Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1272

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
gienio
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 17 sty 2011, 0:22

Maciek (interista) pisze:Z tego co widzialem eksperyment z Kaka i Ozilem w skladzie, ale bez typowej 9tki nie wyglada zbyt obiecujaca. Zapewne wrocicie do grania Benzema na szpicy. Czego sie w efekcie spodziewacie, Mourinho zacznie jakas rotacje na pozycji ofensywnego srodkowego pomocnika, szczerze trudno mi sobie wyobrazic Kaka przesiadujacego na lawce.
Rozwiazaniem byloby przestawienie go na skrzydlo, ale tam juz sa Cristiano i Di Maria wiec chyba rowniez odpada? :>
Zreszta nie bylaby to zbyt naturalna pozycja dla Brazylijczyka.
Taka to juz polityka transferowa Pereza!!!
Zawsze mozna sprzedac Kake np do Interu :D i nie bedzie klopotow,hehe.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 sty 2011, 8:43

Fajnie by było jakbyście sie jeszcze Lyonowi podłożyli :)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 10:23 przez j1mmy, łącznie zmieniany 1 raz.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 sty 2011, 10:06

Ile w końcu było tych nieodgwizdanych karnych, bo już się pogubiłem 8)

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 17 sty 2011, 10:22

RealFan, bez takiej paniki. Nie da sie wygrać wszystkiego nawet w takiej lidze jak hiszpańska gdzie przepaść pierwszej dwójki nad resztą ślepy zauważy. Barcelona też pogubi punkty z jakimiś Herculesami. Obie drużyny grają w LM co też może mieć wpływ na pojedyncze mecze w lidze. Jako kibic Barcelony chciałbym Ci przyznać rację, ale bardzo daleko mi do przypisania Barcelonie mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sty 2011, 10:35

Maciek (interista) pisze:Czego sie w efekcie spodziewacie, Mourinho zacznie jakas rotacje na pozycji ofensywnego srodkowego pomocnika, szczerze trudno mi sobie wyobrazic Kaka przesiadujacego na lawce.
Rozwiazaniem byloby przestawienie go na skrzydlo, ale tam juz sa Cristiano i Di Maria wiec chyba rowniez odpada?
Zreszta nie bylaby to zbyt naturalna pozycja dla Brazylijczyka.
Czy to naprawdę jest taki duży problem? Moim zdaniem nie. Rotacji będzie musiało być coraz więcej, bo niektórzy grają niemal cały czas od początku sezonu, a sam Kaka na razie nie jest gotów na 90 minut. Wszyscy grać nie mogą i czasami pewne rzeczy trzeba będzie sobie wyobrazić. :P
stary rupieć pisze:Ile w końcu było tych nieodgwizdanych karnych, bo już się pogubiłem
Ale aż tak bardzo by stwierdzić, że żadnego nie powinno być to się nie pogubiłeś? To dobrze.

Urgi ja nie panikuję, tylko oceniam sytuację. Nie możesz tak napisać ze względu na potrzebę pozostania poprawnym politycznie w sensie kibicowskim. :P Fakty są jednak takie, że po zwiększeniu się różnicy do czterech punktów, bez plagi kontuzji lub nagłego poważnego załamania formy Barcelonie trudno będzie nie wygrać tego mistrzostwa. Obydwu tych rzeczy nie doświadczyła od bardzo dawna. Teoretycznie możliwe jest wszystko, ale liga jest za słaba, a Barcelona za silna, bym dawał na to duże szanse.

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 17 sty 2011, 10:46

To odpowiem trochę mniej politycznie :)
Bardziej obawiam się o stratę punktów z drużynami pokroju Almeri czy Herculesa niż wiosennych GD, których nie sądzę żebyśmy przegrali.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 11:04

RealFan fakty sa takie, ze GD beda rozstrzygajace. Barca w rundzie rewanzowej potraci punkty. Mamy ciezkie wyjazdy do Sevilli, Valencii, Villarreal i Herculesa :wink: Nie wierze, ze nie potracimy punktow tym bardziej ze czeka nas obnizenie formy w lutym.
Co do Mou to juz od dawna wiadomo ze wina za niepowodzenia obarcza sedziow. Taki maly czlowiek. 2/3 z karnych w 100% nie bylo i tylko niewychowany cham moze twierdzić co innego

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sty 2011, 11:14

Tak się składa, że Mourinho nie powiedział ani słowa na temat karnych. :] Ja jednak lubię ludzi, którzy mówią to co myślą zamiast wymyślać jakieś bzdury tylko po to, żeby nikogo przypadkiem nie urazić. Jak sędzia krzywdzi jakąś drużynę, a jej trener udaje, że nic się nie stało, to nie jest to normalne moim zdaniem, ale niektórzy wolą wszystkich lizać po jajkach zamiast wyrażać opinie. Jak sędzia główny jest dobry to i Mourinho to przyznaje.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 17 sty 2011, 12:28

W końcu taki mecz musiał nadejść, kiedy Real w końcu straci punkty. Zanosiło się na to już od kilku spotkań. Z Sevillą czy z Villarrealem jeszcze im się udało, ale wczoraj ponieśli porażkę, bo dla Realu remis to właśnie porażka.

Oczywiście, teraz w Madrycie wszyscy obwiniają sędziów, że nie odgwizdali trzech karnych( gdzie oni je widzieli :?: ), że sędzia sprzyjał gospodarzom. Prym w tym wiedzie poczytna Marca, która nawet publikuje zdjęcia, na których niby widać te karne.

Real teraz traci do Barcy 4 punkty, ale ja zgadzam się z Guardiolą, który twierdzi, że cztery punkty przewagi nad Królewskimi, to śmieszna przewaga.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 12:30

oglądałem cały mecz i nie przypominam sobie żadnej sytuacji w polu karnym, po którym mógłby być karny.
Albo mnie pamięć zawodzi, albo żadnej nie było :think:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 17 sty 2011, 12:37

fieldy pisze:oglądałem cały mecz i nie przypominam sobie żadnej sytuacji w polu karnym, po którym mógłby być karny.
Albo mnie pamięć zawodzi, albo żadnej nie było :think:
W Madrycie twierdzą, że je widzieli :D

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 sty 2011, 14:07

powiedzial tylko to: http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=32810

znowu robiac zalosna napinke by wywierac presje na sedziach

wczoraj nie moglo byc mowy o zadnych karnych i histeryczna reakcja madryckiej prasy jest zalosna

wczoraj real nie wygral z ostatnia druzyna w tabeli na wlasne zyczenie kolejny juz raz pokazujac ze nie ma obrony ktora radzi sobie z szybka gra po ziemi

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 15:56

Tak się składa, że Mourinho nie powiedział ani słowa na temat karnych
czy ja cos takiego napisalem? Sadzac po twojej wypowiedzi zle odczytales mojego posta.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 sty 2011, 16:01

RealFan pisze:
stary rupieć pisze:Ile w końcu było tych nieodgwizdanych karnych, bo już się pogubiłem
Ale aż tak bardzo by stwierdzić, że żadnego nie powinno być to się nie pogubiłeś? To dobrze.
To ile ich w końcu było?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sty 2011, 19:26

Ostatnia sytuacja, gdzie Cristiano trafił w poprzeczkę. To był wolny podyktowany za zagranie ręką, które było w polu karnym, a nie przed. Na Cristiano też można było zagwizdać ( od 4:30). O sytuacji z Benzemą się nie wypowiadam, bo jej dobrze nie pamiętam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”