Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1265

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 lip 2015, 15:00

Valdes to podobno jedną nogą w Antalyasporze. Szkoda, że nie zagra z Barcą w pre-sezonie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 lip 2015, 15:07

Robi miejsce dla Cilessena :lol2:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lip 2015, 16:14

Zazdroszczę Schneiderlina strasznie. Szkoda, że Brendzio nie wykorzystał naszej karty stałego klienta na południu Anglii żeby go spróbować wziąć.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lip 2015, 16:20

I to jeszcze za dobre pieniądze.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 lip 2015, 22:37

Samolot już nad Kanadą:
http://www.flightradar24.com/GTI8905/6c9705f

:arrow: Ramosowi zaproponowano opaską kapitańską(ktoś wierzy, że nie weźmie?). Czyli tak jak mówiłem nie dojdzie do transferu do nas, nie ma bata. Tym trudniej będzie Realowi teraz wyrwać De Geę.
:arrow: Największy przegrany tego okienka, Valdes, chyba jednak nigdzie nie pójdzie, przynajmniej tak jego agent mówi. Szykuje się dla niego kolejny sezon na ławce. Cholernie mi go szkoda, bo gdyby David odszedł, to z chęcią widziałbym go z numerem "1" na koszulce, a jak De Gea zostaje, no to cóż, chyba każdy wie kto wtedy króluje na bramce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lip 2015, 23:22

Nie no w sumie też bym wolał żeby De Gea odszedł i VV stał się podstawowym bramkarzem. :) ale teraz zaczynam się bać, że David zostanie ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lip 2015, 23:29

Z fieldym toczyłem polemike na temat liczebnosci w pomocy MU.Dzisiaj bardzo ciekawe zrodła mowią że MU może sprzedać ADM do Paryż co az tak bardzo mnie nie zdziwi.

Teraz trzeba rozwiązać sytuacje z bramkarzem(brak VV w samolocie ciekawy) kupic stopera i zastanowic się co z groszkiem bo na pozycje nr 2 byłby idealny.jesli nie to sprzedać i kupić jakiegoś napastnika-dzisiaj w prasie pojawiły sie 2 nazwiska-benteke i cavani. Bardzo cenie tego 1 jednak kosztuje za dużo. Hernadez z taką pomocą może strzelać seryjnie bramki.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 lip 2015, 23:31

Znowu ploty, że Lewy do United. Po co robić taki apetyt...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 lip 2015, 23:34

MGiggs pisze:Bardzo cenie tego 1 jednak kosztuje za dużo.
A moim zdaniem na pewno Manchester stać na Cavaniego i jeśli miałby przyjść na Wyspy i stać się centralną postacią w ataku MU to może strzelać seryjnie i tak spektakularnie jak w Napoli.Nie mniej moim zdaniem zostanie w Paryżu bo przy ewentualnym odejściu Zlatana to jednak ktoś musi im zostać w napadzie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lip 2015, 23:35

EnJoy pisze:
A moim zdaniem na pewno Manchester stać na Cavaniego i jeśli miałby przyjść na Wyspy i stać się centralną postacią w ataku MU to może strzelać seryjnie i tak spektakularnie jak w Napoli.Nie mniej moim zdaniem zostanie w Paryżu bo przy ewentualnym odejściu Zlatana to jednak ktoś musi im zostać w napadzie.
Ale on pisał chyba o Benteke :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lip 2015, 23:38

Jeden i drugi kosztuje za dużo tylko że benteke nadaje się lepiej jako zmiennik.Roo jako kapitan jest nietyklany

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 lip 2015, 23:40

Cris7 pisze:
EnJoy pisze:
Ale on pisał chyba o Benteke :P
W takim razie tamten wpis tego w ogóle nie sugerował ;).tj. brakowało kropki przy 1 dlatego założyłem, że ten za drogi to właśnie Matador ;).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 lip 2015, 8:58

Trzeba przyznać, że Ed pozamiatał. Jakże inne lato od tego dwa lata temu kiedy mieliśmy sagi z Fabregasem i Thiago a skończyliśmy na desperackim transferze Fellainiego.

Jaram się tymi transferami bo na papierze są znakomite. Widać, że były przemyślane i dopinane po cichu bo plotki co prawda się pojawiały ale poważniejsze informacje gruchnęły godziny przed ogłoszeniem tych ruchów. I dobrze. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi odejściami ale okienko na ten moment jest bardzo dobre jeśli chodzi o transfery na papierze.

I pomyśleć, że przez lata kibice MU nie mogli się doprosić transferu jednego pomocnika do środka, który zluzowałby Carricka. Teraz mamy Schweinsteigera, Schneiderlina, Herrerę a w dodatku są jeszcze Blind i Fellaini. Ładnie. Trzeba przyznać, że nasza pomoc na papierze prezentuje się na ten moment świetnie.

Bastian to człowiek z mentalnością mistrza, wygrał praktycznie wszystko co było do wygrania w piłce ale widać, że chciał dołączyć do MU i myślę, że z zaangażowaniem nie będzie u niego problemu, tym bardziej, że to typ fightera. Jak zdrowie dopisze może być ogromnym wzmocnieniem zespołu, zarówno sportowo jak i mentalnie.

Schneiderlin to było moje ciche marzenie na to okno, nie widziałem dla nas lepszego typu na pozycję 6. Co prawda patrząc na zdjęcia nie wiem czy on się kiedyś uśmiecha czy taki jest wkurwiony, że Arsenal nie rzucił wystarczająco dużo siana ale gość już jest świetny a ma potencjał żeby być jeszcze lepszym. Jak "się przyjmie" i dalej będzie rozwijał to za 2-3 lata zazdrościć nam go będą nie tylko w Anglii ale i w La Liga. Mam nadzieję, że LVG na niego postawi i nie będzie się przekonywał tygodniami do grania Francuzem jak to miało miejsce z Herrerą czy Matą.

Kolejny plusik dla VG, że poszedł po 2 a nie 1 konkretne wzmocnienia do środka tym samym pokazując, że Blind nie może być teraz rozpatrywany jako zmiennik Carricka. Może w przyszłości się rozwinie ale teraz cierpieliśmy kiedy Daley grał na "6" a drużyna aspirująca do czołówki europejskiej nie może pozwalać sobie na takie eksperymenty. W teorii jestem pewny, że w środku go obejrzymy wielokrotnie ale docelowo lewa obrona to będzie miejsce dla niego gdzie będzie rotował się z Shawem.

IMO nasz fundament w pomocy powinni tworzyć Carrick, Schweinsteiger, Schneiderlin i Herrera, obawiam się jednak, że LVG przy tylu klasowych pomocnikach znowu spróbuje bawić się w 3-5-2 co w poprzednim sezonie kończyło się dla nas fatalnie.

Kolejna kwestia to też to o czym mówił Schneiderlin. VG jest zdeterminowany do szybkiego przywrócenia MU do czołówki, te ruchy transferowe to potwierdzają. Odstrzelony Van Persie, marginalizacja roli Blinda w pomocy - Lui nie ma sentymentu dla rodaków i dobrze.

Bardzo zastanawiająca jest kwestia bramkarza. Valdes skreślony przez Van Gaala w momencie kiedy przyszłość De Gei jest wciąż niejasna. Wydawało się, że VV będzie naszym planem B w przypadku odejścia DDG, nawet jeśli ktoś nowy by przyszedł to były bramkarz Barcy był ciekawą alternatywą zdolną do wygrania rywalizacji o bluzę nr 1 z takim Leno czy Llorisem. Taka decyzja IMO może oznaczać dwie rzeczy. Albo MU na tym etapie okienka jest już zdeterminowany żeby nie puszczać De Gei bo za późno na budowanie nowej linii obrony albo mają już dogranego następcę na nr 1 w razie odejścia Hiszpana (Lloris?). Za rok mamy Euro więc taki Valdes jeśli ma jakieś ambicje to sam powinien sobie szukać okazji do częstszej gry choć wygląda na to, że to MU go odstrzelił. Mam nadzieję, że nie zbyt pochopnie.

Na koniec zostaje kwestia napastnika. Hernandez raczej nie ma przyszłości w MU, jedyną szansą na jego pozostanie jest pewnie to, że nikt go może nie wykupić. Skoro VG na wejściu nie dał Groszkowi żadnych szans to wątpliwe żeby teraz go zaczął wykorzystywać choć po pożegnaniu Falcao i Robina nie jest to zła opcja na 2 napastnika. Wydaje się, że ktoś jeszcze na OT do ataku trafi, nie jestem przekonany do wizji Cavaniego - dla mnie pachnie to kolejnym Falcao a swoje by kosztował. Lewandowskiego i Mullera możemy włożyć między bajki - Rummenigge przyznał, że nikogo więcej w tym oknie do MU nie oddadzą, zresztą Bayern to nie jest hurtownia - stamtąd piłkarze odchodzą tylko jak klub ich odstrzeli albo sami są zdeterminowani do odejścia. Ani Muller, ani Lewy nie sprawiają takiego wrażenia. Benteke? Trochę bardziej surowy i fizyczny typ napastnika, w przeciwieństwie do Lukaku (który IMO ma większy potencjał) trzyma formę i mógłby być sensownym rozwiązaniem bo dałby nam w ataku inne warianty niż te, które daje nam Rooney. No ale cena to przegięcie.

Jak dla mnie na rynku nie widać teraz wielu napastników, którzy zapewniliby nam w tym momencie potrzebną jakość. Ibry nie liczę bo on nie jest typem gościa, który przyszedłby do rotacji z Rooneyem. Z sensownych opcji widać tylko wspomnianych Benteke, Cavaniego i ew. Lacazette'a, po którego łapki wyciągają już Liverpool i Arsenal. Skromny wybór, dlatego zastanawiałem się czy oddanie Robina nie było zbyt pochopne.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lip 2015, 9:25

Było jaranie się transferami, więc teraz trochę co mnie irytuje/dziwi.

Po co było gadanie Louiego jak to na tournee dostaną szansę młodzi? W efekcie de facto pojechał jedynie Goss. Perreiry, Mcnaira, Lingarda, czy Blacketta nie liczę, bo to grajkowie jakby nie patrzeć pierwszej drużyny od dłuższego czasu. Wieść niesie, że młodzież usłyszała, że nie są wystarczająco dobrze, aby jechać. Tja. A Goss (który jest wprawdzie całkiem niezłym, uniwersalnym graczem) jest? Krew by mnie zalała na miejscu takiego Pearsona, czy Rothwella słysząc takie rzeczy. Zmarnowaliśmy szansę Thorpea, dając szansę dużo mniej utalentowanemu Blackiemu (a chyba jedyne wytłumaczenie to takie, że Tyle jest lewonożny :rotfl: ) i boję się, że niebawem ten sam podzieli kilku innych chłopaków.

Jak najbardziej rozumiem, że nie ma za bardzo miejsca na eksperymenty z młodymi. Ale jeśli już dajemy komuś szansę to dawajmy tym najbardziej utalentowanym :roll:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 lip 2015, 11:53

Myślę, że jeśli chodzi o napad to dużo więcej minut mogą dostać Wilson z Lingardem. Możliwe że LVG będzie też z przodu próbować Depaya :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”