AS Roma (zbiorczy) - Strona 115

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 cze 2007, 18:56

Totnik_ASR pisze:i wszytskie opowiesci o lojalnosci i oddaniu klobowym prysly jak tylko Inter zaproponowal wiecej pieniazkow...

dla mnie Chivu = taka sama dz... jak Ca$$ano :evil: .. tyle w tym temacie

wedlug mnie zastapic go moze tylko Barzagli.. we wszelkie Janki i inne nie wierze.. o potedze Romy mozemy zapomniec jak Zarzad dalej bedize tak prowadzil swoja "polityke" ale przynajmiej beda grali zawodnicy ktorym nie zalezy tylko na kasie... niech wy*******aja !!!
Gdyby Totti nie dostal 5 mln za sezon, to prawdopodbnie teraz gralby w Realu lub Milanie, wiec wiesz, jest jak jest dzisiejszej pilce.

W Romie sa takie klopoty, bo jest za duza roznica miedzy Tottim a reszta. W takiej np Valenci kazda gwiazdeczka zarabia gora 3 mln z premiami.

Zreszta ogolnie polityka Romy jest podobna do polityki Valencii. Ogolnie to sa wyjatki, jak np. Joaquin za 25 mln, lub Totti ktory zarabia 5 mln, lecz chodzi o to samo, kupic za pol darmo pilkarzy, a potem na nich zarobic, aby splacic dlugi poprzednich zarzadow.

W nastepnym sezonie Roma pewnie tez skupi sie na osciagnieciu miejsca w LM. Oczywiscie nie bedzie tak latwo, bo w tym sezonie byly tylko 3 firmy ktore mialy szanse oczywiste szanse na LM, teraz bedzie az 6. Lazio, Juventus, Viola, Roma, Milan i Inter.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 cze 2007, 19:04

subuK pisze:na wzmocnienia też nie ma kasy
Akurat tu sie nie zgodze bo budzet transferowy na ten sezon wynosi 15-20 mln euro wiec spokojnie ... na bank beda wzmocnienia , mercato sie tak naprawde nie zaczela wiec jeszcze troche czasu jest

Jesli dojdzie do odejscia CHivu to mysle ze niektorzy robia za duza tragedie z tego ... mysle ze taki Juan jest spokojnie w stanie zastapic go na srodku obrony i naprawde nie bedzie gral duzo gorzej (o ile nie lepiej )

A tak wogole to mam ciekawostke :

Totti 5 460 000 2010
Montella 2 800 000 2010
Mexes 2 500 000 2011
Chivu 1 800 000 2008
Panucci 1 800 000 2009
De Rossi 1 750 000 2009
Pizarro 1 750 000 2010
Ferrari 1 680 000 2008
Perrotta 1 500 000 2010
Mancini 1 450 000 2009

To jest top 10 jesli chodzi o kontrakty w Romie. Sa to sumy juz po odprowadzeniu podatku czyli tak naprawde wartosc podana trzeba pomnorzyc przez 2 bo podatek we Wloszech wynosi ok 50%. Czyli biorac pod uwage ze Roma ma limit kontraktowy wynoszacy 2,5 mln euro to jest 5 mln bez podatku. Czyli zey to lepiej zobrazowac i porownac do angielskich tygodniowek: 5000000 eur : 52 tyg = 96tys euro/tyg = 64 tys funtow/tyg ... wedlug mnie nie jest tak zle jak by sie moglo wydawac.
Ale trzeba zauwazyc ze kontrakt Montelli nam sie do tej pory czkawka odbija ... trzeba to jak najszybciej rozwiazac albo go sprzedajac albo obnizyc kontrakt bo to niedopomyslenia.
Oczywiscie trzeba tez brac uwage podwyzki dla De Rossiego no i rozwiazac sprawe z Mancini ... chociaz z tym ostatnim moze byc trudno bo to moze byc przypadek jak z Cassano ze bedzie chcial zarobkow przyblizonych do Tottiego :roll:
subuK pisze:podoba mi sie polityka transferowa kubu polegająca na kupowaniu za grosze dobrych zawodników i sprzedawanie ich do innych klubów za za konkretną kasę ale do czasu,
I to jest wlasnie najpiekniejsze, ze nie trzeba kupowac zawodnikow za wielkie pieniadze zeby prezentowali oni klase swiatowa. Ostani taki przyklad Tonetto ktory przychodzac do nas za darmo byl jednym z najlepszych zawodnikow sezonu w Romie i w wieku 32 zadebiutowal i zadomowil sie w Squadra Azzura. Takich zawodnikow trzeba szukac bo takich zawodnikow jest duzo tylko trzba ich znalezc, zaufac i dac szanse. Moj typ na to mercato : Modesto
Lakier pisze:bo w tym sezonie byly tylko 3 firmy ktore mialy szanse oczywiste szanse na LM, teraz bedzie az 6. Lazio, Juventus, Viola, Roma, Milan i Inter.
Jak dla mnie to z tych klubow to tylko Juve nie gralo w Serie A w tym sezonie :roll: :P w poprzednim sezonie nawet nie odejmujac pkt klubomtakim jak Lazio, Milan czy Lazio Roma uplasowala sie na 2 miejscu wiec nie widze zwiazku. Na dzien dzisiejszy kadrowo Lazio, Juve i Viola odstaja kadrowo od Interu Milanu i Romy

