FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1297

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 sty 2011, 17:54

Wywiad z Abidalem zaje... :) Spoko koleś pim pam :lol:

Co do kartki to zgadzam sę z Mentorem w trakcie meczu tak ale nie ściganie jakby nie mieli innych rzeczy do robienia :/ FCB złożyła odwałanie od tego żółtka i kary pieniężnej ale nie wiem czy coś skurają...

Co do dzisiejszego meczu to nie zagra Puyol,Jeffren i możliwe że Alves który dopiero co wznowił treningi oraz Bojan który ostatnio zachorował..

Pinto-Adriano-Pique-Abidal-Mascherano-Iniesta-Xavi-Pedro-Villa-Messi myślę że z takim ustawieniem wyjdą na 22...

Możliwe że Abidal zagra na środku z Milito a Maxwell na lewej oraz możliwe jest że zacznie Keita kosztem Iniesty-Xavi lecz mało to prawdopodobne. Lec Pep nie raz nas zaskakiwał ;]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2011, 18:01

ddemon pisze:Pinto-Adriano-Pique-Abidal-Mascherano-Iniesta-Xavi-Pedro-Villa-Messi myślę że z takim ustawieniem wyjdą na 22...
Ja jednak jestem przekonamy, że zagramy w 11 :wink:

Barcastuff wczoraj przepowiadało taki skład:
Possible line-up Barcelona (vs Almeria): Pinto - Adriano Pique Abidal Maxwell - Xavi Mascherano Keita - Pedro Messi Afellay #fcblive
Nie chciałbym takiego składu. Środek w zestawieniu Xavi-Mascherano-Keita wymagałby głębszej gry Leo co w połączeniu z brakiem Villi nie jawi mi się dobrze aczkolwiek może Affelay czymś pozytywnie zaskoczy :P Jego akurat chętnie zobaczę w pierwszym składzie.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 26 sty 2011, 18:16

sprawa z kartka dla messiego jest SKANDALICZNA.

naszkicuje co sie stalo. otoz przedwczoraj pan roncero na lamach madryckiego brukowca asa oskarzyl federacje ze, co za niespodzianka, sprzyja barcelonie. mianowicie powolal sie na sytuacje z ramosem i messim. messi za pokazanie napisu pod koszulką nie dostal kartki w ostatniej kolejce, natomiast ramos, uwaga, w 2007 roku na el madrigal, owszem, kartke wylapał. nie trzeba bylo dlugo czekac. dzien pozniej federacja bedaca pod wyraznym naciskiem madrytu, daje mesiemu kartke i kare. co jest paranoją.
i teraz najlepsze: dlaczego w lutym 2010 panowie z lfp nie zajeli sie ronaldo ktory po strzeleniu gola villarealowi rowniez zdjal kosuzlke i pokazal napis "madera"? dlaczego? chyba odpowiedzi nie musze udzielać.

klasyczne villarato

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 sty 2011, 18:21

miguel indurain pisze:dzien pozniej federacja bedaca pod wyraznym naciskiem madrytu, daje mesiemu kartke i kare. co jest paranoją.
Można to nazwać precedensem, który rozpocznie stanowcze i nagminne karanie piłkarzy La Liga za takie zachowanie.

Abstrahując od tej sytuacji, należy zaznaczyć, że jakiekolwiek karanie piłkarzy za radość powinno być zniesione. Rozumiem jak ktoś przeskakuje bandy i takie tam to w pewien sposób powoduje zamęt, chaos (niech sobie FIFA nazwie to jak chce), ale zdjęcie koszulki? Dla mnie idiotyzm.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 26 sty 2011, 18:27

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=35213
Warto przypomnieć, że we wrześniu Komisja Apelacyjna anulowała karę piłkarza Espanyolu José Maríi Callejóna, który w trakcie meczu pokazał koszulkę zawierającą dedykację dla tragicznie zmarłego Daniego Jarque.
Messi zadedykował gola mamie i jest kara, ale jak Callejon zadedykował Jarque to kara anulowana? Jak nie anulują Leo, to będzie paranoja.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 26 sty 2011, 18:33

Już mniejsza o to że przepis o karaniu za podnoszenie koszulki jest idiotyczny.... Naprawdę nie widzicie różnicy między okazaniem wsparcia dla ludzi którzy w wyniku tragedii stracili bliskich lub dorobek całego życia a składaniem życzeń imieninowych?! Od niektórych fanów Barcy jak i Realu to normalnie taka zawiść bije na każdym kroku, że aż się rzygać chce jak się na to patrzy.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 sty 2011, 18:49

Mentor pisze:
ddemon pisze:Pinto-Adriano-Pique-Abidal-Mascherano-Iniesta-Xavi-Pedro-Villa-Messi myślę że z takim ustawieniem wyjdą na 22...
Ja jednak jestem przekonamy, że zagramy w 11 :wink:
:lol: Zbyt bardzo się zastanawiaełem i nie napisałem obok Pique Milito tak myślę że to on raczej wystąpi a Eric zagra po lewej :)
Mentor pisze: Barcastuff wczoraj przepowiadało taki skład:
Possible line-up Barcelona (vs Almeria): Pinto - Adriano Pique Abidal Maxwell - Xavi Mascherano Keita - Pedro Messi Afellay #fcblive
Nie chciałbym takiego składu. Środek w zestawieniu Xavi-Mascherano-Keita wymagałby głębszej gry Leo co w połączeniu z brakiem Villi nie jawi mi się dobrze aczkolwiek może Affelay czymś pozytywnie zaskoczy :P Jego akurat chętnie zobaczę w pierwszym składzie.
Zastanawiałem się właśnie nad taką linią pomocy lecz byłem pewny że w ataku zagraby Villa kosztem Afellaya...Mimo wszystko także nie chciałbym takiego składu bo tak jak mówisz Messi będzie się głębiej cofał po piłke i brakowało by kogoś w ataku... Ogólnie to chciałbym oglądać Keity od początku i mam nadzieję że tak się stanie :D

E: Przynajmniej na Sportklubie nie będzie co 4-7 min mowa o D.Alvisie :D który wraca po kontuzji i możliwe że dostanie jakieś minuty z ławki ale raczej wejdą inni :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2011, 18:58

Inferno pisze:Naprawdę nie widzicie różnicy między okazaniem wsparcia dla ludzi którzy w wyniku tragedii stracili bliskich lub dorobek całego życia a składaniem życzeń imieninowych?!
Oczywiście, że widzimy. Każda sytuacja jest inna i powinna być rozpatrywana indywidualnie, ale w takim układzie za co ta kara dla Leo? Nie zrozum mnie źle - manifestacja wsparcia/pamięci o Jarque jest w porządku, dedykacja bramki mamie również nikomu nie wadzi prawda?

Choć jak już wspomniałem wcześniej - bardziej irytuje mnie sam fakt ścigania takich spraw po meczach. Tak jakby to było ważne zadanie Komitetu :roll: W zaistniałej sytuacji mam nadzieję, że będę karać wszystkie i nie tylko wtedy gdy Roncero czy Mourinho pojeżdżą po arbitrach.

Zamiast rozpętywać burzę w szklance wody proponowałbym zaczekać na dalszy przebieg sytuacji tzn. czy kartka zostanie anulowana (mało prawdopodobne) oraz jak będą traktowane kolejne tego typu zagrania. Czuję, że będzie jeszcze okazja wrócić do tego wątku.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 26 sty 2011, 19:06

Inferno pisze:Już mniejsza o to że przepis o karaniu za podnoszenie koszulki jest idiotyczny.... Naprawdę nie widzicie różnicy między okazaniem wsparcia dla ludzi którzy w wyniku tragedii stracili bliskich lub dorobek całego życia a składaniem życzeń imieninowych?! Od niektórych fanów Barcy jak i Realu to normalnie taka zawiść bije na każdym kroku, że aż się rzygać chce jak się na to patrzy.

prosze o wskazanie w ktorymż to miejscu mozna na koszulce przesylac pozdorwienia dla zabitych, poległych, poszkodowanych w powodziach, katastrofach lotniczych etc etc.. osławiony artykuł 91.1 brzmi:
El futbolista que, con ocasión de haber conseguido un gol o por alguna otra causa derivada de las vicisitudes del juego, alce su camiseta y exhiba cualquier clase de publicidad, lema, leyenda, siglas, anagramas o dibujos, sean los que fueren sus contenidos o la finalidad de la acción, será sancionado, como autor de una falta grave, con multa en cuantía de 2.000 a 3.000 euros y amonestación”.
wiec jesli nic tu nie znajdziesz co mogloby wskazywac ze napisy o truposzach sa dozwolone, to radzilbym abys nie uchodzil za obronce cnot moralnych.
jesli messi jest karany, w takim razie ronaldo rowniez nie mial prawa - prawa - czyli czegos zgodnego z obowiazujacym kodeksem - pokazywac na swojej koszulce napisow o madeirze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 sty 2011, 19:13

miguel indurain pisze:ktorymż
Jakaś nowomowa?
miguel indurain pisze:wiec jesli nic tu nie znajdziesz co mogloby wskazywac ze napisy o truposzach sa dozwolone, to radzilbym abys nie uchodzil za obronce cnot moralnych.
A swoje zdanie może wyrazić, czy zabraniasz?
miguel indurain pisze:jesli messi jest karany, w takim razie ronaldo rowniez nie mial prawa - prawa - czyli czegos zgodnego z obowiazujacym kodeksem - pokazywac na swojej koszulce napisow o madeirze.
Złóż zażalenie, a najlepiej przypnij się łańcuchem do bram federacji hiszpańskiej piłki...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2011, 19:33

bartbuks pisze:A swoje zdanie może wyrazić, czy zabraniasz?
Spójrz na to z drugiej strony bartbuks. Komitet ukarał Leo drobiazgowo trzymając się przepisów. Gdyby tak samo było w przypadku Callejona to napis na koszulce nie miałby znaczenia. W myśl przepisów wychodzi na to, że napis nie ma znaczenia - nie może być żadnego.

Musi być jakieś spójne podejście. Twarde prawo, ale prawo? OK, ale dla wszystkich jednakowe i to zawsze. Inaczej to nie ma sensu. Zwłaszcza, że mówimy o decyzji podjętej przez Komitet po jakieś tam analizie a nie gwizdku arbitra, który musi podjąć decyzję na biegu.

Mnie ta decyzja bardziej rozbawiła i zażenowała niż zdenerwowała. Nie pierwszy i nie ostatni tego typu cyrk. Szkoda, że motywy i okoliczności częstą są niejasne. Wystarczyłoby wykazywać większą konsekwencję, ale niestety nie jest tak.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 sty 2011, 19:39

Mentor pisze:Spójrz na to z drugiej strony bartbuks. Komitet ukarał Leo drobiazgowo trzymając się przepisów. Gdyby tak samo było w przypadku Callejona to napis na koszulce nie miałby znaczenia. W myśl przepisów wychodzi na to, że napis nie ma znaczenia - nie może być żadnego.
Mentor jakoś potrafiłeś wyjaśnić to w sposób ludzki. Mi bardziej chodziło o styl kolegi, który pluje jadem na lewo i prawo i zamiast w podobny sposób wyjaśnić, to poucza jak profesor niesfornego studenta. Zaraz ktoś zapewne zarzuci mi, że też zwracam uwagę.

Przepis jest durny - nie da się tego ukryć. Powinien albo obowiązywać wszystkich, albo nikogo. Chodzi tutaj raczej o równość, więc szczerze rozumiem oburzenie. Niestety możemy sobie jedynie pogadać.

Sądzę, że większość z was zna hiszpańskie zwyczaje i ich podejście do takich spraw. Naród leniwy, rozbrykany, mało konsekwentny, więc nie ma co się dziwić.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 sty 2011, 22:21

Mourinho po dzisiejszym meczu dostanie sporo dowdów na potwierdzenie tezy, że rywale się Barcy podkładają: 3 gole po 15 minutach, w tym dwa na konto bramkarza(tzn przy pierwszym miał potężnego pecha, piłka skakała jak kamień puszczony po wodzie i chyba był delikatny rykoszet :wink: )

Nie ma lekko :rotfl: :haha:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 sty 2011, 22:22

Ja pierdole mogłaby Almeria chociaż poudawać, że wierzy w awans...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 sty 2011, 22:26

Mentor pisze:
ddemon pisze: Pinto-Adriano-Pique-Abidal-Mascherano-Iniesta-Xavi-Pedro-Villa-Messi myślę że z takim ustawieniem wyjdą na 22...
Ja jednak jestem przekonamy, że zagramy w 11
A jednak w 10, przynajmniej wedle livesports :lol:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”