AS Roma (zbiorczy) - Strona 160

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 paź 2008, 1:00

Pewnie że dobrze się stało. W formie nie jesteśmy więc nie ma z czego wypadać, Tottiemu z każdym rozegranym meczem znowu psuje się to powalone kolano więc sobie odpocznie. A że wielu jest nieobecnych więc grać musi jak zdrowie w miarę mu na to pozwala. Odegra się na Juve :smile2: A w dodatku mecz z Udine i Juve będzie dzielił ledwie tydzień a nie dwa czy ileś.

Mecz na wodzie

Tylko zastanawia mnie jak uznają ten mecz, w końcu się rozpoczął a miał być ostatnim z trzech w których pauzuje Mexes. Mam nadzieję że z Juve zagra bo inaczej wyjdę z siebie :bicz: Bo mecz z Samdorią pewne będzie dogrywany więc może to w nim nie wystąpi :think: Zna się ktoś na takich rzeczach?

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 01 lis 2008, 9:48

W meczu na szczycie Juventus - Roma, jako ze Juve tez bez przebłysków w lidze, obstawiam skromne 1-0 dla Turyńczyków

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lis 2008, 22:09

Zgodnie z tradycją 1.XI dla tych którzy odeszli - Riise (zdecydowanie zdecydowanie zdecydowanie MVP meczu) a także tradycyjnie Taddei, Perrotta, Vucinic czyli dzięki ci Spall za kolejne emocje -
Obrazek

Ponoć przez net też się liczy :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 621
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 lis 2008, 22:30

Ja wiem że kryzys, ja wiem że Totti, ja wiem że obrona, ja wiem, że Spalletti, ale...
Brakuje wam Manciniego i to widać. Menez jest strasznie nierówny, a Vucinic na skrzydle to nieporozumienie. No i Perrotta...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lis 2008, 22:58

Mancini rok temu miał bardzo przeciętny sezon, wiele meczów miał takich że przechodził obok nich, często strzelał fochy, obrażał się itp więc z tamtą formą nic by nie pomógł. Dlatego też nie dziwią mnie narzekania Interistów na jego grę, każdy Romanista ostrzegał naszych przyjaciół w Czarno-niebieskich barwach ale oni nam nie ufali twierdząc że się frustrujemy :smile2: Za to bardzo dobry sezon miał Vucinic (także na lewym skrzydle dobrze się prezentował) i to on wygryzł Brazylijczyka ze składu. Za to obecnie jest całkowicie bez formy w Romie bo w barwach Czarnogóry to inny zawodnik więc tu raczej cegła Spalla się kłania :P A Menez jak to mówił Spalletti to melodia przyszłości i tak faktycznie jest :(

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lis 2008, 23:09

Owszem Mancini gra teraz beznadziejnie i tak po prawdzie dokładnie tego się po nim spodziewałem kiedy przechodził do Interu, natomiast faktem jest że skrzydła Romy się totalnie posypały :roll: Roma popełniła wielki błąd że nie sprowadziła nikogo kto by był wstanie zastąpić takiego Manciniego jakiego kiedyś oglądało się z wielką rozkoszą... Inna sprawa że tych błędów jest znacznie wiecej (gdzie jest snajper? wzmocnienia obrony klasowymi zawodnikami? jakimi wzmocnieniami się Loria, Riise, Baptista?)

Natomiast co do dzisiejszego meczu to jedyny pozytyw w grze Romy to postawa defensywy. JUVE dziś był świetnie dysponowany w ofenywie a Roma nie błaźniła się takimi interwencjami jak w meczu z Udine czy Interem. Owszem błąd popełnił Riise przy golu Marchionniego, ale tak ogólnie Obrona już z Mexesem grała o niebo lepiej niż wcześniej. Natomiast co się ma stać by Roma zaczęła grać w ofensywie to ja nie mam pojęcia :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lis 2008, 23:21

(L)oczkerson pisze:Roma popełniła wielki błąd że nie sprowadziła nikogo kto by był wstanie zastąpić takiego Manciniego jakiego kiedyś oglądało się z wielką rozkoszą... Inna sprawa że tych błędów jest znacznie wiecej (gdzie jest snajper? wzmocnienia obrony klasowymi zawodnikami?
Jak to nie? Jest przecież Baptista który wszędzie grac potrafi - tak mawia wielki Spall :roll:
(L)oczkerson pisze:jakimi wzmocnieniami się Loria, Riise, Baptista?
...ujowymi? Znasz gorsze słowa? Mamy nazwiska które wcisnęli nam rywale bo sami ich nie chcieli a nasz nieudolny zarząd dał się zrobić w konia. Kasy w cale tak mało nie wydaliśmy ale sprowadziliśmy popierdółki a nie grajków :roll: Jak się okazuje rozeznanie na rynku transferowym mamy obecnie zerowe :evil:
(L)oczkerson pisze:Owszem Mancini gra teraz beznadziejnie i tak po prawdzie dokładnie tego się po nim spodziewałem kiedy przechodził do Interu, natomiast faktem jest że skrzydła Romy się totalnie posypały :roll:
W tamtym roku nawet jak grał Mancini to przechodził obok meczu i wyglądało to jakbyśmy grali w 10 więc nikt po nim nie płacze. Mówię że nic by nie zmienił to nic by nie zmienił :P
(L)oczkerson pisze:Owszem błąd popełnił Riise przy golu Marchionniego
I tysiąc innych, grał taka padakę że śmiało mogli Kaczyńskiego wprowadzić i gorzej by nie było. Czego się nie dotknął to zjebał. Wiele waszych akcji szło jego stroną itp

Dobra, bez odbioru. Sorry ale nie chce mi się gadać w tym temacie. Jak napiszesz to pewnie mi niedługo przejdzie i odpisze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lis 2008, 23:42

W tamtym roku nawet jak grał Mancini to przechodził obok meczu i wyglądało to jakbyśmy grali w 10 więc nikt po nim nie płacze. Mówię że nic by nie zmienił to nic by nie zmienił :P
Pewnie że tak (tu zawsze się zgadzaliśmy bo ja też nie widziałem Manciniego w Romie po ostatnim sezonie), ale potrzeba było kogoś kto by zajął jego miejsce i zaczął grać tak na skrzydle jak Mancini za najlepszych czasów w Romie.

Co do Riise to przemyślałem i przyznaje racje. Machionni, Grygera, Amauri czy Del Piero jeździli po nim jak po łysej kobyle. Co nie zmienia że dalej uważam że np. w środku obrony Roma była nieporównywalnie lepsza niż wcześniej (co nie dziwne skoro nie ma Lorii :twisted: )

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2008, 3:17

(L)oczkerson pisze:Pewnie że tak (tu zawsze się zgadzaliśmy bo ja też nie widziałem Manciniego w Romie po ostatnim sezonie), ale potrzeba było kogoś kto by zajął jego miejsce i zaczął grać tak na skrzydle jak Mancini za najlepszych czasów w Romie.
No trzeba było tylko że nikt nam skrzydłowych nie chciał wcisnąć więc braliśmy kogo dawali :roll: Przed sezonem było wiadome że ten skład do taktyki 4-2-3-1 nie pasuje bo skrzydłowych mamy za mało a jak już byli to ich wypożyczaliśmy. Jeszcze jakby Vucinic prezentował zeszłoroczny poziom a Menez był jego zmiennikiem to po lewej stronie nie byłoby tak źle. Tylko że tu należy podziękować Łysemu za przygotowanie drużyny. No a z Taddeim to już rok temu było widać że najlepiej nie jest a ci idioci sami go zostawili na tej pozycji i to w dodatku gdy w sezon wchodził z kontuzją :roll: I tak, już w meczu o SP z Interem bodajże Perrotta grał na prawym skrzydle, a później było takie kombinowanie jak Okaka czy Julio 'wizjoner Spall twierdzi że on może grać na każdej pozycji' Baptista w tym samym miejscu :roll: Wiec brawo zarząd :beer:
(L)oczkerson pisze:Co do Riise to przemyślałem i przyznaje racje. Machionni, Grygera, Amauri czy Del Piero jeździli po nim jak po łysej kobyle.
Widzisz że potrafisz :P Ja oglądajac mecz do 70' (dłużej się nie dało) naliczyłem jedną jego udaną interwencję i to w II poł. A tak to albo Wasi wkręcali go w ziemie, albo nie potrafił przechwycić piłki, albo w ogóle na pałę wybijał i zamiast normalnie podać kończyło się stratą. Raz to nawet pod bramka wybił wyżej niż dalej :lol: Zabawny był też moment gdy Menez stał z lewej strony i aż prosił aby Riise podłączył się do ataku bo nie miał komu podać :roll: W ogóle on po Lorii ma najgorsze noty licząc średnią ocen ze wszystkich meczów u wszystkich oceniających portali. Dodatkowo ktoś z Rzymu mówił że służy mu włoska kuchnia bo ponoć brzuszek się pojawił :roll: Jak go zobaczyłem w wyjściowym składzie to wiedziałem że dobrze być nie może.
Tak też sobie myślę że skoro imbecyle pracują w Romie i odpowiadają za transfery to lepiej ich zwolnić a o zdanie poprosić jakiegoś kumatego kibica jak Ty, ja czy kilku innych :lol: Pamiętam jak przed sezonem jakiś kibic Liverpoolu twierdził że Riise od jakiegoś czasu gra piach i nie wróżył mu wielkiej kariery gdy Romaniści widząc go sporadycznie cieszyli się z transferu. To samo tyczy się Baptisty o którym kibice Realu lepiej wiedzą na jakiej pozycji on w miarę normalnie gra widząc każdy mecz drużyny. A taki Spall który tylko marszczyć czoło potrafi sobie ubzdurał że on jest wszechstronny i ustawia go gdzie mu się podoba.

