Manchester United (zbiorczy) - Strona 148

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2005, 21:28

Właśnie... Ja odnoszę wrażenie, że Cristiano zatrzymał się w rozwoju :? :|
Na początku sezonu jeszcze wszystko było perfekcyjnie, ale od kilku meczów jest bezbarwny. Wciąż drybluje, ale to już nie to co kiedyś... Może to jego problemy osobiste znajdują odbicie na boisku, ale do cholery, profesjonalista powinien sobie i z takimi rzeczami radzić. Ja wiem, że on jest młody, ale naprawdę trzeba jeszcze nad nim trochę popracować, bo źle się z nim dzieje :( :(

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 30 paź 2005, 21:54

Ja sie nie przejmuje spadkiem formy u C.Ronaldo, u młodego pilkarza to normalne ze ma wachania formy, a do tego dochodza sprawy osobiste + negocjacje kontraktu.
Wg mnie C.Ronaldo zrobil postepy i bylo ja bardzo widac w zeszłorocznym finale z Arsenalem gdzie zagral swietnie.Teraz trzeba poczekac az mu sie ustablizuje forma.Koncowka wczorajszego meczu byla naprawde niezły(nie tylko bramka) wiec jest swiatelko w tunelu.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 30 paź 2005, 22:29

Zgodze sie z Johnem Travolta. Nikt nie moze non stop byc w swietnej formie. Cristiano ma teraz trudny okres: niedawno zmarl mu ojciec, afera z rzekomym gwaltem - u tak mlodego pilkarza moglo to spowodowac zalamanie formy. nikt nie jest maszyna, dajcie mu chwile oddechu a mysle ze za niedlugi czas znowu bedzie na ustach wszystkich :)

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 30 paź 2005, 22:50

Jakiś czas temu Thierry Henry wypowiedział się o van Persie'm i o innych młodych zawodnikach "kanonierów". Jego wypowiedź jednak bardzo dobrze pasuje do tego, co sobą prezentuje Cristiano Ronaldo. Umiejętności techniczne są doskonałe, ale poza tym, że się gra efektownie powinno się jeszcze grać efektywnie. To właśnie odróżnia piłkarzy bardzo dobrych od tych gorszych (w tym przypadku - rozwijających się).

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 31 paź 2005, 8:10

Jednak muszę pochwalić Cristiano. Świetnie zagrał w eliminacjach do MŚ, był kluczowym zawdonikiem. Niedość, że zagrał efektownie, ponieważ świetnie dryblował i dośrodkowywał, to jeszcze był bardzo efektywny. Najlepiej wyszedł mu mecz z Rosją, gdzie Portugalczycy wygrali z Rosjanami aż 7:1, a Ronaldo strzelił dwa gole i wypracował drugie tyle. W sumie Cristiano strzelił w eliminacjach 7 goli, co pokazuje, że potrafi być także skuteczny.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 31 paź 2005, 8:33

rozmawiamy o eliminacjach, czy o grze Cristiano w MU ? zastanow sie co piszesz chlopcze :roll:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 31 paź 2005, 10:23

Może wszyscy już poznali się na jego dryblingu.. :lol: żarty..jest to całkiem normalne...jest to wynik zarówno ostatniego zamieszania wokół jego osoby..ale również jest to wynik ogólnej słabej gry Manu..młody zawodnik nie może być motorem napędowym całej drużyny..za jakiś czas zobaczymy jescze Crisa w wielkiej formie..ma on jeszcze przed sobą Mundial...gdy Manu zacznie grać lepiej, bardziej efektywnie to i forma innych graczy przyjdzie z czasem..w tym na pewno Ronaldo..potrzebny jest czas..i jakiś taki mecz przełamania..taki jak w przypadku Barcy...po którym wszystko wróci do normy..bo dobrych graczy w Manu nie brakuje...potrzebna jest tylko dobra atmosfera..
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 31 paź 2005, 10:25

W eliminacjach Ronaldo strzelil tyle goli bo grali ze słabymi przeciwnikami, wyjatkiem jest własnie Rosja.

W tamtym roku na koniec sezonu Ronaldo gral juz nie tylko efketownie ale i efektywnie i juz nie długo do tego wroci.Mysle ze juz w meczu z Lile pokaze na co go stac.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 paź 2005, 11:36

radekutd pisze:Ja
Następny pajac...
Mikuś pisze:OJJ!!!Cos nie dobrego dzieje sie z Red Devils
Taaaak... Masz całkowitą rację. Po przeczytaniu poprzednich postów wywnioskowałeś wypowiedzi i napisałeś mądry post. Taki odkrywczy bardzo. Dam Ci radę: Idź do tematu Chelsea, tam czekają na takich jak Ty, z Twoim poziomem.

Co mi brakuje w Cristiano to właśnie technika użytkowa. Jak jest w formie, potrafi czarować swą grą i dryblingiem, ale przeważnie do niczego nie prowadzą jego zwody i rulety. Można zrobić jeden trick mniej, ale doskonale podać do zawodnika stojącego na pozycji, która umożliwia mu oddanie strzału. A Ronaldo zawsze chce pokazać się z jak najlepszej strony i dryblingow jego jest masa. Gorzej gdy mu nie wychodzi. Wtedy już przez cały mecz próbuje bez skutku.

P.S. Niby Forlan ma przejść do Arsenalu. :wink:

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 31 paź 2005, 13:32

Manumef pisze:
radekutd pisze:Ja
Następny pajac...
Mikuś pisze:OJJ!!!Cos nie dobrego dzieje sie z Red Devils
Taaaak... Masz całkowitą rację. Po przeczytaniu poprzednich postów wywnioskowałeś wypowiedzi i napisałeś mądry post. Taki odkrywczy bardzo. Dam Ci radę: Idź do tematu Chelsea, tam czekają na takich jak Ty, z Twoim poziomem.

Co mi brakuje w Cristiano to właśnie technika użytkowa. Jak jest w formie, potrafi czarować swą grą i dryblingiem, ale przeważnie do niczego nie prowadzą jego zwody i rulety. Można zrobić jeden trick mniej, ale doskonale podać do zawodnika stojącego na pozycji, która umożliwia mu oddanie strzału. A Ronaldo zawsze chce pokazać się z jak najlepszej strony i dryblingow jego jest masa. Gorzej gdy mu nie wychodzi. Wtedy już przez cały mecz próbuje bez skutku.

P.S. Niby Forlan ma przejść do Arsenalu. :wink:

Sam jesteś pajac!!! Co uważasz za nie takowe w mojej wypowiedzi. Może lepiej się przerzuć na to swoje Monaco, bo twoje podejście jest kompletnie nie zrozumiałem jako kibica Man United. Krytyjesz Crisa, a bez niego United obecnie nie istnieje, gdy wejdzie młody Portugalczyk od razu akcje stają się szybsze i groźniejsze. Lepiej się zastanów nad najgorszym ogniwie ManU od czasów Bartheza, twoim idolu - Fletcherze :lol: bez niego United to prawdziwe i waleczne United.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 14:13

Radek, Radek, Radek... I znowu to samo.
Pamiętaj, że ślepe zapatrzenie w ukochany klub do niczego nie prowadzi. Trzeba umieć krytykować nawet to, co się kocha. Trudna sztuka, nie? :?
Zapamiętaj sobie - w każdej dziedzinie życia jeżeli będziesz zaślepiony, doprowadzi Cię to do zguby... Nie tylko o ManU mi chodzi. Warto umieć doszukać się czegoś co jest 'nie tak' nawet w ukochanej osobie. To tylko pomaga. Gdyby większość dorosłych patrzyła nieco inaczej na swoje dzieci może nasze społeczeństwo wyglądałoby zupełnie inaczej. A tak wszyscy wszystkich głaskają i chwalą i dlatego ten świat tak wygląda...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 paź 2005, 14:38

