w szoku i jeszcze trochę nie dowierzam, że to naprawdę Ty, ale jeszcze kilka postów i chyba nie będę miał wyjścia. Jeśli chodzi o Twój pomeczowy wpis to mógłbym się w sumie pod nim podpisać - zgadzam się chyba ze wszystkim.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 kwie 2011, 18:10

Mentor pisze:
RealFan pisze:gdy Messi chciał lobować Ikera, był na spalonym
Nie był. Napisałeś to już nie pierwszy raz co może sugerować, że jesteś tego pewien albo chcesz wmówić nieprawdę.

http://www.footytube.com/video/real-mad ... _ozeit_mem

Od 0:45. Nie ma nawet o czym dyskutować.
:boruta:
Przeciez to co wrzuciles tylko potwierdza, ze spalony byl. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2011, 18:14

Villa był i sędzia miał prawo podnieść chorągiewkę bo coś tam coś tam absorbowanie bla bla bla. Wiem o tym i nigdzie nie narzekam na tę decyzję. Messi na spalonym nie był. Hahaha?

Tu jeszcze foto z wejścia Alvesa w ramach bonusu --->

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 kwie 2011, 18:17

RealFan pisze:gdy Messi chciał lobować Ikera, był na spalonym.
Chyba nie ma co się kłócić. Sędzia wykazał się niezłym okiem ;)

Meczu nie oglądałem, bo zawodowe sprawy zmusiły mnie do wpisania się w grafik. Rano obczaiłem 40-minutowy skrót i szczerze szału nie ma. Barca klepała, co sprawiało mi frajdę, bo od kilku spotkań ich nie oglądałem (po pewnym czasie zaczęło mnie to nudzić i wolałem iść w miasto). CR7 ładnie chciał walnąć ściemę po wejściu Pique. Khedira to jednak nie ta półka, a atak Królewskich to żal. Prześledźcie sobie jakie nazwiska strzelały tam gole przez ostatnią dekadę. A teraz widzę przed meczem Benzemę, a potem wchodzi za niego Ade... Ciekawe jak mocno klepie się po brzuchu Ronaldo (ten jedyny), gdy widzi jakie rzeczy dzieją się w Madrycie :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 kwie 2011, 18:23

Spalonego nie bylo Mentorze. :mrgreen:
Nie zwrocilem uwagi, ze Messi byl tym wybiegajacym zza plecow obroncow. Wzialem go za Davida. :mrgreen: Pozycja spalona Villi nie ma tu nic do rzeczy i sedzia nie mial prawa tego zagwizdac jako "absorbowanie uwagi".

A ten screen niczego nie wyjasnia, poniewaz to ze Alves trafil w pilke, nie znaczy ze nie trafil rowniez w noge, a wowcza bez wzgledu na to, czy trafil w pilke, karny sie nalezal. :p
Ale tak jak pisalem wczoraj, zaraz po meczu, wydawalo mi sie, ze przewinienia w tej sytuacji nie bylo. ;)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 17 kwie 2011, 18:32

Ja przeanalizowałem powtórkę i jesli nie będziesz patrzył na żadnego z zawodników a tylko i wyłącznie na piłkę to nawet po jej ruchu można stwierdzić, że została musnięta przez Alvesa. Oczywiście to nie ma nic do rzeczy bo my przed komputerami sie zastanawiamy i oglądami ciągle powtórki tej sytuacji więc czego oczekiwać po arbitrze, który nie miał tyle czasu.
Imo ładnie zareagował Marcelo bo po tym jak Alves dosłownie musnął piłkę, Dani miał jeszcze dość wysoko nogę i Marcelo szukał kontaktu o udo naszego obrońcy. Znalazł, położył się był karny. Sędzia nie miał dużo czasu więc nie powiem aby to był duży błąd. Większy imo to niepodyktowanie nam karnego w I połowie :P

w 2 powtórce patrzcie na piłkę, w 3 na Marcelo.

no szkoda, bo mógł Dani zrobić jeszcze z jeden krok i dopiero robić wślizg, albo odpuścić rodaka i próbować zablokować wbicie piłki w pole karne, jakby Marcelo pokusił się o strzał to VV by to wyłapał. No ale nie am co gdybać, czekamy na środę.

Zaza is back
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza is back » 17 kwie 2011, 18:49

Jedna zasadniczna sprawa, sam fakt czy był spalony czy nie, nie ma znaczenie, bo nie można błędów naprawiać błędami, spalony a karny sędzia główny nie miał prawa łączyć, to jak kodeks karny prawo nie działa wstecz... Warto zauważyć także że ten "pierwszy" karny na Villi był w takim momencie meczu gdy Barcelona miała pod kontrolą nawet autobusy do szkoły dzieci Mourinho...

Witam Cię, Mentor gościu kolorowy, a no Zaza, miło jest czytać że po kilku latach mojej posłuchy, nadal zgadzamy się w kwestii czysto piłkarskich, zwłaszcza w ocenie spotkań o takim znaczeniu :twisted: Wiesz jak jest piłka jest jedna a z faktami się nie polemizuje... A co do braku wyjścia, może moja aktywność na forum już nigdy nie będzie taka jak kilka lat temu ale swoich wcześniejszych opinii się nie wstydzę. Ba w temacie piłki i oceny poszczególnych sytuacji footbulowych jestem nie reformowalny co innego z wiedzą 8) brak wpisów nie oznaczał że Zaza opuścił pilka.pl w czasie mercato. Uznajmy że leczył kontuzje hehe Pozdro !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”