Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 133

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 30 cze 2011, 12:35

Patrząc na wypowiedzi Cerezo wskazujące na to, że Atletico jest coraz bardziej na tak jeżeli chodzi o negocjacje z Realem, trudno mi wierzyć, by Atletico miało/chciało schodzić z ceny...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2011, 12:52

Emerald pisze:No nie jestem pewien czy uda sie sprowadzic Rossiego za te 27-30 mln bo wydaje mi sie, ze tyle oferowala Barcelona i zostala wyslana na drzewo...
Takie gotówki nie dawaliśmy. Proponowaliśmy nieco ponad 20 mln + zmienne co razem dawałoby pewnie około 30 mln, ale Villarreal chciał więcej na początek. Za 30 mln euro jest na pewno do wyjęcia.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 30 cze 2011, 13:32

Mentor pisze: Takie gotówki nie dawaliśmy. Proponowaliśmy nieco ponad 20 mln + zmienne co razem dawałoby pewnie około 30 mln, ale Villarreal chciał więcej na początek. Za 30 mln euro jest na pewno do wyjęcia.
Gdzieś czytałem, że oferta Barcy to było 20+3 :think:
Tak czy tak Rossi za "pewne" 27-30 jest do wyjęcia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2011, 14:05

Ja tam o zadnych promocjach za Kuna nie slyszalem. W ogole ostatnio cicho sie o jego transferze zrobilo.

Co do Rossiego - nie watpie,ze po ewentualnej sprzedazy Kuna Atleti spelni warunki finansowe ZLP,ale w same checi zawodnika do przejscia na Calderon juz tak. Mysle,ze Beppe jest na Madrigal szczesliwy i jezeli mialby juz gdzies odchodzic to do klubu pokroju FCB czy Chelsea. Obym sie jednak mylil...
Osvaldo to nie priorytet, a takimi są prawy obrońca (już kupiony) oraz kreatywny pomocnik.
Dla mnie Osvaldo to absolutny priorytet. Od paru ladnych lat czekam na napastnika o tej charakterystyce. Nie oszukujmy sie,Forlan na pewny poziom juz niestety nie wejdzie. Poprzedni sezon dobitnie pokazal,ze Diego powoli traci 'to cos' i w przyszlym roku powinien raczej przyzwyczaic sie do roli,ktora przypisal mu w koncowce rozgrywek QSF,czyli wchodzacego jokera.

David 20 + Kun 45 + drobne za Ufo i ew. Garcie,Assu 10 = 75 milionow
Osvaldo 20 + Borja 20 + Piatti 10 = 50

Zostaje jeszcze 25 baniek na jakiegos cofnietego napadziora. Miejmy nadzieje,ze bedzie to Rossi,ale jezeli nie to za taka kase naprawde mozna poszukac kogos konkretnego.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 cze 2011, 14:33

(L)oczkerson pisze:We Włoszech la gazzetta dello sport podała, że Atletico zgodziło się zejść z ceny za Kuna o 5 mln. Słyszeli coś na drugim półwyspie?
Swoją drogą Marotta gnębiony przez dziennikarzy o Kuna w końcu podpowiedział "wkrótce". Szanse JUVE rosną :wink:
W Hiszpanii kompletna cisza. Nic nie mówi się na temat transferu Kun'a, kompletnie nic. Co innego widzę że we Włoszech czy Anglii, gdzie ponoć Chelsea ma złożyć ofertę. Chociaż ta Angielska prasa jest śmieszna i mówiła wcześniej coś o 50 mln funtów oferowanych za Aguero. Ale rzeczywiście napisali oni coś że Atletico obniżyło (wynika że na prośbę Kun'a) cenę z 42 mln funtów na 32 mln, jednak ciężko mi w to uwierzyć.
Dr.Football1 pisze: Dla mnie Osvaldo to absolutny priorytet. Od paru ladnych lat czekam na napastnika o tej charakterystyce. Nie oszukujmy sie,Forlan na pewny poziom juz niestety nie wejdzie. Poprzedni sezon dobitnie pokazal,ze Diego powoli traci 'to cos' i w przyszlym roku powinien raczej przyzwyczaic sie do roli,ktora przypisal mu w koncowce rozgrywek QSF,czyli wchodzacego jokera.
Po pierwsze póki co napastników mamy, a nie mamy kreatywnego środkowego pomocnika. Po drugie zapomnij o tym że Atletico będzie trzymało na ławce zawodnika który kasować będzie 4,5 mln euro na sezon. Forlan spokojnie może wrócić do formy. Problemem był QSF i ich konflikt.

BTW. Forlan miał się 8 Lipca hajtać, ale on i Zara już nie są parą. W Ameryce Południowej chodziły słuchy że Zara zażądała od Forlana 200 tys (euro, dolarów), bo w przeciwnym wypadku powie że jest on gejem. I wybuchła panika że Forlan jest gejem. Chodziły nawet teorie że Zara z Forlan'em była tak na niby. On jej płacił że niby jest z nią żeby nikt nie dowiedział się że jest gejem.

