Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1317

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 23 lis 2022, 16:10

Niemcy dzisiaj klepu-klepu na poziomie schyłkowej Hiszpanii czy Barcelony: jest tiki-taka na poziomie Barcy Pepa/Hiszpanii Del Bosque/Aragonesa (pewnie w obronie, 70% posiadania i rywal nie pierdnie jak przez 30% meczu musi się mierzyć z obroną z Ramosem czy Puyolem) - jest też klepanie na poziomie dzisiejszych Niemców, czyli niby wygląda fajnie, ale w obronie tykająca bomba i do wypunktowania.

Japonia wyszła kompletnie zesrana na mecz, ale w drugiej połowie zrobili sobie tyle sytuacji co Niemcy wg statystyk, tak że trudno nie docenić.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1135
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 lis 2022, 16:10

I tak wyjdzie Glik z madrością, żę 9 na 10 spotkań to Argentyna by wygrała z Arabią czy Niemcy z Japonią :)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1977

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 23 lis 2022, 16:12

Ilka pisze:
23 lis 2022, 16:04
No i znowu łamak :)

Obrazek
Aż puściłem że Belgia wygra 1 połowe, a Kanada cały mecz. Kurs 65 :twisted:

Po Kanadzie spodziewam się dużo... zobaczymy :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 lis 2022, 16:13

Co z tego, że byli lepsi z gry? Dali sobie strzelić dwie bramki i przegrali mecz. W ataku nieporadni, w obronie słabi. Dla mnie od początku śmierdziało niespodzianką, ale bardziej bym się skłaniał ku remisowi. Niemcy nie zrobili na mnie żadnego wrażenia. Co z tego, że mieli dużo podań i posiadanie piłki? Kolejny raz to napiszę - liczy się to co w sieci. Do Anglii czy Francji nie mają podejścia, tam był fun i strzelanie brameczek. Tutaj tiki taka i [ch**] wielki dwa bąbelki :mrgreen: nie powiem żeby nie cieszyła mnie ta porażka

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 23 lis 2022, 16:17

Tomusmc pisze:
23 lis 2022, 16:13
Co z tego, że byli lepsi z gry? Dali sobie strzelić dwie bramki i przegrali mecz. W ataku nieporadni, w obronie słabi. Dla mnie od początku śmierdziało niespodzianką, ale bardziej bym się skłaniał ku remisowi. Niemcy nie zrobili na mnie żadnego wrażenia. Co z tego, że mieli dużo podań i posiadanie piłki? Kolejny raz to napiszę - liczy się to co w sieci. Do Anglii czy Francji nie mają podejścia, tam był fun i strzelanie brameczek. Tutaj tiki taka i [ch**] wielki dwa bąbelki :mrgreen: nie powiem żeby nie cieszyła mnie ta porażka
Dokładnie.

No i fajny przykład jak nastawienie potrafi zrobić różnicę - w pierwszej połowie Japonia 19% posiadania piłki i jeden strzał (plus ta akcja ze spalonego), w drugiej połowie 12 strzałów, z czego 11 z pola karnego, trzy big chances, dwie brameczki, dzięki, cześć. Nikt tam by pewnie nie analizował tego meczu gdyby na drugą połowę Japonia też wyszła z nastawieniem bezpośredniego starcia z niemieckim batem (ot co rutynowa wygrana ze słabszym rywalem) - było inaczej i mamy piękną niespodziankę. Za cały mecz może Niemcy byli ''lepsi'' - za drugą połowę na pewno nie i się zemściło, od 60 minuty Japonia ich robiła jak topowy Juventus swego czasu Barcelonę.

W reprezentacyjnej piłce takie niespodzianki zdarzają się regularnie i dlatego ten antyfutbol pewnej ekipy przyprawia o mdłości.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 23 lis 2022, 16:20

Kryminał w obronie Niemcy mają i z taka defensywa medalu nie zrobią, bo jakością z przodu tego nie zakryja. Do pewnego momentu totalna dominacja, druga bramka dosłownie wisiała w powietrzu, a za nią miały iść kolejne i nagle takie babole w defensywie które dały wiatr w żagle Japoncom, a oni zawsze grają do końca. Mają mental. Rudiger sam nie ogarnie, Raum przeciętny, Sule wóz z węglem na prawej obronie...

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 23 lis 2022, 16:22

No Niemcy złego meczu nie zagrali ale na ich nieszczęście mieli masę pecha plus mega placków w linii defensywnej. O ile obok Rudigera można wstawić Koehrera czy tego Ketchupa to po bokach nie wiem kto miałby tam biegać żeby jakoś to wyglądało.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 lis 2022, 16:26

Czytam... że Dania rozważa odejście z FIFA ze względu na zakaz tęczowych opasek kapitańskich propagujących LGBT...
Szczerze, niech sobie wychodzą. Święto piłkarskie to nie miejsce do propagowania tego typu poglądów i wszystko powinno się skupiać na rywalizacji sportowej. Chcą sobie Duńczycy propagować LGBT to niech sobie po ulicach chodzą ubrani jak tęcza... Ale to ma być święto piłki nożnej a nie propaganda homoseksualistów. Więc ja tu w pełni popieram decyzję FIFA.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 23 lis 2022, 16:29

Kesz pisze:
23 lis 2022, 16:26
Więc ja tu w pełni popieram decyzję FIFA.
Katar też tak ochoczo popierasz w ich polityce wobec mniejszości seksualnych?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lis 2022, 16:29

Kesz pisze:
Ale to ma być święto piłki nożnej a nie propaganda homoseksualistów. Więc ja tu w pełni popieram decyzję FIFA.
Mozna glosic polityczne poglady tylko te ktore FIFA narzuca, wszystko jest w porzadku. :]

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4020

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 23 lis 2022, 16:31

W sumie to byłoby ciekawa taka alternatywna federacja. Rosja, Dania, Grenlandia, Cypr Północny. Jak byłaby Rosja to może i Serbia by się dołączyła, Białoruś.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lis 2022, 16:33

Kesz pisze:
Ale to ma być święto piłki nożnej a nie propaganda homoseksualistów. Więc ja tu w pełni popieram decyzję FIFA.
gdyby to było w normalnym kraju, to bym jeszcze zrozumiał. Ale w Katarze za to, co robisz w łóżku, możesz iść do więzienia, więc na łamanie praw człowieka warto zwracać uwagę. W takim kraju nie powinno być mistrzostw, to przede wszystkim.

Tak samo jak szacun dla Irańczyków za ten niemy protest w sprawie kobiet.

Prawa człowieka to nie polityka i ideologia, żeby odsuwać je na bok w takim momencie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 lis 2022, 16:36

Magnum pisze:
23 lis 2022, 16:29
Mozna glosic polityczne poglady tylko te ktore FIFA narzuca, wszystko jest w porzadku
Zawsze mozna to odwrocic i powiedziec, Katar lamie mase praw i jest krytykowany przez zachod,ale jak temu samemu zachodowi nie przeszkadza wyzysk ludzi, ktorzy szyja pilki i koszulki za grosze to jest to w porzadku :]

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 lis 2022, 16:37

Bernabeu pisze:
23 lis 2022, 16:29
Kesz pisze:
Więc ja tu w pełni popieram decyzję FIFA.
Katar też tak ochoczo popierasz w ich polityce wobec mniejszości seksualnych?
Ja napisałem jedynie, że mundial, to nie miejsce do propagowania homoseksualizmu.
W wielu Krajach osoby homoseksualne są dyskryminowane a nawet skazywane na więzienie i to jest problem globalny a nie Kataru, jednak to nie miejsce do takich rzeczy. Mieliśmy Igrzyska w Pekinie gdzie są łamane prawa człowieka, mamy teraz mundial w Katarze gdzie spotykamy się z tym samym i tu mamy dziwny trend, że tego typu święta sportowe są organizowane w miejscach gdzie dzieją się takie rzeczy. Równie dobrze z mundialu możemy zrobić w ogóle walkę o prawa osób homoseksualnych, o kwestię dyskryminacji kobiet w Krajach Arabskich albo o łamanie praw człowieka, wojnę w Ukrainie i całe święto piłkarskie może stać się tłem dla wszelkich działań propagandowych. To nie miejsce na takie rzeczy, chociaż rozumiem, że oczy Świata są tu skierowane i wszelkie działania trafią tutaj do masy ludzi...

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2803
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 23 lis 2022, 16:39

roque pisze:
23 lis 2022, 16:12
Ilka pisze:
23 lis 2022, 16:04
No i znowu łamak :)

Obrazek
Aż puściłem że Belgia wygra 1 połowe, a Kanada cały mecz. Kurs 65 :twisted:

Po Kanadzie spodziewam się dużo... zobaczymy :twisted:
No ja z niecierpliwością czekam na ten meczyk :) Jestem ciekawa jak zaprezentuje się Belgia, która jak zawsze uważana jest za jakiegoś tam faworyta, złote pokolenie itp. na tle Kanady, która jest wielką niewiadomą na Mundialu :) Oczywiście sympatyzuje tutaj z Kanadą z pewnych sentymentów :) No i trzymam kciuki żeby Ci weszło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”