AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1325

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lut 2012, 20:23

Raiola ci to powiedział ? :)
Wszystkie poważne włoskie media o tym informowały.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 11 lut 2012, 21:54

wszystkie poważnie media informowały o bliskim finalizacji transferze Pato - co więcej owa informacja doczekała się potwierdzenia zainteresowanych stron. Wilmore nie dał temu wiary. Tymczasem niepotwierdzone informacje medialne dot. ewentualnego transferu Pato traktuje jako prawdę objawioną o czym może świadczyć ton wypowiedzi:
dogadany już Montolivo.
rozumiesz mój punkt widzenia ? :)

ps. gratuluje zwycięstwa z Udine

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 lut 2012, 22:15

Widziałem w tym sezonie może koło 8 całych spotkań AC Milan i nasuwa mi się pewien wniosek.
Otóż Robinho jakiś czas temu popadł w przeciętność, z której chyba ciężko już mu będzie wyjść.

Fajnie widzieć el Shaaraviego strzelającego takie brameczki. Jeszcze w Maju zeszłego roku grał w Kołobrzegu przeciwko naszej młodzieżówce u-19 ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 lut 2012, 23:18

Otóż Robinho jakiś czas temu popadł w przeciętność, z której chyba ciężko już mu będzie wyjść.
Facet nie przepracował okresu przygotowawczego z zespołem, bo był na Copa, później na urlopie, a wreszcie dwa miesiące leczył kontuzję. Ta sama sytuacja zresztą co z Pato. Popadł w przeciętność, bo nie miał kiedy i jak zbudować szybkości i wytrzymałości, a na jego pozycji i z jego stylem gry bez tych elementów nic nie znaczy na boisku. Zaczyna mu się poprawiać, wyraźnie się czuje lepiej, nadal denerwuje słabą grą, ale różnica w porównaniu do sytuacji z grudnia a z dziś jest duża.
To nie jest Robinho z zeszłego sezonu, ale gołym okiem widać, że mu się poprawia. Pewnie za parę tygodni będzie z nim już wszystko w porządku, będzie bardzo potrzebny na ofensywnym pomocniku.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lut 2012, 0:07

Cholera, Verdi z dalszych ujęć bardzo mi przypomina Shevchenkę :o

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 12 lut 2012, 0:50

Wynik sto razy lepszy jak gra ale kogo to obchodzi? Przy tych ubytkach przyznam szczerze, ze miałem nadzieje co najwyżej na szczęśliwy remis ale jest szczęśliwe zwycięstwo. To było naprawdę irytujące jak któryś z naszych dostaje piłkę w pomocy i zamiast się przesuwać do przodu stoi w miejscu i patrzy, co lepsze koledzy, którzy w tym momencie powinni szukać pozycji też stoją i patrzą, w takim klubie jak Milan nie powinno mieć to miejsca ale jednak.. jakimś cudem udało się wygrać, Lopez wszedł i pokazał co powinien robić wysunięty napastnik, El Shaarawy kolejny pozytywny występ, mam nadzieje że zostanie pokazany światu w LM. Robinho strasznie irytuje.

Na kolejny mecz w lidze będziemy jeśli chodzi o kadrę będziemy już mocniejsi, na Juve powinniśmy być jeszcze mocniejsi. Nie wiele zostało i będziemy mieć za sobą najtrudniejszy okres w sezonie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lut 2012, 14:23

Tez macie takie byc moze irracjonalne wrazenie ze z Ibra bysmy wczorajszego meczu nie wygrali?
Tak czy siak jestem bardzo zadowolony z wyniku. Nieslychanie wazne zwyciestwo ktore mam nadzieje da nam kopa na reszte sezonu. Fajny wystep Maxiego :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2012, 14:29

Abbiati, Nesta, Flamini, Boateng i Pato trenują z drużyną. Przynajmniej takie wiadomości napływają z Milanello. Szkoda, że wszyscy wracają na końcu morderczego maratonu, ale na pewno będą pomocni w tym momencie. IMHO i tak najbardziej brakuje Aquilaniego (poza Cassano oczywiście) i czekam z niecierpliwością na jego powrót. Wtedy gra powinna być płynniejsza i Ibra będzie mógł grać bliżej pola karnego.

Oby już najgorsze z kontuzjami było za nami.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lut 2012, 14:29

Dobre wieści napływają z Milanello.

Dzisiaj w rozpoczętej o 12 sesji razem z drużyną trenowali Pato, Boateng, Flamini i Nesta. Aqua miał areobik i biegi na dystansach. Cześć z nich będzie gotowa na mecz z Arsenalem a to bardzo ważne patrząc jak wygląda drużyna kondycyjnie.

