temu prymitywnemu bandziostwu nalezy powiedzieć stanowcze nie. jest dobra ustawa o imprezach masowych , gorzej z jej egzekwowaniem. to niepojęte że podczas burdy w bydgoszczy nikogo nie aresztowano! policja się tylko biernie przyglądała
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 12 maja 2011, 22:07
pepe00

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 maja 2011, 22:34
Dobra? Jak ta pisana na kolanie ustawa jest dobra to boję się dowiedzieć jaka jest zła. Choć w sumie kilka gorszych już widziałem. Jak tzw. "antydopalaczowa" - to jest to dopiero prawotwórczy kwiatekpepe00 pisze:
temu prymitywnemu bandziostwu nalezy powiedzieć stanowcze nie. jest dobra ustawa o imprezach masowych(
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2011, 22:36
Ok, potwierdzam mój błąd, od 14 nie miałem kontaktu z komputerembrylancik pisze:A ja się akurat z Tobą Piwus nie zgodzę. Ja wiedziałem na kilka godzin przed meczem (trzy może cztery), że nie będzie dopingu z powodu zablokowania oprawy. Napisali o tym na SKWK, a ja zobaczyłem przez przypadek bo ktoś na fb wrzucił. Nawet chyba napisałem jeszcze przed meczem co o tym myślę. I tak, wiedziałem że nie będzie dopingu, a nie że na G kibice wyjdą na pierwsze 10 min drugiej piłowy (o tym było wiadomo już dzień wcześniej).
Jak do tego doszedłeś?pepe00 pisze:mi sie wydaje ze tą akcją zamknięcia stadionów rząd chce zmnusić kluby do walki z kibolami
Raczej normalne, kiedy po murawie lata 40 osób a przygląda im się 2000, to nie zapraszasz pozostałych do zabawy, tylko uspokajasz sytuację i wyłapujesz później. Co zostało zrobione. A cała reszta to otoczka, oprawa - Donald Tusk Show. Trzeba zadać pytanie - dlaczego wtedy dopuszczono stadion nie nadający się do organizacji meczu o podwyższonym ryzyku, mającym negatywną decyzję policji. Teraz na byle sugestię zamyka się stadiony i daje zakazy, a policja wykazuje dużą kreatywność w wymyślaniu powodów. A wszyscy są szczęśliwi.pepe00 pisze:to niepojęte że podczas burdy w bydgoszczy nikogo nie aresztowano! policja się tylko biernie przyglądała
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2011, 23:01
A co w tym złego ? Ma koleś firmę, wygrał przetarg i na obiekcie miał stoiska z parówami z wody. Zrobiły Ci media papkę z mózgu i wyłączyli myślenie.pepe00 pisze:czy to jest normalne że na lechu zarząd się dogadał z ich przywódcą i ten trzepie kase na prowadzeniu stadionowego kateringu?
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 13 maja 2011, 1:02

