AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1194

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 wrz 2011, 20:16

mete pisze:Coraz bardziej obawiam się o wynik
A mnie ten skład nie wygląda tak źle, myślałem, że będzie konieczny wariat z Urbym w pierwszym składzie, ale Nasza pomoc nie wygląda tak tragicznie, moim zdaniem bardzo ważna rola Seedorfa, oby chciało mu się dziś, więcej na pewno oczekuję od Antka, na pewno chciałbym Faraona zobaczyć dziś, nie wiem czemu, ale jestem tak dobrej myśli o tym chłopaku, że będzie dobrze.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 20:17

Sky i Mediaset jednak awizują Bonerę na lewej obronie :evil: Szybki Lavezzi go tam zje. Osobiście wolałbym Antoniniego jeżeli Taiwo nie jest gotowy do gry.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 wrz 2011, 20:21

Oby tylko Aronica czegos nie odpierdzielil. Jakos nie za bardzo mu ufam. Szkoda,ze Fernandez nie jest jeszcze gotowy na pierwszy sklad...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 20:25

Ja nie pogardzę jeżeli Aronica zachowa się tak idiotycznie we własnym polu karnym jak w ostatnim meczu :D

EDIT

Możliwe, że Silva nie zagra. Jakieś problemy w trakcie rozgrzewki. W takim wypadku remis może być sukcesem. Tassotti jednak powiedział, że zagra, ale że nie jest w 100% zdrowy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 wrz 2011, 21:01

Ale Alberto główkę zaprezentował! :jupi:

E: długo się nacieszyliśmy z tego prowadzenia...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 wrz 2011, 21:02

Już remis.Linki na głównej są prowadzone. Napoli-Milan :?: A po co :roll:
E: Ma ktoś link :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 21:36

Wszystko pięknie się zaczęło. Napoli przestraszone i my strzelamy gola. Szkoda, że tak szybko daliśmy sobie wbić wyrównanie, które dodało Napoli skrzydeł. Później kontra i przegrywamy 2-1. Szanse na wyrównanie miał Aquilani, który jednak nie strzelił sam na sam drugi mecz z rzędu, ale przynajmniej zaliczył bramkę, miał też świetnie podanie do Nocerino. Cassano asysta i genialne wyłożenie piłki Alberto.

No cóż wyniku szkoda. O remis trzeba powalczyć, ale nie mamy czym z ławki postraszyć. Napoli wcale nie gra dobrze.

Raiola jest chyba agentem Cavaniego. Ciekaw jestem jak długo Urus zostanie w Neapolu z taką formą. Lada moment należy się spodziewać żądania podwyżki.

Obrona w tym sezonie poza meczem z Barceloną strasznie obniżyła poziom. Allegri musi coś z tym zrobić.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 21:46 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 wrz 2011, 21:46

Aquilani mial tez ladny strzal na zakonczenie polowy. Chyba najlepszy pilkarz Milanu, wyglada na bardzo dobry transfer.

Napoli bierze Milan na szybkosc, pokazuja w jaki sposob nalezy grac z ekipa Allegriego.

Z tym, ze widze, ze Inler zbawieniem dla drugiej linii Napoli nie jest, chyba nie tego pomocnika Udine kupili co powinni (Asamoah).

Lavezzi pokazuje dlaczego mam o nim tak mieszana opinie. Ogromne mozliwosci, ale czesto przechodzi obok meczu (szczegolnie z silniejszym rywalem).

Cavani klasa. Gargano chyba akcja zycia.

Dla Seedorfa nie zagrali hymnu ligi mistrzow i przeszedl w stan uspienia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 21:49

Aquilani mial tez ladny strzal na zakonczenie polowy. Chyba najlepszy pilkarz Milanu, wyglada na bardzo dobry transfer.
Ja tylko mam nadzieję, że Aquilani przez cały sezon utrzyma formę minimum taką jak w pierwszych meczach. Więcej po nim za taką cenę nie oczekuje. Naprawdę jego gra napawa optymizmem na początku jego przygody w Milanie.
Z tym, ze widze, ze Inler zbawieniem dla drugiej linii Napoli nie jest, chyba nie tego pomocnika Udine kupili co powinni (Asamoah).
Zupełnie nie poznaje Inlera. Nie ten gracz co w Udinese.
Dla Seedorfa nie zagrali hymnu ligi mistrzow i przeszedl w stan uspienia.
Seedorf nie może grać dwóch meczy w ciągu tygodnia. To było wiadome. Gdyby nie kontuzje to nie grałby pewnie. Siły naszych starszych graczy trzeba odpowiednio wykorzystywać a kontuzje nam na to nie pozwalają.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 22:00

