Mercato Rossonerich - Strona 121

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 sie 2006, 8:37

Lakier jesli Inter nie pospieszy sie z ofertą pracy dla Mino Raioli to Zlatan bedzie w Milanie jescze w tym tygodzniu

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 05 sie 2006, 10:22

Lepszy rydz niż nic ..........

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 sie 2006, 12:28

Inter ? tak tak niech jeszcze kupią Argentyńczyka - to będzie najlepsze - Moratti musi zrobić wszystko by kupić Toniego - Włocha Toniego - gdzie ta Italizacja ? - jemu nie musi przeszkadzać śmiech a la "włoski klub" ale przepisy. Jeden Grosso to za mało - zreszta może powiedzieć że zastąpił Favaliego pod wzgledem narodowośc. Także jak to Capello powiedział "Inter do wspaniały klub ... Argentyńczyków"

To jest jeden z czyników który nakazuje sądzić że oba kluby z Giuseppe Meazza podziela łupy :twisted: Bo jeśli Milan daje 25 milionów za Ibre a za tyle z Viola idzie sie dogadać [zacząć rozmowy ?] to Inter nie ma co walczyć ale działąć z głową. Bo podczas walki tylko oba kluby z Mediolanu mogą stracić. :roll:

Ibra odmówił wystepu w sparingu ... sami wiecie jak to wygląda - śmiesza mnie troche słowa działaczy Juve że on nie odejdzie - że ma umowe - i że proponuja mu nowy kontrakt... bo:

Po 1) Jest w takie sytuacji że może wymusić transfer... Prędziej był postawił na to ze Canna pozostanie na dobre i złe w Juve.

Po 2) Umowa ma ważną jeszcze rok i Juventus nie tylko może nie zarobić 25 baniek podczas tego okna ale i stracią 22 za rok ... Już Szwed o to zadba by im to uświadomić.

po 3) Proponują mu umowe ? hmm z tego co wiem to od roku mu propomuja wtedy nie chciali dać mu blisko 5 milionów za sezon a teraz dadzą gdy w serie B sa ograniczenia ?

Patrz przypadek Cassano :roll: ma rok umowe - chce odejdzie - i zacznie działać w tym kierunku [juz działa]

Słowa działączy Juve sa jak alibi - czyli by mieli poparcie w słowach "już nikt nie odejdzie" bo oni zrobili wszystko to Zlatan i to jego wina - na kibiców to działa na 100% :roll:

Nic nowego dzisiaj - ciekawi mnie ten gracz Porto w sumie ciekawe czy cos jest na rzeczy. Ja go prześwietliłem z 2 tygodnie przed plotką 8) ale wtedy był inny cel :P Oddo po raz kolejny mówi otwarcie Lotito by zaczą myśleć. Ciekawe ile wyciągnie z tej lekcji - Lada dzień i z Gallasem sie roztrzygnie sprawa. Niech tylko do klubów wróci. Jednak sądze że na transfer napastnika i tak jeszcze poczekamy - mimo ze mogą być już ugadani - Jeszcze nie czas...

FORZA MILAN :!:

Nie ma Gadu gadu wiec nie pisać :roll: jak cos prv a ja sie potem odezwe ..

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 05 sie 2006, 18:01

Cytat:
"Amelia al Milan per Buffon". Il vulcanico presidente del Livorno, Aldo Spinelli disegna il futuro dei pali di Milan, Juve e del suo Livorno: "Penso che alla fine girerò Amelia al Milan. La proposta della società rossonera è molto interessante. Ha messo sul piatto il cartellino del portiere Coppola e tanti soldi. Coppola mi piace. Però non sono convinto che Amelia indosserà la maglia rossonera. Vedrete che il Milan lo utilizzerà come contropartita tecnica per strappare Buffon alla Juve. La soluzione giusta per accontentare le due società"
Nie mówię zbyt dobrze po włosku, ale czy to znaczy że zaklepaliśmy Amelię, aby mieć bramkarza na wymianę za Buffona :shock: , mógłby ktoś przetłumaczyć ten news ze strony calciomercato :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 sie 2006, 18:11

Tez nie jestem orlem z wloskiego ale chodzi mniej wiecej o to ze dajemy Livorno kase plus Coppole dostajemy Amelie co nie znaczy ze zagra on w naszej koszulce bo ma zostac uzyty do wyrwania Buffona ze Starej Damy.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 05 sie 2006, 18:11

Jesli dobrze zrozumiałam to Prezydent Livorno, Aldo Spinelli, zaakceptował propozycję Milanu. Za Amelię dostałby część karty Coppoli i trochę kasy. Jednak wie, że to iż Amelia zostałby zakupiony przez Milan nie oznaczałoby iż założy czerwono-czarną koszulkę, a nawet jest pewien, że zostanie wykorzystany jako karta przetargowa i zostanie wymieniony na Buffona.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 sie 2006, 19:05

Takie wyscie mi pasuje wtedy Kalac 3 bramkarz 2 Dida(jesli zostanie)1Buffon 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2006, 19:19

ej to jak mamy Amelie to po co go wymieniac na Buffona??Jest sens??Amelia mlodszy tanszy moglby w tym sezonie byc zmiennikiem Didy a w przyszlym bronic naszych barw!!Zaoszczedzone pieniadze wydane by byly na inny cel.A Amelia tez ma duze mozliwosci lepiej niech sie dobrze zastanowia zanim go by mialo byc tak jak jest napisane

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 05 sie 2006, 19:24

Zastanawia mnie tylko jedno...kiedy ta informacja została podana, bo wchodząc na calciomercato nie widzę, żeby widniała ona na stronie z wiadomościami z ostatnich kilku dni. Najlepsze jest to iż zaden inny portal nie podaje takiej informacji jakoby Amelia był kartą przetargową Milanu, a przynajmniej ja nic nie zauwazyłam :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2006, 19:30

Zastanawia mnie tylko jedno...kiedy ta informacja została podana, bo wchodząc na calciomercato nie widzę, żeby widniała ona na stronie z wiadomościami z ostatnich kilku dni. Najlepsze jest to iż zaden inny portal nie podaje takiej informacji jakoby Amelia był kartą przetargową Milanu, a przynajmniej ja nic nie zauwazyłam
Po napisaniu posta(patrz wyzej)staralem sie znalezc ta informacje i przeszukalem kilka serwisow i nic wiec AgaM
mogla bys podac link tej strony na ktorej znalazlas to ciekawa informacje??

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 sie 2006, 19:34

Wiem, że to wszystko pasuje do Waszej układanki :P

Juventus ponoć już wcześniej odrzucił ofertę Milanu, który oferował kasę i Abbiatiego. Sytuacja się zmieniła, bo Abbiati został wypożyczony do Torino (i to był błąd Milanu IMHO), a Gigi, zaraz po tym, zadeklarował chęć pozostania w Turynie. Jest to 'na plus' dla Juve i nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy akceptować ofertę, zawierającą Amelię, jeśli odrzuciliśmy Abbiatiego, który przecież się świetnie w Juventusie sprawdził.
Gigi powiedział, że zostaje... działacze powiedzieli, że odrzucą każdą ofertę, gdyż zawodnik chce zostać i Juve chce go zatrzymać :) Mam nadzieję, że to jest jego ostateczna decyzja :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 05 sie 2006, 19:39

maestro..kilka tygodni temu niejaki Cannavaro tez zapowiadał, że zostaje w Juve, a wszyscy wiemy jak to się skończyło ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 sie 2006, 19:41

Dobrze ze Zlatan zapowiedzial ze nie zostanie wiec moze zostanie :roll:
Na zasadzie odwrotnosci :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 sie 2006, 19:56

Na pewno... słowa, słowa... tylko słowa :P Mutu też deklarował, Thuram... :roll:

Ale jeśli chodzi o Cannę, to jego transfer jestem w stanie zrozumieć. Pamiętajmy, że ma już 33 lata :P Za rok, kiedy awansujemy do Serie A, może nie być już w tak wielkiej formie, a kontrakt kosztuje... :roll: Spójrzmy na to z tej strony, że sprzedaliśmy dwóch wiekowych obrońców (Cannę i Thurama), którzy na wysokim poziomie, pograliby u nas jeden, góra dwa sezony ;) Emerson... do przewidzenia, z Bogiem. I za te transfery się nie gniewam, bo to chyba najlepsze wyjście w obecnej sytuacji, sprzedawać takich piłkarzy ;)
Serie B nie jest aż tak silna, żeby nie dało się awansować bez nich. Oczysiście cięcia są konieczne i wiadomo, że kilku piłkarzy musiało odejśc, ale tych najważniejszych i przyszłościowych, klub stara się zatrzymać. Cieszyłbym się ogromnie, gdyby Canna u nas został, ale powiem szczerze, że o wiele bardziej żałuję Zambrotty, Camora czy Trezegola (jeśli odejdą) ;) Nie sprzedajemy zawodników, którzy czują się u nas dobrze i chcą zostać (na dobre i) na złe :)

No i pamiętajmy tez, że wielu z tych, którzy chęć zostania deklarowali, rzeczywiście w klubie pozostanie :) ALe na to nie ma reguły... Słowa i na razie tylko słowa... Niedługo okaże się ile znaczyły ;)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 sie 2006, 20:50

Mete informację ta znajdziesz na :arrow: http://www.calciomercato.it :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”