Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
red85

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 maja 2012, 0:34

Fakt, bo pokazał tyle poza Francją, że nic tylko płacić grube miliony. Zrobił wokół swojej osoby szopkę, dostał czego chce(odpowiednia gaża), więc pewnie zadowolony.

Nie dziwi mnie jednak, że CFC wyłożyła taką kasę - nie od dziś wiadomo, że wydają ogromne sumy na płace. My z nimi nie możemy rywalizować na tym polu, a niestety coraz mniej takich piłkarzy jak np. Berba, którym kasa nie przysłania innych wartości :)

Oby ta kasa była przeznaczona na kogoś kogo nam naprawdę potrzeba. CM + Kagawa + LB > Hazard

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 maja 2012, 1:23

Kurcze, szkoda mimo wszystko. Aż przypomniały się czasy kiedy Chelsea nam sprzed nosa zwijała Essiena, Ballacka czy Robbena. Wygrana w LM zrobiła swoje, The Blues dostają cracka, gościa, który ma wszystko żeby trząść tą ligą i być wymienianym obok Ronaldo i Messiego o ile będzie miał po kolei we łbie. To co pisał kiedyś bodaj Rossi, to gracz, który na kilometr śmierdzi tym czymś co wyróżnia najlepszych. Nie mam żadnych wątpliwości, że Ferguson zrobiłby z niego potwora na miarę Ronaldo gdyby dostałby go pod swoje skrzydła. Imponujący ruch Romana.

Z jednej strony od początku ciężko było wierzyć, że Belg trafi na OT. To zupełnie nie pasowałoby do naszej polityki, czytając informacje o prawdopodobnej tygodniówce i gaży dla agenta można było od razu skreślić MU. My nie robimy takich transferów. Z drugiej strony jednak trochę boli, że już od bardzo dawna nie potrafimy wygrać walki z innymi liczącymi się drużynami o jakiegokolwiek gracza z szeroko rozumianego topu, którego chcemy i zawsze można zakładać, że jeśli rywalizujemy o kogoś z Barcą, Realem, Chelsea czy City to w pewnym momencie będziemy musieli odejść z podkulonym ogonem. Tak było jeszcze niedawno z Benzemą, tak jest teraz z Hazardem. To niestety nie nasza półka, my możemy rywalizować o Younga z Liverpoolem. W dodatku nawet talenty, które sobie hodujemy w postaci Ravela i Pogby nam uciekają co też nie napawa optymizmem.

Trochę bije ze mnie gorycz bo jestem wielkim fanem talentu Edena, o czym niejednokrotnie pisałem. To mógł być gracz, na którym mogliśmy się opierać przez lata i wokół którego spokojnie można budować skład co myślę uczyni Chelsea niezależnie od tego kto będzie trenerem. Nie ma się co jednak oszukiwać, nie był on nam w tej chwili niezbędny, priorytety są inne. Modric jest marzeniem ale myślę, że życie po raz kolejny może boleśnie zweryfikować nadzieje kibiców MU na ten transfer bo zapewne nie tylko my wyciągniemy łapy po Chorwata. Jak znam życie skończy się na Kagawie i dwóch nieoszlifowanych talentach. Pozostaje jednak ufać Fergusonowi, przez lata udowodnił, że wie co robi i wypada mieć nadzieję, że tym razem też tak będzie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 maja 2012, 1:45

Z jednej strony od początku ciężko było wierzyć, że Belg trafi na OT. To zupełnie nie pasowałoby do naszej polityki, czytając informacje o prawdopodobnej tygodniówce i gaży dla agenta można było od razu skreślić MU. My nie robimy takich transferów. Z drugiej strony jednak trochę boli, że już od bardzo dawna nie potrafimy wygrać walki z innymi liczącymi się drużynami o jakiegokolwiek gracza z szeroko rozumianego topu, którego chcemy i zawsze można zakładać, że jeśli rywalizujemy o kogoś z Barcą, Realem, Chelsea czy City to w pewnym momencie będziemy musieli odejść z podkulonym ogonem. Tak było jeszcze niedawno z Benzemą, tak jest teraz z Hazardem. To niestety nie nasza półka, my możemy rywalizować o Younga z Liverpoolem. W dodatku nawet talenty, które sobie hodujemy w postaci Ravela i Pogby nam uciekają co też nie napawa optymizmem
Dokładnie, niestety. Nie grzał mnie strasznie tak ten transfer, ale jak poszła oficjalna wiadomośc, to jedna nutka żalu się pojawiła. Że przegrywamy znowu walkę o zawodnika, co by nie mówic to jest jednak rysa na wizerunku i renomie klubu. My jesteśmy Manchester United największy klub świata( :wink: ) i to my powiniśmy wygrywać takie walki...

