League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 sty 2014, 20:41
wloski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sty 2014, 22:59
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sty 2014, 0:27
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 21 sty 2014, 9:58
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 22 sty 2014, 22:32
lukas_k
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 22 sty 2014, 22:39
maxskr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 sty 2014, 23:14
Podbijam, po pierwsze nie kumam ludzi, którzy mają zamiary już po pierwszym treningu na rzeczy typu masa, nie mówiąc już o rzeźbiemaxskr pisze:Jeżeli to Twoje początki z siłownią to fajną opcją jest trening całego ciała na jednym treningu (FBW), gdzie na duże partie mięsniowe przypada 12-16 serii, a na małe 9-12. Poczytaj jakieś artykuły na np. sfd.pl, gdzie jest ich pełno, zawsze to lepiej czerpać wiedzę ze specjalistycznego forum
wloski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 sty 2014, 23:31
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 23 sty 2014, 0:45
lukas_k
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 23 sty 2014, 2:13
Andrys
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 sty 2014, 8:51
Na początku dla mięśni jest to szok, bo nie są przyzwyczajone do takiej aktywności, dobierz obciążenie tak, żeby dać radę samemu zrobić te 12-15 powtórzeń na każdą serię. Nie baw się póki co w żadne treningi siłowe, bo bez wyrobienia techniki można rzeczywiście sobie coś zrobić. W ogóle trening siłowy to już inna bajka, w pierwszych miesiącach ma się naturalny przyrost siły zaznajamiając się z ciężarami. Oczywiście same ćwiczenia poprzedzone koniecznie rozgrzewką, tj. kilka minut bieżni czy rowerka do pobudzenia krążenia, rozciąganie i jakieś serie rozgrzewkowe.lukas_k pisze:No poczytam, poczytam. Jeszcze takie jedno pytanko: jak byłem pierwszy raz to już by robieniu serii miałem tak, że już nie miałem siły wyciskać na ławeczce czy robić hantelki na biceps i triceps (wiecie, drganie rąk takie sprawy). Mimo wszystko kumpel kazał robić dalej na siłę, a jak już nie mogłem to pomagał lekko. Czy w takim przypadku powinienem robić dalej na siłę czy jednak sobie wtedy odpuścić żeby się nie nabawić kontuzji?
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 sty 2014, 9:52
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 sty 2014, 10:04
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 24 sty 2014, 0:26
maxskr
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio