Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 123

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 kwie 2007, 9:55

Lakier pisze:bo Morattiemu
Przyznaj się Ty masz cos z głową?

Morattiemu, Morattiemu to jakis kompleks. Tak trudno znaleźć wine u siebie. Inter przegrywał bo był źle budowany, zarzadzany itp. Teraz wygrywa bo zmienił politykę transferową. Trudno to zrozumiec. Calcipoli i w rezultacie transfery maja wielki wpływ na obecne Juve. Ale jakoś nie widze Zlatana strzelającego 15 bramek u Capello, a Vieira w Interze gra tyle samo ile nie gra.

Przychylał bym się do postu maestro. Proces jeśli były ku temu podstawy ( a teraz widzimy że są) powinien byc przeprowadzony wolniej, bo w tej chwili podwójne ukaranie klubu było by idiotyczne. Musza beknąc ludzie za to odpowiedzialni. Choć uważam, że poprzedni wyrok a potem jego redukcje były groteskowe.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 kwie 2007, 11:13

Babel pisze:Przyznaj się Ty masz cos z głową?

No mam glowe ;> Ty nie masz? ;( <przytul>

Debila z siebie robisz, czy co? Przeciez Rossi to pracownik Morattiego, wiec to chyba normalne, ze jest sie poslusznym temu ktory ci placi.

Degradacja, ok, zgadzam sie, nalezalo sie, ale w troche innym stylu, niz palenie czarownic.

BTW. Czemu podaja tylko mecze ktore ustawilo Juve, skoro Milan, Viola czy Lazio tez dostaly kary?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 kwie 2007, 11:35

Lakier pisze:Przeciez Rossi to pracownik Morattiego
A Rossi to jedyny człowiek który we Włoszech nie podlega prawu i wręcz on je stanowi. Otóż wyobraź sobie, że to nie Moratti wybrał go na stanowisko komisarza Federcalcio. No ale Massimo ma wtyki wszędzie, nawet u talibów z Klewek. W takie kity to najwyżej mogą uwierzyć jedynie 13-latkowie z JP i w zasadzie nie musze kontynowac tego watku, bo ewidentnie widac kto robi z siebie debila.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 kwie 2007, 18:41

Juventus wygrał na wyjeździe 3:1 z Lecce. Pierwszej połowy nie oglądałem, ale widziałem bramkę Marchionniego (Camor - :D). Potem gospodarze wyrównali i tyle wiem co się działo w pierwszych 45 minutach. Druga połowa zaczęła się najlepiej jak mogła, bo po ładnej wymianie podań Camor-Palladino-Zalayeta ten ostatni, któremu obrońcy pozostawili dośc dużo miejsca pokonał bramkarza rywali. Po straconej bramce żwawiej zaatakowali zawodnicy gospodarzy, lecz w obronie graliśmy dośc pewnie. Aż w końcu Camoranesi po raz kolejny w tym meczu pokazał klasę - minął 3 zawodników i pięknym strzałem w długi róg pokonał bramkarza rywali. W sumie nic ciekawego pod naszą bramką się nie działo poza ciosem rodem z karate Chielliniego, za który otrzymał żółty kartonik. Warte odnotowania są występy w 1 drużynie Venitucciego i Bianco. Nie do końca rozpoznawałem ich na boisku (okienko w video na bwin jest dosc małe :lol:), ale wydawało mi się, że ten pierwszy miał dośc ciekawe zagrania do przodu, lecz z zadań defensywnych wywiązywał się raczej słabo - ogólnie postura nie ta :P. Zaś Bianco tuż po wejściu popisał się przednim strzałem zza pola karnego i nie wiadomo czy nie zaliczyłby kapitalnego debiutu (:?:) strzelając bramkę, gdyby nie wyblok (:P) obrońcy Lecce. Na boisko weszli jeszcze Treze i Bojinov, lecz nic ciekawego poza zbyt mocnymi zagraniami nie pokazali. Ogólnie nawet przyjemnie się mecz oglądało, można było zobaczyc kilka ciekawych zagrań i co najważniejsze 3 pkt wracają do Turynu.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 14 kwie 2007, 20:01

Babel pisze:W takie kity to najwyżej mogą uwierzyć jedynie 13-latkowie z JP

albo ci z intermediolan.com :D
Lakier pisze:ale w troche innym stylu, niz palenie czarownic.

byli dla nas zbyt brutalni :D

maciek_88 pisze:Pierwszej połowy nie oglądałem, ale widziałem bramkę Marchionniego (Camor - Very Happy). Potem gospodarze wyrównali i tyle wiem co się działo w pierwszych 45 minutach.

to ci powiem że grali naprawdę dobrze. Młody Ventucci radził sobie dobrze. Szkoda tylko że Palladinho i Marcelo nie byli zbyt widoczni. Chociaż trzeba przyznać że jak musieli to zachowali sie świetnie. Zala przy bramce przyjął piłkę, obrócił się, spojrzał się gdzie jest bramka i pyknął z lewej nogi. Takie się to wolne wydawało ale jednak po ponownym przeanalizowaniu tej sytuacji stwierdzam że zachował się jak profesor :D
maciek_88 pisze:ciosem rodem z karate Chielliniego, za który otrzymał żółty kartonik.

prawdziwy karate-boy :D swoją drogą w pierwszej połowie napastnik Lecce (nazwiska nie pamiętam ale był łysy) kopnął bez piłki Alexa Birindelliego... Na szczęście kamera to zarejestrowała i realizator pokazał to kilka razy więc mam nadzieję że śmiecia zawieszą na kilka kolejek.

Camor Niedźwiedź i Marco ciągnęli dzisiaj nasza grę. Widać było że Jonathan nie radzi sobie do końca na stoperze... prawa obrona to dla niego optymalna pozycja.

Pozatym ogólnie ładny mecz więc już nie będę się podniecał tak :D :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 kwie 2007, 9:22

Meczu niestety nie mogłem zobaczyć :( , ale oglądałem bramki i rzeczą która mnie najbardziej cieszy jest forma Camoranesiego :) chłopak miał udział przy wszystkich bramkach, no a co zrobił przy tej pierwszej to chyba każdy widział 8) Daj Boże, żeby nie odszedł z Juve po sezonie :wink: Aha, jeszcze pamietam jak niedawno wielu mówiło że Nedved się "skończył" :roll: coś chyba nie tak, nie ? :lol:

Forza Juve :!:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 15 kwie 2007, 9:40

Sawyer pisze:pamietam jak niedawno wielu mówiło że Nedved się "skończył" Rolling Eyes

powiedz którzy tak mówili a osobiście zetnę na gilotynie :evil:
Sawyer pisze:najbardziej cieszy jest forma Camoranesiego
rzeczywiście wczoraj wkręcał ich w ziemię jak chciał. Chyba mogę
powiedzieć że był on Man on the Match
:D

no to teraz Bologna i Genoa do rozwalenia :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 kwie 2007, 13:09

Trzeba rozruszać temat :wink: .

Wczoraj pojawiło się info. no temat Fringsa, że osobiście przylatuje do Turyny zobaczyć co i jak ? Co myślicie na temat tego transferu ? Ja jestem sceptycznie nastawiony. Główny minus to wiek tego piłkarza - 31 lat. Były zapowiedzi, że zarząd postawi na odmłodzenie składu, a tu "takie coś", poruszyłem ten temat po newsem, ale paru "znawców" uważało, że trzeba zatrudnic graczy ktorzy juz od nowego sezonu beda stanowic o sile zespolu, no OK, ale ja się pytam ... czy piłkarz w wieku powiedzmy 25,26,27,28 lat potrzebuje ponad jeden sezon na nabycie doświadczenia ??, padały argumenty, że nie można teraz zatrudniać piłkarzy którzy beda sie ogrywac 3-4 lata :roll: nie bądźmy śmieszni, kto tutaj mówi o zawodnikch 18,19-20 latnich ? Paranoja. Powiem tylko tyle, że nie rozumiem za bardzo tego ruchu transferowego :roll: Juz nawet Moggi jak jeszcze "rządził" to zapowiedział, że do Juventusu nie beda przychodzić zawodnicy starsi niż 29 lat, a tutaj prosze, zatrudnimy zawodnika ktory w przyszlym sezonie skonczy 32 lata ? to ma buc nastepca naszych pomocnikow :roll: Wybaczcie, ale ja się na to nie pisze.

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 17 kwie 2007, 17:01

Temat Fringsa najpierw uważałem za żart, ale jak widać Juve naprawdę chce go zatrudnić :roll: Nigdy go nie uważałem za dobrego piłkarza, po prostu zawodnik średniej klasy. Dodatkowo wiek - 31 lat :roll: ma pograć ze 2-3 sezony i później dawać rady młodzikom czy co ? :lol:
Jako że czasami oglądam mecze reprezentacji Niemiec, to nie mogę powiedzieć żeby Frings się specjalnie wyróżniał, czyli zasługiwał na zatrudnienie. Nie myślałem że dojdzie do tego że taki klub jak Juve będzie zatrudniał takiego sobie wg. mnie po prostu niepotrzebnego piłkarza. Oczywiście może być wiele opinii na temat niemca ale mnie nie przekonał do siebie. Nie ukrywajmy że można było znaleźć lepszych piłkarzy na tą pozycję, a osobiście już bardziej to bym wolał powrót Tacchi'ego. Mam nadzieję, że kolejne transfery bardziej nas zadowolą. :)

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 17 kwie 2007, 17:02

Sawyer pisze:Główny minus to wiek tego piłkarza - 31 lat.

u mnie trochę inaczej jest.... po prostu nie lubię Niemców :D pamiętam mecz z Werderem w LM i jakoś Frings mnie denerwował. Chociaż piłkarzem jest naprawdę dobrym. Wiek?? No rzeczywiście młodzianem to nie jest, ale sądzę że by sobie w Juve poradził.

Jak na moje mimo wszystko lepiej sprowadzić naszych synów marnotrawnych :D czyt. Appiah, Maresca, Tacchinardi.... Ich to naprawdę lubię i bardzo cenię za to co zrobili dla Juve ale i za to co prezentują obecnie. Choć nie wszyscy mają pierwszy skład szczególnie Tacchi :evil: Sprowadzenie ich wcale nie było by takie drogie....

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 kwie 2007, 17:53

mejgus pisze: Jak na moje mimo wszystko lepiej sprowadzić naszych synów marnotrawnych :D czyt. Appiah, Maresca, Tacchinardi....
To nie są synowie marnotrawni. To nasz były zarząd wraz z Capello się na nich wypięli i oddali w pośpiechu. Widzę, że skład jest budowany po to by gryzł trawę w Serie A. Tacy zawodnicy jak Salihamidzic czy Frings to gwarantują i w sumie dobrze, bo wolę widziec zawodników, którzy będą jeździc na tyłkach przez cały mecz a nie stojące gwiazdy, które w ostatnim czasu obserwowałem w środku pomocy. Mam nadzieję, że ta kwota, za którą przejdzie do nas Torsten nie będzie wygórowana, a wtedy będę uważał, że transfer jest w miarę udany i jedno z miejsc na środku pomocy w przyszłym sezonie mamy obsadzone. Wieku się nie czepiajcie, przecież jak Nedved do nas przechodził to dużo młodszy nie był a ile radości nam sprawił i sprawia do tej pory...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 kwie 2007, 19:27

mejgus pisze:Jak na moje mimo wszystko lepiej sprowadzić naszych synów marnotrawnych czyt. Appiah, Maresca, Tacchinardi.... Ich to naprawdę lubię i bardzo cenię za to co zrobili dla Juve ale i za to co prezentują obecnie. Choć nie wszyscy mają pierwszy skład szczególnie Tacchi Sprowadzenie ich wcale nie było by takie drogie....
No dokładnie. Moim skromym zdaniem oddanie całej trójki było sporym błędem :? . Weźmy np. sprawe Appiaha w sezonie 2005/2006, pod koniec tego sezonu jak zaczał grać to każdy pamięta jak było, prawie w każdym meczu bramka, w ostatnim meczu z Cagliari połowe drużyny zakręcił i zdobył piękna bramke, możnaby powiedzieć ze to było chwilowe, ale przecież poźniej zatrudnilo go Fenerbache i tam był jednym z liderów. Na szczescie wczoraj pojawil sie news o zainteresowaniu jego osobą wiec moze powróci mój ulubiony rezerwowy :twisted:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 kwie 2007, 20:42

Co do Fringsa to myśle,ze troche przesadzacie. Nie jest to może zawodnik moich marzeń, ale z drugiej strony, jest solidnym zawodnikiem grającym na stałym, dość wysokim poziomie, który napewno jest lepszy od obecnych zawodników srodka pola(GG,Zanetti,Paro,Marchisio). Poza tym, nie ma sie co czarować, Lampardy do nas nie przyjdą, obecnie nie mamy im nic do zaoferownia. A no i kupno Fringsa nie wyklucza kupna innego zawodnika do środka, bo nie ma co ukrywać,ze ta formacja dość blado wypada, i być moze wtedy doczekacie sie tego "wonderkind" czy tam "could be a next Del Piero"

Appiah nie ma co idealizować, z dobrej strony to on sie pokazał w trzech meczach Serie A i na IO. Być może czas spędzony w Turcji pozwolił mu dojrzec i obecnie byłby gotowy na poważna gre w Juve, bo technike, czy strzał z dystanu to on zawsze miał. Ja bym go tam widział chętnie ponownie w Turynie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 kwie 2007, 20:57

Berele Lewartow pisze:Appiah nie ma co idealizować, z dobrej strony to on sie pokazał w trzech meczach Serie A i na IO. Być może czas spędzony w Turcji pozwolił mu dojrzec i obecnie byłby gotowy na poważna gre w Juve, bo technike, czy strzał z dystanu to on zawsze miał. Ja bym go tam widział chętnie ponownie w Turynie.
Czarno to widze.

Frings nie jest złym zawodnikiem, a jego wiek jest w tym momencie jego zaletą. Potrzebujemy zawodników doświadczonych, którzy zapewnią klubowi przyzwoite miejsce w tabeli Serie A, bo nie oszukujmy sie - całego składu od razu nie da się wymienić. Frings to dobre rozwiązanie, bynajmniej na czas przemian, czy tam tej całej rewolucji itp. Mnie bardziej martwią pogłoski o Lampardach itd. W końcu pod naciskiem kibiców zarząd gotowy jest wyłożyć grube pieniądze na jakąś gwiazdę, tudzież nowego Kake czy Ronaldinho. To byłaby dopiero katastrofa.

Bojinov niestety wynosi się z Turynu, no cóż - to straszne, tak wiele dla nas zrobił :(

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 kwie 2007, 21:13

Snipp_ pisze:Mnie bardziej martwią pogłoski o Lampardach itd. W końcu pod naciskiem kibiców zarząd gotowy jest wyłożyć grube pieniądze na jakąś gwiazdę, tudzież nowego Kake czy Ronaldinho. To byłaby dopiero katastrofa.
To się nie martw,bo szanse na to,żeby nas zasilili są znikome. A jak tam przyjdzie w lecie jakiś sympatyczny młody murzynek to sie w sumie nic nie stanie, najwyżej skończy w Arezzo czy innym Ascoli. A właśnie pamietacie takiego zawodnika - Benjamin Onwuachi, dalej tam w Belgi gra, czy poszedł w ślady Kennetha Zeigbo.Miał być przechujem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”