I też w sumie pisałem, że wolałbym Modrica, że on mnie bardziej grzeje, ale z drugiej strony Fergie nie raz już udowodnił, że wie najlepiej co dla tego klubu jest najlepsze i skoro priorytetem był Belg to jednak szkoda, że nie udało się go ściągnać. Młody, perspektywiczny, zostałby u nas na lata, a wiadomo, że Fergie lubi budować zespoły które przez lata dominują, on do tego pasował jak ulał.

Wracając do Modrica to jak trzeba było wyłożyć duża kasę za kogoś kogo brakowało do układanki i wcale nie był on młodym talentem jak np. Carrick czy Berbatov to Fergie to robił. Dlatego, mimo wszystko łudzę się, że o niego powalczymy. Bo tak jak ktoś już tam napisał, my już młodych perspektywicznych mamy, w tej chwili potrzeba nam klasy na już.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 maja 2012, 1:53

Niby tak tyle, że dochodzi tu jeszcze kwestia tego co chce Chorwat a on już w zeszłym roku był jedną nogą w Chelsea i opowiadał, że nie chce wyprowadzać się z Londynu. Teraz jeśli Roman znowu wyciągnie na niego kasę to IMO także nie będziemy mieli czego szukać bo finansowo na pewno nie zaoferujemy mu więcej od Chelsea. Jeśli będziemy jedynym klubem z topu, który się porwie na ten transfer wtedy mamy jakąś szansę.

Z jednej strony żal po tym, że Hazard wybrał Chelsea, z drugiej jednak ta cała żałosna szopka i podsycanie co chwilę uwagi mediów i kibiców jakimiś dwuznacznymi tekstami, wywiadami i wpisami zupełnie nie pasuje do naszego wizerunku. Nie przypominam sobie gracza, którego kupiliśmy a który robił wokół swojego transferu tyle szumu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 maja 2012, 3:48

Tylko na Modric trzeba uderzyć bardzo ciężko- jak tutaj polegniemy to mam już w tyłku kogo kupimy w tym okienku.Modrić(lub 2 niżej) to 1 gracz który przypomina Scholsa(sam rudy to mowił) jak tutaj nie zwalczymy to :suicide:
Niestety magia OT i SAFA widze zaczyna działać na jakiegoś Oberta czy Bebe ale dla tych lepszych to chyba $. Przegraliśmy Benzeme Ronaldinho Robbena Essiena i teraz Hazarda.Jak nie kupimy Modrica lub kogoś z 2 Martinez/Mvilla to kłade lache na tym okienku. Kagawa jest fajny ale to pozycja Rooneya.

Okienko się jeszcze nie zaczeło i mam nadzieje że się mile rozczaruje.Nie chce słyszeć słowa o silnym składzie bo na 3 fronty takiego nie mamy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 maja 2012, 8:22

Oj tam mgiggsie, tradycyjnie dramatyzujesz. Gdybym nie był na tym forum od kilku lat, to jeszcze pomyślałbym że jesteś jednym z tych rozwydrzonych dzieciaków, dla których transfery same w sobie to esencja futbolu.

To że coraz mniej jest zawodników dla których kasa nie jest najważniejsza to wiemy nie od dzisiaj. Jest też wielu dla których Anglia nie jest wymarzonym miejscem do życia(Ozil, Benzema). Zdarzają się jednak takie przypadki jak Berbatov...