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 cze 2007, 19:17

Gdyby Totti nie dostal 5 mln za sezon, to prawdopodbnie teraz gralby w Realu lub Milanie, wiec wiesz, jest jak jest dzisiejszej pilce.
gdybanie... Totti odrzucal oferty innych klubow jescze przed podwyzka

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 cze 2007, 0:04

Wiekszosc z nas jzu zdarzyla skreslic Chivu ze skladu Romy i wysmiac jego przywiazanie do Romy a tu ... hola hola mzoan by powiedziec :P

http://www.channel4.com/sport/football_ ... jun9r.html

A w artykule Christian daje wywiad dla Reuters i padaja slowa :

"Zaden z transferow ktore mi sa przypisywane nie jest prawdziwy"

"Jestem zawodnikiem Romy jeszcze przez nastepny rok i obecnie staramy sie przedluzyc moj pobyt w klubie"

"W ostatnim roku media przyisywaly mnie do innych klubow prawie codziennie. Ale zadne z tych doenisien nie jest prawda. Ja tylko negocjuje przedluzenie kontraktu z Roma i nie rozmwialem z zadnym innym klubem"

Juz sam nie wiem co o tym myslec ... ale predzej uwierze Chivu niz Mediom ala goal, tribal czy tuttomercato

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 cze 2007, 15:56

goofii pisze:Juz sam nie wiem co o tym myslec ...
dodac trzeba, ze sa to pierwsze slowa samego pilkarza od czasu zakonczenia, sezonu,i startu spekulacji na jego temat... Sam juz nie wiem..ale jakbym coraz bardziej zaczynal wierzyc...ze jednak zostanie, ze warunki takie jak dostal Mexes, i ta milosc do klubu, ze to wszystko prawda...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 cze 2007, 17:56

NIe ma podstaw narazie zeby mu nie wierzyc... miejmy nadzieje ze zostanie i przedluzy kontrakt

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 cze 2007, 21:42

TOTTI ZLOTY BUT !! :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 cze 2007, 23:09

Dla przypomnienia, tak wyglada najlepszy napastnik Europy tego roku 8)

Obrazek

P.S. Gratki za refleks Totnik :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 cze 2007, 23:52

ja sie od zawsze zastanawiam, co to ma byc ten tatuaz na jego prawym przedramieniu?! Te takie, kreski, gladiator na barku, oki, ale tego rozkminic nie moge. Wyglada jakby ktos zaczal, a pozniej Franek sie rozmyslil, i tyle zostalo z tej dziary :P

Gratulujemy! Drugi rok z rzedu Wloch! Grazie IL Capitano!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 cze 2007, 0:34

tez nie kumam tego malego tatuazu ... a nie moglem znalezc zdjecia odpowiednio duzego ktore mogloby rozwiazac tajemnice :roll:

Ale za to mam cos lepszego na koniec dnia :

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 19 cze 2007, 10:01

Właśnie wykupiliśmy połówkę Vucinica za 3,75 mln. Wygląda na to, że jest on teraz w połowie nasz, w połowie Lecce.

sports.it

Dzisiaj Prade spotyka się z Branco. Mają uzgodnić przyszłość Pizarro. Inter chce za niego 6,5 mln, Roma oferuje 5,5 - zapowiada się na twarde negocjacje. Ma być też omawiana kwestia Chivu.

Corvia pozostaje w Sienie. O przyszłości Cassettiego i Comotto zadecyduje ślepa licytacja.

calciomercato

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 cze 2007, 11:38

Diablo_ASR pisze:Właśnie wykupiliśmy połówkę Vucinica za 3,75 mln
W koncu nastapil szczesliwy dzien dla Dzieciola :roll: ... chyab ze wykupilismy polowe jego karty zeby byla on karta przetargowa w transferze innych zawodnikow :roll: :lol: ... np Quagiarella :wink:

Ale szczerze mowiac to mysle ze Spal w niego wierzy i Mirko zostanie jako rezerwowy napadzior w Romie

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 19 cze 2007, 14:59

Mirko może zostać jako rezerwowy napastnik. Bardziej potrzeba klasowego prawoskrzydłowego, który zastąpiłby Taddei. Quag wydaje się być idealny. Zostawić Chivu na lewą obronę, ściągnąć za grosze (6,4 mln) Juana i już nikogo innego nie trzeba. Ewentualnie można wysupłać te 6,5 mln na Pizarro i będzie już znakomicie.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 cze 2007, 13:40

Pizzarro wykupiony Chivu na 99% w Interze ;(

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 cze 2007, 13:50

Szczerze mówiąc wolałbym, aby Pizarro wrócił, a nie tego Chivu. No, ale cóż …
Ciekawe, który z naszych obrońców odejdzie, oby nie Burdisso.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”