FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1176

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2010, 18:07

Teraz to nawet ja nie rozumiem.

Czemu nie można porównywać Pirlo do Xaviego?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2010, 18:08

Porownac mozna ale stawiac znak rownosci to juz jak dla mnie przesada.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2010, 18:09

Nie mam zamiaru się tutaj produkowac, ale po prostu normalnie i bez prób ironizowania (nuda, co? :| ) odpowiem, że Pirlo w formie (czyli ostatni raz 4 lata temu) nie odstawał od Xaviego na tyle, by silic się na takie porównanie jakie ty zrobiłeś. Tyle.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 sie 2010, 19:06

Nie mam zamiaru się tutaj produkowac, ale po prostu normalnie i bez prób ironizowania (nuda, co? :| ) odpowiem, że Pirlo w formie (czyli ostatni raz 4 lata temu) nie odstawał od Xaviego na tyle, by silic się na takie porównanie jakie ty zrobiłeś. Tyle.
Dokładnie. Teraz tych piłkarzy dzieli sporo. Jednak Pirlo w formie(2003-2007) nie odstaje od Xaviego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2010, 19:48

Mam podobne zdanie. Xaviego cenię niesamowicie, ale Pirlo to nie byle jaki grajek nawet jeżeli dawno już nie prezentuje tego co pokazywał kilka sezonów temu. Aktualnie dzieli ich przepaść i ogółem Xavi grał chyba dłużej na najwyższym poziomie, ale mniejsza o to.

Tymczasem spójrzcie na to: http://www.blaugrana.pl/news/5605/jest_ ... 6zila.html

Ciekaw jestem ile w tym prawdy :think: Jestem na NIE tak już pisałem jakiś czas temu. Myślę, że Pep postawi jednak na młodzież i za rok ponowimy starania o Sami Wiecie Kogo :lol: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2010, 19:54

Mentor pisze:za rok ponowimy starania o Sami Wiecie Kogo
:bicz:

Co do Oezila, to ostatnio czytałem wypowiedź jakiegoś angielskiego dziennikarza (nieoficjalnie, tzn nie w żadnej gazecie w artykule, a na twitterze), że ponoć Niemiec jest bliżej przejścia do Anglii. Ferguson chyba ma go na oku. No i wszyscy wiedzą, że Barca raczej będzie wolała Ceska, a jak kupi Oezila to co, za rok sprowadzi Ceska i będzie Niemca sprzedawać ? Może wymiana :lol:
A może go zostawi i Oezil będzie alternatywą dla Iniesty, a Cesc dla Xaviego i tak sobie będą razem na ławce siedzieć :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 sie 2010, 19:54

Odkryłem wasz misterny plan. Sprowadzicie Ozila i potem zaoferujecie wymiane Cesc <-> Ozil. :boje się:

Fieldy. Pf. :naughty: :nein:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sie 2010, 19:56

Mentor pisze:Ciekaw jestem ile w tym prawdy :think: Jestem na NIE tak już pisałem jakiś czas temu. Myślę, że Pep postawi jednak na młodzież i za rok ponowimy starania o Sami Wiecie Kogo
Ja tam jego wielkim fanem nie jestem. Choć chłopak młody, a już doświadczony i ograny w ważnych spotkaniach. Nie mogę określić sensowności ewentualnego transferu, ale nie jest to jakaś wielka inwestycja. Wywalała Barca ostatnio większe pieniądze na mniej sprawdzonych grajków. Jaką rolę mógłby pełnić :?: , chyba tylko rywalizować o miejsce w składzie z Andresem. Jest lekka bieda w pomocy i jestem w stanie ten transfer zrozumieć, mimo, że liczę na sporą szansę dla Thiago, który wg. mnie nie jest mniej utalentowany od Mesuta, tylko potrzebuje ogrania.
Wczoraj było info z Mundo dzisiaj kolejne bez wielkiego boom, więc może coś jest na rzeczy. Kiedyś pisano o jakimś zainteresowaniu Werderu- Hlebem, może udałoby się go ewentualnie tam umieścić i zbić jeszcze cenę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2010, 19:59

Między innymi dlatego jestem na NIE fieldy. Mamy dać szansę Jonathanowi i Thiago. Jestem dziwnie spokojny, że Pep nie skorzysta z okazji sprowadzenia Niemca.

Hleb mógłby bez problemu znaleźć sobie nowego pracodawcę bo podobno sporo klubów jest nim zainteresowanych (wszak Barcelona gotowa jest go oddać za bezcen), ale ten uparcie nie ma zamiaru odchodzić ['] Idiota skończony woli pobierać pensję i rok nie grać? Jego sprawa. Ostatnie sparingi ostatecznie potwierdziły na ile minut może liczyć u Pepa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sie 2010, 20:18

Hleb mógłby bez problemu znaleźć sobie nowego pracodawcę bo podobno sporo klubów jest nim zainteresowanych (wszak Barcelona gotowa jest go oddać za bezcen), ale ten uparcie nie ma zamiaru odchodzić ['] Idiota skończony woli pobierać pensję o rok nie grać?
i tak nie jest lepszy od Zebiny, który dostał od Panathinaikosu nawet więcej niż zarabia w JUVE a ofertę odrzucił, bo to był dla niego klub o zbyt małej renomie :lol: Nie muszę dodawać, że Francuz w JUVE grał koszmarnie i nie ma dla niego miejsca w planach zarządu czy trenera

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 sie 2010, 20:56

Nie jesteście sami, w Milanie Kaladze, Oddo i Jaknulovski robią to samo. No może przesadzam, w innych klubach trochę mniej by zarobili.

E: aż dziw bierze, że nie było popularnego tutaj Xavi>Pirlo albo bardziej opisowo Xavi > cały świat. :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 sie 2010, 22:24

a xavi nie jest > pirlo?

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 09 sie 2010, 23:28

w pesie.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 sie 2010, 23:40

podobno pep zawetowal transfer niemca -
bedzie dawal szanse mlodziezy- juz w sobote wielki test dla dos santosa na sanchez pizjuan

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 sie 2010, 0:09

a xavi nie jest > pirlo?
obecnie jak najbardziej, jednak w swoich najlepszych latach można spokojnie postawić znak równości.

Ozil już od jakiegoś czasu powtarza, że zostanie w Werderze na bank na kolejne 12 miesięcy, bo ma ważny kontrakt i go respektuje a może (bardzo wątpliwe) go przedłuży o rok czy dwa. No chyba, że Werder odpadnie z CL to mogą mu się plany zmienić, bo grę w Cl wymieniał jako cel główny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”