Owszem, przegraliśmy Robbena, czy Ronaldinho i dlatego potem kupiliśmy Ronaldo. Wyszło i tak na nasze. Tak też może będzie i teraz - nie pozyskamy Modrica, nie wiem po co robisz sobie nadzieje, ale mam nadzieję że kupimy grajka z którego zrobimy wymiatacza. Jak odchodził Becks to niby też potrzebowaliśmy kogoś na już a skończyliśmy z młodym Crisem. Tradycyjnie wierzę w wizje Fergusona, bo jestem przekonany że w dłuższej perspektywie wyjdzie na jego :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 maja 2012, 9:28

Co do Essiena to nie ma Cie co żałować bo przez pierwsze sezony światowa półka a teraz nawet takiego Meirelesa na ławkę nie posadzi... szkoda go jak mało kogo. Robben był w Chelsea i oferta z Madrytu się pojawiła i zwinął żagle. Wyjawił w wywiadzie przed finałem LM, że żałuję, że nie wrócił do Chelsea. Co do Modrića to różnie to może być wg mnie. Na razie żadnych plotek transferowych na temat Luki w ogóle nie widać w dodatku Levy zapowiedział znowu, że żaden zawodnik (dla nich ważny) drużyny nie opuści. Więc teraz wszystko zależy od Luki czy znowu będzie chciał odejść, bo w tamtym okienku go zatrzymali siłą i zaczęły się gadki o ambicji klubu itd. a skończyli tak jak w tamtym sezonie w LE no i teraz nie wiadomo jak Luka patrzy na tą ambicję. Levy pewnie widzi, że Hazard nie trafił do United, więc jak będą chcieli zakupić Luke to będzie próbował z United zedrzeć tak jak za Berbatova lub jeszcze więcej. Żyd z żydem dogadać się powinien.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 maja 2012, 10:54

Reports in Germany claim Shinji Kagawa's move to Man United is on the verge of completion for £12million.
EDIT: Daily Mail informuje iż Drogba może trafić do Realu Madryt.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 maja 2012, 11:05

No nie wiem czy by Didier wybrał by się do Realu w końcu chyba zależy mu na graniu a nie na byciu kolegą z ławki Higuaina.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 maja 2012, 11:10

Taki transfer tylko pod warunkiem, ze jednak Higuain zostalby sprzedany do Juve/PSG/Chelsea czy gdziekolwiek.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 maja 2012, 11:28

KajoFC pisze:No nie wiem czy by Didier wybrał by się do Realu w końcu chyba zależy mu na graniu a nie na byciu kolegą z ławki Higuaina.
Być może wiadomość z dupy,ale tam jest Mourinho a Drogba nie raz mówił iż chciałby jeszcze zagrać pod jego skrzydłami.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 maja 2012, 11:34

No Mou wie na pewno jak zmotywować Didiera a sam Didier by się na pewno cieszył, że połączy się na nowo z człowiekiem dzięki któremu znalazł się w Chelsea :) Mourinho cały czas niestety rozmija się ze swoim marzeniem w ataku a był nim właśnie atak Drogba - Eto'o. Drogbę miał w Chelsea, potem Eto'o w Interze i teraz znowu Didiera w Relau? Gdzieś wśród tych wywiadów udzielonych po odejściu z CFC Didier wspomniał, że nie chce siedzieć na ławce, gdy w ciąż czuję, że może grać na dobrym europejskim poziomie przez jest te dwa sezony, więc nie wiem czy Real to byłby idealnym spełnieniem jego słów. W sumie w La Liga by sobie poradził ze swoimi walorami fizycznymi i dobra techniką.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 maja 2012, 11:43

Mourinho cały czas niestety rozmija się ze swoim marzeniem w ataku a był nim właśnie atak Drogba - Eto'o.
Może za rok w Anży Machaczkała :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 maja 2012, 11:51

ryba_82 pisze:
Mourinho cały czas niestety rozmija się ze swoim marzeniem w ataku a był nim właśnie atak Drogba - Eto'o.
Może za rok w Anży Machaczkała :D
Chyba, że wygra LM teraz z Realem a wtedy wszystko możliwe.

Belgian playmaker Eden Hazard confirms Chelsea move on Twitter after Roman Abramovich agrees £78m deal - DAILY TELEGRAPH
Daily Telegraph przeszli samych siebie nie wiem jakie są korzyści z serwowania takiego gówna ludziom na talerzu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 maja 2012, 12:01

33 lub 35mln. dla Lille plus pensja piłkarza 9mln. za sezon przy 5-letnim kontrakcie da nam sumę 78(80)mln.,więc nie wiem o jakim gównie mówisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”