Co do meczu jeszcze to Wy też w I poł pokazaliście że wielu ogniw wam brakuje i do wielkiej formy wam daleko bo coś tam próbowaliśmy zrobić i nawet pachniało dla nas golem. Ale już w II po stracie bramki całkowicie się poddaliśmy i choćby dlatego jak to ma miało miejsce w Tottenhamie potrzebna jest zmiana na stanowisku trenera. Nawet Czesio Michniewicz albo i ten Czesio z kreskówki powinien zamienić Spalla a ten zdupiać jak najdalej z Rzymu. Ta drużyna jest już skończona a w dodatku treneiro gra tą samą taktyką bo kiedyś ona zdawała egzamin więc musi być dobra :roll: Po prostu ręce już opadają :evil:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 lis 2008, 17:36

Roma ugrzęzła głęboko w pupie...

Risse transfer Romy wszechczasow...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 lis 2008, 22:48

:jupi:Łooo rzesz kuwa :olaboga: To żeśmy sobie pochodzili :evil: 11 pedałów na boisku + 3 których weszło na boisko + jeden największy i w dodatku łysy na ławce. Widać temu ostatniemu podobała się dzisiejsza gra bo w ataku nic nie zmieniał, no to super :roll: Dziś jak zaczęliśmy badać rywala od pierwszej sek, tak nikt w przerwie nie powiedział że te badania najwyższa pora zakończyć i zacząć grać, tak wciąż badając rywala mecz zakończyliśmy :roll: Wystarczyło zagęścić środek pola i gra się skończyła. Po Chelsea odrodziliśmy się jak feniks z popiołów, minęło kilka dni a my jak z prochu powstaliśmy, w proch się obróciliśmy i znowu jesteśmy w punkcie wyjścia - z ręką w nocniku. Tak opisując sam mecz to warta uwagi bramka Tottiego... koniec opisu! Cicinho samobójem uwieńczył dzisiejszy genialny występ, po prostu pracował na niego przez 90' i tak jak cała Roma tak szczególnie on w pełni zasłużył na niego. Dobrze że nie wygraliśmy, szkoda że nie dostaliśmy 0:4 bo na taki wynik zasłużyliśmy. Chyba trzeba zmienić taktykę bo ta też się wypaliła :boruta: Nie no żartuje, pora wywalić kilka osób bo taktyka jaka by nie była przy spacerkach zawodników nic nie da. Jak podobnie zagramy z Lazio to zakończy się masakrą.

PS Dawać jakąś Barcę to może zagramy z jajem :boruta:

Aha i jestem za tym aby nie przerywać gry stosując ten dziwaczny przepis fair play bo cioty w koszulkach Romy zamiast grac jak Błaszczykowski najczęściej kładą się przy byle okazji i wyją z bólu niczym jakieś pipki :heft:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lis 2008, 1:46

szczęka mi opadła jak zobaczyłem to co zrobił Cicinho :hardkor:
Sam już nie wiem co o Romie myslęć, po meczu z Chelsea chyba każdy myślał vlub liczył że mecz z Bologną jest nalepszą okazją na podtrzymanie lepszej chwili, a tu znów to samo gówno :angry2: . Vucinic najbardziej mnie szokuje, jak to możliwe że on z Chelsea gra tak kapitalnie a chwilę puźniej znów pokazuje się z jaknajgorszej strony :?: :badziewie:

Jak Roma nie przekona mnie w meczu z Lazio to ja ją przestaje traktować jako silną drużynę, a poprostu jako średniaka. Może zbyt szyko skreślam, w końcu jeszcze 27 kolejek, ale po tym co widziałem do tej pory (a widziałem pewnie z połowę meczów Romy w tym sezonie) ja naprawdę straciłem wiarę w tą drużynę. A szkoda bo zawsze lubiłem oglądać waszą piłkę.

