Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8591
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2006, 12:46

No niestety, stalo sie, oby tylko Probierz utrzymal ta druga lige w Bytomiu, i moze sobie odejsc :P

Powodzenia :P

Awatar użytkownika
wiselkakrakow
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 02 cze 2006, 16:54

Widzew Łódź historia naszego futbolu z Bońkiem na czele! Pozostaje życzyć tylko dobrych wystepów w ekstraklasie! No i gratulacje!

Awatar użytkownika
Kaprzyk1991
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaprzyk1991 » 04 lip 2006, 16:46

Ciekawe jakim trenerem będzie Probierz niby ocalił Polonie Bytom przed spadkiem ale boję się że Boniek za bardzo zaryzykował z tym trenerem. Na pierwszy sezon lepszy byłby jakiś bardziej doświadczony trener bo nie ma co ukrywać że WIDZEW w pierwszym sezonie będzie się bronił przed spadkiem ale miejmy nadzieję że bedzię tak znakomitym trenerem jakim był piłkarzem

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 09 lip 2006, 17:42

Widocznie jest dobry, skoro drużynę, która na 99% procent spadła już z II ligi potrafił uratować, wprowadzić na miejsce barażowe ją i w końcu utrzymać...wczoraj był remis 1-1 z Koroną Kielce, w 87 minucie na prowadzenie Widzew wprowadził Budka, ale w ostatniej minucie gola dla Korony zdobył Wilk. Jednak widać, że lepsi są piłkarze z ambicją niż z nazwiskiem, po jednym sparingu nie można nic orzec, ale widać, ze powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 lip 2006, 21:38

Kiepsko u mnie z refleksem, ale pewnie nie wszyscy widzieli ;):
Obrazek
http://www.widzewiak.pl/news/comment.php?news=8825

:spoko:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 21:24

Jak sezon będzie taki jak pierwszy mecz to nie ma pytań :twisted: Co prawda już powinno być 2;2 :roll: ale mecz jak na początek kąśliwy. Świetna pierwsza połowa - pressing - agresia :] lubie takie mecze. Non stop do końca. Jak w 30 sekundzie byli już noszowi na placu gry wiedziałem że bedzie się działo :P hehe Powiem szczerze że Widzew mnie zaskoczył na maxa - prawa strona Łodzian zamiata Groclin. :twisted: Budka robi Lazarevskiego [?] jak Jasia na flance. Kilka razy go wkręcił po szyje hehe Co prawda tylko ta stroną grają ale daje to owoce :P Groclin za szybko strzelił to im ... zaskodziło :roll: Stawiałem 1;1 i już przegrałem ale nie spodziewałem sie tak dobrego meczu. 3 bramki z 5 klarownych okazji na bramki :twisted: Dobry znak - liga zaczyna dobrym meczem - oby tak dalej. :]

P.S. Mam nadzieje ze Widzew wygra - bo bardzie na to zasługuje w tym meczu. Zaraz 70 min. i oby zagrali uważnie bez takich błedów jak Rzeźniczaka. Kontry mogą byc zabójcze :]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 lip 2006, 21:31

Zaza pisze:ale mecz jak na początek kąśliwy. Świetna pierwsza połowa - pressing - agresia

Jestem mile zaskoczony moim Widzewem 8) Mecz tak jak piszesz szybki, momentami nawet ciekawe akcje wykręcaja, teraz co prawda Groclin ciśnie ale Wygramy 8) Oglądam dwa mecze(Juve8) )na raz więc za dużo napisać nie moge :wink: Budka mi się podoba - znaczy jego gra 8)

ułałała... ale bylo gorąco :P ufff

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lip 2006, 21:54

Mowlik juz w szatni i po juz meczu - co ciekawe pierwsza żółta kartke Mowlik dostał po małej prowkoacji w pierwszej połowie :P A teraz już nie gra. Widzew wygrał i w pełni zasłużenie :!: Świetny mecz, zwłaszcza walka i zaangażowanie. Groclin w drugiej połowie sie obudził - doliczony czas Sikora sam na sam - sędzia gwiżdze spalonego którego nie było... dobrze że nie twafił Adrianek :P Mecz jak na początek cool. Zawiódł mnie "Świru" bo to był mecz dla niego tyle walki że mógł by grać swoje. Widze zaczyna od 3 pkt i wygrana w dobrym stylu :twisted: Piłkarz meczu Budka może osoba Leo tak do zmotywała :P hehe Gratulacje

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lip 2006, 21:55

Zaza pisze:Jak sezon będzie taki jak pierwszy mecz to nie ma pytań

No dokładnie :D Nie miałem w planach oglądania tego meczu, ale w końcu Widzew grał - a jak grał to wszyscy widzieli. Mimo, że w końcówce Groclin troszkę napierał, 3 punkty zostały w Łodzi. RTS pierwszym liderem OE 8) Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 lip 2006, 21:58

duch99 pisze:RTS

Bardzo prosiłbym o nie stosowanie już tej nazwy- oficjalnie już jej nie ma. Tylko Ultrasi jeszcze się nią podpisują :wink:

Widzew wygrywa :faja: Szykuje się wspaniały powród do czołówki (oby) :wink: Meczu niestety nie była mi dane oglądać, ale śledziłem relację live. Groclin może i pod koniec cisnął, ale Łodzianie dali radę :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lip 2006, 22:17