Jednak w którejś Argentyńskiej gazecie Zaira Nara powiedziała że absolutnie Forlan nie jest homoseksualistą (być może powiedziała to po tym jak dostałą te 200 patyków Hehe :P )
Dr.Football1 pisze:David 20 + Kun 45 + drobne za Ufo i ew. Garcie,Assu 10 = 75 milionow
Osvaldo 20 + Borja 20 + Piatti 10 = 50

Zostaje jeszcze 25 baniek na jakiegos cofnietego napadziora. Miejmy nadzieje,ze bedzie to Rossi,ale jezeli nie to za taka kase naprawde mozna poszukac kogos konkretnego.
Za Borje trzeba zejść do 15 mln. Za Osvaldo dość podobnie, przynajmniej do 17, za ew. Piatti'ego 7-8.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2011, 14:55

Po pierwsze póki co napastników mamy, a nie mamy kreatywnego środkowego pomocnika. Po drugie zapomnij o tym że Atletico będzie trzymało na ławce zawodnika który kasować będzie 4,5 mln euro na sezon. Forlan spokojnie może wrócić do formy. Problemem był QSF i ich konflikt.
Sa napastnicy ? W poprzednim sezonie bylo 'az' 3 + Borja,ktory chyba ze dwa razy usiadl na lawce. Costa na 99% out,Kun na 90%,Forlan jest pod forma i juz raczej nie wroci do swojej normalnej dyspozycji. Aleti potrzebuje Osvaldo i to nawet bardzo,zreszta kreatywnego AMC tez,wiec moze zakonczmy ten mini-spor takim zdaniem:

Priorytetem jest napastnik oraz ofensywny pomocnik :P

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 cze 2011, 18:02

Dr.Football1 pisze:Sa napastnicy ? W poprzednim sezonie bylo 'az' 3 + Borja,ktory chyba ze dwa razy usiadl na lawce. Costa na 99% out,Kun na 90%,Forlan jest pod forma i juz raczej nie wroci do swojej normalnej dyspozycji. Aleti potrzebuje Osvaldo i to nawet bardzo,zreszta kreatywnego AMC tez,wiec moze zakonczmy ten mini-spor takim zdaniem:

Priorytetem jest napastnik oraz ofensywny pomocnik :P
4 napastników (grając dwoma) w zupełności wystarczy. Póki co nie potrzebujemy napastnika. To że Diego Costa odejdzie to pewne i w jego miejsce przyjdzie Adrian (miejmy nadzieje). Jak odejdzie Kun to wówczas porozmawiamy o Osvaldo, bo jeżeli za kasę z De Gei kupimy Osvaldo to może się okazać że będziemy mieli 5 napastników (Kun, Forlan, Osvaldo, Adrian i Borję), a nie będzie kreatywnego pomocnika.

Więc wszystko po kolei. Odejdzie Kun to wówczas skupimy się na napastniku. Będzie wolne miejsce w zespole i będą na to fundusze.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 lip 2011, 17:24

Oficjalna strona Real'u Saragossa potwierdziła transfer Gabi'ego do Atletico Madryt (na oficjalnej Atletico nic nie ma). Tak więc wychowanek Atletico który ma za sobą kapitalny sezon powraca do domu. Myślę że Gabi zostanie co najmniej vice-kapitanem u nas. Mam nadzieje że Gabi będzie wzmocnieniem, a jeżeli będzie grał u nas tak jak w Saragossie to bez problemu wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce.

Zaczyna się robić u nas bardzo tłocznie w środkowej strefie pomocy. Elias, Raul Garcia, Assuncao, Koke, Gabi, Mario Suarez, dodatkowo nie wiadomo co z Tiago, a i jeszcze ma przyjść ktoś kreatywny. Ostatnio sporo mówi się o Pablo Aimarz'e który będzie bardzo tanią opcją (32 lata, za rok kończy mu się kontrakt, Benfica chcę go sprzedać). Nie można zapomnieć iż na wypożyczeniu jest Ruben Perez (ostatnio Hiszpańska prasa pisała że on i Cedric mają jeszcze przez rok pozostać na wypożyczeniach) oraz w Maladze jest Camacho którego jeszcze przez 12 miesięcy możemy wykupić. Nawet jak odejdzie Raul Garcia oraz Assuncao to i tak będzie dość tłoczno. Dużo zależy od tego jakim ustawieniem ma zamiar grać Manzano (to także kwestia od której zależy ilość napastników).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 17:35

Gabi to dobry transfer. Poprzedni sezon byl jego najlepszym w karierze. Strzelil sporo goli,czasami niemalze w pojedynke ciagnal wozek o nazwie Saragossa. Moim zdaniem na poczatku powinien byc trzecim do gry srodkowym pomocnikiem po Koke i Eliasie.

Dla Aimara mowie stanowczo nie. Jeszcze z 3-4 lata temu pewnie by sie przydal,ale teraz ? Po plotkach z Borja,Lamela czy Arda, Pablito wydaje sie byc wersja dla ubogich... Przypomina mi to troche sytuacje z zimowego okienka kiedy Rojiblancos szukali nastepcy Simao. Mieli byc Piatti,Griezmann,Rakitic,a przyszedl...wszyscy wiemy kto :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 lip 2011, 17:38

Dr.Football1 pisze:Przypomina mi to troche sytuacje z zimowego okienka kiedy Rojiblancos szukali nastepcy Simao. Mieli byc Piatti,Griezmann,Rakitic,a przyszedl...wszyscy wiemy kto
A teraz ma być Arda, Lamela, Borja czy inny Aimar a skończy się na Dominguezie z VCF :hardkor:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 lip 2011, 17:50

Sammyy pisze:
Dr.Football1 pisze:Przypomina mi to troche sytuacje z zimowego okienka kiedy Rojiblancos szukali nastepcy Simao. Mieli byc Piatti,Griezmann,Rakitic,a przyszedl...wszyscy wiemy kto
A teraz ma być Arda, Lamela, Borja czy inny Aimar a skończy się na Dominguezie z VCF :hardkor:
Nie kracz, nie kracz. Aimar'a traktuje jako taki zupełnie rezerwowy transfer, gdyby nie udało się kupić kogokolwiek sensownego. Lepiej mieć Aimar'a w składzie niż nie mieć nikogo o jego charakterystyce. Kosztować powinien z 2-3 mln euro (a nie zdziwię się jak Benfica odda go za free). Pytanie ile by chciał zarabiać. Pewnie te 1,5 mln euro by chciał. Na rok, dwa zła opcja nie jest, choć najpierw powalczmy o Borję.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 02 lip 2011, 1:21

Aimar?Nie chce go :| A mielismy walczyc o Valero.Tymczasem jesli Aimar okaze sie do wyjacia za mala kase,to pewnie go kupimy,szczegolnie jesli nie bedzie mial wygorowanych wymagan w kwestii pensji.Ale coz,w swietle pieciu baniek wydanych swego czasu na Juanfrana :P ...Cieszy powrot Gabiego,to juz cos. No i na 10 lipca zapowiedziano pojawienie sie Mirandy,bardzo go jestem ciekawa.Mam tylko nadzieje,ze bedzie mial okazje pograc,bo nie wiadomo,jak rozwiazemy sprawe paszportow

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 1:29

Ale coz,w swietle pieciu baniek wydanych swego czasu na Juanfrana
Juanfran to polsrodek,a jezeli wiecej pilkarzy jego pokroju bedzie trafialo na Calderon to przy regularnej sprzedazy najwiekszych gwiazd...czarno to widze :roll:

Miejmy tylko nadzieje,ze transfery Osvaldo i Borjy dojada do skutku... Po Mirandzie spodziewam sie sporo - za duzo dobrych opinii o nim slyszalem,zeby mial mnie teraz zawiesc :wink:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 02 lip 2011, 1:50

Wlasnie najgorsze dla mnie bylo nie samo kupno Juanfrana,tylko to,ze za ta kase mozna bylo kupic kogos no coz,lepszego.Ale niech tam,czasem i Juanfran sie przydaje,calkiem sie nam rozgral nawet pod koniec sezonu :wink: Zeby tylko nie powielac takich bledow,ze marzymy nie wiadomo o kim,a kupujemy kogos na zasadzie takiego wlasnie "polsrodka" :(
Mam nadzieje,ze Manzano powaznie myslal o Valero,czy kims z tej wyzszej polki.Jesli Kun pojdzie w miare szybko po rozpoczedciu okna transferowego,to mysle,ze Osvaldo mamy u siebie.Jesli nie,to bedzie gorzej,tym bardziej,jesli przyjdzie Adrian (na co zreszta bardzo licze!),a przeciez jest jeszcze Costa,ciagle Rojiblanco i w dodatku powolany na pretemporade...
No i kasa za De Gee,nie wiadomo,co z bramkarzem,nie milkna plotki nt.tego mlodego bramkarza z Genku,jesli wydamy sporo kasy na kupno bramkarza wlasnie,a Kun np.zostanie.W sumie nie wiem,jak do konca stoimy z funduszami.ale pewnie nie najlepiej.
A z drugiej strony po Davidzie,ktory tyle razy uratowal nam w tym sezonie skore,nie wiem,postawic w bramce Asenjo,ktory zreszta nie wiadomo na kiedy bedzie zdrowy,czy nieogranego Joela?Ryzyko jednak,w swietle tego,ze mamy sie odbic po slabym sezonie

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 1:57

Ja bym jednak zaufal Asenjo,chociaz perspektywa transferu Courtois jest bardzo smakowita. Dla mnie Belg to niemalze kopia De Gei - wysoki,chuderlawy,niesamowity refleks,ogromny potencjal. Jezeli juz zarzad uprze sie na kolejnego golkipera to dla mnie sa tylko dwie opcje:

1) Courtois
2) Rui Patricio

Zadnych Almunii czy innych Reinow :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”