Pora myśleć o Udinese.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 wrz 2011, 22:01

Cavani kiedys wygrał rywalizacje z Matusiakiem w Palermo. Co za napastnik. Alez sie rozwinal!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 wrz 2011, 22:09

-5 na początek sezonu. Nieciekawie. Liczę na 2 zwycięstwa w najbliższych meczach. Mam nadzieję, że ktoś wróci z kontuzjowanych na Udinese. Co z Robinho :?:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 wrz 2011, 22:41

Szkoda, trochę pomogliśmy Napoli i punkty zostają na południu. Najbardziej szkoda tej przypadkowej trzeciej bramki. Wydawało się że remis spokojnie w tym meczu mimo tak wielkich osłabień można było ugrać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 22:44

No i po spotkaniu. Osobiście liczyłem na coś więcej, ale porażka na Sao Paolo można zaakceptować. Ja nie o tym.

Bardziej od kontuzji martwi mnie to jak obniżyliśmy poziom gry defensywnej w tym sezonie. W tamtym roku Napoli i Lazio nie istniało przeciwko nam a teraz strzelają sobie 5 bramek. To jest fatalna sprawa i Allegri musi coś z tym zrobić.

Jak Pato przychodził do Milanu to wszyscy się spodziewali, że będzie jak Ronaldo. Teraz liczę, żeby zrobił się tak skuteczny jak Romario. Kaczor w ogóle się nie rozwija. Ba on idzie do tył. Pewnie i tak ponad 10 bramek w sezonie strzeli, ale mimo wszystko mnie zawodzi.

Trzeba się pozbierać, liczyć na powroty kontuzjowanych graczy i zacząć wygrywać. Zwycięstwa z Udinese i z Ceseną to jest mus.

Jak to Chłopaczek jak i Ancelotti by powiedzieli - delikatny moment.

Gramy tak na początku zeszłego sezonu tylko Zlatana brak. To samo tyczy się Robinho - strasznie nam ich obu brakuje.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 22:51 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2011, 22:50

Cavani was tak zdeklasował jak w zeszłym sezonie JUVE. Niesamowity piłkarz z niego wyrósł w zaledwie jeden rok. Napoli wreszcie gra z mocnymi tak jak powinno, czyli nie napalając się za bardzo, raczej z kontry niż szturmując i efekt zarówno z City jak dziś z Milanem, który do tej pory ogrywał ich doświadczeniem w meczach z mocnymi. Inna sprawa, że Napoli dziś miało tak wielu piorunująco szybkich zawodników, że z niezbyt szybkiej formacji pomocy Milanu nie było co zbierać, gdy nie tylko rozpędzali się Cavani, Lavezzi i Hamsik, ale i Gargano czy Maggio. Pięciu zapierdalaczy to duży kłopot. No i ostatnie słowo dla Zunigi. Co za interwencja. Napoli wyraźnie lepsze, a 3 gol zamknął to spotkanie, mimo paru lepszych okazji dla obu stron.

Milan natomiast zbyt bierny, zbyt wolny. Cassano błyszczał kiedy tylko miał piłkę, ale nie miał partnerów. Pato jak zwykle nierówny, a Aquilani w moim przekonaniu raczej ma momenty niż gra dobrze. Dziś piękny gol, ale i koszmarne pudło, potencjalna asysta, ale i długie okresy gdy go nie było widać :roll: Natomiast najbardziej zaskakuje mnie to, że Milan tyle bramek traci. W zeszłym sezonie w zasadzie nietykalni w destrukcji, a teraz z podobną kadrą (mówiąc o zawodnikach defensywnych) zupełnie inaczej to wygląda.

Świetny mecz dla postronnego widza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”