FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1170

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 29 lip 2010, 9:40

za 9 godzin 1 mecz presezonu i mundo podaje nam prawdopodobny sklad:
pinto
adriano-milito-sergi gomez-maxwell
jonathan dos santos- keita-victor sanchez
nolito-ibra-bojan
keita ma pelnic role defensywnego pomocnika,partnerem milito w obronie ma byc sergi gomez

tu maja byc linki do transmisji: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2010, 12:11

Żadnego defensywnego pomocnika nie licząc Keity chyba nie ma. Skład specjalnie nie szokuje, bo nie może, wszyscy z pierwszej drużyny są. Szkoda, że nie ma od początku Sergi Roberto może w miejsce Sancheza, ale być może wejdzie w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2010, 12:18

Mało przebojowych piłkarzy w pomocy więc boczni obrońcy będą musieli dawać radę. Oczywiście wynik w takim meczu jest najmniej ważny, ale mam nadzieję, że będzie się to chociaż dało oglądać :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 lip 2010, 12:26

Keita powinien w presezonie często dostawać szansę na pivocie. Nie wiadomo czy/kogo kupimy, a Seydu nowa umiejętność się przyda :) W poprzednim sezonie grał chyba tylko raz jako dm i nie prezentował się pewnie(co nie dziwiło)

W końcu Barca gra :jupi: :peace: :mike:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 29 lip 2010, 12:56

keita od poczatku kariery w barcelonie nie zagral ani jednego pelnego meczu jako defensywny pomocnik (mial szanse zagrac w ostatnim meczu z atletico w madrycie ale zszedl w 7 min w wyniku kontuzji i tak oto uciekla mu niepowtarzalna,jak dotad szansa sprawdzenia sie w nowej dla niego roli-piwota)

za czasow gry w sevilli w systemie 442,gral najczesciej obok bardzo defensywnie usposobionego poulsena ,dlatego tez mial wiecej swobody w grze ofensywnej bo dunczyk go ubezpieczal

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2010, 13:00

Gdyby nie Mistrzostwa U-19 to pewnie jako DM grałby Oriol, ale ten czeka właśnie na finał.

Ja to nawet nie pamiętam w którym meczu rok temu Keita zagrał jako DM tak więc trudno mi cokolwiek powiedzieć o jego grze na tej pozycji.

Nie oglądać się na Cesca, brać Sennę i jazda.

[EDIT]

Dzięki za odświeżenie pamięci jordan. Niektórym i tak nie wytłumaczysz, że Seydou nie gra u nas jako DM.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 lip 2010, 18:38

Pinto - Illie S.Gomez Milito Maxwell - Jonathan Dos Santos Riverola V.Sánchez - Jonathan Soriano Bojan Tello
Bardziej zbilansowana pierwsza 11 od tej przewidywanej przez Mundo. Zlatan w drugiej połowie będzie zrzucał brzuszek :lol:
Tello to ta perełka z Espanyolu, którą kupiliśmy przed sezonem ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2010, 19:54

Nie jest źle jak na pierwsze 45 minut. Podoba mi się chyba tylko dos Santos, i na rozegraniu i w pracy w defensywie. Chyba najlepszy, Maxwell także niczego sobie. O reszcie ciężko coś dobrego napisać, Milito może i czyścił, ale podaje tragicznie i jeszcze był zamieszany w karnego(pewnie i go nie powinno być). Dziura po prawej stronie- Ilie Sanchez to bodajże środkowy pomocnik, więc nie można się dziwić. Riverola zagrał dwa dobre crossy do Maxwella, jednak do 35 minuty to go na boisku nie było, podobnie Tello. Victor Sanchez strzelił bramkę ale to chyba jedyny pozytyw po jego stronie(bramka zajebista), ma problem z podawaniem i nawet przyjęciem. Soriano nie dostaje podań, a najgorszy jest niestety Bojan. Prawie wszystko robi źle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lip 2010, 21:04

Mam mieszane uczucia. Pierwsza połowa lepsza od drugiej choć początek drugiej odsłony był naprawdę dobry. Wracając jednak do pierwszej połowy to podobał mi się Dos Santos, nie podobał mi się Milito. Gabi powinien się pozytywnie wyróżniać w takim gronie a szału nie robił. Dos Santos gra chyba trochę odważniej od Creusa i fajnie, że próbuje strzałów z dystansu. Bojan był aktywny i zdeterminowany, ale nic mu nie wychodziło. W drugiej połowie Zlatanowi też nic nie wychodziło, ale ten w porównaniu do młodego Hiszpania nie był ani specjalnie aktywny ani zdeterminowany :roll: Przeczłapał 45 minut notując może ze dwa niezłe zagranie i koniec. Generalnie najgorsze wrażenie robiła dzisiaj obrona. Strzelaliśmy fajne bramki, ale to były takie podarowane gole i bardziej rywal ten mecz przegrał niż my wygraliśmy. Oczywiście to nic nie znaczy bo po tym sparingu nie spodziewałem się niczego, ale takie mam odczucia. Adriano kilka razy ładnie się podłączył a w defensywie chyba nie nawalał z tego co widziałem tak więc przyjmijmy, że pozytywnie. Jeżeli na DM-ie grał Keita to nie wywiązywał się dobrze ze swoich obowiązków. Ogólnie w pierwszej połowie jak było nieźle tak w drugiej kiepsko w destrukcji i słabo w ataku poza samym początkiem odsłony.

