AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1154

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 2:57

cieszy mnie to, że Milan ma takiego Administratora po którym można się spodziewać asa z rękawa w każdej chwili.
Tu nawet nie chodzi o jego asa z rękawa, tylko o to, jakie dał środki do kasy klubowej. Podaje się kwoty między 25-30 milionami euro na prezent od niego + niecałe drugie tyle z pieniędzy przez Milan zaoszczędzonych w ostatnich miesiącach. Łącznie budżet dostępny dla Milanu obecnie ma wynosić około 50 milionów euro. Gdyby nie warunki podatkowe, to moglibyśmy porozmawiać o głośniejszych nazwiskach. No ale gdyby nie podatki, to nadal Serie A byłaby najmocniejsza - tak jak przed reformą, wprowadzoną zresztą przez Berlusconiego.
No ale szkoda gdybać. Na ten moment z dużych transferów, które by mnie nie zdziwiły, widzę dwa nazwiska - Hamsik i Ganso. Najgorszy z możliwych scenariuszy to zakup dwójki Włochów, bo wtedy ani sportowo nie idziemy znacznie do przodu, ani finansowo nie wykorzystujemy możliwości.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 9:37

Ja bym tam wolał, żeby Raiola już opuścił Londyn jeżeli tam jest, bo śmierdzi mi tu Garethem Bale, a tego bym nie zniósł, ale taki transfer byłby w stylu Milanu. IMHO przyjdzie jeden z Włochów i Kaka i na tym zakończymy marzenia o jakimkolwiek dobrym wyniku w LM. Innej opcji nie widzę. Chyba, że Łysy ma jakiegoś asa w rękawie, ale bardziej wydaje mi się, że po prostu zarząd liczył, że nadarzy się taka szansa jak rok temu, ale takiej nie będzie. Taką mógłby być Nasri, ale jego wymagania finansowe są zbyt duże i nie chce opuszczać Anglii.

BTW - milannews przewiduje, że dziś na środku obrony wyjdą Bonera i Oddo. Mimo, że to tylko sparing to może być ciekawie :D

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 14 sie 2011, 10:25

a co Kolego nie chciałbyś mieć Garetha w składzie ACM ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 11:33

Nie chciałbym.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 11:51

Ja również. Wybitny gracz, który w Milanie nic nie pokaże ze swoich ponadprzeciętnych możliwości, bo nie ma dla niego miejsca w taktyce Allegriego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 11:54

A najlepsze jest to, że masa fanów Milanu czy to na polskich czy zagranicznych stronach widzi w nim zbawcę środka pola Milanu i następce Pirlo. Wzięło się to stąd, że mezalla sinista (nie wiem jak dokładnie się to pisze) jest tłumaczone na lewy pomocnik. Nie zgodziłbym się również, że jest to wybitny gracz. Na razie poza kilkoma meczami wiele nie pokazał.

EDIT

Właśnie zauważyłem, że w pomocy wyjdziemy dziś w zestawieniu Gattuso-Bommel-Ambrosini-Boateng. Co za magia, prawie jak Pirlo-Gattuso-Seedorf-Kaka/Rui Costa u Ancelottiego. Gdzie te czasy...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 12:24

mete
Dobra, ale już nie piszmy o Bale'u, bo zaraz ktoś od teorii zamachu tu wskoczy i zacznie krytykować nasze niecierpliwe wyczekiwanie na Walijczyka i pewność wykonania tego transferu. :lol:
mezalla sinista
Mezz'ala sinistra.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 15:11

Preziosi powiedział, że Milan chce Kuckę tak jak Inter. Fajnie byłoby wygrać kolejne derby i załatwić sobie Słowaka, ale żeby przyszedł w zimie lub za rok. Teraz za tłoczno w składzie graczami o jego charakterystyce. Jeżeli na prawdę go chcemy to Łysy przez weekend pewnie nad tym pracował na Ibizie :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 20:36

Oglądał ktoś mecz? Jak tam Cassano?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 20:46

Kapitalnie. Bramka, asysta, kilkanaście prób ciekawych podań w ataku, powalczył o kilka piłek. Miał co prawda przestoje, ale to był najlepszy zawodnik meczu. Jak na mecz o taką stawkę i toczony w takim tempie - bardzo dobry występ.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 20:49

To fajnie, bo na prawdę liczę na niego w tym sezonie. Kondycja zdaję się być też coraz lepsza. Jeżeli zastąpimy go droższym, słabszym i wiecznie kontuzjowanym Kaką to mnie szlag chyba trafi. Wilmore nie grał on czasem w drugiej połowie jako ofensywny pomocnik za Comim i Boatengiem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 20:52

Ciężko powiedzieć. Niby na to wskazywałyby zmiany, ale często wyglądał po prostu jak trzeci napastnik. Graliśmy wtedy raczej bardzo blisko obok siebie ustawioną trójką napastników, przy czym Cassano schodził na lewe skrzydło. No i dodać warto, że kilkanaście pierwszych minut po zejściu Ibrahimovicia to był najdłuższy przestój Cassano, kiedy był niewidoczny właściwie, może przez zmianę pozycji właśnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 20:55

A i z tego co się dowiedziałem to El Shaarawy ma specjlany program treningowy. Trenuje o 1-2 godziny więcej od kolegów z zespołu i ma być gotowy na trofeo Berlusconiego. Ponoć Allegri wiąże z nim wielkie nadzieje i to ma być jeden z powodów przesunięcia Boategna do pomocy.

Jeszcze jedno - grał Volati i jak się spisał Ely na środku obrony?

Ktoś tu ostatnio wspomniał o Hazardzie. Bodajże MazurXIII i Chłopaczek. Braida w czerwcu czy w maju (Sprawdziłem i ta wypowiedź pojawiła się 25 kwietnia) powiedział, że poważnie przyglądają się jakiemuś fenomenalnemu pomocnikowi z Francji (Media podały wtedy nazwiska Hazarda i M'Villi). Ostatnio Łysy powiedział (ale każdy wie jaki jest Galliani), że nowy gracz Milanu nie będzie jeszcze zawodnikiem topowym.

A i na konferencji przedmeczowej Ibra nawoływał do 2 wzmocnień.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 21:13

A i z tego co się dowiedziałem to El Shaarawy ma specjlany program treningowy.
To wynika z jego fatalnych warunków fizycznych - przygotowano dla niego specjalny trening na zwiększenie masy mięśniowej. Ciekawe.
Tak czy owak on, Cassano, Robinho i Boateng to może nie tak wielka klasa, jak dawny Kaka, ale solidni piłkarze, którzy powinni w ogóle skasować Kakę z naszej listy życzeń. Mam nadzieję, że plotki o Brazylijczyku nigdy nie znajdą odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Jeszcze jedno - grał Volati i jak się spisał Ely na środku obrony?
Volati z gorączką został we Włoszech. Ely... Na dwoje babka wróżyła.
Albo inaczej - jak na swój wiek (18 lat) zagrał kapitalnie. Jakby zagrał tak Bonera, to byłoby to uznane za przeciętny występ, ale (bodaj debiut) mecz w seniorach takiego chłopaka zmienia sposób oceny. Zawalił drugą bramkę, kilka razy popełniał drobne błędy, ale więcej razy pokazywał interwencje, o które bym go nie posądzał. Jak pisałem - w dziesięciostopniowej skali za taki występ Bonerze dałbym 5, ale 18 latkowi dam mocną siódemkę.
Ostatnio Łysy powiedział (ale każdy wie jaki jest Galliani), że nowy gracz Milanu nie będzie jeszcze zawodnikiem topowym.
A co miał powiedzieć? Po odejściu Fabregasa na rynku nie został żaden klasowy piłkarz, który chciał koniecznie w tym okienku odejść. Milanowi w tej chwili zostało tylko poszukiwanie jakiegoś ciekawego narybku. Tylko taka wypowiedź, o jakiej wspominasz - a ja takiej nie widziałem ;) - kasowałaby i Kakę, i Montolivo. Ciekawe.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2011, 21:18

http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... iona_.html

Tu masz wypowiedź Łysego z 31 lipca.

http://acmilan.pl/news//archive.php?sho ... &year=2011

Tu masz też. Drugi news od góry.

ODPOWIEDZ