Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 145

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 0:04

Myślę że sprzedając Cole'a za 20 mln zrobilibyści świetny interes. IMHO ten piłkarz nie jest tyle wart ale jak wiadomo Murinho wspólnie z Romkiem lubią pokazać kto tu rządzi i przpełacać za zawodników. Pozatym przez praktycznie cały sezon na jego pozycji grał Flamini, z bądź co bądź dobrym skutkiem bo przecież mieliście najlepszą obronę w tegorocznej LM. Pozatym po roku Murinho stwierdzi, że Ashley jest dla niego za słabym piłkarzem i potrzebuje innego lewego obrońcy i wtedydo odkupienia będzie za mniejszą kasę on albo Del Horno :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 lip 2006, 0:11

brylancik pisze:Pozatym po roku Murinho stwierdzi, że Ashley jest dla niego za słabym piłkarzem i potrzebuje innego lewego obrońcy i wtedy do odkupienia będzie za mniejszą kasę on albo Del Horno

Takie rzeczy to tylko w FMie :lol:

Czy to byłby świetny interes :roll: Cole jest bardzo dobrym graczem, ba! świetnym, nawet bez formy i po długiej kontuzji zaprezentował się całkiem dobrze (Mistrzostwa Świata). Poza tym nawet jak na swój wiek jest już bardzo doświadczonym i 'liczącym się' zawodnikiem. Co prawda przez większość tego sezonu nie grał, ale warto sobie przypomnieć poprzedni czy jeszcze wcześniejsze, gdzie obok Sola był podporą naszej obrony. Kolejna rzecz- godne uwagi jest zaufanie jakim darzy go nie tylko Wenger ale i Sven- pomimo tak długiej kontuzji zagrał w najważniejszych piłkarskich meczach (finał Champions League oraz MŚ), a to coś znaczy :wink:

PS.
Pisze się Mourinho :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 0:20

To z Mourinho to był żart ;) Wiem że jest to świetny zawodnik, do którego mają zaufanie trenerzy ale chodzi mi o to że taka okazja jak 20mln od Chelsea może się już nie zdażyć bo podejrzewam że chodziło tu o podbicie ceny dla Realu. Jak już było powiedziane Real skupił się na pozyskaniu Zambrotty i sprawa Cole'a odpadała więc pewnie i oferta Chelsea będzie mniejsza. Pozatym znając nos trenerski Wengera za taką kasę to on znalazłby z 3 piłkarzy o podobnym poziomie do Cole'a ;)

Mówisz że Sven na niego postwaił? IMHo on nie miał zbyt dużego pola do manewru bo w kadrze Anglii nie ma zbyt wielu tak dobrych lewych obrońców. Oczywiście jest Young i Konchesky (jeśli źle zapisałem nazwiska to mnie popraw) ale trochę za ważna to była impreza na takie eksperymentoowanie. Oczywiście fakt pozostaje taki że Cole na mistrzostwach zaprezentował się bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 lip 2006, 0:27

Okazja okazją, pytanie tylko czy to będzie dobre posunięcie dla dobra klubu pod względem czysto piłkarskim, a nie finansowym. Podobną okazję mieliśmy sprzedając Pata, ale wiadomo jak później funkcjonował nasz środek pola :? Kasę zarobiliśmy nie małą, ale czy to się opłacało :roll: Podobnie może być z Ashley'em, mimo, że mamy kim załatać po nim lukę. Poza tym informacja o domniemanej ofercie od Chelsea wydaje się nieco śmieszna biorą pod uwagę równoległe oferty wobez Lahma i Carlosa. Ponadto jest tam jeszcze Del Horno, który pomimo konfliktu z Mourinho z Chelsea nie odejdzie.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 0:34

IMHO najlepszym posunieciem Wnegera w zeszłym sezonie było właśnie sprzedanie Pata z taką kasę. Jak się później okazało, początek sezonu w Juve miał nie najgorszy ale potem już było tylko gorzej. Już nawet Capello w pierwszym wywiadzie dla prasy zaznaczył że nie ma zamiaru go ściągać do Madrytu. Pozatym po jego odejściu niesamowite postępy w grze zrobili Fabregas i Gilberto Silva. Oglądałem te mecze Arsenalu które puszczano na C+ i mogę powiedzieć, że z początku środek pomocy średnio sobie radził ale z meczu na mecz widać było duże postępy. Pozatym nie wiadomo dlaczego Wenger uparł się żeby na skrzydło zamiast na środek ustawiać Hleba :? przecież wiadomo jak błyszczał w Niemczech. Tak więc podsumowując IMO sprzedanie Vieiry było najlepszym transferem Wengera w ostatnim sezonie...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 lip 2006, 0:52

Wiesz, z tym transferem to do końca nic nie wiadomo. Niby w Juve grał słabo, ale czy nie miał do tego prawa :?: Po tylu latach na Wyspach zmiana nie tylko stylu gry, ale również środowiska, mogła okazać się ciężka i taka właśnie była :wink: Nigdy nie wiadomo jak by sobie radził dalej grając w Arsenalu. Jestem nawet w stanie powiedzieć, że gdyby został, to mielibyśmy wyższe miejsce w końcowej klasyfikacji. Piszesz że postępy zrobili Gilberto i Cesc- Fabregas rzeczywiście zrobił ogromne postępy ale Silva :roll: On już od ładnych paru lat prezentuje bardzo wysoki poziom, podtrzymując nasz środek pola. Kolejna sprawa- Hleb. Tutaj chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć czemu Arsene przekwalifikował go na skrzydłowego. Z początku widać było, że ta pozycja całkowicie mu nie leży, ale z czasem grał coraz lepiej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 10:47

brylancik pisze:Pozatym po jego odejściu niesamowite postępy w grze zrobili Fabregas i Gilberto Silva. Oglądałem te mecze Arsenalu które puszczano na C+ i mogę powiedzieć, że z początku środek pomocy średnio sobie radził ale z meczu na mecz widać było duże postępy.
Gilberto od lat gra brdzo dobrze, to Cesc grał nierówno, Silva jest bardzo niedocenianym piłkarzem, przeciez ten sezon miał o wiele lepszy niż chociażby Ze Roberto [który nie jest nominalnym DM] a to Ze Roberto grał na pozycji Gilberto na mundialu.
brylancik pisze:Pozatym nie wiadomo dlaczego Wenger uparł się żeby na skrzydło zamiast na środek ustawiać Hleba
bo na środek mamy wielu piłkarzy, ze skrzydłami trochę gorzej, z początku Hleb grywał w środku, jednak nie mógł się przełamać, to Weger przesunął go na prawą stronę boiska, gdzie radzi sobie bardzo dobrze.

RóżA pisze:Tutaj chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć czemu Arsene przekwalifikował go na skrzydłowego.
ha :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 20:34

PAP pisze:Piłkarz reprezentacji Anglii, obrońca Arsenalu Londyn Sol Campbell odchodzi z zespołu - poinformowano na oficjalnej stronie internetowej klubu.

31-letni Campbell przeszedł do londyńskiego zespołu w 2001 roku z Tottenhamu Hotspur FC. W zespole Arsenalu rozegrał 197 meczów, dwa razy wywalczył tytuł mistrza Anglii, trzy razy zdobył Puchar Anglii.

- Biorę pod uwagę możliwość gry w klubie zagranicznym, ale na razie nic konkretnego nie postanowiłem - stwierdził Campbell.

W kwietniu 2006 roku w meczu Arsenalu z Portsmouth Campbell doznał złamania nosa. Wcześniej przez ponad dwa miesiące także był kontuzjowany.

W maju tego roku turecki klub I-ligowy Fenerbahce poinformował, że jest zainteresowany podpisaniem kontraktu z Solem Campbellem, strzelcem bramki w finałowym meczu Ligi Mistrzów z Barceloną. Zdaniem angielskiej prasy, Turcy byli gotowi zapłacić Arsenalowi za przejście zawodnika 11,8 mln euro. Miał tygodniowo zarabiać 70 tysięcy funtów.
:o
Czyli Wenger uwierzył w Senderosa...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 20:39

Wszyscy mówią, ze to taka niespodzianka, przecież juz przed mundialem, zegnałem Sola, kiedy do Turcji wyjeżdzał, było widac po wypowiedziach, że chce odejść, wiele dobrego dla nas zrobił.
Oby mu się dobrze wiodło tam gdzie pójdzie [mówi sie o Portsmouth]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 20:43

brylancik pisze:Czyli Wenger uwierzył w Senderosa...

Patrząc na to jak gra trudno w niego nie wierzyć. I tak wygrywał rywalizację z Campbelem, więc Anglik dobrze zrobił odchodząc. Teraz przynajmniej będzie podstawowym piłkarzem, a nie zmiennikiem jak dla niego "młokosa" ze Szwajcarji. Philippe ma przed sobą świetlaną przyszłość, a pod okiem Wengera może rozwinąć się na człowieka "nie do przejścia", i tak mu niewiele do takiego miana brakuje. Sol powinien zostać na Wyspach, Fenerbahce to taki sobie kierunek ale zarobki niewątpliwie kuszące. Kanonierzy na jego odejściu dużo nie stracą bo Arsene na pewno znajdzie jakiegoś młodego grajka na zmiennika dla Senderosa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 12:50

A tymczasem ..... Franck Ribry powiedizał, że marzy o grze w Premireship, w jakimś wielkim klubie i gdyby jeszcze trenował go francuz, to w ogóle byłby w 7 niebie :lol: A już podobno miał do Lyonu iść :think:

Cesc powiedział, że na 100% zostaje w Arsenalu, dodał jednak, że kiedys zagra w lidze hiszpańskiej, gdyż do tej pory nie miał okazji tam się pokazać.
Takze póki co ucina spekulacje, może za rok temat powróci. Na razie jest nasz :P

Campbell rozmawia z Portsmouth, osobiście wolałbym, aby spróbował swoich sił w innej lidze, może da się go wymienić na Ribery'ego :lol:

Wenger coraz głosniej mói o chęci pozyskania Yayi Toure, przesądzone jest bowiem jego odejscie z grecji.
oto co pwoeidział młody Toure :
I do not want to play for olympiakos any more. The people responsible are those who do not treat me like a professional. I want to play in the same side as my brother'
chyba nie trzeba tłumaczyć ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2006, 13:00

Mówiłem to już wiele razy, ale powtórzę to po raz kolejny- odejście Sola wcale mnie nie zmartwiło, a wręcz przeciwnie- uradowało :wink: To co wyprawiał pod koniec sezonu wołało o pomstę do nieba. Z resztą Jego gra na Mundialu też nie mogła zachwycać :? Teraz pozostaje tylko pytanie- kogo sprowadzi Wenger :roll: Zapowiadał 3 spektakularne transfery, a dokonał dopiero jednego. Sprowadzenie klasowego obrońcy będzie najprawdopodobniej oznaczało powrót Sanderosa w zaświaty, a ten od dłuższego czasu pokazuje, iż jak najbardziej zasługuje na pierwszy skład 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 13:04

RóżA pisze:Z resztą Jego gra na Mundialu też nie mogła zachwycać
w których meczach nie zachwycił ? Bo zdaje się, ze bronił Terry z Rio :badziewie:

Wątpię aby Wenger kupił obrońcę, jak pisałem wyżej, dużo sie mówi o młodym Toure, jakiś Ribery dziś wypłynął, nie tak dawno była mowa o Savioli - ale ani razu nie czytałem o obrońcy [choc nawet o Buffonie mowa była]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 lip 2006, 13:07

fieldy
Fabregas przebywał wczoraj w Andorze na obozie zorganizowanym dla dzieci (nie nie, rodzice nie wysłali 19-letniego Hiszpana na kolonie ;)). Piłkarz Arsenalu rozmawiał z dziennikarzami na temat swojej przyszłości i kiedy padło pytanie o Real Madryt, wychowanek Barcy odpowiedział:

- Każdy hiszpański piłkarz pragnie prędzej czy później występować w swojej rodzimej lidze. To jasne, że chcę cieszyć się występami w Primera Division. Opuściłem ojczyznę jako 16-latek i nie miałem nawet okazji zadebiutować w La Liga.

Jeden z najlepiej rokujących piłkarzy młodego pokolenia w Europie zawarł - poprzez swojego agenta - porozumienie z Los Merengues, na mocy którego ma podpisać z Królewskimi 5-letni kontrakt. Warunek jest jasny - nowy zarząd Realu musi przekonać do transferu władze Arsenalu. Media spekulują, że w operację może zostać włączony Baptista.

W międzyczasie Cesc zachowuje spokój i wyrachowanie: - Jestem bardzo zadowolony w Londynie i w tej chwili jedyna rzecz, na której się koncentruję, to nowy sezon w Premiership.
No masz rację, na końcu coś wspomniał o Premiership :lol:

Nie będę się chwalił z jakiej gazety to cytat :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 13:09

pochwal się, ja mam wywiad z Cescem po angielsku, gdzie trochę wiecej mówi o Premiership :lol: i o swoim pozostaniu na Emirates [przynajmniej na ten sezon]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”