Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 121

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 lut 2014, 20:19

Chyba aktualnym liderem klasyfikacji strzelców ;)

Wpasować się wpasowuje, z tym się zgodzę. Mam jednak wątpliwości, czy podoła Lidze Mistrzów ;) No, ale czas pokaże, na razie trzeba zaczekać na oficjalną wiadomość, choć wszystko wydaje się faktycznie przesądzone.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 12 lut 2014, 21:42

troche chyba juz nie ten wiek tego Ramosa. Ja wiem ze wiek nie gra ale oni placa za niego 11 milionow

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 lut 2014, 21:45

Kaczormistrz pisze:troche chyba juz nie ten wiek tego Ramosa. Ja wiem ze wiek nie gra ale oni placa za niego 11 milionow
Real za 29letniego Zidane'a dał 65 milionów. Ja wiem, że Zidane, ale to był transfer na góra 5 lat a i tak na wysokim poziomie pograł z 2-3 lata.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 lut 2014, 21:49

W sumie faktycznie, patrząc na cenę, to 13 baniek za Mandzukicia to była normalnie okazja, choć niektórym też się wtedy wydawało, że za dużo ;)

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 12 lut 2014, 21:50

nie porównuj Zidana z Ramosem :) Zidane wtedy tez mial 28 lat, ale to byl geniusz owczesnej pilki

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 lut 2014, 22:25

Kaczormistrz pisze:nie porównuj Zidana z Ramosem :) Zidane wtedy tez mial 28 lat, ale to byl geniusz owczesnej pilki
Zatem 11 milionów za Ramosa, który żadnym kelnerem ani ogórkiem nie jest tylko doprawdy niezłym piłkarzem przed którym turniej życia (mundial) jest kwotą odpowiednią.

Zidane miał 29.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 lut 2014, 12:22

Podobno Bender wypada na 10 tygodni, ładnie zajechali chłopaków...
To że podatny na kontuzję nie znaczy że ich nie zajechali, Gundogan też miał wrócić już ponad miesiąc temu i nic o nim nie słychać.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, 12:47 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 lut 2014, 12:22

double post, do usunięcia.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2014, 12:46 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lut 2014, 12:41

Akurat Sven Bender jest podatny na różne urazy...

Ale to oznacza dla niego koniec sezonu, a kto wie, czy nie koniec marzeń o MŚ - już na Euro 2012 nie pojechał z uwagi na kontuzję (wyjechał jego brat-bliźniak Lars z Leverkusen), a teraz Loew pewnie też będzie bardziej skłonny do postawienia na zawodników, którzy są w formie i bez kontuzji.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 lut 2014, 23:35

Sokratis widzę już się wpasował w zespół elegancko :D

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 28 lut 2014, 20:02

za oficjalnym profilem BVB na fejsie
Besuch aus Polen beim BVB-Ex-Bundesligaprofi Andrzej Juskowiak war mit fünf Jungen polnischen Fußballern in Dortmund. Im BVB-Footbonaut haben die Jungs das Finale einer polnischen TV-Show ausgespielt!
//
Goście z Polski w odwiedzinach u BVB - Były Piłkarz Bundesligi - Andrzej Juskowiak - był z piątką młodych polskich piłkarzy w Dortmundzie. W BVB-Footbonaut chłopcy rozegrali finał polskiego telewizyjnego show.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2014, 22:51

mizeria dzisiaj niestety, przegrać u siebie z Zenitem, dramat [']. Brak Marco bardzo odczuwalny, jakby go nie było w Rosji to nawet moglibyśmy polecieć :roll:
Jakoś miesiąc temu pisałem, że realne cele dla BVB w tym sezonie to drugie miejsce w lidze + ćwierćfinał w LM i myślę, że jak to będzie osiągnięte to powinniśmy być zadowoleni, tym bardziej, że wymagany etap w LM już jest klepnięty, została liga. Dzisiejszy mecz mógł być męczący da postronnego kibica, nie było nikogo kto by pociągnął zespół, no ale kim my mamy straszyć? Z przodu 3 kłody: Kevin (nic nowego w jego przypadku), Obama (od dwóch miesięcy jest totalnie pod formą, taki zdrowy Kuba by go na ławce bez dwóch zdań usadził, zresztą Pierre to typ finishera a nie kolesia który tworzy gre) i Miki, który zagrał dwa (dosłownie DWA) dobre mecze odkąd jest w BVB, a po za nimi piach za piachem. Z kim ma tam Lewy grać? On sam meczu nie wygra, to nie typ zawodnika typu Ibra, Robert żyje z podań, a jak ich nie ma to tylko się irytuje, na szczęście (dla niego) od lipca zmieni mu się towarzystwo i nie powinien narzekać na brak dobrych piłek. Dzisiaj nie dostał ani jednej dobrej piłki, więc pretensje za ten mecz do niego mam chyba najmniejsze, mimo, że jest napadziorem i na jego barkach jest strzelanie goli.

Zresztą popatrzcie na naszą ławkę w tym meczu, jakieś za przeproszeniem Schieber'y, Durm'y, Friedrich'ie, Jijic'ie i Kirch'y. Z czym do ludzi się pytam? W studiu pieprzą farmazony, że Klopp już nie ma pomysłów na BVB, ja się pytam kim on ma grać? Wina kontuzji - fakt, ale zarząd też powinien jakichś konkretnych zmienników załatwić, a nie że dzisiaj puszczamy jokera z ławki Jojić'ia jako pierwszego zmiennika, kolesia no name'a na piłkarskich salonach, z czym do ludzi, ćwierćfinał to max co Jurgen mógł z chłopaków wycisnąć, oby w 1/4 nie było tylko blamażu a będzie ok.

A no i zapomniałbym, Lewy wyłapał żółtko (bardzo głupie zresztą) i będzie pauzował w pierwszym meczu 1/4, także witaj Julian na szpicy, zaprowadź nas do półfinału [']

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2014, 12:07

Ramos w Dortmundzie od nowego sezonu - kontrakt na 4 lata - to już oficjalny news ;)

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... ramos.html

Ciekawe czy na nim poprzestaną, czy ściągną jeszcze kogoś do ataku (nie licząc Ji z Augsburga) :think:

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 09 kwie 2014, 15:13

Ma być jeszcze ściągnięty jeden napastnik.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 kwie 2014, 15:20

Włosi twierdzą, że skauci Borussi już 5-6 razy oglądali Immobile. Dobry snajper, ale na kontrę, a nie na atak pozycyjny. W grze kombinacyjnej też orłem nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”