---> Rap <--- - Strona 131

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 wrz 2009, 16:34

:boruta: :boruta: :boruta: :boruta: :boruta:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 wrz 2009, 17:16

Bienias pisze:Tede wiadomo ale spodziewalem sie czegos lepszego. Onara przesluchalem ale bity na Note2 w porownaniu do jeden na milion to niebo a ziemia.
Dokładnie. Bitowo Note2 jest o niebo lepszy od tych asłuchalnych południowych "bangerów" na płycie Onara :) Ale tekstowo też jest nieźle. Gdyby to było 1CD to bez wątpienia ta płyta byłaby dla mnie drugą po Mesie najlepszą produkcją w tym roku, a tak jest trochę gorzej.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 wrz 2009, 19:35

Onar zupełnie zepsuł sobie płytę. Głównie refrenami, które są totalnie bez pomysłu zrobione, no i bitami, bo niektóre mnie zniechęcają do słuchania. Zawiodłem się, bo to zdecydowany regres w stosunku do poprzedniej płyty. Goście za to na plus, oprócz tego boysbandu. Nazwa Afromental kojarzyła mi się z jakimś reggae, a to zupełnie inny klimat, nie mój na pewno. Ale reszta trzyma poziom. Są lepsze i gorsze kawałki na tej płycie, ale jak dla mnie Onar na minus.

Tedego jeszcze nie słuchałem.

Płyta Numera za to na plus.Stary, sprawdzony styl, który lubię. Pewnie do flow Numera można się przyczepić i słyszałem wiele opinii, że zamula, ale ja go lubię.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 wrz 2009, 4:22

to się nazywa kozak track :d

Rap Gra 2 gruba impra :D był nawet jeden incydent podczas koncertu Peji :D ale napisze o tym później bo teraz pora spać

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 wrz 2009, 9:26

to że Pihu jest w świetnej formie pokazuje kawałek na plycie Peji "zbyt duzo bolu" http://www.youtube.com/watch?v=FGQq5Pj_OHI , zreszta obaj pokazali klase .

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2009, 11:41

Etus2 pisze: Rap Gra 2 gruba impra :D był nawet jeden incydent podczas koncertu Peji :D ale napisze o tym później bo teraz pora spać
Impreza rzeczywiście bardzo fajnie obsadzona. Byłem rok temu i zapamiętałem jako świetne koncerty. Teraz też chciałem jechać, bo był np. Łona i Eldo, na których koncertach jeszcze nie byłem, no ale się nie udało.

E: Bym zapomniał. Przesłuchałem płytę Tedego. Nawet fajna. Nie jestem wielkim fanem i pewnie wiele razy już nie przesłucham, ale płyta przyzwoita całkiem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2009, 11:53

Przesluchalem Peje tzn sie staralem. Jak dla mnie mogl zrobic 3 cd do poprzeniej plyty albo wogole nie wydawac....na serio.

Swoja droga az tyle plyt wyszlo ze czlowiek nie ma czasu wszystkich nowosci ogarnac.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 wrz 2009, 12:17

w zasadzie Łona był przed ostatni i z ludzi którzy byli została połowa , koncert dał lajtowy , nie słucham go ale fajnie nawijali z Weberem :D

Eldo zaś grał pierwszy , z Dioxem wystepował i koncert wg mnie słaby , go też nie słucham ale z tego co widziałem to mało kto znał teksty a na koniec rzucił - "ludzie chcą Granice , ale ich nie gramy " i wyszli , najsłabszy wg mnie koncert dali.

