Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 123

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 19:12

do ME z janasem nie wejdziemy. powodow jest sporo, wszystkie juz zostaly wymienione.[ sklocenie z mediami, samych kopaczy, jak i kopaczy z trenerem... itd]
jesli leo nie pozna naszych pilkarzy wystarczajaco szybko, to do me takze i z nim nie wejdziemy.
i tu nalezy spojrzec w ten sposob :
ktory trener jest w stanie na przestrzeni czasu zbudowac mocniejsza ekipe ??
ktory trener nie bedzie naciskany przez PZPN ??
ktory trener wprowadzi nowoczesny system gry ??
ktory trener najlepiej przygotuje druzyne na MS ??
wedlug mnie trzeba dac wolna reke czlowiekowi ktory sie na pilce zna i ktory moze stworzyc ekipe ktora nie bedzie przynisic wstydu na wielkich imprezach.
a co do mlodziezy -
czy wy nie wiecie ze polska mlodziez w pilke gra najlepiej w europie ??
chociazby turniej coca-cola cup udowodnil ze to polska ma ogromny potencjal. juniorzy w wieku gimnazjalnym jak i ci w wieku podstawowki wygrali we wloszech z roznymi ekipami za calej europy
najwazniejsze jest zeby mial kto sie nimi zaopiekowac, ale to juz nie rola selekcjonera...

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 19:17

potwor-właśnie pomyślmy nad szkoleniem młodzieży a później sprowadzić trenera który poprowadzi młode talenty(do młodzieżowych szkółek) no ale tylko Ci dobrzi trenerzy troche kosztuja a nas nie stać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 19:18

bo widać że nie nauczysz się niczego od mądrzejszych userów.
~Kubinho_RMCF~ :arrow: chyba nie mowiles tego w kontekscie swojej osoby :roftl3: :!:

Kod: Zaznacz cały

Jak to mają być zbawcy polskiej piłki nożnej to gratuluję poczucia humoru. Mógłby być tylko Kasperczak ale ten związał się z Senegalem. Wybacz ale wędrownik Smuda mnie nie przekonuje zwłaszcza po występie Lecha w Intertoto. Engel już był to go wywalili za nieudany Mundial i już nie wróci. Michniewicz? A co on osiągnął z tym Lechem, że tak go ubustwiasz? Wdowczyk też jeszcze za mało pokazał. Zobaczymy jak sobie w pucharach poradzi z Legią. Reszty komentować nie będę bo chyba nie warto... 
Jak ktos ocenia np. smude po jednym meczu, jeszcze po meczu, ktory niejako chcial przegrac to ogomne brawo. tylko jako trener w polskiej klubowej pilce osiagnal chyba obok Janasa najwiecej Mistrzostwa, wicemistrzostwa, udzial w LM.

Jesli ktos uwaza, ze np. Wdowczyk za mało osiagnal to takze brawo, ciekawe, dlaczego van Basten, Klinsmann dostali posady w bardziej renowmowanych druzynach :?: Bo raczej ich kariera trenerska przed tym wyzwaniem nie miala miejsca :P Innych takze nie "ubustwiam", ale skoro mowi sie o nich, ze mja talent do tego co robia to dlaczego nie dac im szansy :?: . Urban juz od wielu lat wspołpracuje w Osasunie, podobnie Nowak juz kilka lat pracuje w USA jako trener i cos tam pokazuje. Jednak ci wszyscy lepiej znaja naszych pilkarzy nasza kulture, nasz charakter niz Leo :wink:

Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 19:25

nasz charakter ?? czy polska druzyna wogole ma charakter ??
w polskiej reprezentacji trzeba zmienic wszystko, zaczynajc od stylu gry i taktyki ;]
czy leo wiedzial cos o pilkarzach trynidadu ?? raczej watpie...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 19:29

