Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009 - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zdobędzie mistrzostwo ?

Arsenal Londyn
11
14%
Manchester United
27
34%
Chelsea Londyn
20
25%
Liverpool FC
19
24%
Manchester City
0
Brak głosów
Aston Villa
0
Brak głosów
Everton
1
1%
Tottenham Hotspur
2
3%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 kwie 2009, 11:47

Fajnie, że tylu piłkarzy United jest nominowanych ale to niezłe przegięcie. Na pewno na nominację zasłużył Torres i jakiś grajek Chelsea, nie wiem czy Lampard czy Anelka czy jeszcze kto inny. Piłkarzem roku jak dla mnie będzie Gerrard, wyniki będą ogłaszane pod koniec kwietnia więc liga jeszcze będzie trwała w najlepsze. A że Liverpool, mimo odpadnięcia z LM jest wciąż na fali i zapewne tak będzie do końca sezonu to Steven zostanie wyróżniony. W sumie, należy mu się. Poza tym z całej ekipy nominowanych on najbardziej wyrózniał się w swojej ekipie (poza Torresem). U nas w tym sezonie raczej nie było takiego zawodnika. Dziwi mnie trochę brak nominacji dla Rooneya, myślę, że zasłużył sobie na nią bardziej niż chociażby Rio czy nawet Cristiano albo Giggs. Z naszych moim faworytem jest Vidic mimo chały jaką grał ostatnio. Trochę to rzutuje na obraz całego genialnego okresu jaki rozgrywał do czasu kryzysu United.

Wśród młodych postawiłbym na Younga. Chociaż IMO Evans też nie jest bez szans.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 13:06

Morrow pisze:Piłkarzem roku jak dla mnie będzie Gerrard, wyniki będą ogłaszane pod koniec kwietnia więc liga jeszcze będzie trwała w najlepsze.
A czy wyboru już nie dokonano w lutym ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 kwie 2009, 13:37

:shock: Nie wiem jak to jest, ale jeśli tak jak piszę Fieldy toż to niedorzeczność. Luty to środek sezonu i ktoś w tym momencie wybiera gracza roku? :shock: W ogóle przyznawanie tej nagrody przed zakończeniem rozgrywek jest również błędem. Jeśli np. granica między bohaterem a frajerem jest taka jaką przeżył Terry w finale LM, to o czym my w ogóle mówimy? Wybierzemy powiedzmy Reine graczem sezonu, a potem on w ostatnich 4 kolejkach puszcza kilka szmat przez co LFC nie zostaje Mistrzem i jak potem ktoś taki może nosić miano gracza roku?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 13:52

Wenger mówi, że nie jest fanem tej nagrody i mówi tak:

Also, the PFA players of the year decisions are all made in February. But February is not a really important time and that means the players who are rewarded are those who played well until February.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 kwie 2009, 14:34

fieldy pisze:lso, the PFA players of the year decisions are all made in February. But February is not a really important time and that means the players who are rewarded are those who played well until February.
Nic dodać nic ująć dla mnie to jest typowy bezsens. Rozumiem dać nagrodę nawet przed trzema kolejkami ponieważ np. dwa mecze nie mogą za bardzo przesądzić o nagrodzie która jest przyznawana za całokształt sezonu i dwa mecze nawet bardzo słabe nie powinny zacierać wcześniejszych osiągnięć. Ale kwiecień :?: Ludzie to jakaś paranoja poza tym brakuje mi tu kilku graczy np. Torres jak dla mnie jego brak jest największą niespodzianka ale cóż tak zadecydowali na nich będzie Świat patrzył jak na lekko nierozgarniętych ;)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 kwie 2009, 16:28

To tak jak z nagroda dla najlepszego pilkarza mundialu. Lata temu przed ostatnim meczem pilkarzem turnieju wybrano Kahna, a ten w finale delikatnie mowiac - sie nie popisal. Totalna bzdura

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 kwie 2009, 16:50

Dla mnie brak Nasriego w kategorii PFA young player of the year jest niezrozumiały. Powinien się tu znaleźć, kosztem Rafaela.

W ogóle to jest śmiech na sali. 5 zawodników MU. :haha: Bez przesady. Myślę, że wygra(ł) Vidic. Nagroda dla młodego najlepszego zawodnika powinna trafić w ręce Agbonlahora, ewentualnie Irelanda.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 kwie 2009, 17:24

Kto to w ogóle tą listę układał jest jakaś pościemniana.... że Lamparda nie ma co tydzień na stronie yahoo jest wybierany do 11 tygodnia i w 11 sezonu jest od początku nie schodząc z miejsca Klik :? i w ogóle skąd tylu zawodników MU ?? Przez większość sezonu byli za plecami LFC i Chelsea nagle raz wyszli na prowadzenie i 5 ich tam jest ? :shock: I guru dobrze powiedział gdzie jest Nasri oglądałem nieraz mecze Arsenalu i Nasri prezentował się znakomicie i nie każdy zawodnik który przyszedł do PL strzela bramkę w debiucie i po drugie powinien być na tej liście ze względu na to że to praktycznie on wygrał z MU na Emirates Stadium. I co tam robi Rafael :| chłopak strzelił jedną bramkę zaliczył chyba 7 czy 8 wystepow nie licząc pucharów i go na liste wrzucili normalnie to jeszcze Machedy brakuje tam.... ta lista coś za bardzo faworyzuje zawodników MU.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 kwie 2009, 23:57

Kto to w ogóle tą listę układał jest jakaś pościemniana....
Rywale z boiska.

Jak rok temu nie było Rio, a nominowany był bodaj Terry to pewnie siedziałeś cicho. Nie przesadzajcie z tym Torresem - mógłby być, ale jego brak nie jest wielką sensacją. Miał kilka świetnych meczów, ale zdecydowanie więcej dość przeciętnych.

Nie rozumiem oburzenia - w ostatnich latach w większości przypadków nagradzani zawodnicy na wyróżnienia jak najbardziej zasługiwali (mowa o wyborze Piłkarza ROku jak również 11-stki sezonu).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 kwie 2009, 0:14

red85 pisze: Nie rozumiem oburzenia - w ostatnich latach w większości przypadków nagradzani zawodnicy na wyróżnienia jak najbardziej zasługiwali (mowa o wyborze Piłkarza ROku jak również 11-stki sezonu).
nie pamiętam co było w ostatnich latach. W tym roku lista jest "pościemniana". Jak może być na niej VdS, a nie ma Lamparda. :| osobiście za nim nie przepadam. Jednak w tym sezonie jest najlepszym pomocnikiem w Premiership. :] Do tej porty strzelił12 goli i zaliczył 9 asyst. Oczywiście to jest mało w porownaniu do Giggsa (1 gol i 7 asyst :| )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 kwie 2009, 0:35

Akurat nominacja Edwina nie powinna budzić zastrzeżeń bo jak wielka nie byłaby zasługa obrony w tym rekordzie to jednak w historii zapisał się Holender a swoją świetną postawą na przestrzeni lat zdecydowanie zapracował na chociażby nominację.

Torresowi nominacja też się należała. Może nie jest najlepszym piłkarzem świata i zdarzały mu się mecze, w których nie błyszczał ale na pewno bardziej zasłużył na nominację W TYM SEZONIE niż Ferdinand czy Giggs. Podobnie ma się sprawa z Lampardem. Anelka błyszczał głównie na początku, odkąd pojawił się Guus wyraźnie przygasł ale jego obecność też by mnie nie zdziwiła.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 kwie 2009, 0:44

Vidic albo Gerrard- zalezy kto wygra lige.
Z mlodzikow to mnie zachwyca Irleand w tym sezonie.....

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 kwie 2009, 8:07

nie pamiętam co było w ostatnich latach. W tym roku lista jest "pościemniana".
W tamtym sama lista nominowanych też byłą dziwaczna (np. brak Rio), ale wygrał i tak najlepszy, a 11-stka roku również nie mogła budzić większych zastrzeżeń (osobiście postawiłbym na Evrę, a nie Clichy'ego, ale nie uznawałem to za jakiś wielki błąd).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 kwie 2009, 1:24

Znamy najlepszego grajka sezonu został nim Ryan Giggs.
Najlepszym młodym został Ashley Young.

Jedenastka roku: Edwin van der Sar - Glen Johnson, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra - Ashley Young, Steven Gerrard, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo - Nicolas Anelka, Fernando Torres.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 maja 2009, 8:45

Lubię niekiedy popatrzeć wstecz...

Wypowiedź Logana ze stycznia.
No to się ogarnij, weź na uspokojenie czy coś tam :D A kto powiedział że ja się cieszę? Ja tylko pokazuję, że nie mam najmniejszych powodów do niepokoju (tudzież kompleksów :lol: ), szczególnie po ostatnim sezonie. Długo byliśmy na 1 miejscu, ostatecznie skończyliśmy z 4 pkt straty do mistrza. Świadczy to o tym że absolutnie nie odstajemy poziomem od rzekomych "najlepszych piłkarzy" grających w MU a zarabiających krocie. A w LM - kto widział ten wie. To już nie była nawet kwestia szczęścia - gdyby sędzia widział to co powinien widzieć Arsenal grałby w półfinale. Krótko mówiąc dzisiaj wy jutro my :)
Nawet nie będę pytał, czy podtrzymuje swoje zdanie.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”