Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1263

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lip 2015, 0:16

Bastian jest kapitalny ale na dłuższą mete i ligowy maraton przyda się ktoś młodszy głodny gry i tym kimś jest Morgan. Koniec z Jonsem Roo na pomocy. Bastian Ander Morgan do rotacji mamy Karika Blinda i jeśli zostanie to ADM. Zależy co chce LVG grać czy 4-3-3 czy 4-2-3-1- teraz mamy ludzi i pierwszy raz to napisze-mocarną pomoc.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 lip 2015, 0:19

Ja nie wierzę, że Carras zostanie posadzony. Jak będzie w formie ma pewny plac, jestem pewien. Teraz przynajmniej będzie można kim go zastapić w niektórych meczach ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lip 2015, 0:25

Karik ma juz blisko 34 lata co w Prem nie pomaga.Niech graja najlepsi, teraz nie będzie strachu że posypie się z karikiem cała 2 linia.Dodatkowo nie musi grac co tydzień co też jest plusem.

Jeszcze sprawa DDG,obronca,napastnik i jazda choć mysle że Depay może być nowym napastnikiem.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 lip 2015, 0:30

Świetne nazwiska, Wasz klub dokonał ciekawych wzmocnień - bez wątpienia. Czy okażą się ona wartościowymi zakupami, to już pokaże upływ czasu, niemniej jednak są powody do radości, a także wzmocnienia respektu u rywali. Teraz już wszystko w rękach van Gaala. Rok pracy na Old Trafford za sobą ma, wsparcie kibiców również, teraz już kadra jest znacznie silniejsza i gotowa na coś więcej aniżeli awans do najlepszej czwórki w lidze.

Odnośnie Di Maríi, to nawet gdyby na Copa América zagrał coś więcej niż udany mecz z Jamajką oraz 45. minut z Kolumbią, po których gwałtownie spuchł (dwóch goli z Paragwajem aż tak nie liczę, bo w tamtym meczu, to i Higuaín trafił do siatki rywala), to nie stanowiłoby to dla mnie żadnego argumentu w kontekście jego potencjalnej kariery na Wyspach. Kontynentalna impreza a realia Premier League to dwie różne sprawy. Di María mógł się nie wypalić i wciąż ma czas, aby dalej wojować piłkarski świat, ale równie dobrze od sierpnia możemy oglądać Argentyńczyka w takiej formie, do jakiej nas przyzwyczaił swoimi wiosennymi występami.

Mimo wszystko może nauczcie się pisać Schneiderlin. Razi ten przewijający się Morgan, hehe.
MGiggs pisze:Karik ma juz blisko 34 lata co w Prem nie pomaga.
Fakt. Lampard był pod tym względem wyjątkowy ; )

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 lip 2015, 1:01

No wreszcie moje transferowe marzenie się spełnia. Napaliłem się na tego Schneiderlina i nie wyobrażałem sobie, żeby na OT nie trafił. Na szczęście, gdy wszystkie plotki ucichły, Ed dopiął, co trzeba, i teraz druga linia wygląda niesamowicie - nie pamiętam, kiedy ostatnio był taki kłopot bogactwa w drugiej linii. Teraz jeszcze dopieścić tam, gdzie trzeba, i będzie można ruszać przed siebie :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 lip 2015, 1:02

MGiggs pisze:Karik ma juz blisko 34 lata co w Prem nie pomaga.
Bzdura totalna i głupie gadanie. Żaden wiek nie pomaga, każdy ma swoje wady i zalety. Piłkarz sam dobrze wie kiedy skończyć karierę i dopóki tego nie zrobi, to gra na 100% swoich możliwości.

No i mam podobnie jak czarny, teraz mogę już z uśmiechem przyjąć Schweini'ego u nas. :) Czekam na rozwiązanie sprawy De Gei. Tylko ja myślę, że po tych ruchach na rynku David zostanie, ba!, być może podpisze nowy kontrakt? :)
Dawno tak nie czekałem na pierwsze mecze, skład wygląda w 85% zajebiście, potrzebny ten obrońca jeszcze, no i napastnik jakiś też by się przydał.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 lip 2015, 1:27

Chicharito ma kontuzję, prawda? Więc podejrzewam że jego transfer może się skomplikować i tym samym mamy zastępcę dla Roo. Poza tym kadra jest bogata, Depay, a od biedy przy możliwym wypożyczeniu Wilsona, ADM i Januzaj też mogą tam zagrać. Nie ma po co kupować teraz nowego napastnika.

Dla mnie jeszcze Otamendi i pozostawienie De Gei na choćby jeden sezon i będę ukontentowany. :-D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 lip 2015, 9:10

Dzień dobry diabły! :D
Schweini i Schneiderlin odbędą trening jeszcze w Europie z zespołem United. Dopiero potem wszyscy wylecą do Seattle.

A Edwoord szaaleje dalej. 8)

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 13 lip 2015, 9:52

Bardzo mi sie podoba nowa linia pomocy MU. Schweini - Herrera - Schneiderlin moze byc bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 lip 2015, 10:47

Ciekawe tylko gdzie upchamy Felsa i Matę w takim rozdaniu. Ale od przybytku głowa nie boli, na bank zaraz wpadnie jakaś kontuzja z dupy. Jeszcze tylko napastnik i będzie to jedno z lepszych okienek jakie były w ostatnich latach.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 13 lip 2015, 13:25

Ja mam tylko nadzieję, że nie będzie ponownych romansów z 3-5-2...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 lip 2015, 13:26

De Gea w samolocie do USA, Ramos już wylądował w Australii, dostaje opaskę kapitana i czeka tylko na podwyżkę - po tylu plotkach okazuje się jednak, że żadnego dealu z Realem w tym okienku nie będzie. A tak sobie myślę, że skoro już zatrzymaliśmy Davida, to ten za rok może nawet przedłużyć z nami kontrakt.

@E:
Obrazek

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 lip 2015, 13:52

Fellaini to ława oczywiście. Chyba nikt nie myślał, że facet realnie może mieć miejsce w pierwszym składzie MU na dłuższy czas. Na DM jest Schneiderlin, Carrick i na upartego Blind.

Na rozgrywającym Herrera i Schweinsteiger. Na wysuniętym pomocniku ADM i po raz drugi Schweinsteiger. Widzę tutaj rotację, przy wyjściowej pomocy ADM - M.S. - A.H.
Po przemyśleniu, wątpię żeby Niemiec miał grać tak wysoko jak grał Argentyńczyk. Przy problemach kadrowych moze przechodzić wyżej, a wtedy Di Maria idzie na skrzydło.

Wliczając możliwy transfer Otamendiego, MU na przyszły sezon może wyglądać tak:
-------------------------De Gea (Valdes)--------------------------
---------------Smalling (Jones)-----Otamendi (Rojo)-----------
Darmian (Valencia)--------------------------------Shaw (Blind)
----------------------Schneiderlin (Carrick)-----------------------
---------Herrera (Schweinsteiger)-------ADM (Fellaini)---------
Mata(Januzaj)--------------------------------------Depay(Young)
-------------------------Rooney(Hernandez)------------------------
Wtedy ławka z zadaniowcami Jonesem/Rojo, Valencią/Youngiem, Blindem/Youngiem, Felsem, Shweinsteigerem i Hernandezem (lub kimś kto przyjdzie za niego) byłaby ideałem dla tego teamu. Jeśli rzeczywiście Hernandez by odszedł, to chyba najlepszą opcją byłoby kupno Benteke na ławkę i kadrę przy odejściu Evansa można zamknąć.

Swoją drogą to budżet niby odciążyliśmy, ale piłkarzy sprzedajemy za bezcen. Teraz na podobnych warunkach ma odejść Rafael. Odeszły nam pensje Naniego, RVP i Falcao, doszedł wysoki kontrakt Niemca. Na transferach na razie "zarobiliśmy" ok 10 mln funtów, wydaliśmy licząc po 25 za Depaya i M.S, a po 15 za B.S. i Darmiana 80, czyli na czysto 70 mln funtów w plecy. Do tego dojdą transfery Rafaela i Evans (pewnie więcej niż 10 mln nie wyhaczymy) i Otamendi za lekko 35 mln funtów. Na minus będziemy ok 100 mln funtów na tym okienku, choć do przodu z pensjami.
Spokojnie nas stać żeby jeszcze wymienić Hernandeza za Benteke, ale tylko jeśli nadejdzie ciekawa oferta za Meksykanina.
Kluczem jest zatrzymanie De Gei. Nie ma najmniejszego powodu by się go teraz pozbywać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2015, 13:55

Carbon pisze:De Gea w samolocie do USA
okienko będzie otwarte jeszcze chwile po waszym przyjeździe, nie ciesz się za szybko.

Nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś z United został sprzedany jeśli Schneiderlin przyjdzie, za duzy tłok.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lip 2015, 13:55

Ogolnie to pieknie Ed pogrywa z Angielską prasą.

Depay- Holenderska podaje pierwsza informacje

Darmian-Di marzio daje info ,Angielska milczy

Bastian- info podaje bild

Morgan- Anglicy podają info..po badaniach medycznych :roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”