Pezet z Małolatem , hmmm nie lubie takich tam przyśpiewek nowych Pezeta bo to już nie rap , ale bity ma naprawde dobre i wg mnie to conajmniej 70% sukcesu to te dobrze dobrane bity w jego przypadku , nawineli 2 kawałki z solowej płyty Małolata to dzieci nie wiedziały co to za rap ;]

Pihu , jak dla mnie najlepszy występ , porównywalny z tym co zrobił Gural . Zagrał nowy kawałek dla Chady , zagrał kawałek dla Żony ale zagrał też kilka bengerów , wykonał później razem z Peją "stoprocent ekipe" to publiczność dobrze się bawiła :D

Peji nie słucham i nie lubie , wrzucał na ludzi którzy go słuchali że pierdoli takich słuchaczy (chyba mu się mało płyt sprzedało), grał na początku SoLuFke a później wrócił do grania starych bengerów jak Cicha Noc itp. był też incydent że jakiś małolat mu środkowy palec pokazywał to w końcu się wkur**** i zaczął wyzywać go i nawet zeszedł go złapać ale po chwili się cofnął i dalej go wyzywał , później jak powiedział "wiecie co robic z takim frajerem" to tylko się kotłowało taki koleś wpier** dostał .

Gural grał na koniec , musiał kończyć o 1szej bo organizatorzy kazali czyli grał jakies 45min , koncert dał mega , jak grał nowe kawałki na początku z IPC to mało kto się bawił ale później zaczął grać kawałki z El Polako i poprzednich płyt to nieźle się ludzie bawili :)

Koncert godny polecenia , nieraz tylko troche za długie przerwy pomiędzy poszczególnymi wykonawcami ,ale ogólnie na plus tym bardziej że wjazd miałem za FREE. :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 wrz 2009, 12:30

Etus2 pisze:nawineli 2 kawałki z solowej płyty Małolata to dzieci nie wiedziały co to za rap ;]
To akurat norma, o której tu już chyba kiedyś gadaliśmy. Po prostu mnóstwo osób przychodzących na koncert danego artysty zna tylko jego ostatnie dokonania. I to jest norma. Wręcz załamany byłem widząc gości w koszulkach Molesta Ewenement na koncercie, którzy tekstu Armagedonu nie znali. I takie przykłady można mnożyć.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 wrz 2009, 15:27

haha nie widziałem wcześniej tego incydentu z Tede w Mielnie :D szkoda że go mocniej nie trafił bo należało mu się ;) najpierw gra koncert a później wjeżdza na ludzi co na nim byli . Żałosny jest Tedunio ;)

"Moje życie jest tu" lepiej żeby Pih nie odebrał tego osobiście bo rozjebie tego grubasa jednym wersem "najwięcej zrobił dla polskiego rapu" haha też mi dobre gadanie ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 wrz 2009, 15:44

haha nie widziałem wcześniej tego incydentu z Tede w Mielnie
a co bylo w mielnie bo bylem i nic nie slyszalem. W sumie koncert Tdf to bylo mega wydarzenie jak na najlepszy mlodziezowy kurort w Polsce

Etus2 Pihu tez jest grubasem wiec kategoria wagowa odpowienia :lol:

najwięcej zrobił dla polskiego rapu" haha też mi dobre gadanie
to dzieci nie wiedziały co to za rap ;]
Mozna nie lubic Tedzika ale powatpiewac w jego przeogromny wplyw na polski hh to trzeba byc wlasnie dzieciakiem sluchajacym rapu z Obornikow

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 wrz 2009, 15:46

[k****] nie mam slow na niego

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 wrz 2009, 22:51

Trochę denerwujące jest wasze ironiczne gadanie o ludziach nie do końca znających się na rapie a uczęszczających na koncerty. Etus, Cris chodząc na film Felliniego znacie wszystkie jego wcześniejsze dokonania?. Wyluzujcie trochę, nie każdy zna się na hip hopie równie dobrze co wy. Wszyscy powinniśmy się cieszyć, ze ludzie chętnie chodzą na koncerty i nieważne czy znają wszystkie płyty i od 15 lat kogoś lubią, czy 2 dni wcześniej kupili płytę, która akurat im się spodobała.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 wrz 2009, 22:56

aha Etus i Fellini :haha:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny