FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1409

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sie 2011, 18:04

tylko ktos kto uwierzyl w bajania prasy o tym ze cesc trafi do milanu nie zauwazyl co w tym roku mowil pilkarz o barcelonie

to samo mowil wenger i sandro r.

on nigdy nie chcial i nigdy nie zagra w milanie

ostatni z wielkiej trojki pokolenia messiego bedzie w barcelonie czyli tam gdzie jego miejsce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 sie 2011, 18:10

Możesz podasz jakiś link co Fabegas mówił o Barcelonie w tym roku? Tylko, żeby to były jego słowa a nie Xaviego, Pique, Iniesty czy burmistrza miasta rodzinnego Cesca. Wcale nie twierdzę, że Cesc chce iść do Milanu a jeżeli tak wyczytałeś z mojego ostatniego posta to kłania się czytanie ze zrozumieniem.. Chodzi mi o to, że nie przypominam sobie żadnego wywiadu ostatnio z Fabregasem, w którym jasno stwierdza (tak jak choćby Ronaldo 2 lata temu), że chce odejść z Arsenalu. Wenger powiedział, że Hiszpan jest rozdarty pomiędzy dwoma klubami, więc jasnej deklaracji chyba nie było. Dziwne jest to, że Fabregas dopłaci do transferu a nie potrafi/boi się powiedzieć jaka jest jego wola nawet trenerowi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sie 2011, 18:28

Z informacji jakie zebrałem, wygląda to tak: 29 mln funtów gotówki od razu, 6 mln funtów po wygraniu 2xLM i 1x liga + 4 mln funtów zrzeczenia się bonusu przez Fabregasa. 37 mln funtów łącznie. Można powiedzieć, że mało, bo Carroll, bo Torres itd itp. ale z drugiej strony taki Villa przeszedł za podobną kwotę, więc co tam.

Najważniejsze, że telenowela dobiega końca. My nie chcemy takiego kapitana. Mówią to nawet ci, którzy jeszcze do niedawna bronili Fabregasa - tacy, jak ja. Zawodnik jest to świetny, ale skoro chce odejść, to niech odejdzie. Podoba mi się, że dobrze się zachowywał. Zachował się profesjonalnie, nie tupał nogami i nie krzyczał do mediów, tak jak niektórzy tutaj by sobie tego chcieli. To się ceni. Szanuję go za 8 lat świetnej gry, chociaż trochę niefortunnie trafił. Odszedł z zespołu który tłukł się o Puchar UEFA do jednej z najlepszych drużyn na świecie. Pech chciał, że tamta drużyna dobiegała kresu swojej egzystencji, a Barcelona wskakiwała na wysoki poziom, który trwa do dziś. Kto wie, może powiew świeżości paradoksalnie nam pomoże - podobno Juan Mata jest świetnym pomocnikiem hiszpańskiej ligi a to właśnie jego mamy zakontraktować po odejściu Cesca. Może on, Gervinho i nowy obrońca zmienią oblicze tej druzyny, kto wie. Arsenal chyba za bardzo był/jest uzależniony od Fabregasa, tak samo jak niegdyś od Henry'ego. Pożyjemy, zobaczymy.

Ciekawi mnie, jak zachowa się Fabregas jeśli spotkamy się w Lidze Mistrzów i strzeli nam bramkę. :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 sie 2011, 23:04

No i co z tym Cesciem?Wczoraj kuman tu wpadł,ogłosił wszem i wobec,że gąska tuż tuż...A tu zonk...niektóre źródła podają,że Arsenal ma na stole atrakcyjniejsze oferty City,Chelsea,Milanu i...Realu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2011, 23:08

Ponoć (bo sam nie widziałem) Cesc sam już ogłosił na twitterze, że odchodzi, po czym to usunął. Miał napisać "Happy and Proud to be at FCB. We have left for Barcelona already. Hugs" aczkolwiek jak mówię - sam tego nie widziałem, więc głowy nie daje, ze tak napisał :P
Po czym Ignasi Miquel życzył mu wszystkiego dobrego i coś tam jeszcze po hiszpańsku co nie do końca zrozumiałem :lol:
Wenger dziś stwierdził, że sprawa Ceska bardzo szybko się wyjaśni, co moim zdaniem oznacza, że już jutro kluby oficjalnie potwierdzą transfer.
MazurXIII pisze:A tu zonk...niektóre źródła podają,że Arsenal ma na stole atrakcyjniejsze oferty City,Chelsea,Milanu i...Realu.
oferty może i były inne, bardziej atrakcyjne, z tym, że bardziej atrakcyjne tylko dla Arsenalu, dla Ceska już niestety nie (niestety bo ja sam bym wolał gdyby odszedł do innego klubu, ale na to nie ma szans)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sie 2011, 23:21

Cesc już kołuje nad Madrytem choć podobno wciąż jest niezdecydowany czy iść do Realu. Oferta Milanu wydaje się być co najmniej równie kusząca. Prawda Mazur?
MazurXIII pisze:niektóre źródła podają,że Arsenal ma na stole atrakcyjniejsze oferty City,Chelsea,Milanu i...Realu.
Ten wielokropek przed Realem... brrrrrrryyyyy prawie się przejąłem :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 sie 2011, 23:42

przyznaj Mentorze że nieźle Mazur zbudował napięcie tymi kropkami.Miałem gęsią skórkę :roll: Cesc odejdzie do Barcy albo zostanie w Arsenalu nie wiem skad te nadzieję bo przecież sytuacja z Ibra i Robinho była całkowicie odmienna więc te "super" transfery w tamtym lecie nie prognozują na prawdę super niemożliwego transferu w tym.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sie 2011, 0:22

mazur jak zwykle przeinaczyl fakty - pojawily sie doniesienia ze arsenal MIAL lepsze oferty z chelsea, city i realu. o milanie nie bylo mowy

zreszta ciezko miec lepsza oferte nie majac kasy :)

cesk ma byc ogloszony juz za moment i nie rozumiem glupawej napinki. zreszta dziennikarze w anglii i hiszpnii o tym pisza. tylko naiwny czlowiek moze miec cien nadziei ze nagle wybierze milan nie wiadomo po co

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 sie 2011, 9:28

Uwierze jak zobacze Cesca na CN
Za pól godziny konferencja Wengera i wcale to nie musi oznaczać tego się wszystkim wydaje. Arsene szeroko opowie o początku sezonu i meczu z Newcastle
Pique napisał na twitterze: Jutro wielki dzień
Może to oznaczać, ze Shakira przyjeżdża :rotfl:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sie 2011, 12:34

Biorąc pod uwagę ostatnią konferencję Wengera tylko naiwny człowiek wierzy,że Arsenal ugnie się pod jakakolwiek presją albo zgodzi się na 29 mln €...Wenger pokazał że ma jaja i posłał (bardziej dyplomatycznie niż Wojciechowski,ale jednak) Cesca i Nasriego do klubu Kokosa...najwyżej z rok 'nie będą w formie' albo w 'rytmie meczowym' etc.Czyli dokładnie to co zakładałem jakiś czas temu,ale co poniektórzy wiedzieli lepiej.

IMHO jeśli nie wyłożycie minimum 40 mln € na stół (bez żadnych pierdół w postaci zmiennych) to możecie zapomnieć o 'trzecim z wielkiego pokolenia Messiego'.A na to Barcelona jest najwyraźniej za biedna - a sama wola piłkarza (chociaż tak na prawdę to nikt nie wie jak jest) - najniewyraźniej nie wystarcza do zbicia ceny.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sie 2011, 13:02

mazur - nic do ciebie osobiscie nie mam, wiem ze jakas tam wiedze o pilce masz, jestes kibicem klubu ktory bardzo szanuje (jakbym nie byl kibicem barcelony to bylbym kibicem milanu) ale musze to napisc - skoncz juz bujac w oblokach

w hiszpanii wszystkie gazety zgodnie pisza ze ogloszenie oficjalne nastapi bardzo szybko. valdes na konferencji prasowej powiedzial ze juz wszyscy w barcelonie maja pewnosc ze cesc do nich wraca i oglaszaja wielki dzien dla druzyny

to juz tak daleko zabrnelo ze nie bedzie juz zadnych niespodzianek

piszesz ze barcelona jest biedna? a to dlaczego? bo uznali w niej ze cesk nie jest wart wiecej niz 40 milionow i kupili sancheza za mniejsza kase niz oferowali inni? dlaczego niby maja placic wiecej skoro moga wykorzystac fakt ze prawie kazdy chce tam grac?

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 12 sie 2011, 13:15

Historia Z Fabergasem trwa już 2 lata w każdym okienku transferowym jest że tak już napewno do nas przyjdzie a na końcu wychodzi z tego nic.. a Cesc gra w Arsenalu :P
Śmieszą mnie te wypowiedzi Xavi'ego że Fabregasowi źle w Arenalu i że chce do Barcy ....

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 sie 2011, 13:19

MazurXIII pisze:Wenger pokazał że ma jaja i posłał (bardziej dyplomatycznie niż Wojciechowski,ale jednak) Cesca i Nasriego do klubu Kokosa...najwyżej z rok 'nie będą w formie' albo w 'rytmie meczowym' etc.Czyli dokładnie to co zakładałem jakiś czas temu,ale co poniektórzy wiedzieli lepiej.
po pierwsze czy wiedzieli czy nie jeszcze sie okaze.
po drugie jesli zeslalby Nasriego do klubu 'kokosa' to by sie tylko okazalo, ze jest skrajnym idiota bo zatrzymal kolesia na rok, nie dal mu grac a po roku oddal za darmo... Naprawde taki pomysl wymaga GUNIUSZU!!

W sprawie Cesca byloby to straszliwe marnotrawsto i rowniez nie wplyneloby na zwiekszenie ceny za rok :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sie 2011, 13:34

ciekawi mnie pewien szczegol - czy niektorzy z was nie potrafia porownywac dwoch sytuacji i wyciagac wnioskow? rok temu kazdy zwiazany z arsenalem mowil ze cesk zostanie. teraz jest odwrotnie. myslec ludziska. to nie boli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”