Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 145

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 sie 2011, 23:08

jaca911 pisze:Teraz z niecierpliwością czekam na losowanie, oby było szczęśliwe tak jak to ostatnie!
Łatwo o to nie będzie, gdyż Legia i Śląsk rozstawione nie będą. Potencjalni rywale: Sevilla, Roma, Tottenham, Atletico, Sporting Lizbona, Sporting Braga, Schalke, Dynamo Kijów, Panathinaikos, Glasgow Rangers, Spartak, PSG, AZ Alkmaar, Anderlecht, Fulham, Celtic, Besiktas, Hapoel Tel-Awiw, Metalist Charków, Standard Liege, Club Brugge, AEK Ateny, Sparta, Steaua, Bilbao, Lazio, Dinamo Bukareszt, Salzburg, Rosenborg, Lokomotiw Moskwa, PAOK, Birmingham, Stoke, Stade Rennais, Austria, Rapid Bukareszt, Partizan.

I jak tu wylosować szczęśliwie? :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 sie 2011, 23:13

No generalnie Legia i Śląsk będą najprawdopodobniej miały ciężej niż Wisła, ale jak się dobrze przyjrzeć tym zespołom to jest kilka z którymi spokojnie moglibyśmy rywalizować. Jeżeli wylosują kogoś trudnego to przynajmniej jakaś fajna ekipa Polskę zwiedzi :)

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 04 sie 2011, 23:19

Wiadomo, że nie miałem na myśli wylosowanie drużyn pokroju Valetty (szczęsliwie?-spytajmy Ruchu) czy Mogren ale wylosowanie Rapidu Bukareszt lub PAOKa uważałbym za szczęśliwe. Wbrew pozorom wyloswanie kogoś z Anglii też mogło by być nie najgorsze. Dlaczego?- a dlatego, że Angielskie lekceważą Ligę Europy, o czym wie dobrze Rapid Wiedeń, który rok po roku eliminował Aston Ville. Także wylosowanie np. Birmingham też nie byłoby najgorsze.
Fajnie by było wylosować też jakiś dobrze medialnie zespół, a do powalczenia jak np. The Gers lub Braga.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2011, 23:22

jaca911 pisze:Wbrew pozorom wyloswanie kogoś z Anglii też mogło by być nie najgorsze. Dlaczego?- a dlatego, że Angielskie lekceważą Ligę Europy
To już lepiej na kogoś z Włoch trafić, oni to dopiero lekceważą :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 sie 2011, 23:27

Czuje,ze ktoras z polskich druzyn trafi na jeden z 'moich' klubow - Atletico,Athletic lub RSC :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 sie 2011, 23:33

I jak tu wylosować szczęśliwie? :lol:
Co prawda mam wrażenie, że występ Lecha wyczerpał limit szczęścia dla polskich ekip na najbliższe lata, ale przy dużej dozie fartu Śląsk i Legia są w stanie powalczyć z Metalistem, Hapoelem, Rangersami (jeśli Malmo, to czemu nie Legia? :wink: ), Spartą, Dinamem, Salzburgiem, Rosenborgiem, Austrią...
Ale wymagane byłoby luzackie podejście a'la Dnipro czy Juventus z dużą dozą fartu pod bramką rywali a'la Możdżeń. Chciałbym tylko, żeby te mecze były doświadczeniem dla tych grajków, a nie grą do jednej bramki z Romą, Sevillą, Kogutami czy innymi potęgami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2011, 23:33

Dr.Football1 pisze:Czuje,ze ktoras z polskich druzyn trafi na jeden z 'moich' klubow - Atletico,Athletic lub RSC :D
A mnie się wydaje, że nie, chyba że na Anderlecht :wink: Nie pamiętam kiedy ostatnio w rundach przedgrupowych LE trafiały nasze ekipy na zespoły z topowych lig. Jak już to gramy z: ukraińskimi, austriackimi, etc. Nie zdziwię się, jak jakiś grecki lub znów ukraiński zespół będzie rywalem polskich ekip :wink: Choć odpada się fajniej z Atletico niż z takim Dnipropietrowskiem lub Charkowem :P

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 138

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 05 sie 2011, 0:07

Sporo szczęścia miały dzisiaj nasze zespoły. Oglądałem tylko koncówki jak wrćóiłem do domu. Legię oglądałem od 70 min., to nic się na tym boisku nie działo.

Śląsk to oglądałem tylko od początku dogrywki, było parę sytuacji z jednej i drugiej strony, ale od początku pachniało tymi karnymi. Tutaj dopiero były duże emocje ;). W pierwszej serii bułgarski bramkarz był bliski obrony strzału Sztylki. Nie wiem czemu mi chodziło po głowie, ze Mila spieprzy, ale strzelił dobrze. Szczęście, ze Kelemen 2x obronił, bo nie było ostatniego podejscia, co jest chyba najbardziej nerwowe.

Wczoraj Wisła dobrze zagrała, oby tylko tego Meliksona za szybko nie sprzedali, bo na pewno był bohaterem meczu. Ale i tu mieliśmy szczęscie, bo karny był z kapelusza i czerwona kartka dla rywali przesadzona. Chwilę później i mógł byc podyktowany karny dla Litexu.

Ale najważniejsze, ze wszystkie 3 zespoły awansowały do IV rundy. W zeszłym roku wszystkie zespoły odpadły w III rundzie (a Lecha przerzucili do IV rundy LE).

Zapewnione na razie mamy tylko 1 LE, ale mamy szanse na 1 LM i 2 LE. Mam nadzieję, że chociaż 1 z dwójki Legia/Śląsk awansują do fazy grupowej. No i żeby ta LM wreszcie była, bo teraz jest największa szansa od wielu lat, 1 rywal do przejscia i na pewno łatwiejszy niż ci, z którymi walczyliśmy przez ostatnie lata.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 sie 2011, 10:16

Potencjalni rywale.

Legia:
Tottenham Hotspur, Spartak Moskwa, Hapoel Tel-Awiw, Athletic Bilbao i PAOK.

Ja chcę Bilbao!

Śląska:
PSV Eindhoven, Dynamo Kijów, Celtic Glasgow, Lazio Rzym, Birmingham City i Rapid Bukareszt

Fajnie by było spotkać się z Celtikiem.

Mógłbym rzec, że jest tragicznie. Powiem tak, jak spaść to z wysokiego konia.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 05 sie 2011, 11:18

dobrze dobrze, niech polskie kluby zbieraja pkt do rankingu bo takie panstwa juz nas wyprzedzily ze wstyd

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 sie 2011, 12:03

Legia i Śląsk ugrały już zasadniczo 100% tego co mogły wszystko ponad to będzie miła niespodzianką

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 05 sie 2011, 12:08

APOEL !!! Chyba nie będzie żle.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 sie 2011, 12:08

APOEL. Czyżby w końcu upragniona faza grupowa? :wink:

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 05 sie 2011, 12:09

Szkoda tylko że pierwszy mecz u nas :? .

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 sie 2011, 12:18

Całkiem dobre losowanie, szkoda tylko, że Wisła będzie gospodarzem pierwszego meczu, ale nie można mieć wszystkiego :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”