Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 137

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 15:20

Ok wiem o tym że jest nie wielu ale wcale z Aurelio tak może nie być nie wolno przesądzać transferu tylko dlatego że jest Brazylijczykiem.Ale zobacz także przypadki Hiszpanów a oni nie mieszkają w ciepłym kraju a grają dobrze.A wogóle nie ma sensu takie gadanie że tam będzie dobrze grał a tam nie skąd to możesz wiedzieć.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 maja 2006, 15:41

O Fabio Aurelio stara się też chyba Blaugrana wiec to ejst też poważny kandydat. jednak tam też na lewej jest Sylvinho i GiO. Zobaczymy gdzie przejdzie ja bym chciał, aby trafil do Realu bo kasa za zakup nowego lewego obrońcy poszła by na zakup nowego Dm'a bądź rozgrywającego.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 15:45

Toudinho spoko że Barca się nim interesuje ale i tak liderem do sprowadzenia jest Liverpool...niestety :( Mógłby się przydać Realowi na lewą.Ale i tak nie zmienia to faktu że nie mamy lewgo pomocnika i defensywnego pomocnika.Druga linia potrzebuje dużo korekt.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 maja 2006, 15:57

Przez to cale zamieszanie w klubie, Real moze stracic kilku bardzo dobrych pilkarzy. Wiadomo, ze inne kluby juz od jakiegos czasu czynia przymiarki transferowe i rozgladaja sie za wzmocnieniami. Real nie ma nawet trenera, a co za tym idzie, nie wiadomo jaka filozofie gry bedzie prezentowal w przyszlym sezonie. Te kilka tygodni, ktore Krolewscy straca na uregulowanie i wyjasnienie sytuacji wewnatrz klubu, moga sprawic, ze pilkarze, ktorzy mogliby byc potencjalnymi wzmocnieniami , wybiora inne miejsce pracy :? Oby tylko zarzad nie obudzil sie za pozno.
Jesli wierzyc dzisiejszej prasie, temat Ancelottiego w Realu juz nie istnieje. Szkoda. Wsrod potencjalnych kandydatow wymienia sie natomiast ciagle Ericssona, Schustera, Scolariego i Del Bosque. Telenowela wciaz trwa...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 16:02

Fabio Aurelio, czy ktokolwiek inny byleby naprawdę dobry jest naprawdę potrzebny. Fenerbahce wznowiło starania o Roberto Carlosa (pytali o niego już latem). Jak dotychczas niewiadomo jakie jest w tej sprawie stanowisko Realu Madryt. Jeśli Carlos miałby odejść, a nikt solidny na lewą obronę nie przyjdzie to możemy mieć spory problem. Raul Bravo to jednak trochę zbyt słaby piłkarz do pierwszego składu "Królewskich".
(L)egionista pisze:A wogóle nie ma sensu takie gadanie że tam będzie dobrze grał a tam nie skąd to możesz wiedzieć.
A gdzie ja coś napisałem na temat, że w Premiership będzie źle grał?

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 09 maja 2006, 16:16

mysle ze jednak Fabio Aurelio by przyjol propozycje Liverpool'u chociaz dla mnie to by bylo glupie bo tam juz jest 2lub nawet i 3dobrych lewych obroncow a jesli on by nie wypalil moglibysmy sciagnac do ekipy z Madrytu innego obronce Valenci Albiola lub Asiera Del Horno

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 16:20

No dobra luuz.Ale gadanie że jedzenie w Anglii jest nie smaczne i to może powstrzymać transfer Fabio to jest śmieszne.Kurcze najpierw piszesz że trudno aklimatyzować się Brazylijczykom a później piszesz że trudno się przyzwyczić się Hiszpanom do innego jedzenia.No chłopie zdecyduj się.Czy Fabio jest Brazylijczykiem a nie Hiszpanem więc jedzenie może nie być nic wspólnego.A wogóle nie sądzisz że pisanie o jedzeniu czy klimacie w Anglii jest żałosne prz transferze zawodnika.No chłopie zastanów się.Przejdzie tam gdzie więcej kasy mu dadzą a nie tam gdzie jest lepsze jedzenie czy klimat lepszy.Dobremu zawodnikowi w każdej lidze i w każdym kraju da sobie radę.A jak nie da sobie rady to widać że nie jesyt zbyt dobrym zawodnikiem.

xpakusx "przyjol" pisze się inaczej

Kogo masz na myśli w lewych obrońcach w Liverpoolu.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 16:22 przez (L)egionista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 16:21

xpakusx pisze:a jesli on by nie wypalil moglibysmy sciagnac do ekipy z Madrytu innego obronce Valenci Albiola lub Asiera Del Horno
Raul Albiol niedawno przedłużył kontrakt i jeśli Real chciałby go sprowadzić to niewątpliwie musiałby zapłacić klauzulę odejścia opiewającą na 30 mln euro. Wątpię zatem w ten transfer. Asier Del Horno to bardziej prawdopodobna opcja. Real chciał go sprowadzić, ale przegrał o niego walkę z Chelsea. Ale czy Mourinho chciałby się pozbyć takiego zawodnika? Wątpię. Mimo, że były głosy o rzekomym "umiarkowanym" szczęściu Hiszpana na Stamford Bridge, to traktowałbym to w kategoriach plotek i ploteczek.
(L)egionista pisze:Przejdzie tam gdzie więcej kasy mu dadzą
O tym też pisałem, tylko trochę wcześniej. Sam Aurelio jeszcze nic nie potwierdził i niczemu nie zaprzeczył. Jakiś powód tego milczenia musi mieć. Albo nie chce psuć atmosfery na Mestalla, albo sam się zastanawia nad wszystkimi "za i przeciw" kazdego klubu.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 16:28 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 16:25

RealFan podobno Mourinho nie jest zadowolony z Asiera Del Horno i by nie miał nic przeciwko temu żębu odszedł.Więc po nie powodzeniu transferu Aurelio bardzo prawdobodobny jest transfer jak i Del Horno i także Cola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 16:33

(L)egionista pisze:RealFan podobno Mourinho nie jest zadowolony z Asiera Del Horno i by nie miał nic przeciwko temu żębu odszedł.
Kiedyś obiło mi się to o uszy, ale tu pojawia się znowu ta nić niepewności, którą jest słowo "podobno".
(L)egionista pisze:i także Cola.
To chyba jednak mniej prawdopodobny transfer, a przynajmniej bardziej kłopotliwy i bardziej kosztowny. Jak wiadomo Arsenal zagra w kolejnym sezonie w Champions League, więc konieczności zmiany otoczenia Ashley nie ma. Real też ma pewne wątpliwości co do jego kupna, gdyż obawia się powtórzenia sytuacji z Woodgate'm.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 16:41

RealFan ja tylko napisałem kim się intersowali/interesuja się działacze Realu na lewa pomoc a czy te transfery dojdą do skutku zobaczymy.Jedno jest pewne Carlos może pograć jeszcze jeden sezon na średnim poziomie więc kogoś trzeba mu kupić na zmiane.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 maja 2006, 16:47

(L)egionista pisze:Cola
Kiedys byłem zwolennikiem jego transferu, a teraz nie za dużo leży w szpitalu...już jednego krysztalowego obrońce mamy. Jeśli nie wypali Aurelio to niech dają Lyonowi 50mln i biorą pakiet Diarra Adibal :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2006, 17:31

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=10536
Obrazek

"Dyrektor sportowy Realu poświęcił chwilę także dla Diarry: "To dobry piłkarz, lecz niestety nie dorównuje poziomem Ramosowi i Javiemu Garcii, a wydatek pieniędzy na tego gracza nie jest teraz Realowi potrzebny. Na jego temat napływają pozytywne wiadomości, ale on nie jest rozwiązaniem dla naszej drużyny"."

Co powiecie na to :> W dalszej części jest kilka słów o Torresie, ale raczej nic specjalnego. Grunt, że Ramos jest lepszy bo dużo kosztował :lol:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 maja 2006, 17:32

Toudinho ja od początku gadania o tym że Real jest zainteresowany byłem zwolennikiem tego transferu.Teraz już nie Cole może ma kontuzje za sobą ale czy wszystkie kontuzje wyleczył całkowicie.Mają nauczkę z Woodgatem i raczej go teraz nie sprowadzą.Abidal oj tak to byłby dobry transfer mam nadzieje że szybko się zaaklimatyzuje się w Realu.Myślę że na przyszły sezon sprowadzą kogoś na lewą ale kogo to chyba nikt nie wie, poczekajmy na nowego Prezydenta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 19:27

Niggaz pisze:Co powiecie na to
To jest dość dziwna iwielce kontrowersyjan wypowiedź. Po Benito Floro można się było jednak czegoś podobnego spodziewać. On niewątpliwie chce odwieść pozostałych działaczy od transferu Diarry wcale nie dlatego, iż uważa, że nie byłby dobrym rozwiązaniem dla klubu, te słowa to tylko zasłona dymna. On ma swoją wizję, którą ujawnił już po objęciu stanowiska dyrektora sportowego. Floro chce by pierwszy zespół twożyli w zdecydowanej większości Hiszpanie, a wśród nich również wychowankowie klubu. Ma jednak problem, ponieważ reszta zarządu nie jest wniebowzięta od myśli o jego planach. Ciekawe co z tego wyjdzie, bo na temat transferów może dojść do pewnej konfrontacji, sprzeczki słownej i wymiany argumentów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”