Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 125

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 gru 2006, 0:43

Yukasz Roma na bank nie zagra z Valencia, AC Milan i Inter. Bo przepisy tego zabraniają, natomiast może trafic na: Chelsea, Bayern, Liverpool, Lyon, MU, Arsenal - ale co też nie jest bez znacznie Roma pierwszy mecz gra u siebie a rewanż na Anfield Road z The Red's :twisted: Wiadomo teraz liczą sie bramki na wyjedzie taktyka itd.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 gru 2006, 2:44

Przeciesz to losowanie Rolling Eyes Dostać to mogą w dupe od PSV :Wink:
:lol2:
spyrczak pisze:nie bede oryginalny jesli stwierdze ze najblizsze memu sercu sa w tej chwili Celtic, Lille i PSV Razz choc i na widok Porto plakac nie bede Razz Wink
:lol2: Fajnie by bylo jakby Porto trafilo na Bayern. Awans :arrow: Porto, wtedy sie rozplaczemy panie spyrczak :P
Yukasz pisze:Natomiast wśród nich na dzień dzisiejszy najsłabsze wydają się być: Valencia CF i AC Milan oraz trochę Bayern Monachium, Liverpool FC i Arsenal Londyn Razz w porównaniu do Chelsea i Lyonu Wink

No.. Stawianie Lyonu wyzej od Arsenalu wydaje sie byc troche 'nienormalne' :wink: Zostaly same mocne druzyny. Nie obraze sie jak trafimy na Rome ( Traning strzelecki :P) lub Inter ( kolejny powrot Pat'a? :glass: i powtorka z rozrywki :P )
Najgrozniejsza wyadje sie byc Barca, bez dwoch zdan. Juz lepiej trafic na Real.
Natomiast nie chcial bym trafic na Celtic,Lillie lub PSV. Z tymi 'teoretycznie' slabszymi rywalami idzie nam gorzej...

P.S. Arsenal trafi na Rome, "czuje to w kosciach" :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 8:08

guru pisze:Lol Fajnie by bylo jakby Porto trafilo na Bayern. Awans Arrow Porto,
Nie bylbym taki pewien 8) Bayern napewno by skory latwo nie sprzedal, zreszta runda 1/8 jest dopeiro jakos w lutym czy w marcu wiec wiele wiele moze sie jeszcze zmienic w obydwu druzynach ;)
guru pisze:panie spyrczak Razz
daj spokoj :oops: poprostu spyrczak ewentualnie jak Ci pasuje moze byc Łukasz ;) :) :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 gru 2006, 8:25

Rywale Interu :o
Chelsea Londyn, Liverpool FC, Valencia CF, Olympique Lyon, Manchester United, Arsenal Londyn

Będzie baaaaaardzo ciekawie. Mam coś dziwne przeczucia do Arsenalu i tym razem powrót Pata okazał by się szczęśliwy dla niego. Już rok temu mieliśmy się spotkać z Kanonierami, ale nie wyszło przez ZŁP :P
Jakby nie patrzeć słabych już nie ma. Nikt z liczących się nie odpadł w fazie grupowej (co nie zdarzyło się już chyba od dawna). Ciekawe mogły by być spotkania Barcy z Lyonem czy Chelsea z Realem czyli 2 gwiazdy na ławkach ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 gru 2006, 8:44

Kurka wodna z 6 sześciu drużyn na jakie możemy trafić aż cztery grają w Premiership, Na pewno żaden z potencjalnych rywali nie będzie łatwy do pokonania, no ale sami sobie taki los zgotowaliśmy nie wygrywając swojej grupy. Dodatkowym utrudnieniem będzie to, że rewanż zagramy na wyjeździe.

Oto moja lista zaczynając od zespołu na który najbardziej nie chciałbym aby Inter trafił, a kończąc na tym który bym chciał jako przeciwnika w 1/8:

-Chelsea
-Manchester
-Arsenal
-OL
-Valencia
-Liverpool

A więc Liverpool :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 gru 2006, 9:40

A więc Liverpool Twisted Evil
Tutaj chyba nie ma juz slabych...pamietasz Milan jak sie cieszyl ze w finale mieli The Red's..paradoksalnie latwie mozna bedzie wygrac np z Manu czy Chelsea...jak juz stawiamy na Angielskie druzyny...moja Romcia, ma takia sama palete przeciwnikow wiec odchodzi nam tylko Valencia ktora w obecnej formie jest teoretycznie slabsza niz Bayern..ktory sobie musze do tej listy zapisac... czekam na losowanie..nie ma co gdybac, przejsc 1/8 w 1/4 trafic na Real i miec juz polfinal :twisted:

Starczy nam sil?! Napewno! FORZA ROMA :!:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 07 gru 2006, 9:53

Jesli chodzi o Real, to jego przeciwnikiem bedzie ktos z 6: MU, Arsenal, Chesea, Liverpool, Bayern, Milan. Jak widac mamy az 2/3 szans na to, by rywalizowac z druzyna z Anglii :wink: Wlasciwie kazde losowanie (oprocz Chelsea oczywiscie) bedzie dobre, ale osobiscie zyczylbym sobie Milan. Pojedynek dwoch najbardziej utytulowanych druzyn w Europie - klasyk :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 gru 2006, 10:46

Yukasz pisze: i chyba tylko ty wierzyłeś w inne rozstrzygnięcie tego meczu
ja wierzyłem w awans. gdyby Roma musiała choćby zremisować, aby awansować do kolejnej fazy LM - tez byś cię cieszył z remisu. Na pewno.
A ze mecz brzydki - nie będą grali kazdego spotkania przez ileś tam lat - na najwyższym poziomie. Nie bądźmy aż tak wymagający.
Co masz na myśli pisząć "pedalski" mecz ?
Tearz widac, która liga najsilniejsza - 1/4 wszytkich drużyn grajacych dalej - twoorzą anglicy. Do tego jeszcze w UEFA CUP Newcastle i Spurs - i pewnie ktoś jeszcze :D
Pisałem wczęsnej, że chciałbym Lille - ale Celtic tez zły by nie był.
Pokazaliby mecz, w dodatku zobacyzlibysmy Boruca przeciwko Kanonierom - bo Żuraw pewnie nie zagra. No i Arsenal by awansował.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 gru 2006, 11:41

Prosta sprawa, ze kazdy polski kibic zespolu, ktora swoja grupe wygral, chcialby, aby jego ukochany team trafil na Celtic z powodu pewnej transmisji tego meczu w TVP :roll:. Bo wydaje mi sie, ze tylko mecz typu: Milan- Barcelona moglby zmienic wybor znawcow z Woronicza, choc tez niekoniecznie :lol:. Z tego prostego powodu, ja tez chcialbym, zeby moj Bayern trafil na Celtow w 2. rundzie CL.

Jednak w tej fazie turnieju nie ma juz slabych zespolow. Wszystkie takowe [choc nie tylko takie :maruda:] zespoly odpadly w potyczkach grupowych. Bayern, jakoze jest jedynym przedstawicielem niemieckiego futbolu w tej fazie [znowu chcialoby sie powiedziec :roll:], moze trafic na prawie kazdy zespol w 2. rundzie. Oprocz Interu oczywiscie, bo z razem z Mediolanczykami gralismy w grupie.

Barcelona, PSV, Roma, Real, Celtic, Porto, Lille to potencjalni rywale Bawarczykow w kolejnej rundzie. W meczach z kazdym z tych rywali trzeba bedzie sie skupic maksymalnie. Najmniej chcialbym, zeby Bayer trafil na Barce oczywiscie, ale jezeli juz tak sie stanie, nie bede plakal. Wkoncu, aby wygrac CL, trzeba byc w stanie pokonac kazdego przeciwnika 8).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 gru 2006, 12:55

Makis nie mam nic przeciwko, było by z pewnoscią ciekawie. :twisted: Zawsze Hiszpańsko - Włoskie pojedynki budzą emocje. Z tym że tylko Milan może trafić na Barce lub Real, Inter tylko na Valencie, a Roma już musi szukać rywala w premiership :wink: Ale to było by to np. Real Milan, Inter Valencia :twisted: Ale ostatnio Milan i Barca grają regularnie w LM ze sobą wiec kto wie :)

Tylko Londyn i Mediolan ma dwóch przedstawicieli w tym gronie :twisted: Ale takie pojedynki są nie możliwe. Tylko Nerazzurim "grozi" wycieczka do Londynu. 15 sie okaże.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 gru 2006, 13:56

guru pisze:No.. Stawianie Lyonu wyzej od Arsenalu wydaje sie byc troche 'nienormalne'
To najwidoczniej ja jak i Spalletti jesteśmy nienormalni bo on też uważa że najsilniejsi są Chelsea i Lyon :roll:
guru pisze:Nie obraze sie jak trafimy na Rome ( Traning strzelecki ) (...) P.S. Arsenal trafi na Rome, "czuje to w kosciach"
Mam nadzieję że czujesz też łamanie w kościach :lol2: Z tego co słyszę to Arsenal urządza sobie z większościa drużyn trening strzelecki połączony z przetrzymywaniem piłki a w piłce nie oto chodzi, nie oto, nie oto :!: Efekty takich treningów chyba sam znasz :>

Jak spotkają się Roma z Arsenalem to na dziś też nie będę płakał a przynajmniej będzie okazja do odegrania się za wpadkę 1:3 na Olimpico, kiedy to chyba Henry strzelił wszystkie trzy bramki. Na szczęście na wyjeździe było już dużo lepiej bo 1:1. Były jeszcze jakieś mecze w historii obu drużyn :?: :think:
makis pisze:osobiscie zyczylbym sobie Milan. Pojedynek dwoch najbardziej utytulowanych druzyn w Europie - klasyk
Czy aby na pewno chodzi ci o pojedynek dwóch utytuowanych drużyn :?: :>
fieldy pisze:ja wierzyłem w awans. gdyby Roma musiała choćby zremisować, aby awansować do kolejnej fazy LM - tez byś cię cieszył z remisu. Na pewno.
Pewnie bo cieszę się też z minimalnego zwycięstwa z bardzo osłabioną Valencią. Trzy punkty czy awans jak wolisz to awans i o to głównie chodzi.
fieldy pisze:Co masz na myśli pisząć "pedalski" mecz ?
No taki sam jak Szwecja - Dania w którym obie druzyny grają aby nie zrobić sobie krzywdy. Tak jak w meczu Roma - Valencia tak i w Porto mecz zapewne byłby bardzo ciekawy gdyby obie drużyny spotkały się we wcześniejszej kolejce. Po pierwszych 10 min myślałem że w Porto będą emocje ale po kolejnych 5 min byłem niemal pewny że zakończy się 0:0 i przełączyłem na ukochane ManU i Cristianka. W tym meczu jak widac nic się nie działo:

Kod: Zaznacz cały

Porto  Arsenal 
0 Goals scored 0 
0 Yellow card 0 
0 Red card 0 
5 Shots on goal 1 
6 Shots wide 2 
9 Fouls committed 13 
5 Corners 4 
2 Offsides 1 
28' 52'' Ball. Poss. (time) 32' 33'' 
47% Ball. Poss. (%) 53% 
No OK z drugiej strony nie mam pretensji bo w grę wchodzą duże pieniądze i niestracony sezon jaki należało by nazwać gdyby Arsenal nie wyszedł z grupy. Macie pierwsze miejsce i jak widac nie zawiedliście bo takie powinniście zająć :wink:
fieldy pisze:Do tego jeszcze w UEFA CUP Newcastle i Spurs - i pewnie ktoś jeszcze
Tylko należy jeszcze popatrzeć jak poszczególne drużyny traktują PUEFA. Takie Livorno (4 drużyna Serie A) czy Palermo (3 ekipa) na pewno nie są gorsze od innych tuzów pokroju Glasgow Rangers. Zaś prowadzenie Parmy prędzej już pokazuje jak słaby jest to puchar niz jego wielkość. Tak jak dwa lata temu kiedy to Parma grając rezerwami przechodziła kolejnych rywali mimo ze nie za bardzo się o to starała.
fieldy pisze:chciałbym Lille - ale Celtic tez zły by nie był.
Nie ma co się dziwiś bo to chyba najsłabsze druzyny spośród tych które awansowały :twisted:

PS A czemu tak naprawdę nie gra Henry - kontuzja czy spzreczka z Wengerem jak to wczoraj usłyszałem :roll:

Oczywiście do 20/21.02 jest jeszcze szmat czasu i bardzo osłaiona teraz Valencia czy Milan jak i inne drużyny moze się odrodzić ale ja najbardziej nie chciałbym żeby Roma trafiła na Lyon i raczej też Chelsea. Inne drużyny na DZIEŃ DZISIEJSZY mi nie przeszkadzją choć bardzo prawdopodobne jest ze rywalem Romy będzie angielska drużyna, a z tych wolałbym Liverpool :twisted: który niestety w ostatnich latach doświadczeniem w tej fazie bije nas na głowę, jak każdy zresztą :maruda:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2006, 14:38

Teraz bardzo szkoda straconych punktów z Chelsea, bo rywale z drugich miejsc nie zwalaja z nog. Tak bedzie trzeba wyelminowac jednego z faworytów. Osobiscie bardzo chciałbym, aby to był Lyon, badz Milan. 4 grupy wygrały zespoly z Premiership, to naprawde dobra reklama tej ligi, beda mieli sie czym chwalic do lutego... Półwysep Apeninski vs. Wyspy Brytyjski, do tego rodzynki z Holandii, Francjii, Portugalii i Niemiec. JAk dla mnie zadnej niespodzianki po fazie grupowej, nawet kolejnosc nie bła zbyt tridna do wytpowania. Czekamy do 15 :arrow: pozniej do lutego i tylko Lyon. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2006, 16:57

Sam nie wiem kogo bym chciał widzieć w roli następnego rywala Barcelony. Zależy jakimi kryteriami miałbym się kierować. Z jednej strony chciałbym czegoś nowego, ekscytującego. Fajnie by było zagrać z Lyonem albo Manchesterem. Francuzów praktycznie wszyscy się obawiają i nie jest to przypadek. Grają efektownie i efektywnie. Przy odrobinie szczęście stać ich nawet na zwycięstwo w LM. Ewentualne pokonanie Lyonu byłoby więc czymś bardzo miłym :wink: Jeżeli mielibyśmy odpaść to trudno. Nie byłby to wsty IMO. Jeśli chodzi o Manchester to również nie ulega wątpliwości, że są silni w tym sezonie a poza tym dawno z nimi nie graliśmy. Ostatnim razem chyba w 99' (?) roku i padało wtedy dużo bramek. Jeżeli miałbym natomiast kierować się kryterium siły rywala (i szukać teoretycznie najsłabszego) to ... miałbym problem. Wśród drużyn, które awansowały z pierwszych miejsc nie ma słabych ekip. Milan obecnie gra dramatycznie, ale pierwsze mecze drugiej rundy LM dopiero w lutym a więc wiele się może zmienić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 gru 2006, 17:27

A co to? Koncert życzeń?

W zasadzie nie mam faworyta w tej roli kolejnego rywala Realu, byleby ten rywal musiał ostatecznie uznać wyższość Królewskich :P

Chelsea czy Manchester byłyby wyjątkowo niewygodnymi rywalami. Są w wysokiej formie od początku sezonu i nieczęsto powija im się noga. Rewanż z Arsenalem byłby pasjonujący, ale ich również trzebaby się obawiać. Milan jest niebezpieczny mimo wszystko. Grają solidnie, ale brakuje im szczęścia. W końcu muszą się obudzić. Teoretycznie najlepiej byłoby wylosować Liverpool bądź Bayern, jednak to nie ja decyduję o tym kto komu przypadnie. Jednego możemy być pewni. Będzie kilka naprawdę ciekawych par :twisted:

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 07 gru 2006, 18:17

Niggaz pisze:Jeżeli miałbym natomiast kierować się kryterium siły rywala (i szukać teoretycznie najsłabszego) to ... miałbym problem. Wśród drużyn, które awansowały z pierwszych miejsc nie ma słabych ekip. Milan obecnie gra dramatycznie, ale pierwsze mecze drugiej rundy LM dopiero w lutym a więc wiele się może zmienić.

IMO to najsłabszym rywalem byłby Bayern. Co by nie mówić to od kilku sezonów bawarczycy nie są już ścisłą czołówką europejską. Myślę, że to byłby najłatwiejszy rywal, ale w praktyce to i tak oznacza dwa ciężkie boje...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”