AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1501

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 0:39

Boateng jest jeszcze bardziej połamany.

Mi marzyłby się Affelay. Niestety na marzeniach się skończy. Jednak dalej twierdzę, że nie mamy napastnika który potrafiłby strzelać seryjnie bramki.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 sie 2012, 0:49

ale boa się łamie przynajmniej podczas seksu/meczów a kaka podczas siedzenia na ławie

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 0:51

Wychodzi na ten sam huy tylko, że w innym kondomie :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2012, 0:53

Kaka już dość dawno kontuzji nie miał. Ostatni urazm miał gdzieś w lutym lub marcu jeśli się nie mylę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 sie 2012, 13:02

Wiarygodne to?
Milan has made one last offer to Real Madrid for @KAKA: A 2 years loan until 2014 (Year when he ends his contract) [Mediaset]
Podobno w ostatniej chwili ma jeszcze do was trafić Antonelli. Może nie będzie tak najgorzej w tym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sie 2012, 13:05

Mediaset podal to info,ale pozniejsze info mowi,ze nie bedzie juz zadnych prob po Kake,ma przynajmniej do stycznia zostac w Madrycie.

Ten obronca ma byc ostatnim zakupem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2012, 13:11

Mediaset to telewizja Berlusconiego. Jeśli można mówić o wiarygodnej stacji (Sky jest wiarygodne tylko ogłaszając słowa Di Marzio), to właśnie o niej. Przy czym nie ufam Mediasetowi na 100% - równie dobrze może to być element gry Berlusconiego z kibicami "naprawdę chciałem, ale się nie udało, widzicie, jak klub kocham?"
Podobno w ostatniej chwili ma jeszcze do was trafić Antonelli. Może nie będzie tak najgorzej w tym sezonie
Antonelli jest lepszy od Antoniniego. No, był dwa lata temu. Zeszły sezon miał zły, bo całą wiosnę stracił na urazy. Tak czy owak sam fakt bycia lewonożnym daje mu pewną przewagę. No i to nasz wychowanek. :wink:
Bardzo go chciałem, gdy odchodził z Parmy, ale właśnie do roli Antoniniego - jako rezerwowego dla kogoś naprawdę klasowego na lewej obronie. Rzeczywistość jest taka, że trzeba się godzić z dwójką przeciętnych Włochów, a jeśli tylko wróci do formy sprzed roku, to wygra rywalizację. Nie przyjdzie jednak zanim nie odejdzie Mesbah.
Antonini już nie wrócił do dyspozycji z sezonu 2009/10, kiedy był najlepszym włoskim lewym obrońcą, a jednak nie dostał nawet powołania na mundial. Od tego czasu zagrał jeden naprawdę dobry mecz - z Barceloną - a poza tym jest tak sobie lub źle. Antonelli nie powinien mieć z nim problemów, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że rywalizacja tej dwójki o miejsce w składzie Milanu to jak rywalizacja ślepego z kalekim. Oczekuje się jednak kogoś znacznie lepszego.

Co do transferu Antonelliego to widzę to tak:
Jeśli Antonini, beznadziejny w poprzednich klubach, w Milanie zrobił dzięki Mauro taki postęp, to Antonelli przychodząc do nas będąc na obecnym poziomie Antoniniego może być dobrym wzmocnieniem. :wink: Najważniejsze, że jest lewonożny i przy powrotach na pozycje nie sprawia wrażenia kurczaka, któremu urwano łeb.
Gorzej, jak będziemy go przezywać. Luca odpada, obaj mają tak na imię. Antonini i Antonelli nie mogą być obaj zdrobnieni do Antosia. :wink: Nini i Neli? :wink:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 sie 2012, 13:35

proponuje antonini i nołnejm
12:36 - No i się sprawdziło! Mamy nowego lewego obrońcę! Na razie jednak ściągnięty z Genoi Johad Ferretti wzmocni jedynie zespół primavery.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 sie 2012, 13:43

Wyczytałem w Guardianie, że De Jong ma dostawać 120.000 funtów tygodniowo. Jeśli tak to ładnie zaszaleliście :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 sie 2012, 13:44

Ja z kolei czytałem, że ma dostawać 3 mln euro rocznie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 13:55

Morrow pisze:Wyczytałem w Guardianie, że De Jong ma dostawać 120.000 funtów tygodniowo. Jeśli tak to ładnie zaszaleliście :roll:
:badziewie:
Daaaamian pisze:Ja z kolei czytałem, że ma dostawać 3 mln euro rocznie.
To już prawda.

Czyli jedno jest pewne. Nikogo już nie ściągniemy do ofensywy, zostaje tylko opcja obrońcy Genoi. Może być niezły dramat/komedia w tym sezonie :roll: Ja osobiście tego nie widzę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 sie 2012, 13:57

Mirek15 pisze:Nikogo już nie ściągniemy do ofensywy
To chyba lepsze rozwiązanie niż przyjście Bendtnera czy Boriello.I tak spora ilość jest w przodzie co z jakością za wiele wspólnego nie ma - Pazzini, Bojan, Pato, Robson, Faraon.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sie 2012, 14:00

Ja z kolei czytałem, że ma dostawać 3 mln euro rocznie.
Konkretnie to 2,5 miliona euro rocznie. Majstersztyk.
Może być niezły dramat/komedia w tym sezonie
O Antonellim wiele można powiedzieć, ale w obronie daje stabilność. Messiego nie zatrzyma, ale nie spodziewam się, by grał gorzej od Antoniniego. Nie widzę powodu do krytykowania takiego wzmocnienia, choć wiadomo, chciałoby się ściągnąć Marcelo czy innego Evrę. ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 31 sie 2012, 14:00

A Galliani podobno powiedzial, ze Allegri nie ma juz zadnego alibi i ma walczyc o scudetto, i jeszcze jakies podziekowania dla Berlusconiego.
Lysy to dobry fachowiec, ale niektore wypowiedzi sobie powinien darowac. Tym bardziej, ze w tym okienku chyba juz wyczerpal limit (Zlatan zostanie zastapiony mistrzem itd).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 sie 2012, 14:02

EnJoy's pisze:To chyba lepsze rozwiązanie niż przyjście Bendtnera czy Boriello.
To fakt. Szkoda, że nie postaraliśmy się o VdV(na wylocie, obecnie przechodzi testy medyczne w Hamburgu) czy Affelaya.
EnJoy's pisze:Pazzini, Bojan, Pato, Robson, Faraon.
Żaden z nich nie da nam nawet 10 bramek.

Kiedyś skuteczny Huntelaar był u nas drewniakiem. Sądzę, że z Pazzinim będzie jeszcze gorzej. Armero czasami nie był do wyjęcia :?:

Wilmore, ja nie narzekam na Antonelliego.
Maciek (interista) pisze:A Galliani podobno powiedzial, ze Allegri nie ma juz zadnego alibi i ma walczyc o scudetto
Nie zdziwię się jak po weekendzie będzie 6 pkt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”