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jak ktos ocenia np. smude po jednym meczu, jeszcze po meczu, ktory niejako chcial przegrac
To pogrubione już go skreśla. Jeśli trener chce przegrać mecz to niech lepiej go w ogóle nie rozgrywa. Bo po co? Trener jest motywatorem całego zespołu. Jak powie w szatni "Chcę przegrać ten mecz" to nie tylko zniszczy nastawienie piłkarzy ale również narazi się w jakiś sposób na pośmiewisko.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Jesli ktos uwaza, ze np. Wdowczyk za mało osiagnal to takze brawo
A co takiego osiągnął aby stawiać go tak wysoko w roli selekcjonera? Sukcesów zero poza areną krajową, którą zwojować trudno nie jest mając odpowiednich ludzi. A takich miał jak na drugą ligę w Koronie i takich ma w Legii.
Messi E2 Ronaldinho pisze:dlaczego van Basten, Klinsmann dostali posady w bardziej renowmowanych druzynach
To są osobistości. Ci ludzie mają zapewniony szacunek w swoich krajach, mają autorytet. Może jako trenerzy nie osiągnęli nic wielkiego ale swoje przygotowanie przeszli. Popatrz na jakość szkoły trenerskiej w Niemczech i Holandii na tle Polski i poznasz odpowiedź.

Sukcesy w Major League Soccer to też nic co by mnie przekonało. Ale każdy ma prawo uważać inaczej :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 19:39

Trener jest motywatorem całego zespołu
Chyba do umiejetnosci motywacyjnych Smudy nikt nie ma watpliwosci :?: :twisted:
To są osobistości. Ci ludzie mają zapewniony szacunek w swoich krajach, mają autorytet. Może jako trenerzy nie osiągnęli nic wielkiego ale swoje przygotowanie przeszli. Popatrz na jakość szkoły trenerskiej w Niemczech i Holandii na tle Polski i poznasz odpowiedź.
Wydaje mi sie, ze na nasze warunki takie wymagania spokojnie spelnia min. Wdowczyk czy Urban, a nawet Nowak. Ja do konca nie znam kariery van Bastena czy Klinsiego przed reprezentacja, ale wydaje mi sie, ze oni nie pelnili jakis rol asystenta czy cos kolo tego.
A co takiego osiągnął aby stawiać go tak wysoko w roli selekcjonera? Sukcesów zero poza areną krajową, którą zwojować trudno nie jest mając odpowiednich ludzi. A takich miał jak na drugą ligę w Koronie i takich ma w Legii.
Ale w Koronie byli to w wiekszosci ludzie, kotrych on wczesniej sprowadzil. W Legii podobnie choc w mniejszym stopniu, to oznacza, ze ma umiejetnosci wyboru odpowiednich zawodnikow.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 19:49

Messi E2 Ronaldinho pisze:~Kubinho_RMCF~ chyba nie mowiles tego w kontekscie swojej osoby
Napewno mam większe pojęcie o piłce nożnej niż ty.Aaa i napewno nie mówie że Urban,Tarasiewicz,Trzeciak to odpowiedni trenerzy na Reprezentacje Polski.A jeśli ktoś tak mówi to już wiadomo jakie ma pojęcie o piłce nożnej.I jak narazie z mojej strony twoje posty do mnie nie istnieja bo jesli piszesz takie rzeczy to nikt z tobą raczej gadać nie powinien.

Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 19:55

nie ma co sie klocic :D
trenerem jest leo i zobaczymy co pokaze.
ja zycze mu sukcesu z nasza reprezentacja, choc wiem, ze bedzie mial z tym problem 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2006, 19:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:Chyba do umiejetnosci motywacyjnych Smudy nikt nie ma watpliwosci
Zwłaszcza po chęci przegrania meczu z jakąś nieznaną drużyną :lol:
Messi E2 Ronaldinho pisze:to oznacza, ze ma umiejetnosci wyboru odpowiednich zawodnikow.
Na ligę tak ale czy na reprezentację? Poza tym nie sądzę by Wdowczyk chciał teraz zrezygnować z pracy w Legii, gdzie stara się zbudować zespół zdolny co kolwiek zrobić w europejskich pucharach.

W Holandii i Niemczech są inni wykonawcy. Ale zastanów się czy van Basten spełnił oczekiwania na Mundialu. Wydaje mi się, że z takim materiałem ludzkim możnabyło zajść trochę dalej. Ale właśnie przegrał z wielką osobistością trenerską, to samo zresztą spotkało Klinsmana w półfinale. Poradził sobie w meczu o trzecie miejsce ale Portugalia nie grała tym najsilniejszym składem. Nie grał Miguel i dopiero na końcówkę wszedł Figo. Obaj ci trenerzy jeszcze muszą się trochę nauczyć by nie przegrywać z weteranami. W tych krajach można sobie jednak pozwolić na posunięcie z selekcjonerem młodym i krajowym. U nas taki nieopierzony by sobie nie poradził.

Polscy trenerzy mają też powiązania z PZPN. Nie pozwala im on spokojnie pracować. Właśnie dlatego krajowy trener przynajmniej na razie nie powinien piastować tego stanowiska. Leo będzie niezależny, ma olbrzymie doświadczenie, dobry zmysł taktyczny i przede wszystkim nosa do możliwości zawodników. Potrafi ich także świetnie zmotywować. To co osiągnął z T&T jest tego największym dowodem. Nie zna ludzi? Ma polskiego asystenta więc jakoś sobie chyba jednak poradzi :wink: Tak czy siak na EURO nie liczę :?

Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 19:58

nowy selekcjoner w akcji [ niezly kozak]

- Naszym głównym celem jest awans do finałów piłkarskich mistrzostw Europy, które rozegrane zostaną w 2008 roku na boiskach Szwajcarii i Austrii - powiedział podczas konferencji prasowej nowy selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker.
- Praca z polską reprezentacją to dla mnie zaszczyt. Kontrakt podpisałem w poniedziałek, obowiązywać będzie przez najbliższe dwa lata. Po ostatnim meczu kwalifikacyjnym porozmawiamy z ludźmi ze związku i zastanowimy się, co dalej. Już od dziś zaczynam pracę. Chcę poznać piłkarzy, zawodników, których będę powoływał. Potrzebuje także trochę czasu na znalezienie grona współpracowników - dodał Holender.

- Składu na pierwszy mecz el. ME z Finlandią rzecz jasna teraz nie podam. Jestem jednak pewnie, że będziemy do niego dobrze przygotowani - zapewnił Beenhakker.
- Dziękuję ludziom ze związku za pomoc, jaką mi udzielili już na wstępie. Dziękuję również Pawłowi Janasowi, który przekaże mi wszystkie informacje związane z jego pracą na stanowisku selekcjonera reprezentacji Polski - dodał nowy selekcjoner reprezentacji Polski.

- Będę mieszkał w Polsce. Tu będę pracował, więc nie wyobrażam sobie innego rozwiązania. Co do współpracowników, to prowadziłem już rozmowy z Dariuszem Dziekanowskim - powiedział Beenhakker.

- Nie miałem jeszcze okazji przeczytać raportu Pawła Janasa. Przybyłem do Polski w poniedziałek i jeszcze tego nie zrobiłem. najważniejsze jest dla mnie to, że poprzedni szkoleniowiec zaoferował mi swoją pomoc - zapewnił Holender.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 20:01

potwor-będzie trudno, jeśli w grupie Eliminacyjnej Europy będzie Polska 2 to będzie jego zwycięstwo.Na Euro będziemy jeśli sami zoorganizujemy.

Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 20:05

ja w niego wierze ...
i zgadzam sie w stu procentach z tym co napisalRealFan
jesli chodzi o ME to lepiej podejsc do tematu z dystansem, bo znowu wszyscy beda zaskoczeni i nikt nie bedzie pamietal tego, oczym teraz mowimy...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 20:30

Napewno mam większe pojęcie o piłce nożnej niż ty.Aaa i napewno nie mówie że Urban,Tarasiewicz,Trzeciak
O Mirku nic nie wspomialem. :roll:
Jesli chodzi o Tarasiewicza :arrow: to jeszcze niedawno przed podpisaniem kontraktu byl najpowazniejszym kandydatem i to nie wg. mnie a Lesnych dziadkow i niektorych forumoiwczow, wystaraczy sprawdzic :oops:
Urban :arrow: takze ja sobie jego kandydatury nie wymyslilem...a on nie jest odpowiednia osoba, ciekawe dlaczego Engel był kiedys taka osoba :?: Co mu brakuje :?: Moze brak doswiadczenia, gry na najwyzszym poziomie wspolpracy w dobrym klubie, tegorocznym uczestniku el. LM.
Ciekawe, ze Boniek bez przufotowania byl dobrym kandydatem a osoby z bardzo dobrym warsztatem i przygotowoniem nie :?:

Co tam był guru, byl el nino jest i ~Kubinho_RMCF~

~Kubinho_RMCF~ [*]

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 11 lip 2006, 20:35

Messi E2 Ronaldinho-dobra Trzeciaka sobie z kapelusza wziąłem.Chcesz wziąźć Tarasiewicza możesz przedstawic jego życiorys, jeśli tak dziękuje.Urban z kim pracuje z młodzieżą może jest osobą odpowiednia do szkolenia młodych piłkarzy Polski ale nie Pierwszej Kadry.

Aaa jeśli masz coś do mojej osoby możesz do mnie nie pisać.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lip 2006, 23:58

~Kubinho_RMCF~ pisze:czy ja napisałem że polska myśl trenerska jest lepsza od zagrancznej Question Rolling Eyes Nie Exclamation Tylko napisałem żę trzeba szkolić młodzież a później zatrudnić zagranicznego trenera który ich poukłada.
A yo jest jakiś wyznacznik zatrudnienia zagranicznego trenera? Wiele krajów ma problem ze szkoleniem młodzieży, ale to im jakoś nie przeszkadza w zatrudnianiu trenerów z zagranicy. W Polsce ma być inaczej?

~Kubinho_RMCF~ pisze:widać że nie nauczysz się niczego od mądrzejszych userów.
Czyli niby od kogo? Ciebie? :lol:
potwor pisze:esli leo nie pozna naszych pilkarzy wystarczajaco szybko, to do me takze i z nim nie wejdziemy.
i tu nalezy spojrzec w ten sposob :
ktory trener jest w stanie na przestrzeni czasu zbudowac mocniejsza ekipe ??
ktory trener nie bedzie naciskany przez PZPN ??
ktory trener wprowadzi nowoczesny system gry ??
ktory trener najlepiej przygotuje druzyne na MS ??
wedlug mnie trzeba dac wolna reke czlowiekowi ktory sie na pilce zna i ktory moze stworzyc ekipe ktora nie bedzie przynisic wstydu na wielkich imprezach.
Ja bym do tego jeszcze dodał, że ten człowiek powinien być poza wszystkimi układami w polskiej piłce. Poraz kolejny przytoczę przykład trenera Lozano ;)
potwor pisze:nasz charakter ?? czy polska druzyna wogole ma charakter ??
Ma... tylko go nie pokazała na mistrzostwach. Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wieszają psy na polskich kopaczach. Czy nikt z was nie oglądał hoćby jednego meczu Żurawskiego w Celtiku? Smolarka w Dortmundzie? Szymkowiaka w Tranzbostorze? (to chyba jest ciężkie, ale gdy zjawiał się w reprezentacji w środku sezonu to grał naprawdę dobrze). Nie będę dalej wymieniał. Chodzi o to, że wina nie leży po stronie zawodników, ale złego przygotowania. To Janas ich przygotowywał, a PZPN się na takie przygotowania zgodził i to oni powinni odejść i to o nich powinniśmy teraz rozmawiać. Listkiewicz najlepiej wybudowałby sobie pomnik i nie myśli o tym, że jakakolwiek wina leży po jego stronie. Czas mu chyba uświadomić, że jest inaczej :)

~Kubinho_RMCF~ pisze:Napewno mam większe pojęcie o piłce nożnej niż ty.
Masz magistra z wiedzy o piłce nożnej? Masz jakieś testy na IQ piłkarskie? Jeśli po jednym lub dwóch postach potrafisz określić, że koleś jest tępy, a ty jesteś wspaniały i znasz się na piłce to weź młotek... podejdź do lustra... spójrz sobie w oczy i... i uwielbiaj się dalej. Ja tego nie będę robił.

Co do Smudy ro przyznam rację Messi E2 Ronaldinho. W Zagłębiu nie miał najmocniejszego składu, a udało mu się wywalczyć UEFA i dojść do finału PP. Wcześniej mistzrostwa Polski z Widzewem i Wisłą (miał epizod z Legią, ale chyba nic z tego nie wyszło... nie pamiętam dokładnie).
~Kubinho_RMCF~ pisze:potwor-będzie trudno, jeśli w grupie Eliminacyjnej Europy będzie Polska 2 to będzie jego zwycięstwo.Na Euro będziemy jeśli sami zoorganizujemy.
Polecam naukę pisania ze zrozumieniem... nic z tego bełkotu nie rozumiem (może to przez późną porę, alkohol w mej krwi, albo poprostu z winy autora :lol:)

~Kubinho_RMCF~ pisze:Chcesz wziąźć Tarasiewicza możesz przedstawic jego życiorys
Taki znawca jak ty potrzebuje pomocy nieuków i debili (bez urazy dla nikogo) :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”