radekutd pisze: Sam jesteś pajac!!!
Raczej taki klaun...
radekutd pisze:Co uważasz za nie takowe w mojej wypowiedzi. Może lepiej się przerzuć na to swoje Monaco, bo twoje podejście jest kompletnie nie zrozumiałem jako kibica Man United.
Monaco nie należy do mnie! Z jakiej okazji miałbym się przerzucać? Wszystko co napiszesz jest nie takoew (czyt. dziecinne)
radekutd pisze:Krytyjesz Crisa, a bez niego United obecnie nie istnieje, gdy wejdzie młody Portugalczyk od razu akcje stają się szybsze i groźniejsze.

Może i krytykuj, a przede wszystkim patrzę obiektywnie na jego grę. Nie ma to jak zapatrzenie w swój klub.
radekutd pisze:Lepiej się zastanów nad najgorszym ogniwie ManU od czasów Bartheza, twoim idolu - Fletcherze :lol: bez niego United to prawdziwe i waleczne United.
A Ty się zastanów co piszesz kołku! Jaki idol? Jeden z ulubionych awodników United czyli wszystkich Diabłów. Ty też jesteś trzasznie waleczny, a już masz pełne portki...

Czasami trzeba spojrzeć obiektywnie na sytuację i ją ocenić troszkę krytycznie, niż nie spostrzec błędów.
futbolowa pisze:Zapamiętaj sobie - w każdej dziedzinie życia jeżeli będziesz zaślepiony, doprowadzi Cię to do zguby... Nie tylko o ManU mi chodzi. Warto umieć doszukać się czegoś co jest 'nie tak' nawet w ukochanej osobie. To tylko pomaga. Gdyby większość dorosłych patrzyła nieco inaczej na swoje dzieci może nasze społeczeństwo wyglądałoby zupełnie inaczej. A tak wszyscy wszystkich głaskają i chwalą i dlatego ten świat tak wygląda...
A to sobie przepisz gdzieś i jak będziesz rano wstawał to mów jak paciorek Radku! :lol: Może się w końcu czegoś nauczysz. :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 16:35

Może i krytykuj, a przede wszystkim patrzę obiektywnie na jego grę.
:peace: :brawo: Otóż to :)

Wiem, że dla niektórych to trudne słowo, a więc spieszę z wyjaśnieniami:

Obiektywizm
1. «bezstronność, rzeczowość, postawa badawcza wolna od uprzedzeń»
Obiektywizm badań, ocen.

Manumef pisze:A to sobie przepisz gdzieś i jak będziesz rano wstawał to mów jak paciorek Radku! Laughing Może się w końcu czegoś nauczysz. Rolling Eyes
:lol: :lol: A to dobre... ;) Może nie aż tak jak paciorek... :P

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 31 paź 2005, 19:32

kazdy kolejny zaczepny post=WP

jak widzicie forum pilka.pl nie tlyko sluzy do wymainy pogladow, my takze pomagamy w znalezieniu swojego motto zyciowego, czy tez w odkryciu swojego credo. doskonalym przykladem jest Radekutd, ktoremu Futbolowa nakreslila sciezke, wedlug ktorej powinien postepowac. forum pilka.pl rowniez uczy. wyjasniamy bardzo trudne pojecia, wystarczy spojrzec post wyzej. Futbolowa pokusila sie o wytlumaczenie slowa obiektywizm, teraz Radek na pewno zacznie dostrzegac takze minusy swojego ukochanego klubu.

forum pilka.pl rulezzzzzzzzz :D :D :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 21:12

romantyk pisze:kazdy kolejny zaczepny post=WP
To Ty napisałeś, Romantyku? :> :P

...bo jeśli tak, nijak ma się to do drugiej części Twojej wypowiedzi, z którą oczywiście zgadzam się w 100%-ach ;)

Tak, przepraszam, to był ostatni off-topic ;)

a jednak jakos sie ma, czy moj post byl zaczepny :p ?

Oczywiście, że był :P

Zablokowany

Wróć do „Anglia”