Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1285

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sty 2011, 22:30

nazywanie go tłumaczem zostawie mistykowi.
ale dlaczego nie mozna go nazywac tlumaczem. Taka role mial w Barcelonie...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sty 2011, 22:31

To z czego sie zbijacie i szydzicie to normalny proces budowy zespolu. On po prostu trwa dluzej niz jeden rok. Napinka, ok rozumiem. Real co roku wzmacnia fundamenty, a nie dal nikomu budowac kolejnych pieter czy dachu. Real Pellegrinego prawdopodobnie w tym momencie bylby lepszy niz ten obecny Mourinho, Real Capello w takim skladzie personalnym bylby pewnie jeszcze lepszy. Tylko, ze czas dac komus szanse dokonczyc ten proces. Wiadomo Barcelona to Barcelona i zaciemnia troche sile Realu. Coz, Jose chcial mowych wyzwan ma duze. Oby mu dali szanse wykonania zadania.

Odnoscne oddychania rekawami i braku rotacji, to Jose w Interze z nia nie przesadzal. Teoretycznie istnieje opcja, ze sie pomyli i cos zle poobliczal, ale bardziej realne jest, ze forma ma przyjsc pozniej. Ten zespol mial byc na tyle mocny ze pokona Almerie czy Osasune w tej dyspozycji fizycznej. Swego czasu w Interze po przegranym rezerwami 1-3 meczu z Sampa powiedzial "wlasnie dla tego nie stawiam na nich w lidze". On po prostu ufa jednym, a innym nie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 sty 2011, 22:33

RealFan pisze:
mistyku - A z jakiegoż to powodu nie można mieć szacunku do "takiego kogoś jak Mou"? A można mieć szacunek do takiego kogoś, jak mistyk, czy ze względu na jego wypowiedzi można go uznać za... :wink:
Jesli ktos mnie tu nie szanuje to jego sprawa, zbyt dlugo pisze na forum, by sie tym przejmowac. Tak samo zreszta jak nie przejmuje sie tym Mourinho, ktory sam obraza innych, w tym moj klub. Znany jest rowniez z zakonczenia kariery pewnego sedziego pilkarskiego.
Tak jak szanuje Real, tak nigdy nie bede szanowal Mourinho, bo ten po prostu na to nie zasluguje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sty 2011, 22:34

Kamil232 problem w tym ze moglbym tak napisac o was fanach MU.
Taaa, poproszę cytaty.
am nie jestem jakim wielkim zwolennikiem Pepa, ale wkurza mnie deprecjonowanie osiagniec Gaurdioli. Teksty typu dostal Ferrari nijak sie maja do rzeczywistosci.
Specjalnie dodawałem tam, że nikt nie umniejsza jego zasług, tylko wskazuje na pewne aspekty. Guardiola osiągnał fenomenalny sukces, ba robi to dalej, stworzył genialny zespół i jest świetnym trenerem. Ja bym tak nie napisał, jak MGiggs, że teściowa też by poprowadziła ten zespół, więc mnie nie wrzucaj do tego worka. Sęk w tym, że Mourinho odnosił sukcesy i w Portugalii w malutkim jak na standary Europejskie Porto, w Anglii w Chelssea, we Włoszech w Interze. W różnych krajach, w różnych kulturach, w różnych stylach gry się sprawdzał, budował sam świetnie zespoły.
Patrząc na wtopy transferowe Guardioli gdzie 70 milionów wydał na Zlatana i tego Ukarińca to jestem ciekaw jaki inny klub pozwoliłby sobie na to by umoczyć w ciągu roku 70 baniek, a nadal mieć genialny zespół?
Poza tym jak piszesz o szacunku przypomnij sobie wasza napinke jak Carlo przychodzil. Wystarczylo go porownac do Alexa a szacunek az bil po oczach :lol:
Znowu poproszę o cytaty, ktoś pisał, ze to jakiś nędzny makaroniarz? Jakiś tłumaczek czy inny chu**? O czym ty człowieku do mnie rozmawiasz, kto się o Ancellotim wypowiadał z taką pogardą?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sty 2011, 22:35

Pawel875 - Różnica jest taka, że Barcelona prowadzi 3:0 po 20 minutach (tak, upraszczam), a potem sobie podają w poprzek i nie przemęczają ani trochę. Real ma dużo mniej łatwo wygranych spotkań.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 sty 2011, 22:48

Wielki Mou już nawiązuje w swojej wypowiedzi do meczu Barcelony z Osasuna i błędów sędziowskich :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2011, 22:49

Kamil232 pisze:Patrząc na wtopy transferowe Guardioli gdzie 70 milionów wydał na Zlatana i tego Ukarińca to jestem ciekaw jaki inny klub pozwoliłby sobie na to by umoczyć w ciągu roku 70 baniek, a nadal mieć genialny zespół?
Skąd on takie pieniądze wziął, czyżby od swoich przyjaciół z Kataru. :?: Inna sprawa, że Barca na nich straciła trochę mniej 10 mln na Chygre i jakieś 20-25 na Zlatana, jednak to swoją drogą.
Wyniki Barcelony w tym sezonie to także zasługa Mou i to piszę poważnie. On potrafi mobilizować zawodników Barcy, przywalił Villi to ten mu walnął zaraz 2 brameczki. Jedzie mocno na ambicjach pozostałych zespołów, pilkarzy, trenerów. Mobilizuje sędziów do lepszej pracy, już wcześniej pisałem jego przyjście utrzyma Barcelonę na wysokim poziomie, a kilka zespołów dzieki jego wypowiedzią teraz gryzą trawę, a nie czekają na wyrok. Ja tam go nie lubię, bo robi z Realu uciśnionego, wymyśla o jednych zasadach dla Realu a innych dla pozostałych, ale to jego mentalność i styl pracy. Do puki bezpośrednio nie uderza w Barcelonę, niech sobie żyje wg. tych przekonań.(Valdano poszukam, niechętnie przekopię fioletową stronkę, ale nie wykluczam, ze nagiąłem prawdę).

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 sty 2011, 23:03

Jestem ciekaw co by bylo, gdyby wrzucic takiego Guardiole do Arsenalu i kazac mu wygrywac wszystko w pierwszym sezonie. Serio myslicie ze by dal rade?

Nikt nie neguje trenerki Pepa, ale negowanie Mou to juz naprawde skrajny idiotyzm - stworzenie maszyny do wygrywania w 3 zupelnie roznych ligach i roznych przedzialach czasowych to nie jest dzielo przypadku. Capello udalo sie zdobyc mistrzostwo w pierwszym sezonie, ale w LM juz tak wesolo nie bylo - jesli z Mou bedzie odwrotnie, nikt mu nie bedzie mial tego za zle.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2011, 23:06

cru pisze:Jestem ciekaw co by bylo, gdyby wrzucic takiego Guardiole do Arsenalu i kazac mu wygrywac wszystko w pierwszym sezonie. Serio myslicie ze by dal rade?
Pep jest tak genialny, że w tym sezonie Premiership wygrałby prowadząc Portsmouth :lol: Jednak nie będzie mu to dane, bo jest skazany na Barcelonę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sty 2011, 23:10

Kamil232 pisze:
Kamil232 problem w tym ze moglbym tak napisac o was fanach MU.
Taaa, poproszę cytaty.
daleko nie trzeba szukac. SZACUNEK :lol:
zawsze problem jest z kibicami Mes Kun de klubu
itp dymanie

Kamil232 pisze: Znowu poproszę o cytaty, ktoś pisał, ze to jakiś nędzny makaroniarz? Jakiś tłumaczek czy inny chu**? O czym ty człowieku do mnie rozmawiasz, kto się o Ancellotim wypowiadał z taką pogardą?
to ja poprosze o cytaty gdzie fani Mou wyzywaja od ciot itp Mourinho. Sorry tlumacz to nie obraza. A cytatow nie bede szukal bo mi sie nie chce tym bardziej ze nie nie chodzilo mi o obraze ww stylu, ale o sam fakt.

ed. Kamil232 reasumujac mam podbnie jak ty
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 23:24 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sty 2011, 23:18

