Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1268

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 695
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 lip 2015, 14:11

piotrcies pisze:Tak. Moim zdaniem totalny przeciętniak, a do tego drogi.
Oglądam Ajax w miarę regularnie i wydaje się że gość ma wszystko by być w topie. Ajax zresztą chce go zatrzymać za wszelką cenę. Nie oceniam go po meczach z Legią, te mogły być wypadkową. Ale sezon i jego postawa już nie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8424

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lip 2015, 14:12

Możliwe, ja oceniam go na podstawie Mundialu, na którym niczym mnie nie przekonał.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 lip 2015, 14:15

piotrcies pisze:Możliwe, ja oceniam go na podstawie Mundialu, na którym niczym mnie nie przekonał.
A tym, że dostał szansę chociaz LVG mógł wystawić bardziej doświadczonych bramkarzy?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8424

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 lip 2015, 14:19

Ale on tam nie miał jakiegoś wielkiego wyboru - popychadło Stekelenburg czy nierówny Krul - postawił na najsolidniejszego, ale na podstawie tego Mundialu - co najwyżej solidnego wówczas bramkarza. Może w sezonie grał o wiele lepiej, nie przeczę, nie oglądałem, ale nie widziałem w Cilessenie gościa, który może mieć wybitne momenty i wygrywać mecze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2015, 14:28

potwierdza się to co wszyscy mówili przed zatrudnieniem Van Gaala, koleś ma jaja i charakter, których brakowało Moyesowi i był idealny do naprawienia burdelu po Szkocie. Nie cacka się z gwiazdami. Po transferach widać, że planujecie już teraz ostro powalczyć o tytuł. Choć ja liczę, ze nowe nabytki trochę czasu będą się zgrywały i dopiero za rok wrócicie do poważnej gry :P

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 lip 2015, 14:30

Bassu pisze:Masz na myśli Clinsena?!
Chyba raczej wlasnie tak jak bylo napisane wczesniej Cillessena.

Jest OK, ale nic szczegolnego. A poza tym (o ile rozumiem czemu LVG podja taka decyzje) rezygnowanie z Valdesa w celu zatrudnienia Cillessena to jest jakies szalenstwo.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 lip 2015, 14:40

Na mundialu nie jedne wynalazki grały jak natchnione by potem w piłce klubowej grać kupę. Ocenianie gracza po mundialu nie jest miarodajne. Ot taki Vlaar za to grał dobrze a w realnym życiu nikt go poważniejszy nie chciał zatrudnić. Co do Cillesena to pewnie doktorek albo Rossi,Sammy może wiedzą wiecej

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 lip 2015, 14:45

Emerald pisze:Bassu napisał(a):
Masz na myśli Clinsena?!

Nie bądź żałosny.
Emerald pisze:A poza tym (o ile rozumiem czemu LVG podja taka decyzje) rezygnowanie z Valdesa w celu zatrudnienia Cillessena to jest jakies szalenstwo.
Na pewno chętnie stanie znowu za słupkami Barcelony.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 16 lip 2015, 14:54

Emerald pisze:Jest OK, ale nic szczegolnego. A poza tym (o ile rozumiem czemu LVG podja taka decyzje) rezygnowanie z Valdesa w celu zatrudnienia Cillessena to jest jakies szalenstwo.
Zważając na wszystkie fakty za większe szaleństwo uznałbym zostawienie Valdesa, a co dopiero mówić o sytuacji gdzie byłby nr 1 za DDG. To co za nim przemawia to świetna przeszłość, ale trzeba brać pod uwagę ile nie grał regularnie i to co pokazał pod koniec sezonu. O ile nauka de Gei gry w Anglii z naciskiem na grę na przedpolu była inwestycją, która jak widać spłaciła się z nawiązką, to ten sam proces w przypadku 33latka będącego poza grą długi czas byłby słabym pomysłem. MU już w tym sezonie pewnie będzie chciało walczyć o wszystko i pewniak na bramce to podstawa.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 lip 2015, 15:00

Co do Benteke, to wszystko wskazuje na to, że ploty o zainteresowaniu United wyszły z obozu Aston Villi, która chciała wytargować jak najwięcej kasy od LFC i najlepiej w miarę szybko zamknąć temat. Prawdopodobnie, to podziałało ;)

Co do bramkarzy - cały czas mówi się o jakiś transferach. Ciekawie mnie jednak jaka przyszłość czeka Milinkovica i przede wszystkim Johsntone'a.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 lip 2015, 15:08

Bassu pisze:
Emerald pisze:Bassu napisał(a):
Masz na myśli Clinsena?!

Nie bądź żałosny.
Emerald pisze:A poza tym (o ile rozumiem czemu LVG podja taka decyzje) rezygnowanie z Valdesa w celu zatrudnienia Cillessena to jest jakies szalenstwo.
Na pewno chętnie stanie znowu za słupkami Barcelony.
Sorki - nie chcialem wlazic w Twoja role :/
maxskr pisze:MU już w tym sezonie pewnie będzie chciało walczyć o wszystko i pewniak na bramce to podstawa.
No w zupelnosci sie zgadzam, i zgadzam sie, ze w swietle takiego a nie innego zachowania VVCC trzeba bylo mu pokazac drzwi, ale skoro potrzebujecie pewniaka i myslicie o Cillessenie to generalnei widze tu pewien dysonans :)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 16 lip 2015, 15:15

Emerald pisze: maxskr napisał(a):
MU już w tym sezonie pewnie będzie chciało walczyć o wszystko i pewniak na bramce to podstawa.

No w zupelnosci sie zgadzam, i zgadzam sie, ze w swietle takiego a nie innego zachowania VVCC trzeba bylo mu pokazac drzwi, ale skoro potrzebujecie pewniaka i myslicie o Cillessenie to generalnei widze tu pewien dysonans :)
Ja tylko napisałem, że wolałbym go od Valdesa :) Dla mnie sprawa jest trochę zerojedynkowa - Real sypie groszem za Hiszpana i kupujemy kogoś z topu albo kogoś kto do tego topu puka. To samo z kupnem środkowego obrońcy, jeżeli już to crack. I znowu powtórze, że mam wątpliwości czy są na rynku dostępni tacy kandydaci.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 lip 2015, 15:20

Valdes nie trafi do Valencii. Nuno odrzucił jego kandydaturę. :lol2:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lip 2015, 15:21

Zapewne dlatego, że jego agentem nie jest Mendes :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 lip 2015, 15:24

Może. W każdym razie oficjalnie nie chce Valdesa, bo ten miał zbyt długą przerwę od regularnej gry i wątpi by był w stanie dobrze zastąpić Alvesa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”