Ten mecz byl chyba najlepsza odpowiedza na czarnowidztwa jakie szerzyli rozni dziennikarze na temat naszje ligi - poziomu i braku na horuzoncie mlodych graczy. Oczywiscie jedna jaskolka wiosny nie czyni ale poziom byl calkiem calkiem, detreminacji i woli walki bylo wiecej niz podczas mundialu u naszej repre, baaa gdyby nasza repra chociaz w polowie mialaby taka determinacje i wole walke pewnie zdobylibysmy mistrzostwo swiata :lol:
Odnosnie braku mlodych w lidze - dzisiaj chyba widzielismy ich troche - Iwan naprawde niezly wystep, Sokalski bramka niezla i kilka naprawde efektownych zagran poza tym wyzej wymienieni, w drugioej polowie moglismy ogladac Kazmierowskiego naprawde ma zadatki na mega snajpera :!: w pierszwej polowie gral Jodlowiec w zielonych barwach ale nie zachwycil :!: a w obwodzie mlodych graczy mamy jeszcze Janczyka, Blaszcyzkowskiego, Kielba, Robaka , Stachyre czy mlodego napastnika z Plocka czy moze nie ejst az tak zle

Potwierdzila sie jeszcze jedna regula, iz z beniaminkiem na pocztaku sezonu trudno sie gra :!: a przeciwnicy Liczki moga wrzucic jeszcze jeden kamien do jego ogrodka :!:
Ciekawi mnie postawa Widzewa w nastepnych meczachm, teraz sa na fali ale jak bywa z beniaminkami uchodzi z nich powietrze i polowie sezonu graja piach - ciekawy czy potwierdzi ta zasade Widzew - i pomyslec ze Widzew gral bez swojego super snajpera Grzelaka :!:

Jutro zobaczymy jak drugi zepsol z Lodzi sie zaprezentuje - stawiam na 1

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 28 lip 2006, 22:24

Gratulacje dla Widzewa. Ambitna postawa do końca zapewniła im 3 pkt w pierwszym meczu po powrocie do Ekstraklasy. Kilku graczy myślę, że już w niedługim czasie trafi do reprezentacji Polski, bo przecież u Leo wszyscy zaczynają z czystym kontem :P.
Bardzo podobała mi się gra Krzysztofa Sokalskiego. Widać, że ten zawodnik ma zadatki na bardzo dobrego napastnika. Piłka go szuka, ma tzw piłkarskiego nosa, no i oczywiście troche egoizmu który napastnikowi jest potrzebny. To może być jedno z odkryć tego sezonu. Z resztą w Widzewie więcej zawodników może zostać odkryciem OE. Choćby nawet Budka, czy Iwan, który mimo tego, że debiutował w Ekstraklasie, to imponował spokojem i jak na swój wiek ogromnym doświadczeniem.
Brawo!

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 22:35

Bardzo fajny meczyk. Widzew walczył, walczył i wygrał. Młodzi zawodnicy, młody trener, wszystko naprawdę ładnie wyglądało. Groclin trochę zawiódł, zwłaszcza po tym co prezentowali w sparingach. Coś te sparingi zbytnio uspakajają naszych zawodników (patrz także Legia).
Jedyne co można zarzucić Widzewowi to brak jakiejkolwiek umiejętności gospodarowania siłami. Dziś akurat wygrali, ale z ciut lepszą drużyną, czy nawet Groclinem w lepszej formie może być już problem. Niepokojące, że w pierwszym meczu od 60 min łapią skurcze, a od 70 niektórzy zawodnicy już tylko asystują. Ale to młodzi zawodnicy i z wiekiem i doświadczeniem pewnie nabędą i tę umiejętność.
Jeszcze raz gratki!

pozdrawiam
d

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 28 lip 2006, 22:46

Mamy lidera....Widzew maaamy liiderrrrra :)) mecz ciekawy! z poziomem spotkania nie przesadzajmy lecz tragedii nie bylo.Talenciakow na swiatowym poziomie brak ale jak na nasza kopanke zawodnicy solidni,moze dobrzy? Czas pokaze :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 lip 2006, 23:10

RóżA pisze:Bardzo prosiłbym o nie stosowanie już tej nazwy- oficjalnie już jej nie ma. Tylko Ultrasi jeszcze się nią podpisują
Roza nie osmieszaj sie moze, mala rada :D

Co do meczu to najlepszym podsumowaniem moze byc zdanie Laskowskiego (ewentualnie Mielcarskiego, nie pamietam ktorego), ze w Łodzi pokazali, ze mozna znalezc Polakow, ktorzy chca grac i maja serce do gry, nie trzeba przywozic wywrotki Brazylijczykow, Murzynow czy innych quasipilkarzy z Balkanow. To co Widzewiacy dzisiaj walczyli to nie mam pytan.

Budka graczem meczu bez dwoch zdan. Troche jego dobra gre wymusila sytuacja (Widzew ma problemy z cala lewa strona, poczawszy od obrony - gral tam przeciez prawy obronca Klos, poprzez pomoc) i 80% gry sie opieralo wlasnie na prawej flance. Ale Nowak z Budka dali rade. Sokalski jezeli nabierze ogrania to moze byc z niego wielki pozytek, nie tylko dla Widzewa ;) Szkoda, ze Kuba sie troche gubi w obronie, bo akurat on mial dyrygowac defensywa. Ale bedzie dobrze ;)

Mamy lidera :D

Obrazek

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”