W tym sezonie europejskie puchary dla ekip z Hiszpanii ... i Katalonii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 14:54
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 kwie 2006, 15:15
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 kwie 2006, 15:27
Niggaz pisze:W tym sezonie europejskie puchary dla ekip z Hiszpanii ... i Katalonii
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2006, 16:57
Nie byłby tego taki pewien. W czterech meczach półfinałowych LM obejrzeliśmy zaledwie dwie bramki. A we wczorajszym meczu Middlesbrough - Steaua widzieliśmy aż sześć goli. Ten wczorajszy mecz mimo że grały w nim gwiazdy duzo mniejszego formatu niż te które występują w którymkolwiek zespole półfinalisty LM był dla mnie dużo lepszym widowiskiem niż mecze wtorkowo-środowe. Jak Anglicy przegrywali 0:2 to nie mieli już nic do stracenia i jakakolwiek taktyka z ich strony inna niż szturm na przeciwnika nie miała sensu. I dlatego ten mecz był taki piękny i rekompensował mi pojedynki w LM gdzie lepsi gracze powodowali że w tych meczach było mniej błędów i każda próba całkowitego odkrycia się mogła powodować stratę bramki i w konsekwencji przegrany mecz. I myślę że w finale PUEFA na początku meczu możemy zobaczyć zachowawczą grę obu druzyn ale jakikolwiek błąd i strata bramki znów może spowodować że mecz będzie niezwykle emocjonujący, szczególnie gdy to Middlesbrough ma odrabiać straty. Co do przebiegu finału LM to mam nadzieję że światowej klasy zawodnicy w nim występujący staną na wysokości zadania i nie będziemy oglądali obrony Częstochowy z obu stron, a tym bardziej ze strony Arsenalu który jak się okazuje potrafi się bronić i już od kilku spotkań nie stracił bramkiUltras pisze:Oczywiscie Arsenal- Barca powinien być zdecydowanie lepszym meczem ale wierze że Sevilla z Middlesbrough stworza świetny pojedynek
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 17:00
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2006, 17:12
Tylko że zabrakło jednego - goli. A to o zdobywanie ich jak najwięcej właśnie chodzi w tym sporcie. Ja jak i pewnie zwykły kibic od taktyki i szachowania się wzajemnie wolę oglądać malutkie błędy a przez to większą liczbę goli, a jak już drużyny odrabiają straty i i wychodzą na prowadzenie i za chwile ponownie przegrywają to jak dla mnie nie ma nic lepszego (szczególnie ubiegłoroczny mecz Chelsea - Barca, choć ten z tego sezonu tez był niezły) i taki mecz ogląda sie dużo lepiej niż taki prawie dobry i wyrównany 0:0.Niggaz pisze:W dwumeczu Barcy z Milanem było wszystko
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 17:16
Co to znaczy 'prawie' dobry?Lukaz pisze:prawie dobry i wyrównany 0:0
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2006, 17:33
Bardziej chodziło mi o mecze w których nie widzimy bramek, a ten z tego sezonu Barca - Milan jak i cały dwu mecz nie były takie słabe bo niepewności w nich też było dużo, choć jak dla mnie zabrakło tego czegośNiggaz pisze:Co to znaczy 'prawie' dobry?
Ja tez jak w większości meczów kibicowałem Barcelonie, ale przy wyniku 0:3 i po zdobyciu dwóch bramek przez Barcę to Hiszpanie byli w następnej fazie LM i tu był ten piekny zwrot akcji, no a później niestety Terry zapewnił awans swojej drużynie (kolejny zwrocikNiggaz pisze:Ubiegłoroczny mecz Chelsea - Barca to była gra błędów przede wszystkim z naszej strony. Pierwsze 3 bramki dla Chelsea padły po naszych błędach w środku pola i braku asekuracji. Jak dla mnie nic efektownego
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 kwie 2006, 18:00
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 kwie 2006, 18:22
Sero pisze:Pragne podkreślić, że w poprzedniej rudndzie Midelsbrough też musiało gonić wynik i też musieli zdobyć z Basel 4 bramki
Obydwa mecze byly wyrownanei tylko niuanse zadecydowaly o awansie Sevilli. Moglyby byc karne wtedy ciekawiej by byloSero pisze:Sevilla troche nieoczekiwanie dla mnie awansowała bo Niemcy z Schalke byli przecież bardzo zmobilizowani po tym jak kolejny sezon w lidze przegrywają.
Sero pisze:A więc mamy dwa finały hiszpańsko-angielskie co nie znaczy, że te ligi są najsilniejsze
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2006, 18:40
tak smao byłoby w półfinłach LM, gdyby po czyims błedzie doszło do straty bramki - druzyna musiałaby zaatakowac - i mecz zrobiłby sie bardziej emocjonujący - zresztą Arsenal miał bramke przewgi - wiec Villarreal atakowało - a że Kanonierzy się lepiej bronią niż Steaua - wybaczLukaz pisze:myślę że w finale PUEFA na początku meczu możemy zobaczyć zachowawczą grę obu druzyn ale jakikolwiek błąd i strata bramki znów może spowodować że mecz będzie niezwykle emocjonujący, szczególnie gdy to Middlesbrough ma odrabiać straty
własnie, ze tak - pan jacek Kurowski tak powiedziałSero pisze: więc mamy dwa finały hiszpańsko-angielskie co nie znaczy, że te ligi są najsilniejsze
ale Boro nie ma stadionu na wysokosci prawie 3 tys. metrówMartinho pisze:Middlesbrough to zespol podobny do reprezentacji Ekwadoru : na wyjazdach graja przecietnie a u siebie bardzo dobrze i ciezko jest przeciwnikom pokonac Anglikow na ich terenie...
a najwiekszym jajcarzem MrtinhoMartinho pisze:Oczywiscie kazdy szanujacy sie kibic wie ze najlepsza liga jest Serie A a najlepszym zespolem Inter Mediolan
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2006, 19:13
Wybaczamfieldy pisze:a że Kanonierzy się lepiej bronią niż Steaua - wybacz
To kto będzie zwycięzcą?fieldy pisze:dla mnie nie musi byc goli
Zapomniałeś też napisać że o zwroty akcji, czyli chodzi mi też ofieldy pisze:piszesz, że o gole najbardziej chodzi
Prawdą jest że jak jakaś drużyna wygrywa 4:0 a mogła by wygrać 10:0 to ten mecz jest o wiele mniej emocjonujący niż ten z wynikiem 0:0 w którym mamy: piękne akcje za akcje, dużą liczbę strzałów i świetne parady bramkarzyfieldy pisze:emocje
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2006, 20:21
Lukaz pisze:fieldy napisał:
dla mnie nie musi byc goli
To kto będzie zwycięzcą?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 02 maja 2006, 18:36
Chyba jednak o czyms to swiadczySero pisze:A więc mamy dwa finały hiszpańsko-angielskie co nie znaczy, że te ligi są najsilniejsze![]()
![]()
LAtifa_19
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2006, 20:08
Makis
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio