Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1144

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 wrz 2014, 6:12

Drogi Magnumie-tylko że Arsenal nie miał fatalnego sezonu i nie wydał 200 mln. Odszedł Rio z Vida sciągamy wielką zagadkę-Rojo. Gdzie lider defensywy? DM/b2b z prawdziwego zdarzenia był piorytetem- Blind takim nie jest, lubie go ale to nie to co było nam trzeba. Zazdroszcze Wam Weblsa- on z Ozilem Sanchezem Cazorlą Ramseyem może być odkryciem sezonu.Japierdole sciągnąć sobie za 60 mln ADM wywalić wychowanka urodzonego koło OT dającego z siebie zawsze 100% i wypozyczyć kolesia po cięzkiej kontuzji płacac astronomiczną tygodniówkę.Ide Spac bo mnie krew zaczyna zalewać. W przodzie Roo RVP Falcao a w obronie Evans Small :roftl3:

Całe okienko się śmiałem z plotek dotyczących Cavaniego.....mam nadzieje że to okienko mi się tylko śniło.Sprzedanie Welbsa to masakra- życze MU by strzelał i grał wspaniale.16 mln funtów..zaha 15 kosztował.. nie nie nie nie k... nie.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 wrz 2014, 7:19

Kulisów transferu Welbecka nie znam ale jemu na 100% zależało na regularnej grze. Czy tutaj miał szanse ? I bez Falcao był dopiero trzecim, a za VG wydaje się że nawet czwartym wyborem. Trzymanie go na ławce byłoby świetnym rozwiązaniem ale dla nas. Wobec niego byłoby to nie fair bo taki piłkarz powinien grać. Czy dla nas ? mam świadomość wszystkich jego zalet, tego że jest wychowankiem na których od zawsze bazował ten klub, z tym że mam też spore wątpliwości czy jest to piłkarz na pierwszy skład w takim kolosie jak MU. Filozofia klubu na przestrzeni ostatniego roku diametralnie się zmieniła i to może boleć, skończyły się czasu oszczędzania i zaczęto sięgać po wielkie nazwiska. Roo, RVP widząc konkurencje w osobie Falcao może zaczną w końcu grać tak jak nas do tego przyzwyczaili bo Welbz to raczej nie był dla nich żadnym zagrożeniem

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 810

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 wrz 2014, 9:04

A mi to pachnie przejściem na 4-3-3, 4-2-3-1. Wtedy macie na środku obrony Jonesa który można powiedzieć już jest liderem, Evansa, Smalla i Rojo. Wtedy niedy nie ma jeżeli chodzi o środek obrony na samą lige.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2014, 9:08

Roo, RVP widząc konkurencje w osobie Falcao może zaczną w końcu grać tak jak nas do tego przyzwyczaili bo Welbz to raczej nie był dla nich żadnym zagrożeniem
I właśnie to mnie się nie podoba. Gwiazdki sobie człapią po boisku to żeby je zmotywować kupujemy kolejną ? :roll:

Welbeck zasługiwał na szansę. Szkoda, że tak wyszło, ale fakt faktem dla niego samego to jest najlepsze wyjścia. My obecnie jesteśmy na etapie, że niezależnie jak, ale RvP i Roo muszą grać. Wydaje mnie się, że wcześniej niż późnie się przekonamy jak duży błąd popełniliśmy.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... witterfeed Wolałbym, żeby odszedł, ale nie winię go za to, że woli Everton od AV.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2014, 12:13

Podpadne pewnie wielu, ale tez podsumuje jedno okienko w waszym wykonaniu. Aktywnosc MU i Barcy przyciagnela najwiecej mojej uwagi, wiec moge sobie na to pozwolic :)
No i zeby nie bylo - nie napinam sie, wyrazam swoje zdanie i tylko chce zrozumiec pewne zeczy :)

Po pierwsze - czytam komentarze i nie do konca rozumiem. Padaja teksty o tym, ze MU od zawsze bazowalo na wychowankach... ja od czasu zlotej generacji z Becksem, Giggsem, Scholesem i Nevile'ami nie widzialem tam za wielu grajacych wychowankow w ostatnich latach. W tym momencie z takich ktorzy moga grac jest Evans i Januzaj i ze dwoch promowanych ze szkolki... . Ktos jeszcze?

Dalej - czytam o tym, ze MU nigdy nie wydawalo kasy a Fergie nie wydal tyle przez caly pobyt. No pewnie, ze nie wydal, bo jak Fergie przychodzil do MU to zawodnikow sie kupowalo za hubke i krzesiwo, ale teraz czasy sa inne. MU zawodnikow sprowadzalo od dawien dawna. I to sprowadzalo ich za takie kwoty jakie trzeba bylo wylozyc, zeby sprowadzic. Pewnie, wladze sprawowal Ferguson, wszystko funkcjonowalo a filary byly wlasnie ze zlotego pokolenia MU wiec i zakupow nie bylo tak duzo. Ale byl Ferdinand, ktory po transferze stal sie najdrozszym obronca na swiecie. Byl Carric (nie pamietam czy byl strasznie drogi, ale tak mi sie kojarzy), byly inne gwiazdy, ktore byly tansze jak RVN, Evra, Nani.
W ostatnich latach szkielet MU to byli zawodnicy sprowadzeni i tutaj niewiele sie zmieni.

Dalej - czytam o tym jak to zal Welbecai jaki straszny blad. No pewnie, ze zal wychowanka, ale chlopak sie musi rozwijac a zeby sie rozwijac to musi grac. W MU nie gral za wiele nawet przed przyjsciem Falcao. I nie gral nie dla tego, ze go tam nie lubia, tylko dla tego, ze jest gorszy od tych, ktorzy graja. Pewnie, mogliscie go zostawic na lawie, dac czasami pochasac i za kilka lat mielibyscie typowego angielskiego wielkiego napastnika - Jermain Defoe powiedzmy. Na chlopaka musial podzialac przywolywany przyklad Sturridge'a, ktory sie kisisl i kisisl i kisil az adszedl i teraz laduje bramki w L'poolu. Miejmy nadzieje, ze Welbz tez bedzie ladowal w Arsenalu... bo po pierwsze Arsenal jest spoko a po drugie chlopak ma potencjal i musi grac. W Londynie wlasciwie nie ma konkurencji.

Teraz okienko samo w sobie. Poszlo kupe kasy i nic dziwnego, bo o ile SAF dokupowal zawodnikow do istniejacego i swietnie funkcjonujacego szkieletu o tyle LVG musi ten szkielet zbudowac. Sytuacja jest krytyczna, bo jesli nie zagracie w LM w przyszlym sezonie to nie powinno byc problemow, chociaz z pewnoscia zdolnosci grawitacyjne MU spadna, ale kolejny bedzie juz dramatem, bo bez LM wartosc marki klubu bedzie spadac. A to na tym teraz najwieksi potentaci robia ogromna kase. W zwiazku z tym kasa jest wiec zostala wydana. Jedyny problem jaki ja widze to - jak zostala wydana. Dziwi mnie, skupienie na ofensywie, ktora w MU byla w zeszlym sezonie najmocniejsza a nie na defensywie, z ktora sa problemy. Ale trzeba przyznac, ze Shaw, Blind i Rojo to dobrzy zawodnicy i beda wzmocnieniem. Dziwi mnie brak nacisku na umocnienie pomocy, chociaz wreszcie sa tam zawodnicy kreatywni jak Herrera, Mata czy DiMa, wiec problem, ktory istanil przez lata jest zazegnany. Silny zawszemoze byc Fells no i Carrick jeszcze wroci do formy.
Transfery z klubu to osobna sprawa. Niektorzy ponoc musieli odejsc jak Vidic, Evra czy Ferdinand, niektorzy sie nie nadawali jak Nani a niektorzy zaslugiwali na to zeby odejsc zeby do konca nie zlamac sobie karier jak Kagawa czy Welbz. Dziwi mnie rozmontowanie obrony bo jeden z pary Ferdinand Vidic powinien byl zostac, zwlaszcza, ze poziom nadal prezentuja dobry a jakichs wychowankow dobijajacych sie do pierwszej jedenastki brak. No ale stalo sie. Na zastepstwo sprowadzony Rojo (moglo byc lepiej, ale nie ma dramatu) i ewentualnie Blind. Caly czas jest bardzo utalentowany Jones i ponoc utalentowany Evans, wiec tez jakies widoki sa.

Generalnie nie bylo to okienko zle, chociaz zdecydowanie dziwne. Ale trzeba zaufac, ze LVG odpali tu jak w Bayernie a nie jak za drugiej kadencji w Barcy. Trzymam za was kciuki!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2014, 12:35

Obrazek

Cleverley maybe going to Villa after all. Villa came back VERY late when Everton collapsed. Season loan if Premier League accept paperwork

Cleverley was still at Carrington at 2am trying to get the deal across line. Timings very tight though. Ball now in Premier League court

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 wrz 2014, 13:44

Klew w tej formie powinien błagać każdy klub Prem o zakup a ten grając pyte od dawna chciał 100% więcej od Villi niz ma w MU. Przez kolesia stracimy troche kasy.Brawo Tomas dla mnie zawsze był pizdusiem który płakał w wywiadach jak mu zle a teraz tylko to potwierdził.Jaki trzeba mieć tupet rzucając 100% podwyżkę grajac g od ponad roku?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2014, 14:10

Starając się być jak najbardziej obiektywnym. Po raz ostatni o wczorajszym dniu:

Jak widać nie musi błagać, chętni sami przychodzą. A chłopak ma prawo wybrać w jakim klubie chce grać (a chce ewidentnie w Evertonie. Donosy o rzekomych 80k tygodniowo nigdzie nie zostały potwierdzone, a nawet jeśli by były prawdziwe - na tyle wycenił możliwość przeprowadzki do innego rejonu Anglii[a robić tego ponoć nie chce], do klubu, w którym nie chce grać). My go nie chcemy, więc nie dziwne, że teraz troszczy się głównie o swoje dobro i nie rozumiem, czemu tak to niektórych boli. Szczególnie, że powtórzę - należy do najgorzej opłacanych zawodników w kadrze. Nie zapłaciliśmy za niego 30 mln funtów, nie płacimy mu 100k tygodniowo.

Reszty nie ma co komentować.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2014, 14:13

No faktycznie, bo, zeby grac w Evertonie to musi sie przeprowadzac w inny region Anglii :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2014, 14:14

Mówimy o transferze do Aston Villi, bo ponoć(i to duuuże ponoć) od nich zażyczył sobie takiej tygodniówki (na wypożyczenie chce iść).

Wnioski z tego takie(powtarzam, jeśli to prawda), że tylko wielka kasa byłaby go skłonić do przeprowadzki na stałe do klubu, w którym grać nie chce.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2014, 14:42 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 wrz 2014, 14:24

Redzie- kiedy zaczynasz pisac o wychowankach włączą Ci się jakiś tryb- nie jest to złośliwość ,ale zauważyłem od poczatku mojej przygody tutaj że wychowanek ma +100 to wszystkiego.
jakie wycenienie przeprowadzki? O czym my mówimy,on idzie na syberie grać czy zostaje w swoim kraju?

Broniłeś zawsze Klewa- jak wklejałem tutaj z nim wywiad jak płakał to napisałeś że pokazał charakter :wink: Naprawde zobacz to z tej strony-człowiek pod formą od dawna który nie był wybitnym piłkarzem grajacy ostatni dobry mecz ponad sezon temu domaga się 100% podwyżki :? Jakie ma argumenty?

Zamiast przyjąć oferte Villi za mniejsza kase i pokazac jaja regularną grą ten odrzuca i domaga się 100% podwyżki. Klub stracil na nim kase którą chciała dać Vill.Poł roku do Viili a pozniej zrobić to co Chelsea zrobiła Maloudą.

Redzie- na wypożyczenie chce iść bo wie co go czeka w MU,lepiej grać niż biegać po schodach

Stracimy 7-8 mln funtów i pewnie bedziemy pokrywać część wynagrodzenia - ileż można bronić tego pozoranta?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 wrz 2014, 16:17

Obrazek

Nie przebaczę władzom United sprzedaży Welbecka, nie ma bata, dopóki sukcesów nie będzie wielkich, to niech się walą.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2014, 16:47

red85 pisze:Mówimy o transferze do Aston Villi,
A to przepraszam!

Carbion - dokladnie takie ustawienie widze. LVG MUSI przejsc na 4-3-3 z takimi zawodnikami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2014, 17:05

Cleverley wypożyczony do Villi. Szampany schłodzone?
Będzie miał ciężko w nowym klubie. Brad Guzan miał przed rokiem wiecej asyst :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 wrz 2014, 17:08

W końcu zakończyliśmy udanie okno transferowe i z wielkim optymizmem można patrzeć na budowę zespołu. Będzie to autorski zespół VG, bez oglądania się za siebie, bez spoglądania na to że 'jak mieliśmy Giggs, Schoelsa, Cantone, Yorka, to się grało inaczej' . Nikt już się nie na Old Trafford nie łudzi, że młodzież może nam przynieść sukcesy, nie ten czas i to miejsce. Każdy chciałby wierzyć, że to się uda- ale póki co młodzi na wyższy poziom nie są wstanie wskoczyć. Mogą za to i nawet muszą, podglądać innych i się od nich uczyć. A jest od kogo.

Nie będę tu wchodził w dywagacje na temat taktyki, jaką zespół ma grać, bo nie mam pojęcia co VG zrobi, ani jego umiejętności by opiniować za jakimś rozwiązaniem. Przy obecnym składzie widać jednak, że grać będziemy bardzo ofensywny futbol i być może zaowocuje to dużą ilością straconych bramek. Przyjście Shawa, Blinda i Rojo, dają jednak nadzieję na pełną kontrolę defensywy. Mamy do tego Jonesa, który staje się liderem formacji i osobiście odetchnąłem z ulgom. Dokładnie takich ruchów zabrakło nam rok temu i dlatego to przetasowanie może dać nam realny powrót do TOP 4. Ten sezon (a nie tamten) można okrzyknąć roboczym, bo minie trochę czasu nim wszyscy się ze sobą zgrają. Nie wyobrażam sobie jednak, żeby nikt w drużynie nie podjął się wyzwania i nie brał ciężaru gry w United na swoje barki. Jedynym słusznym argumentem jest fakt, że piłkarze cały czas są w wieku, w którym rutyna im nie grozi i chcą zdobywać kolejne trofea.

Żałuje, że Welbs odszedł, bo to 'swój chłopak' , ale niestety, jego występy były bardzo mieszane i nie widzę dla niego miejsca w 1 składzie, przy takim obłożeniu jakie teraz mamy. Życzę gościowi powodzenia i oby Arsenal wykorzystał jego talent w pełni (tak samo Groszek). Trzeba mieć mimo wszystko trzeźwe spojrzenie i widzieć, że pierwej mogliśmy usunąć cleva, andersona, naniego,younga i avl, ale w obecnej chwili być może będą oni jakoś inaczej wykorzystywani w rotacji. Chciałbym, żeby VG nie zapomniał o Januzaju i żeby ten zawodnik grał jak najwięcej i mam obawy, że przy obecnej kadrze może to być trudne.

Pożyjemy zobaczymy. Wszyscy wiedza, ze nazwiska nie grają i sezon zweryfikuje, czy rozbijanie banku się opłacało. Jako kibic United jestem zadowolony i pierwszy raz od roku dobrze się na to wszystko patrzy. Teraz tylko żeby ten pierwszy mecz z nowymi zawodnikami i nową (miejmy nadzieję) jakością szybko się odbył bo nie mogę się doczekać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”