Co do wczorajszego meczu to cieszy w końcu widoczna determinacja i chęć wygrania meczu za wszelką cenę. Ostatnio nie dość że byliśmy zdziesiątkowani to i drużyna jakby nie wykazywała chęci oddania serca za te barwy a wczoraj w drugiej połowie widoczna była wola walki i pokazania charakteru drużyny. Mecz był brzydki, mieliśmy problemy z tworzeniem sytuacji poprzez wysoki pressing gospodarzy, Clarence stracił z 5-6 razy piłkę w kluczowych momentach w środku pola i mogło się to bardzo źle skończyć. Cieszy kolejny bardzo dobry występ Faraona, fantastycznie się chłopak rozwija i potrzeba tylko szansy dla młodych i dzięki ogromnej ilości kontuzji tą szansę dostał i wykorzystuje w 100%. Mam nadzieję że w środę ujrzymy w ataku duet Ibra - Shaarawy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2012, 14:35

Tez macie takie byc moze irracjonalne wrazenie ze z Ibra bysmy wczorajszego meczu nie wygrali?
To nie jest irracjonalne wrażenie, masz pełną słuszność popartą statystykami: 60% meczów wygranych z Ibrą, 69% (przed wczorajszym meczem) bez Ibry.
Po raz pierwszy od pół roku w ogóle i po raz pierwszy od roku w lidze (moim zdaniem oczywiście) widać było zespół, a nie zbieraninę indywidualności. Wcześniej widziałem zgrany zespół na Camp Nou.
Nie zdziwię się, jeśli Pato (za którego w lecie mają się posypać oferty ponad 40 milionów euro, to tyle w kwestii wiarygodności styczniowych opowieści Gallianiego) też zacznie grać dużo lepiej bez Szweda. Przekonamy się w Cesenie.
IMHO i tak najbardziej brakuje Aquilaniego
Który wróci na Cesenę również, po wznowieniu lekkich treningów spodziewam się w poniedziałek-wtorek jego powrotu do pełnych obrotów.

Na Arsenal, jeśli Faraon psychicznie jest gotowy, chciałbym zobaczyć z przodu trio Robinho - Ibra, Faraon. Niespecjalnie Allegri ma inne opcje (na ofensywnym pomocniku alternatywy to gracze bez formy, w ataku alternatywy to Pato i Maxi), więc może się skusi na taką grę na 100%. Jeśli nie wygramy w środę, to z LM będziemy się żegnać, więc trzeba rzucić wszystkie siły.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2012, 17:19

Kilka tygodni temu pojawiły się plotki, że Baśka jest w ciąży. Nie było później żadnych informacji na ten temat. Znalazłem fotkę:
Obrazek

Oczywiście nie wiem czy to fotomontaż czy nie, ale jeżeli Barbara jest naprawdę w ciąży to Pato w lecie nie będzie na sprzedaż. Baśka sobie może mówić, że mimo ich związku Pato mógłby być sprzedany, ale w to nie wierze. Liczę tylko, żeby Silvio nie szukał w razie czego kogoś innego do sprzedania, bo może paść na Silvę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lut 2012, 17:26

Z koszulką na stadionie była ładniejsza, tutaj taka trochę nieekskluzywna :? .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2012, 17:34

Trzeba mieć nadzieję, że w razie czego skuteczność z sypialni przeniesie na boisko :D

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 12 lut 2012, 17:38

tutaj taka trochę nieekskluzywna
płaszczyk za 5000-20000 euro jest nieekskluzywny, a koszulka Milanu stanowiąca produkt dla mas już tak - dziwne rzeczy wypisujecie towarzysze :)
Trzeba mieć nadzieję, że w razie czego skuteczność z sypialni przeniesie na boisko
biorąc pod uwagę zwyczaje panujące w tej rodzinie to nie ma pewności, że to jego dziecko :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lut 2012, 8:39

Według transfermarket Astoriemu jednak wygasa kontrakt po tym sezonie. Osobiście myślałem, że po rozwiązaniu współwłasności za którą de facto Cellino nadal nie zapłacił podpisał nową umowę. Jeżeli nie to warto by go było zakontraktować. Pewnego poziomu nie przeskoczy, ale jako 3-4 stoper to dobra opcja. Zwłaszcza, że Nesta w przyszłym sezonie to już raczej będzie zawodnik na specjalne mecze.

Z drugiej strony pojawiła się plotka, że możemy za darmo pozyskać Howedesa z Schalke, bo mu się kończy kontrakt. Nie wiem jaki poziom prezentuje, ale wg transfermarket jego kontrakt obowiązuje do 2014 roku. Więc chyba dziennikarze się nie popisali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”