Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 141

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 12 maja 2006, 21:33

RealFan pisze:Tak, ale bez pieniędzy nie ma dobrych piłkarzy, a bez dobrych piłkarzy nie ma zwycięstw
no ale czy musimy miec jedenastke za srednio 20mln?? Trzeba poprostu umiec wychwycac talenty i je kontraktowac czemu np. Diogo bądz nawet Soldado- nie gra a powinienen a w jego miejsce gra Raul ktory od dawna nic nie pokazuje to mnie boli ze w Realu liczy sie nazwisko a nie talent( talent rowniez ale nie tak bardzo jak nazwisko) jest wielu pilkarzy ktorzy sa bardzo swietni ale po co wydawac 5mln na pilkarza ktory jest bardzo dobry i jego talent moze eksplodowac w tak dobrej druzynie jak mozna kupic za 40mln pilkarza ktory ma za soba najlepsze lata i na zakonczenie kariery idzie do Realu aby sprzedawac koszulki dla mnie jest to troche glupie...
najlepsza politke trensferowa jak dla mnie prowadzi Arsenal!!
Oni nie boja sie inwestowac w mlodzierz...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2006, 21:45

xpakusx pisze:no ale czy musimy miec jedenastke za srednio 20mln??
Pewnie, że nie. Też jestem zwolennikiem aby grali Soldado, Jurado, De La Red, Juanfran...To są zawodnicy bardzo utalentowani, a na dodatek nie trzeba ich kupować. Tylko czy w Realu o daniu im szansy pomyślą...
xpakusx pisze:ale po co wydawac 5mln na pilkarza ktory jest bardzo dobry i jego talent moze eksplodowac w tak dobrej druzynie jak mozna kupic za 40mln pilkarza ktory ma za soba najlepsze lata i na zakonczenie kariery idzie do Realu aby sprzedawac koszulki dla mnie jest to troche glupie...
Jak najbardziej. Ale kto powiedział, że Real ma zaraz wydawać na transfer jednego gracza 40 mln. Naprawdę można świetnych graczy sprowadzić za "grosze". Oszczędzać jednak nie ma sensu bo to do niczego nie prowadzi. Jaka polityka transferowa będzie realizowana okaże się po wyborach, bo do nich nie zanosi się na zakupy...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2006, 21:48

RealFan pisze:Też jestem zwolennikiem aby grali Soldado, Jurado, De La Red, Juanfran...To są zawodnicy bardzo utalentowani, a na dodatek nie trzeba ich kupować.
A myślałem, że jesteś zwolennikiem sukcesów :> Przecież nie ma się co oszukiwać. Ci zawodnicy wyników Wam nie zagwarantują. Mogą być jedynie uzupełnieniem dobrego składu. A jeszcze lepiej bardzo dobrego składu. Sami o jego sile świadczyć nie będą.
RealFan pisze:Naprawdę można świetnych graczy sprowadzić za "grosze".
Masz jakieś konkretne propozycje, czy tylko tak Ci się wydaje?

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 12 maja 2006, 21:50

mam nadzieje ze przynajmniej sprowadza jakiegos lewo skrzydlowego i zeby to niebyl jakis nie wypal z checia widzialbym tam Arjena Robben'a bo do W.Brystyjskich to on tak zabardzo to nie pasuje on lubi dryblowac moglby przyjsc do Realu tylko za jaka cene...

ja sie dziwie pozatym czemu rok temu Real kiedy mial szanse pozyskac Davida Villa'e zrezygnowal kupili Ramos'a i to byl swietny krok ale czemu zwątpili w Davida? :?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 maja 2006, 22:00

Niggaz pisze:Przecież nie ma się co oszukiwać. Ci zawodnicy wyników Wam nie zagwarantują. Mogą być jedynie uzupełnieniem dobrego składu. A jeszcze lepiej bardzo dobrego składu. Sami o jego sile świadczyć nie będą.
Nie koniecznie masz rację. Zobaczymy jak rozwinie się ich kariera. IMHO Soldado już jest gotowy do gry na najwyższym poziomie (w pierwszym składzie), udowodnił to zdobywając tytuł pichichi w kolejnych rozgrywkach (w poprzednim sezonie w 3. lidze i wszystkie znaki na niebie wskazują że w 2. też) oraz pomimo niewielu szans jakie dostawał strzelał również w pierwszej drużynie (chociażby jakże ważną w meczy z Olympiakosem Pireus).

Przecież Raul też kiedyś strzelał bramki w rezerwach ;)
A tak dla uświadomienia jego klasy polecam bramkę którą strzelił w ostatnim meczu pobierz

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 maja 2006, 22:13

Niggaz pisze:A myślałem, że jesteś zwolennikiem sukcesów Przecież nie ma się co oszukiwać. Ci zawodnicy wyników Wam nie zagwarantują. Mogą być jedynie uzupełnieniem dobrego składu. A jeszcze lepiej bardzo dobrego składu. Sami o jego sile świadczyć nie będą.
Pewnie, że nie. Dlatego nie napisałem, iż powinni grać w pierwszym składzie, tylko grać. Oczywiście jako rezerwowi. Ale Soldado mógłby w pierwszej jedenastce grać. Juanfran też już ograł się w Espanyolu.
Niggaz pisze:Masz jakieś konkretne propozycje, czy tylko tak Ci się wydaje?
Pisząc grosze miałem na myśli zawodników, których cena mieściłaby się w granicach do 10 - 15 mln i tych, którym kończą się kontrakty. Trudno jednak podać teraz konkretne nazwiska bo nie jestem zorientowany w statusach kontraktów poszczególnych piłkarzy. Wiadomo, że cena jest też zależna od terminu jaki pozostał do końca umowy z klubem. Poza tym kluby lubią nieco zawyżyć Realowi sumę odstępnego. Skautem nie jestem. Cytując tekst z jednej z byłych reklam "Skoro nie widać różnicy, po co przepłacać". Niewątpliwie trzeba znaleźć jak najtańsze rozwiązanie, a dające pozytywny skutek. Nie jest to łatwe, ale jak najbardziej możliwe.
xpakusx pisze:ale czemu zwątpili w Davida?
Może dlatego, że ciągle słyszeli gadanie o tym, że Realowi nie są potrzebni napastnicy.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006, 22:18 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2006, 22:18

brylancik

Nie do końca to miałem na myśli, ale może to moja wina, że nie do końca precyzyjnie się wyraziłem. Nie umniejszam ich klasie, ale żaden w miarę rozsądny trener nie zdecyduje się na to, aby oprzeć grę na zawodnikach, którzy w pierwszej drużynie jeszcze nie udowodnili, że na 100% można na nich polegać. Soldado to bardzo dobry, młody zawodnik. Niemniej jednak La Liga to co innego niż Segunda Division. Tutaj też może strzelać, ale potrzebuje lepszych podających. Sam nic nie zrobi. Tak samo jak pozostali. Jeżeli w drużynie znajdzie się sześciu czy siedmiu bardzo dobrych zawodników to dopiero wtedy można zaryzykować obsadzenie reszty miejsc utalentowaną młodzieżą, która będzie miała szanse się wykazać a jednocześnie presja na nich nie będzie aż tak wielka.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 13 maja 2006, 0:47

Niggaz pisze:Soldado to bardzo dobry, młody zawodnik.
Czy ja wiem!? Ani taki młody, ani taki dobry!! To jest zawodnik, który idealnie pasowałby do takiego klubu jak La Coruna, czy Betisu, ale napewno nie jest w stanie poprowadzić Real'u do sukcesów...
Niggaz pisze:Niemniej jednak La Liga to co innego niż Segunda Division.

Słowa potwierdzające moją opinię!! W jego wieku Raul zmierzał już po pierwszy triumf w klasyfikacji strzelców o stopień wyżej niż Soldado, a niemożna porównywać też doświadczenia jakie miał już wtedy Raul, z tym jakie ma obecnie Soldado.

Roberto nie jest i pewnie nigdy nie będzie zawodnikiem, na którym będzie można oprzeć grę Real'u, a pozostawienie go w zespole jako rezerwowego też niema chyba sensu, bo i on tego może w przyszłości pożałować, a i Real nigdy pewnie nie będzie miał z niego większego porzytku...
A więc proszę was bardzo!! Nie piszcie rzeczy w rodzaju, że to jest czas Soldado, a Raul'a trzeba wyżucić na "zbity pysk", bo są to poprostu zawodnicy z innych galaktyk...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2006, 0:51

stan_mic

Regularne strzelanie w Segunda to nie przypadek. Inna sprawa, że nie dostaje tyle szans w pierwszym zespole co niegdyś Raul. Zresztą ten ostatni został napaszczony przez Butragueno i miał fory z tego powodu. Swoją szansę wykorzystał.

Tak czy inaczej Raul też nie poprowadzi Realu do sukcesów.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 13 maja 2006, 1:20

Niggaz pisze:Zresztą ten ostatni został napaszczony przez Butragueno i miał fory z tego powodu.
Coooo!? Miał fory, bo namaścił go Sęp!?
Tu chodziło raczej o coś innego!! Poprostu Raul, był i nadal jest o niebo lepszym piłkarzem od Soldado... To nie przypadek, że Soldado jest tylko zawodnikiem drugiego zespołu, a Raul wybiega w jedenastce... Każdemu trenerowi zależy przecież na zwycięstwie, a widocznie Lopez Caro widzi większe szanse na zwycięstwo, gdy gra Raul nawet pod formą niż Soldado w formie... I tu nie tylko bramki się liczą, ale i wkład w grę drużyny... Jeszcze raz się powtórzę... Soldado nie jest tej klasy zawodnikiem co Raul!! To zupełnie inna liga!! Nie ten spryt, nie taka pomysłowość, nie to doświadczenie itd.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 13 maja 2006, 9:21

stan no poczęści się mogę zgodzić.Jeśli ktoś widział Raula po kontuzji to wiem o czym mówię.Gra naprawde dobrze dogrywa innym sam nie strzela.Ma wiele asyst.Soldado to powiew młodości.Mogą być z niego ludzie tylko musi zacząć grać.To duży talent na miare Raula.

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 13 maja 2006, 9:44

stan_mic
zrozum ze czasy Raula juz sie koncza powoli(jak sie nie skonczyly) po co nam zawodnik ktory wpisal sie w historie i juz poprowadzil Real do sukcesow skoro teraz nie potrafi tego zrobic? powinien sprobowac sil w innych ligach a Roberto trzeba wprowadzic do druzyny bo to jest naprawde swietny zawodnik i moga z niego byc ludzie
pozatym gdy pojawial sie na boisku w pierwszym skladzie to prawie zawsze zdobywal bramke i w nastepny sezonie mysle ze to on powinienen grac w boku Ronaldo w pierwszej 11 !!!
stan_mic pisze:Czy ja wiem!? Ani taki młody, ani taki dobry!!
hmm w tym roku ukonczyl on 20 lat w Segunda Division strzela bramki jak na zawolanie a Ty mowisz ze nie jest dobry?? Ludzie sie podneicali jak Frankowsk strzelil w Elche 5bramek i mowili ze jest dobry a krol strzelcow tego zespolu ktory jest nie dosc ze mlody to i skuteczny jest dla Ciebie slaby? :?
Skoro nie sa pewni jeszcze co do jego talentu to niech go wypozycza na 0.5 roku do jakiejs druzyny z PD i sie przekonam czy jest to talent na wage Realu Madryt

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2006, 10:04

stan_mic
Różnica jest jeszcze taka, że Raul debiutował w pierwszym składzie Realu jakieś 10 lat temu. Szybko stał się zawodnikiem pierwszego składu i było to jeszcze w czasie kiedy polityka spprowadzania absolutnie najlepszych obecnie zawodników za wielkie pieniądze nie była realizowana. Potem Perez zaczął szaleć na rynku i obecnie mimo, że Pereza już nie ma to właśnie taka polityka transferowa przylgnęła do Realu. Młodemu zawodnikowi dużo trudniej przebić się do pierwszego składu niż przypuśćmy 10 lat temu.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 maja 2006, 10:12

Niggaz pisze:stan_mic
Różnica jest jeszcze taka, że Raul debiutował w pierwszym składzie Realu jakieś 10 lat temu. Szybko stał się zawodnikiem pierwszego składu i było to jeszcze w czasie kiedy polityka spprowadzania absolutnie najlepszych obecnie zawodników za wielkie pieniądze nie była realizowana. Potem Perez zaczął szaleć na rynku i obecnie mimo, że Pereza już nie ma to właśnie taka polityka transferowa przylgnęła do Realu. Młodemu zawodnikowi dużo trudniej przebić się do pierwszego składu niż przypuśćmy 10 lat temu.
Ale jeśli Real chce coś zmienić to polityka transferowa też powinna być zmieniona, oparta na wychowankach wsopmaganych rutynowanymi graczami. Soldado to taki Portillo (czy jakoś tak sie pisało) tylko, że lepszy
w przyszłym sezonie powinien dostawać więcej szansw pierwszej drużynie, ale z tym może mieć problemy bo już nie będzie Caro, który bardzo dobrze go znał i dawał szanse a nowy trener może mieć zupełnie inne zdanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2006, 10:15

krzychu212 no dobra, ale napisałeś rzecz oczywistą o której już tutaj pisał chyba każdy po 3 razy :wink:

Zresztą to i tak nie jest takie proste. Jak się nie ma odpowiednio zdolnych wychowanków to nic z tego nie będzie a nawet jeśli to nie oprzesz gry na samych wychowankach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”