Do Barcy mam ogromny szacunek, co wnikliwy obserwator dokładnie dostrzeże z moich postów. Pare razy już pisałem jak mi się podoba filozfia stawiania na wychowanków itd. Ba jak dziś pamiętam sezon 2006 gdy United odpadli w grupie to właśnie Barcy kibicowałem w drodze po PM. A i wcześniej za kajtka po United Barce chyba darzyłem największą sympatią, pamiętam jak oglądałem eurogole i się dziwiłem jak taki baran jak Hesp może bronić w Barcie, czy pamiętam ere Van Gaala czy nawet uwielbianego przez Mentora Kluiverta, też gościa zajebiście lubiłem.
Nie mam szacunku do bandy napinaczy tego klubu z polski for i już to też mówiłem, że niestety wpłynęło to na to, że cześciej życzę Barcie porażek niż spoglądam na nich miłym okiem. I jak się rozmawia z bandą napinaczy to żeby chociaż coś do nich trafiło, trzeba używać ich języka :lol:

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 30 sty 2011, 23:42

- W Pampelunie zawsze ciężko się gra. Nie sądzę, że wiele drużyn tutaj wygra w tym sezonie. W meczu, w którym wygrała tutaj Barcelona, sędzia nie użył gwizdka w kluczowej akcji przy wyniku 0:0.

Słowa The Special Five. Jak zwykle to samo - źli sędziowie którzy pomagają Barcelonie. [ch**] że przegraliśmy grając wieczystą kupe, najwazniejsze zeby przypomniec ze rywalowi pomogl sedzia (ciekawe w ogole o jakiej sytuacji mowi rodak Figo). Powiedz mi Kamil albo inny jakis inny kibic ManU - jak mamy szanowac tego czlowieka?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 31 sty 2011, 0:02

Kamil232 pisze:Nie mam szacunku do bandy napinaczy tego klubu z polski for i już to też mówiłem, że niestety wpłynęło to na to, że cześciej życzę Barcie porażek niż spoglądam na nich miłym okiem. :
to musisz miec cholernie smutne zycie, okrutny frustracie. bo tak sie sklada ze w 21 wieku barca jest najlepszym klubem swiata, i, pozwolisz ze uzyje twojego zwrotu, DYMAMY manchestery i de speciale faify na twoich oczach. i robic to bedziemy nadal, a ty dalej bedziesz wiodl zywot frustrata. buziak pędraku.

----------------
¿En Septiembre Ganaremos el Triplete¿ ¿ En Febrero Ganaremos el Doblete¿ y en Junio ¿Tenemos 9 Copas de Europa¿

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 31 sty 2011, 0:11

miguel indurain pisze:
Kamil232 pisze:to musisz miec cholernie smutne zycie, okrutny frustracie. bo tak sie sklada ze w 21 wieku barca jest najlepszym klubem swiata, i, pozwolisz ze uzyje twojego zwrotu, DYMAMY manchestery i de speciale faify na twoich oczach. i robic to bedziemy nadal, a ty dalej bedziesz wiodl zywot frustrata. buziak pędraku.
Nie pij wina, nie pij wódki...Reszte sobie dośpiewaj. Generalnie za takie posty jak twój powinien być ban.

Odnośnie starej Barcy. Kluivert >Villa 8)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 0:13 przez smurano, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2011, 0:11

miguel indurain pisze:to musisz miec cholernie smutne zycie, okrutny frustracie. bo tak sie sklada ze w 21 wieku barca jest najlepszym klubem swiata, i, pozwolisz ze uzyje twojego zwrotu, DYMAMY manchestery i de speciale faify na twoich oczach. i robic to bedziemy nadal, a ty dalej bedziesz wiodl zywot frustrata. buziak pędraku.
Lubię Cię, bo wprowadzasz trochę kolorytu w nasze szare, sfrustrowane życia. Ale wiesz co? Jak czytam takie posty jak Twoje, to coraz bardziej przekonuję się do stworzenia i przegłosowania ustawy pozwalającej na eutanazję, a nawet na aborcję. Może to brutalne, ale cóż taki już jestem.

Fieldeusz czyń swoją powinność! 2WP wystarczą?

Aaaa i jak dostanę bana na 21 dni, to za wczasu chciałby pozdrowić Kamila, MVB, Mentora, Sammyy`ego, Liska, Doktorka :beer: , czehera, Senior Siarę, Arka i wielu, wielu których nie wymieniłem. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”