Dawać następny mecz :P

Teraz gorsze wiadomości ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=32989

Brak mi słów [k****] [']

[EDIT]

Bramki z meczu ---> http://www.tvgolo.com/football.php?suba ... m=&ucat=02&

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lip 2010, 21:22

Zlatan załamał chyba każdego swoim występem. Mecz nie był o nic, ale chyba miał więcej strat niż celnych podań. Duża dziura była w środku pola przez całe spotkanie, to chyba największy minus, z prawej strony także nikt sobie nie radził. Na lewej i Maxwell i Adriano grali nieźle, rywalizacja im wyjdzie na dobre, choć chciałem zobaczyć go na prawej, skoro może tam grać. Dla Ilie to nie jest nominalna pozycja, więc sensowność go tam wystawiania żadna, nawet jeśli to nic nie znaczący sparing. Największym pozytywem pozostał Jonathan, w drugiej połowie i Nolito o czasami ten Benja mocno się starali jakoś pociągnąć grę. Czekam na kolejne spotkania już z najlepszymi.
Pewnie nikt z będących na U-19 nie pojedzie, a szkoda, bo przynajmniej 2-3 się tam bardzo dobrze prezentuje i później będą mieli problem z otrzymaniem szans w trakcie sezonu.

Messi w zeszłym sezonie przez spotkanie reprezentacji, był zwolniony z pierwszego spotkania ligowego. Teraz pewnie nie zagra z Sevillą, bo kto będzie chciał go przemęczać.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 29 lip 2010, 21:38

dobry mecz, szybki jak diabli. ale co jest wazniejsze: jest to czego nie bylo rok temu w presezonie, a co bylo w pierwszym presezonie guardioli. czyli ogromna latwosc w dochodzeniu do sytuacji bramkowych. jestem zadowolony bo graly niezle wynalazki (gdyby nie under-19 bylby zupelnie inny sklad). z "baby barca" na wyroznienie zdecydowanie sergi roberto w 2.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 31 lip 2010, 11:35

Właśnie wyszło oficjalne potwierdzenie - Marquez opuszcza Barcelonę po siedmiu latach gry w naszych barwach. Dziś o 18 odbędzie się oficjalna ceremonia pożegnania.
Dla mnie osobiście trochę szkoda, co prawda formą Marquez nie czarował w zeszłym sezonie, ale zawsze tego piłkarza lubiłem. Wciąż ciekawi mnie kwestia kto zajmie miejsce czwartego stopera w drużynie - czy na stałe wejdzie ktoś z wychowanków czy raczej Abidal będzie częściej grał w środku. Bo żadnego transferu się raczej nie spodziewam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2010, 12:17

O tym mówiono już od dawna, ostatnio niby nie było to jeszcze pewne, ale wszystko ku temu zmierzało. Wyląduje raczej w USA, gdzie jest lubiany. Po jego odejściu w kadrze zostanie tylko 2 zawodników sprowadzonych za czasów Franka. "4" czeka. 8) Także wątpię w jakikolwiek transfer na pozycję środkowego obrońcy. Rafa został wygryziony ze swojej pozycji przez Milito, w tym sezonie pograłby mniej jeśli by został, być może tylko trochę więcej od Chygrynskiyego z zeszłego sezonu. Odeszło dwóch stoperów, ich miejsce powinni zająć Andreu Fontas i raczej Marc Bartra. Choć za wiele mogą nie pograć, jeśli Pep będzie stawiał na środku na Erica.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6663

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 lip 2010, 12:24

Ile w Barcelonie zarabia Marquez?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 lip 2010, 12:25

Może się okazać, że Adriano był ostatnim transferem w tym okienku. Zubi wspominał o zaufaniu do La Masia a więc może jednak Oriol Romeu będzie zmiennikiem Busquetsa? Środkowego obrońcy się nie spodziewałem i nic się w tym temacie nie zmieniło bo odejście Rafy było przesądzone od pewnego czasu. Może awansować Fontas i ewentualnie jakiś Bartra jeszcze. Jeżeli nie przyjdzie Cesc to może mocniej postawimy na Thiago i/lub Dos Santosa.

Rafa wspaniały dorobek u nas:
W barwach blaugrana rozegrał 242 mecze. Zdobył dwanaście pucharów: 4 Mistrzostwa Hiszpanii, 2 Puchary Ligi Mistrzów, Klubowe Mistrzostwo Świata, Superpuchar Europy, Puchar Króla oraz 3 Superpuchary Hiszpanii.
Zawsze bardzo go szanowałem, ale jestem w stanie zrozumieć decyzję (to przede wszystkim jego decyzja) o odejściu. Rola rezerwowego nie służy mu najlepiej i nie ma sensu, aby pobierał u nas wysoką pensję skoro mamy zamiar obniżać wydatki. Odejście czwartego środkowego obrońcy to nie jest tragedia.

Dzięki za wszystko i powodzenia.

Nienawidzę pożegnań :/

Boromir@
Podobno w ostatnim sezonie zarabiał 5 mln euro i tyle samo miałby dostać za kolejny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”