Zastanawia mnie jeszcze jedno jakie będą konsekwencje tego sezonu? Jak odbije się on na finansach i co za tym idzie na kadrze?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 lis 2008, 3:16

Yukasz pisze::jupi:Łooo rzesz kuwa :olaboga: To żeśmy sobie pochodzili :evil: 11 pedałów na boisku + 3 których weszło na boisko + jeden największy i w dodatku łysy na ławce.
:rotfl:

Gram Romy to jest parodia piłki... nawet w ekstraklasie chyba o punkty byście mieli ciężko... a u nas jaki jest poziom wie każdy. Bramka samobójcza też fajna, serio, podobała mi się ^^
Módl się Yukasz by Spalla wywalili szybciej niż stracicie szanse nawet na UEFE.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 lis 2008, 10:17

Raz Roma gra pieknie z Chelsea raz zupelna kiche w lidze.. wychodzi na to ze albo w LM to byl przypadek albo Roma nie potrafi utrzymac formy na 2 mecze pod rzad.. juz od poczatku sezonu mowi sie o zlych przygotowaniach i cos w tym jest.

w lidze Roma jest wiec dalej gleboko w ciemni i jak tak dalej pojdzie to bedzie walka o utrzymanie a nie o LM :/

Cicinho najgorszy transfer Romy od lat biorac pod uwage wydane pieniadze. NIe pisze tego pod katem ostaniego meczu ale wszytskich jakie gra. Te dobre mecze to mozna na palcach jednej reki policzyc. W obronie jest zerem daje sie robic kazdemu nawet sredniakom w Serie A, to chociaz moglby byc dobry w ataku ale niezbyt.. biega do przodu i do tyl na boisku bez skladu i ladu.. podac nie umi.. dosrodowac nie umi, jedym slowem Cicinho w Romie to porazka. Riise zaraz po nim.. kupujmy dalej przezytki i odrzutki z innych klubow to daleko zajedziemy :/

Cuz trzeba liczyc ze wyjdziemy w grupie z LM i moze jakims cudem 1/8 ?? tyle te emocje juz Nam zostaly w Serie A sezon sie skonczyl.. no chyba ze bedzie pasjonujaca walka o utrzymanie :/

NO TOTTI NO PARTY

Francesco zagral ze 2 mecze w sezonie w lidze i strzelil 2 gole. Na 5 spotkan Romy sa to jedyne gole i to jeden z karnego. Czyli Totti po kontuzji, bez formy grajacy totalny piach jest wiejec wart niz cala ta zgraja.. o czyms to swiadczy :/

Jak Totti skonczy kariere to Roma bedzie etatowym sredniakem Serie A chyba :/

swoja droga 400 wystep Il Capitano w Serie A w barwach Romy !! nawet gola strzelil.. szkoda ze mu daremniak zepsul jubileusz...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 lis 2008, 20:38

Sammyy pisze:Módl się Yukasz by Spalla wywalili szybciej niż stracicie szanse nawet na UEFE.
A co to jest PUEFA? Roma w tym sezonie jak na razie gra o utrzymanie a coś więcej to na dziś marzenie ściętej głowy, nawet PUEFA :roll:
Totnik_ASR pisze:Jak Totti skonczy kariere to Roma bedzie etatowym sredniakem Serie A chyba :/
To nie zarząd, to popierdółki :evil: O następny Tottiego trzeba było zacząć myśleć już gdzieś z sezon temu ale jak ktoś uważa że ma do czynienia z robotem który wiecznie będzie grał na najwyższym poziomie to o czym tu dyskutować. Podobnie jest z Donim który od względem umiejętności drugim Buffonem jak wiadomo nie jest a kontuzje też wiecznie nie będą go omijały.

Ja mam tylko nadzieję że po sezonie zostaną wyciągnięte wnioski, że z ok połową wypaleńców czy pomyłek się pożegnamy i drużyna powstanie na nowo. Chociaż jak się czyta wypowiedzi Spallettiego wg którego 'Perrotta gra dobrze' i cieszy się że 'Taddei czasem dobrze zaprezentuje się na treningu' to witki opadają i jedyne czego sobie życzę to aby zażył czerwoną pigułkę i przestał żyć w matrixie :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”