Pytania Techniczne - Strona 135

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 paź 2012, 13:06

Mam problem, mianowicie gdy wchodze na jakieś różne strony z artykułami i w artykule wrzucony jest filmik (np. na yt, ale tak że nie trzeba wchodzić na yt zeby go pooglądać tylko można z tej strony) ja tego filmiku nie moge zobacyzć. Po prostu mam pokazane samo tło, tka jak by ktośprzez pół strony naciskał "enter". Mam google chrome, brakuje jakieś wtyczki, dodatku czy coś?

e: ewentualnie jest taki prostokąt wielkości filmu na yt który jest cały czarny.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 paź 2012, 16:41

Znawcy proszę o opinię. Myślę kupić jakiś tablet, może notebook. Znalazłem takie coś http://allegro.pl/tablet-overmax-dual-d ... 34308.html
Potrzebny będzie do neta, filmów. Co sądzicie? Za drogi? Dużo to 1 gb ramu? Czy wystarczy 512? A pamięci też chyba nie musi być 8 gb, bo można kupić z 4 gb i dokupic kartę 32 gb? Proszę o porady.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2012, 18:28

Witam. Mam problem, który przydałoby się szybko rozwiązać... bo nie obejrze LM :P Mianowicie, brat zainstalował dziś najnowsze sterowniki do karty graficznej (GF 9600 GT) i przestały mi działać filmy w przeglądarce (na stronach typu youtube, również programy online, mecze) a także programach typu sopcast. Po uruchomieniu takiego filmiku, ekran na 2-3 sekundy zanika, poczym ponownie się włącza, a w dole ekranu pojawia się chmurka z napisem: sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność. Film jednak nie działa, pojawia się w jego miejscu zielone tło. Czasem idzie głos, a czasem nie. Sopcasta wykrzacza zupełnie (program przestał działać bla bla). To samo w różnych przeglądarkach, Firefoxa mam najnowszego, ściągnałem tez i zainstalowałem najnowszą wersję adobe flash playera ale po zainstalowaniu pojawił sie komunikat, że ten program moze nie byc zainstalowany poprawnie. Mam jednak wersję 11 wiec też aktualna.Jestem głupi w tych sprawach, będe wdzięczny za pomoc ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2012, 18:33

Przywróć system do stanu sprzed instalacji sterowników, powinno pomóc.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2012, 18:35

do się to zrobić jakoś automatycznie czy po prostu musze zainstalować starsze? inna sprawa, że chciałoby się mieć te sterowniki aktualne, bo mi w grach błędy wyskakują :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2012, 18:44

Przywrócenie systemu powinno załatwić sprawę, tzn wszystko miałbyś po staremu (czytaj przed dłubaniem w sterach)

Panel sterownia -> Centrum kopii zapasowych i przywracania -> Napraw system Windows za pomocą funkcji przywracania systemu

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2012, 18:58

dzięki wielkie, pomogło :beer:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2012, 19:05

Non c'e di che :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6350
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2012, 19:42

POMOCY! :mrgreen: Jakiś czas temu 'polubiłem' na fejsie stronkę bluba.pl (takie zje*ane śmieszne obrazki a'la kwejk) no i teraz ta cała bluba codziennie wrzuca mi na tablice 'mój obrazek na dziś' co mnie wkurza. Myślałem że może jak kliknę ' nie lubie' to pomoże, ale kiedy wchodzę na tą stronę to ciągle jedyną opcją jest 'lubie to' (czyli tak jakbym nigdy tej strony nie polubił).

Mieliście już może kiedyś taką sytuację i czy może wiecie, jak z niej wybrnąć ? :>

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 paź 2012, 19:43

fejsbuk -> kliknac swoj profil -> klikniecia 'lubie to' -> edytuj

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lis 2012, 14:59

F-Lamp pisze:Na 99% to wirus. W linku od Arwina znajdziesz więcej informacji. Ogólnie pełno tego w necie także bez problemu znajdziesz instrukcje jak się tego pozbyć. Jeżeli nie jesteś pewien czy to wirus to i tak poczytaj aż się upewnisz, że to samo ustrojstwo widziałeś u siebie na monitorze
tylko, ze poza tym drobnym zdarzeniem tweraz wsyztsko dziala normalnie.... a tam jest jesli sie nie uruchamia albo gry caly czas jest komunikat to wpisac kod ukash, Mnie sie pojawilo, nie zdarzylem przeczytac to wsyztsko sie zamknelo a jak uruchomilem to dziala normalnie

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 11 lis 2012, 16:43

Teraz działa normalnie, ale komunikat może się zacząć pojawiać coraz częściej aż osiągnie taki status, że nie odpalisz systemu poza trybem awaryjnym. Także ja bym polecał zająć się tym od razu bo zabieg jest mało inwazyjny i nie pociąga za sobą żadnych przykrych konsekwencji czy skutków ubocznych. Proponowałbym ten sposób:

1. http://forum.dobreprogramy.pl/analiza-d ... 85632.html

Ciebie interesuje tylko drugi post od góry, czyli ten dotyczący OTL. Ściągnij program, zeskanuj komputer zgodnie z zaleceniami i przygotuj raporty do wklejenia.

2. http://forum.pclab.pl/topic/804703-Wiru ... __st__2660

Tutaj wklej przygotowane wcześniej raporty i czekaj tam na dalsze instrukcje. Odpowiedź zazwyczaj jest dosyć szybka a w Twoim przypadku nie ma jeszcze wielkiego pośpiechu skoro wirus póki co nie paraliżuje Ci zupełnie kompa.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 19 lis 2012, 16:03

Wie ktoś dlaczego przez operę mobile nie mogę wejść na forum, choć na stronę główną wchodzę? Wyskakuje: the requested URL //forum/ was not found on the server.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 20 lis 2012, 10:15

Pytanie nieaktualne bo dziś nie ma problemów z wejściem na forum.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 lis 2012, 12:19

Mam od pewnego czasu pewien problem. Smigam sobie po necie czy gram w coś aż nagle obraz robi się jakiś taki dziwny, pikseluje i komp się restartuje. Jest niebieski komunikat jakieś procenty idą i od nowa się windows ładuje. Kilka razy dziennie tak się robie. Robiełm format, sterownik od karty najnowsze, rozkręciełm i sprężonym powietrzem potraktowałem i nic. Opis problemu po restarcie :

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
BCCode: 116
BCP1: 850F2510
BCP2: 8E24E05E
BCP3: C0000001
BCP4: 00000003
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Pliki pomagające opisać problem:
C:\Windows\Minidump\112212-19172-01.dmp
C:\Users\Pawel\AppData\Local\Temp\WER-33555-0.sysdata.xml

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Czasem jeszcze pisze że sterownik karty przestał odpowiadać ale wtedy to jest luz bo trwa tylko pare sekund i jest komunikat że odzyskał sprawność. Bez restartu. Może ktoś pomóc ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”