Gramy świetnie ale trzeba coś naprawdę strzelić, bo może być nerwowo i bardzo głupio.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 gru 2013, 21:36

Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 04 gru 2013, 21:46
joedoe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2013, 1:23
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 gru 2013, 22:07
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2013, 23:04
A kto NIE zagrał wczoraj znacznie bardziej do przodu niż wcześniej?sickstick pisze:Odnieśliście też wrażenie, że Flamini grał wczoraj znacznie bardziej do przodu niż we wcześniejszych spotkaniach?

Zgoda. Chociaż jeśli ugramy tylko 4 a nawet tylko 3 to nie ma różnicy jeśli się nie załamiemy i będziemy dalej konsekwentnie grać ze wszystkimi tak, jak gramy, to będzie OK. Bardziej mnie martwi czy się nie zapadniemy trochę w sytuacji dwóch porażek z tymi drużynami i nie pogubimy przez to więcej punktów później. Z drugiej strony, ta drużyna wygląda dużo silniej mentalnie więc powinno być OK.sickstick pisze:Długo odkładano dyskusję na temat tego, czy Arsenal serio stać w tym sezonie na mistrzostwo i myślę że pierwsze poważne stanowisko w tej sprawie będzie można zająć już za 2 tygodnie. Nasze najbliższe 4 mecze to: Everton, Napoli, Manchester City, Chelsea. SrogoUważam że jeśli w 3 ligowych meczach ugramy co najmniej 5 pkt, to nasza sytuacja zrobi się niezwykle korzystna. Najważniejsze, żeby nie przegrać z Chelsea.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 06 gru 2013, 7:12
joedoe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 gru 2013, 17:22
Trochę tak ale ze względu najoedoe pisze:ez przesady - stwierdzenia "teraz albo nigdy" są lekko nie na miejscu
myślę, że własnie na miejscu. City, Chelsea i United - oni wszyscy zmienili trenerów i przechodzą turbulencje. Nie ma co liczyć na to, że będą grali tak nierówno i kiepsko i im zajmie tyle dojście do dobrej formy w innych latach. Ponadto, my nigdy nie wygrywamy niczego w sezonie po MŚ/ME, głównie ze względu na wymęczenie wszystkich naszych zawodników i brak okresu przygotowawczego i tak to wszystko dziko wygląda potem.joedoe pisze:przeciwnicy póki co sprawiają wrażenie jakby jeszcze nie odpalili w tym sezonie.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 gru 2013, 5:44
Mesut Özil wrócił do wspomnień z dzieciństwa by stać się częścią rodziny Arsenalu.
Jako młody chłopak, zaczął grać w piłkę w Gelsenkirchen w czymś, co było znane jako "małpia klatka". To pomogło mu rozwinać kontrolę na małym obszarze i grę pod ogromną presją. W tym tygodniu, Niemiec miał okazję zagrać w czymś podobnym w ramach fundacji wspieranej przez Arsenal - Wolność od Tortur, która korzysta z piłki nożnej jako narzędzia terapii.
- Tak, przypomniało mi to trochę dzieciństwo. Jednak to, w czym grałem jako chłopiec było dużo gorsze, bo podłoże było twardsze, były kamienie i bardzo bolało gdy upadłeś. Ta klatka w części zrobiła mnie piłkarzem jakim jestem dzisiaj. Jestem bardzo dumny z tego, że jestem częścią tej rodziny - powiedział Özil.
- Jako piłkarze, zawsze jesteśmy w pośpiechu, więc świetnie jest po prostu się zatrzymać na moment i zobaczyć coś takiego. To powiedziałem gdy dołączyłem do Arsenalu. Gdy ludzie próbowali mnie przekonywać gdy tu dołączyłem, to był ten duch rodzinny, który mnie przekonał. To, co widzimy dzisiaj to właśnie część tej rodziny - dodał.
Özil i jego koledzy z pierwszej drużyny oraz trener Arsene Wenger oddali swoją dniówkę dla tej fundacji. Jest to gest który Özilowi się podoba i który bardzo chętnie wykonał. Jak na zawodnika, którzy kosztował 42 mln funtów, Niemiecka gwiazda nie ma ego i wydaje się bardzo skromna.
Mesut po swoim transferze osobiście chodził po całym klubie się przywitać z każdym - od księgowych do ludzi z cateringu. Bardzo lubi swoje nowe życie i zmianę tempa. Ale jak sam przyznaje, coś, czego nauczył się w Hiszpanii to to, jak sobie poradzić z presją.
Na pytanie czy czuje presję, że został kupiony w celu wygrania mistrzostwa w tym sezonie, uśmiecha się i odpowiada:
- Grałem w Realu Madryt, gdzie presja jest tak ogromna, że po prostu musisz wyjść na boisku i wygrać absolutnie każdy mecz. Po trzyletniej grze w Realu muszę przyznać, że presja mnie nie przeraża. Dlatego w sumie nie czuję tej presji. Inna sprawa że robię to, co kocham. Kocham grać w piłkę, więc wychodzę z domu grać w piłkę i nie czuję presji. Oczywiście są dni, kiedy coś nie wychodzi tak, jak powinno, ale to nie ma nic wspólnego z presją.
Özil znalazł w Londynie nowy dom i przechodzi adaptację do angielskiej piłki oraz do nawałnicy meczów w lidze - coś, co w Niemczech, jak sam wyznał, nazywają "angielskimi tygodniami".
Nowy nabytek Arsenalu jest również pełen podziwu dla Wengera.
- To on mnie przekonał by dołączyć do Arsenalu i mogę powiedzieć, że nie mógłbym być bardziej szczęśliwy niż jestem właśnie w Arsenalu. Wenger kocha futbol. Mam nadzieję, że zostanie tutaj przez wiele lat i będzie odnosił sukcesy. Myślę, że dołączenie do tego klubu to dla mnie idealny krok. Mamy naprawdę bardzo utalentowanych zawodników i myślę, że możemy osiągnąć coś wielkiego. Musimy jeszcze się trochę rozwinąć, ale możemy tego dokonać - twierdzi Mesut Özil.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2013, 16:11
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2013, 17:52
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 gru 2013, 18:59
Co to ma k. być? Kwalifikacje LM - Fenerbahce. LM - Napoli, OM, Borussia. Puchar Ligi - Chelsea. FA - Tottenham. Los nas nielubi?Magnum pisze:Aha - w III Rundzie FA Cup gramy z Tottenhamem. Cud miód malina
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2013, 19:12
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2013, 19:59
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 08 gru 2013, 20:04
FRYDERYK SZOPEN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Buzka » 08 gru 2013, 20:22
Buzka
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin