NBA... - Strona 17

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lut 2006, 0:39

ART OF WAR - fajny filmik z podkoszowymi akcjami i muzyczką w tle:

http://video.google.com/videoplay?docid ... art+of+war

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lut 2006, 13:39

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lut 2006, 14:04

No panowie dziś zaczyna sie NBA ALL-STAR WEEKEND :]

Dzis konkursy

Jutro Wschód - Zachód

Piknik w Houston a wiec doroczny "pokaz" NBA All-Star Weekend. Popszedni mecz zreszta jak każdy to pokaz najlepszej koszykówki. Nie zapomne jak mnie ta prezentacje dołowała :P ale mecz był cool. Tym razem bedzie jeszcze lepszy :)

Jak stawiacie ?

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 19 lut 2006, 1:43

i chyba dzisiaj odbywa sie spotkanie pierwszoroczniakow z drugoroczniakami z tego co pamiętam : >

jutro Zachód - jak zwykle : )

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 lut 2006, 2:16

Baqu pisze:i chyba dzisiaj odbywa sie spotkanie pierwszoroczniakow z drugoroczniakami z tego co pamiętam : >
Już się odbyło, wygrali drugoroczniacy 106:96 :brawo: A dziś w nocy to chyba odbywaja się te wszystkie konkursy (wsady, za trzy,...). Mecz jest jutro w nocy i prawdopodobnie wybiorę się na niego do kolegi bo niestety nie mam C+ :płacze:
W Profesionalu obstawiłem zwycięstwo Zachodu, ale teraz mam wątpliwości :think: bo jak słyszałem że trener Wschodu - Saunders (Detroit) ma w pewnym momencie wystawić wszystkich czterech swoich ziomów jednoczesnie, co jego zespołowi pewnie da małą przewagę. Aczkolwiek teoretycznie faworytem jest Zachód. :? Ale ja tu licze głównie na wielkie SHOW :jupi:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2006, 12:13

I po konkursach :] Ale sie działo :!: 170 centymetrowy młokos Nate Robinson z Knicks wygrał konkurs wsadów :twisted: po dogrywce :) Zdecydował wsad w którym przeskoczył jedną z legeng NBA - Weeba. Tez kiedys zwycięsce konkursu wsadów. Drugi był Andre Iguodali (gracz meczu pierszoroczniaków ) był bardzo rozczarowany :P bo sądził że jak mały Robinson potrzebował w finale z 5 prób to sędziowe mu to odejma ale tak nie było. Wygrał w moich oczach zasłużenie. 141 do 140. Iguodali raz w pierwszej rundzie wsadził piłke za boiska, Iversson mu podał po tablicy (z tyłu) a te za boiska wsadził ja z góry. Ale tego w meczu nie da się wykonać wsady Neta były bardzie użyteczne.

W sumie sędziowe bardzo chcieli by była dogrywka :] Rudy Tomjanovic tylko patrzył jak ocenia inny i szybko "10" wyrównał bilans. Mało brakowało a były by wie dogrywki. Może nawet tak miało być ale nie porozumienie sedziów :P hehe :lol:

Dirk z Dallas wygrał konkurs za 3 .. ale ale jak by sie na niego uwzieli nie rzucał by nawet w drugiej rundzie. :roll: Na ostatniej "stacji" rzucił piłke za 2 pkt już po czasie. W meczu by tego nie zaliczyli :P ale wiadomo "piknik". 210 cm Niemca i za 3 rzucał jak w transie. (w drugiej seri) Mój faworyt Billups z Pistons nie przeszedł pierwszej rundy :( słabo rzucał te 2 pkt piłki.

Najlepszy w umiejętnościech koszykarskich okazał "Flash" Wade pokonał samego Steva Nasha który rok temu wygrał w "cuglach" z fenomenalnym czasem. Wade zabłysną rzutem za 3 odrazu :P nie potrzebował jak np. James 3 prób. Potem slalom czy podanie do celu było już formalnościa :] W tym sezonie gracz Heta jest fenomenalny.

W konkursie rzutów z trzech pozycji wygrała ekipa Spurs. Parker rzucił dwa razy z połowy za pierwszym razem :!: Potem tylko Kobe to powtórzył ale jego ekipa traciła na innych "stacjach"

Ogółem warto było nie spać całą noc choć i tak mnie nad ranem ścieło :P może było czekać na powtórke ale to nie to sam :] Dziś mecz gwiazdy w którym będzie jeszcze większe Show :] Zachód czy Wschód to nie problem bo wygrają kibice :) hehe

POZDRO :!:

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 19 lut 2006, 13:07

Moim zdaniem Iggy miał lepsze dunki, ale sedziom bardziej podobał się efekt latającego małego gościa niż ładne, wyciągnięte smecze. :twisted:
pzdr dla wszystkich oglądających (komentatorzy jak zwykle za bardzo podnieceni że TAM są, szczególnie T.)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2006, 13:23

Może bardzie efektowne niż lepsze dunki :wink: Nie od dzis wiadomo że małe jest wielkie. 170 cm i takie dunki. Mały pokazał cos wiecej :wink: Jak mówił wczoraj któryś 210 cm Dirka i wygrana za konkursie 3 pkt. ... 170 i konkurs wsadów:]
RVN10 pisze:pzdr dla wszystkich oglądających (komentatorzy jak zwykle za bardzo podnieceni że TAM są, szczególnie T.)

Pozdro pozdro :wink: Wiesz Ruud :wink: oni co rok sie podniecają ale dziwisz im się ? Ale Lampe ich "olał" nie przyszedł :P Jak zaczeli się chwalić że to 10 All Star Weekend pod rząd :wink: mogli go znaleśc już chyba wiedzą co i jak :lol:

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 19 lut 2006, 13:52

Nie wiecie skąd można pobrać wczorajszy konkurs wsadów ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 lut 2006, 16:45

genius pisze:Nie wiecie skąd można pobrać wczorajszy konkurs wsadów ?
Poszukaj na tej stronce:

http://bt.davka.info/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2006, 2:13

Hola jola jak mówi poseł Cymanski :P No dużo typujecie nie ma co :wink: :lol: Zaraz jatka :] Toyota Center i Wschód - Zachód :twisted: Buki typują "tradycyjnie" na Zachód. Choć znam takich co postawili na Wschód. Sam sie dołożyłem to zakładu że będzie remis po 4 kwartach :wink: mało realne ale to ma być "piknik" wiec kto wie :] czego sie nie robi dla kibiców. I mojego budżetu hehe :lol: Potem -

Główny Sponsor imprezy = NBA All Star Weekned :] hehe

Wade - mój faworyt na gracza meczu. Choć tych graczy może być z 5. Np. Kobe którego też bardzi lubie. Tylu świetnych gracz że hoho. Najgorsza prezentacje bo nuda i ścina :P

Genius i co znalazłeś ?

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 20 lut 2006, 7:46

Wschód wygrał 122-120 :!: Mimo iż przegrywali 20 punktami, jednak się podnieśli. LeBron James poprowadził ich do zwycięstwa! Jak dla mnie to mała niespodzianka po tym jak widziałem oba składy, ale cóż, taka jest koszykówka. Nie wie ktoś jak zagrał Kobe ? Bo coś mało punktów zdobył chyba :/. Najwięcej pkt. w meczu zdobył McGrady 36, James miał 29. Oczywiście powołuje sie na onet i prosiłbym o jakieś krótkie sprawozdanie z meczu :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2006, 12:51

Mecz w którym NBA pokazało jaka ma moc :) Jatka aż miło. I jednak wschód :] Choć mało brakowało a był by remis :!: i Zaza by sie wzbogacił :p

Jak na początku prezentacje mnie na zawiesił to już wiedziałem że bedzie cool. Wypas im to wyszło lepiej niż rok temu. Mecz którego nie da sie opisać bo tyle sie działo że hoho. Zabawa na całego - Shaq był dobry z tym rzutem wolnym :P o mało konstrukcji nie rozalił. Najwiekszy rozgrywający swiata :lol: McGrady rzucał swoje. W końcu był u siebie. Kobe odziwo bardzie jego szukał niż sam pracował na siebie. Yao na poczatku jakis taki nie swój. Shaq podszedł na wiekszym luzie to tego mecz. MVP = James. I trudno się z tym nie zgodzic. W pewnym momecie to w tym meczu nie wiadomo było o co chodzi. Szkoda że Zachód postawił na szybkie punkty. Akcje max 10 sekundowe. Wschód próbował grać dłużej. Gracze Pistons zrobili swoje - Billups fajnie rozgrywał. Potem juz grali swja piłke w obronie. Beny nie Beny bronił :) Remis był możliwy ale Kobe sie podpalił. Co by nie mówic "świeto NBA" jak zawsze by All Stars Game. Mecz który ma przede wszystkim prowować NBA i to im wychodzi max. Co oni robili w tym meczu to ol a Boga :) Wsady jak wsady ale asysty i to rozgrywanie było z innej galaktyki. To szukanie sie na siłe było tez fajne mimo że nie zawsze wychodził.

Dobre jak połączyli sie ze stają NASA z kosmosu :P Rozwalili mnie kosmici. Oni tam lataki jak ta piłka.

Nastepny Al Stars Game w prawdopodobnie w ... Las Vegas - odziwo bo przeciesz nie mają swojej drużyny w NBA. Ale będę czekał :P bo warto a teraz wraca typowe ligowe mucka :P

Hej hej Tu NBA :] :lol:
POZDRO :!:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 22 lut 2006, 10:43

wszedłem przed chwilką na www.nba.com żeby sprawdzić jak tam moje kuponiki zaszalały dzisiaj w nocy ( o nich nie bede sie rozpisywał, gdyz to nie ten dział... ) , nastepnie kliknąłem na "scores" jak to zawsze robie i wow : ) pozystwnie zaskoczył mnie nowy lay, a jeszcze jak wszedłem na specyfikę meczową... no no jestem pod wrażeniem : )

III kwarta Timberwolves - Wizards 9:32 : D

Kidd dzisiaj 12 pkt / 13 as. / 12 zb. :brawa:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 22 lut 2006, 12:39

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”