pepe00 pisze:mi sie wydaje ze tą akcją zamknięcia stadionów rząd chce zmnusić kluby do walki z kibolami- bo czy to jest normalne że na lechu zarząd się dogadał z ich przywódcą i ten trzepie kase na prowadzeniu stadionowego kateringu?
temu prymitywnemu bandziostwu nalezy powiedzieć stanowcze nie. jest dobra ustawa o imprezach masowych , gorzej z jej egzekwowaniem. to niepojęte że podczas burdy w bydgoszczy nikogo nie aresztowano! policja się tylko biernie przyglądała
Unista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 9:54
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 maja 2011, 10:02
Po tym cyrku co odwalili razem z rządem, to raczej całe rodziny długo się na stadionach nie pojawią. Strzelić sobie w stopę, zlinczować niewinnych i jeszcze wymagać, aby zapłacili krocie za oglądanie pseudo-reprezentacji.NoName1989 pisze:Bilety na mecz Polska - Francja, który ma być otwarciem stadionu w Gdańsku mają kosztować podobno nawet 240zł na prostych (nie vipowskie, normalne miejscówki wzdłuż boiska). "Kończymy z tanimi biletami, bo mieliśmy przez to same kłopoty. Teraz będą droższe, bo chcemy żeby przychodziły całe rodziny, dla których przygotujemy specjalne oferty – powiedział Grzegorz Lato."
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 10:15
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 maja 2011, 10:19
Obecnie nawet jak zacznie w trakcie otwarcia padać deszcz, to będzie to wina stadionowych bandytów. Najgorsze jest to, że ludzie, którzy nie znają tych realiów, wierzą w to co przedstawiają im media i rząd. Jestem dumny z mojej mamy, która popiera protesty i czyny kibiców, tzn kiboliNoName1989 pisze:Szczerze? Ja osobiście bym tego chciał, żeby stadion na otwarcie świecił pustkami. Byłaby to kompromitacja PZPN, znaczy Grzesiu na pewno zrzuciłby to na bandytów stadionowych, którzy pewnie terroryzowali normalnych kibiców.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 10:26
"OZSK ze zdumieniem i oburzeniem przyjmuje decyzje o zakazie wyjazdów kibiców na mecze i inne działania podejmowane w ostatnich dniach przeciwko polskim kibicom. Są one kpiną z zasad praworządności, zbliżają Polskę do standardów państw niedemokratycznych.
Od kilku lat poprawia się stan bezpieczeństwa na polskich stadionach, co potwierdzają statystyki, jak też frekwencja na trybunach. Przyczyniła się do tego m.in. działalność stowarzyszeń kibiców. Trwająca od tygodni nagonka na kibiców oparta jest na kłamstwach i szkalowaniu fanów piłki nożnej. Pojedyncze incydenty niereprezentatywne dla stanu bezpieczeństwa na ligowych stadionach są wyolbrzymiane. Nagonka ma na celu odwrócenie uwagi opinii publicznej od realnych problemów państwa polskiego, w tym fiaska wielu obietnic związanych z Euro 2012.
Osobą bezpośrednio odpowiedzialną za zaistniałą sytuację jest Donald Tusk. Od miesięcy kibice w różny sposób kierowali krytykę wobec poczynań premiera. Reakcją na krytykę stała się nagonka i represje. Absurdalne decyzje władz różnych szczebli uderzają nie tylko we wszystkich kibiców, ale także w kluby piłkarskie oraz całą polską piłkę nożną.
Stowarzyszenia kibicowskie od dawna realnie i skutecznie pod wieloma względami dążyły do poprawy wizerunku polskiej piłki, w tym stanu bezpieczeństwa na trybunach. Zawsze byliśmy, jesteśmy i będziemy gotowi do dialogu ze wszystkimi chętnymi do współpracy w staraniach na rzecz rozwoju polskiej piłki. Przygotowujemy własne propozycje legislacyjne dotyczące bezpieczeństwa imprez masowych.
Nie pozwolimy natomiast na szkalowanie polskich kibiców, na łamanie ich elementarnych praw obywatelskich, na stosowanie zasad odpowiedzialności zbiorowej.
Jesteśmy świadomi, że nasza walka będzie co najmniej wielomiesięczna. Jej pierwszym etapem od najbliższej kolejki jest brak dopingu i jakichkolwiek opraw na meczach ligowych wszelkich rozgrywek.
Kolejne formy protestu będą prezentowane opinii publicznej w odpowiednim czasie.
PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2011, 10:42
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 maja 2011, 10:48
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 13 maja 2011, 12:50
Unista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2011, 13:31
By żyło się bezpieczniej.Wojewoda dolnośląski Aleksander Marek Skorupa zdecydował o zamknięciu dla kibiców stadionów Zagłębia Lubin oraz Śląska Wrocław.
- Rozpatrywałem też decyzję jeszcze bardziej drastyczną, to jest o zamknięciu obiektów do końca rundy. Ostatecznie po konsultacjach z szefem policji Andrzejem Matejukiem zdecydowaliśmy o tym, że kibice nie obejrzą najbliższych spotkań obu drużyn - wyjaśnił.
W czwartek policja zwróciła się do wojewody o o zamknięcie obu stadionów ze względów bezpieczeństwa. Wnioski są związane m.in. z ostatnim meczem derbowym obu drużyn, w czasie którego kibice obu zespołów odpalali petardy, a na początku drugiej połowy spotkanie zostało na krótko przerwane po tym, jak fani Śląska wrzucili na boisko dwie płonące race.
Wojewoda podkreślił, że przed podjęciem decyzji chciał jeszcze zasięgnąć dodatkowych opinii policji dotyczących bezpieczeństwa na najbliższych meczach piłkarskich, które mają być rozegrane we Wrocławiu i Lubinie. - Po wydarzeniach w Bydgoszczy kibice wszystkich klubów powinni powściągnąć niewłaściwe zachowania i dążyć do tego, by ich nie było. Zamknięcie stadionów w Poznaniu i Warszawie powinno być ostrzeżeniem dla wszystkich klubów - powiedział.
MENDEZ

Marco Van Basten
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio