Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 157

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 lip 2006, 11:07

Mi się wydaje, że następny prezes nie powienien kupować 8 graczy na poziomie Reyesa, bo i tak do pierwszego składu się nie przebiją, chyba, ze chcą wzmocnić rezerwę, ale tam jest już kilku dobrych graczy. Powinien wydać te 40 czy 50 mln euro na gracza pokroju Kaki, a nie tak jak było to np 2 lata temu, kiedy kupili Woodgate za bodajże 25 mln euro, a ten nie w zasadzie nie zagrał ani jednego meczu 90 minut oraz Samuela za 35 mln euro (chyba). Koleś był większą ofermą niż Hierro i po roku poszedł za friko do Interu. Nowy prezes powinien choć trochę znać się na piłce, posłuchac trenera a nie własnego, (tępego) rozumu i kupić tego, kogo sugeruje mu trener, a nie własny, (...), rozum. Drugą sprawą jest dobry trener i chyba właśnie na nim w tym oknie transferowym należy się najbardziej skupić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2006, 11:26

Jesli dobrze pamietam to Samuel poszedl do Realu za mniejsza kase a został sprzedany Interowi za 16 mln euro :?: :shock: Wiec az takiej straty nie bylo, a dla mnie gral on przyzwoicie tylko nie dostal wystarczajaco duzego zaufania, jakos wczesniej i teraz gra bardzo dobrze. Woody to napewno ostatnia wielka wizytowka Pereza :P Choc jest on i tak dobry tylko nie kupuje sie zwodnika, kotry przez 2 lata ma sie leczyc :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 lip 2006, 11:31

Messi E2 Ronaldinho Walter kosztował Real chyba nawet 30 baniek :shock: Tylko Roma na tym wyszła ...

Ja mam inne pytanie to Was - jak jutro wybory na stołek prezydenta Realu - to wyniki bedą znane tez w niedziele ? czy przewiduje sie jakiś czas ? Bo za pewne bedzie troche głosów ale to nie wybory dla parlamentu wiec chyba szybko sie uwiną :?:

Bardzo mnie ciekawi kto wygra bo chce wiedziec jak myśli taki przeciętny fan Realu tam w Hiszpani. A te wybory mogą ta nam "pokazać" - pewnie jeszcze dziś wyjdą takie negocjacje na światło dziene ze hoho :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 lip 2006, 11:44

Vianuch pisze:oraz Samuela za 35 mln euro (chyba). Koleś był większą ofermą niż Hierro
Mylisz sie, Hierro nie byl nigdy ofermą, zresztą to z nim w składzie Real sięgnał po 2 puchary mistrzów :!:

A Samuela nie trzeba bylo od razu po jednym sezonie sprzedawać, warto mu było dać szanse na jeszcze jeden sezon. Wogóle i Samuela i Owen powini byli na ten sezon zostać :!:

Vianuch pisze:nie powienien kupować 8 graczy na poziomie Reyesa, bo i tak do pierwszego składu się nie przebiją
To chyba byles wielkim fanem Floro Pereza skoro tak piszesz. Myślisz ze Robben, Carvalho, Zambrotta, Diarra, Joquin, Reyes, Adriano, Riquelme zaden z nich nie przebiłby sie do pierwszego składu :roll: :shock:

Vianuch pisze:Powinien wydać te 40 czy 50 mln euro na gracza pokroju Kaki
Tak kupić jedengo Kake i kadra zamknięta, Kaka za 50mln bedzie nam bronił, strzelał biegał po skrzydle i jeszcze sie do defensywy wróci za każda akcja przeciwnika. Bedzie i w obronie i w ataku no i w pomocy po prostu all incuded - jeden Kaka za 50mln :D
Vianuch pisze:Nowy prezes powinien choć trochę znać się na piłce, posłuchac trenera a nie własnego, (tępego) rozumu
Posłuchał raz Florentino - Camacho kupił mu Samuela i był tak zadwolony ze teraz Ty tu go nazawałes (Samuela) oferma :D

Vianuch pisze:Drugą sprawą jest dobry trener i chyba właśnie na nim w tym oknie transferowym należy się najbardziej skupić

No co Ty :twisted: trenera :?: :D

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 lip 2006, 13:14

vakabayashi pisze:Vianuch napisał:
oraz Samuela za 35 mln euro (chyba). Koleś był większą ofermą niż Hierro

Mylisz sie, Hierro nie byl nigdy ofermą, zresztą to z nim w składzie Real sięgnał po 2 puchary mistrzów

Był, zwłaszcza w ostatnim sezonie na Bernabeu.

vakabayashi pisze:To chyba byles wielkim fanem Floro Pereza skoro tak piszesz. Myślisz ze Robben, Carvalho, Zambrotta, Diarra, Joquin, Reyes, Adriano, Riquelme zaden z nich nie przebiłby sie do pierwszego składu
Mówie na poziomie Reyesa. Reyes to nie to samo co Robben czy Diarra. Oni być może by sie przebili. Ale taki Riquelme to mi do Realu wogóle nie pasi, albo Adriano, który jest za słaby, a trzeba by na niego wydać pewnie 50 mln euro.
Powinien wydać te 40 czy 50 mln euro na gracza pokroju Kaki

Tak kupić jedengo Kake i kadra zamknięta, Kaka za 50mln bedzie nam bronił, strzelał biegał po skrzydle i jeszcze sie do defensywy wróci za każda akcja przeciwnika. Bedzie i w obronie i w ataku no i w pomocy po prostu all incuded - jeden Kaka za 50mln

Nie mówie, zeby kupił tylko Kake, ale taki gracz by się nam przydał. A nie jacyś przeciętni gracze jak Reyes.
Nowy prezes powinien choć trochę znać się na piłce, posłuchac trenera a nie własnego, (tępego) rozumu

Posłuchał raz Florentino - Camacho kupił mu Samuela i był tak zadwolony ze teraz Ty tu go nazawałes (Samuela) oferma
To raczej nie była sugestia Camacho. A on i tal poszedł po 3 tygodniach pracy, więc jego rada zbyt mądrą radą nie była :/.
Drugą sprawą jest dobry trener i chyba właśnie na nim w tym oknie transferowym należy się najbardziej skupić

No co Ty trenera
Nie czaje :).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2006, 14:32

Vianuch pisze:Mi się wydaje, że następny prezes nie powienien kupować 8 graczy na poziomie Reyesa, bo i tak do pierwszego składu się nie przebiją
A może jednak się przebiją. Reyes wcale nie jest słabym zawodnikiem. Owszem jako napastnik mnie nie porywa, ale za to na skrzydle gra bardzo przyzwoicie. Zależy jeszcze kogo uważasz za tych ośmiu pokroju Reyesa.
Vianuch pisze: Powinien wydać te 40 czy 50 mln euro na gracza pokroju Kaki
Wszystko fajnie. Następca dla Zizou by był, a gdzie tu partner na środek obrony dla Ramosa? Mejia jednak jest zbyt słaby, Pavon no comments, Helguera spadł na psy, a Woody jest ciągle połamany. Gdzie skrzydłowi? Robinho ma się dalej marnować na lewej flance, zamiast grać na ataku bądź mediapunto...raczej nie. Gdzie defensywny pomocnik? Gravesen się nie sprawdził, Pablo Garcia to porażka, a Guti defensywnym to raczej nie jest. Poza tym nie wiadomo czy zostanie w Realu Roberto Carlos.
vakabayashi pisze:Wogóle i Samuela i Owen powini byli na ten sezon zostać
Owen owszem powinien zostać, ale Samuel grał fatalnie. Wystarczy sobie przypomnieć choćby jego piękne podanie do Voronina w meczu z Leverkusen. Choć może za szybko został skreślony? Tego już się nie dowiemy.
Vianuch pisze:Był, zwłaszcza w ostatnim sezonie na Bernabeu.
Ale wcześniej był świetny. W ostatnim sezonie to już tylko konsekwencja wieku. Nie był już tak szybki i sprawny. Nie wszyscy mają taki organizm jak Cafu.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 10:16

Trwaja wybory na prezydenta Realu Madryt. Socios juz głosują od godziny, w ustwionym w specjalnie namiocie rozbitym obok wejścia na stadion Santiago Bernabeu.

Głosować może 66,325 socios Realu, głosować można osobiście albo przez dostarczenie swojego głosu razem z dokumentem potwierdzającym że jest sie socio bezpośrednio w punkcie głosowania, nie można tego uczynić przez poczte, ani nie mozna było dostarczyć tego głosu do siedziby któregoś z kandydatów.

Zamknięcie głosowania nastąpi o godzinie 20 i rozpocznie się liczenie głosów 25 prezydenta Realu Madryt poznać powinniśmy juz dziś około 23 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 10:34

JA mam ogromna nadzieje ze wygra Baldasano badz Palacios ich zapowiedzi sa w miare normalne i moga ozywic Real, a mocny Real jest potrzebny w LaLiga nie tylko kibicowi Realu ale i dla lepszej walki o mistrzostw, bo ostatnio to nie najlepiej bylo, pozniej Barca traci. A w Europie sie smieja, ze Barcelona łatwo zdobywa mistrza :P

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 02 lip 2006, 11:01

Ja liczę że Villar Mir, on chyba jako jedyny mówi prawdę, na pewno nie chciałbym w Realu Calderona który tylko coś gada, codziennie że z jakimś nowym piłkarzem ma już kontrakty podpisane, ale tak na prawdę to nie prawda. To Villar Mir powiedział że ma kontrakt wstępny już z Cristiano Ronaldo. Piłkarz Portugalii to potwierdził więc Mir nie mógł kłamać. A tak w ogóle to obojętnie kto będzie, to będzie ciekawe czy zrobią to co mówili.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 11:06

Messi E2 Ronaldinho pisze:wygra Baldasano badz Palacios
Palacios miał niezłe pomysły ( m.in Jouqin) ale ze tak powiem pod koniec zgłupiał (pomysł z sporowadzeniem A. Iniesty za 60mln euro) Baldasano nie ma aż takiego popracia u socios a jak słysze jego projekt odnowy który wiąże sie ze sprowadzeniem Rooneya który wg. sie nie nadaje na la lige to obydwie kandydatury mnie kompletnie odrzucają :!:

Gdybym mi przyszło głosować oddałbym głos na Ramona Calderona ponieważ po pierwsze przekonuje mnie Mijatović jako dyrektor sportowy, podobaja mi sie pomysł z Capello w roli trenera i Divac jako dyrektor secji koszykówki A co do transferów zapowiadancyh to tez niezłe pomysły Carvalho, Mathijansen, Zambrotta pomysł z Kaka tez niezly :twisted: tyle co nierealny :roll:

Messi E2 Ronaldinho pisze:a mocny Real jest potrzebny w LaLiga

Bedzie w przyszłym sezonie mocny 8)

Piszcie na kogo głosowałbyście, bedąc socio :?: :!:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 02 lip 2006, 11:09

Ja bym zagłosował z pewnością na Villara Mira, a jeśli nie na niego to na Palaciosa. W żadnym wypadku nie na Calderona który tylko coś obiecuje.
vakabayashi pisze: Bedzie w przyszłym sezonie mocny Cool
Zobaczymy czy uda im się wygrać ligę, bo w czwórce zawsze są.

A tak w ogóle to dzisiaj są wybory na prezydenta Realu??

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 11:35

el_nino pisze:A tak w ogóle to dzisiaj są wybory na prezydenta Realu??

Tak o 23 ma być ogłoszone nazwisko nowego prezydenta :!:
Socios głosują już, od 9 rano.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2006, 12:01

el_nino pisze:A tak w ogóle to dzisiaj są wybory na prezydenta Realu??
Już trwają i skończą się o 20.00. Około 23.00 poznamy nowego prezydenta.

Osobiście obstawałem za Calderonem, ale w tym momencie u każdego jest coś, co mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lip 2006, 12:12

Jak dla mnie moze wygrac kazdy, byle nie Sanz. On mial juz swoje piec minut, a dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi. Mam nadzieje, ze nowy prezydent wezmie sie za porzadki w klubie juz od jutra. Wiele obietnic, ktore zlozyli kandydaci, mozna wlozyc miedzy bajki. Wazne jest, zeby wzmocnic obrone i druga linie. To powinien byc priorytet nowego sternika Realu, ktokolwiek by nim nie zostal. Osobiscie obsawialem Calderona, ale w sumie jest mi to obojetne teraz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 12:13

Z sondażu jaki robi Marca.es wynika ze prowadzi jak narazie Palacios

Tu jest link:

http://marca.es/realmadrid/elecciones2006/index.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”