Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 17

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2006, 14:27

Manumef pisze:What? Jeśli sezon 05/06 był w wykonaniu Parka fatalny, to nie wiem co jest grane. Zaliczył chyba 8, czy 9 asyst i dwie bramki, a szans gry nie dostawał zbyt wiele. Może jest w miarę niewidoczny, jednak swoje robi. Dla porównania: Michael Carrick w minionym sezonie zaliczył siedem asyst, przy czym grał w prawie każdym spotkaniu

W lidze pamiętam strzelił na pustaka z Arsenalem co mu Roo świetnie zagrał i tyle. Dobry mecz rozegrał z Fulham u nich, co zaliczył dwie asysty i na nim był karny. I tyle mam w pamięci jeżli chodzi o pozytywy związane z Parkiem :? Strasznie mnie zawiódł, nie wrzuca , nie strzela tylko bawi się w statyste, słaby fizycznie i traci sporo piłek a mecz z Ajaxem- lepiej nie będe komentował :roll:
Richardson może gra troche "bez głowy" ale jak idzie po skrzydle to tylko dym leci i przeciwnicy mają z nim dużo większe problemy niż z Parkiem dlatego uważam że SAF powinien postawić na Anglika

Awatar użytkownika
VanTheMan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VanTheMan » 08 sie 2006, 11:09

Rossi pisze:słaby fizycznie
Park słaby fizycznie?? :lol: Chyba sobie robisz żarty. Porpostu nie miał kiedy się zaaklimatyzowac w lidze bo Giggs i Ronaldo byli skrzydłowymi. A jak na te kilka meczy które rozegrał to nie było tak źle.
Rossi pisze:a mecz z Ajaxem- lepiej nie będe komentował Rolling Eyes
Mecz sparingowy-przygotowawczy i nie ma co na jego podstawie oceniać zawodników :roll:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 sie 2006, 13:14

VanTheMan pisze:Park słaby fizycznie?? Chyba sobie robisz żarty. Porpostu nie miał kiedy się zaaklimatyzowac w lidze bo Giggs i Ronaldo byli skrzydłowymi. A jak na te kilka meczy które rozegrał to nie było tak źle.

Tak jest słaby fizycznie i nie pasuje do MU a do tego jest bepzpłuciwy w swojej grze bo ani szarpnie ani straci tylko biega po skrzydle sam nie wiem po co :roll: Chciałbym zauważyć że w tamtym sezonie Giggs nie był skrzydłwym :?
VanTheMan pisze:Mecz sparingowy-przygotowawczy i nie ma co na jego podstawie oceniać zawodników
Jeżli masz taki podejsice to nie mamy o czym rozmawaić . Każdy mecz jest ważny i zawodnika trzeba oceniać po każdym wysępie nawet po sparingu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 sie 2006, 13:38

Park ani nie zawiódł ani niczym szczególnym nie zachwycił. W PSV prezentował się nieco lepiej ale tam więcej zależało od niego. W ManUtd jego talent póki co się nie rozwinął ale trzeba też otwarcie przyznać, że nie wiadomo ile nie grał. Z pewnością warto dalej dawać mu szanse bo chociażby w półfinale z Milanem reprezentując PSV udowodnił, że potencjał ma olbrzymi.

Bardziej martwi mnie Evra. Dotychczas jego szczyt formy przypadł na pamiętny sezon w Monaco z finałem LM. W Anglii jakoś nie moze sie odnaleźć. No ale ma możliwości, dajmy mu jeszcze trochę czasu

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2006, 14:49

Nie wiadomo ile tych szans otrzyma Evra. Przecież na lewej stronie obrony pewiakiem jest Gabi. Evra pokazał się jednak w barwach Monaco jako bardzo ofensywnie grający piłkarz. Dlatego wydaje mi się, że warto spróbować go na lewej pomocy. Może sprawdzi się na tej pozycji...

Coraz pewniejszy wydaje się transfer Senny. Jak już kiedyś wspominałem nie jest to piłkarz, którego oczekiwałem, ale trudno. Jeśli nie udało się ściągnąć Diarry i Mascherano to może sprawdzi się Senna. Na razie otrzymuje ode mnie mały kredyt zaufania.Jestem ciekaw jakim składem będzie grało ManU, gdy zdrowy będzie już Carrick.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 sie 2006, 15:56

Cris7 pisze:Jestem ciekaw jakim składem będzie grało ManU, gdy zdrowy będzie już Carrick.
I oto jest pytanie, na które tylko Fergie zna odpowiedź. Zakładając oczywiście, że wszyscy będą zdrowi, ciężko sobie wyobrazić żeby czy Carrick czy Senna czy Scholes grzali ławę. Dlatego bardzo prawdopodobne wydaje mi się granie 4-5-1 lub 4-3-3 w zależności od interpretacji. Wcześniej spekulowaliśmy, że Rooney będzie grał na skrzydle z Ronaldo a Saha jako snajper. Mi osobiście jednak wydaje się, że to Wazza będzie naszym wysuniętym napastnikiem, a na skrzydłach będą grać wciąż świetny kondycyjnie Giggs oraz Ronaldo.

Są jednak i aspekty, które przemawiają za tym, że zagramy dwoma snajperami, takie jak rzekomo zainteresowanie Tevezem, Torresem czy Martinsem. Do tego warto wspomnieć, że Fergie ani myśli o wypożyczeni Rossie'go do WBA. Dlatego ciężko coś racjonalnego wymyślić tym bardziej że w dotychczasowych meczach towarzyskich gramy dwoma snajperami. A może tak zaczniemy grać jak Włosi czy A.C. Milan czyli teoretycznie 4 środkowych pomocników. Giggsy był by po lewej stronie, Carrick i Scholes w środku i po prawej Senna, który ma do tego predyspozycje. Grywał tak często w Villareal - jako prawy pomocnik. Ale co z tego będzie zobaczymy. Trzeba jednak przyznać, że dobrze się dzieje, jeśli wszyscy będą zdrowi - dokładajać do tego Carrick'a i prawdopobnie Senne o linię pomocy z pewnością nie mamy się co martwić. Nawiążę jeszcze do Rooney'a na szpicy. Gdy RVN miał kontuzje nie w ostatnim, tylko jeszcze poprzednim sezonie, nasz zespoł grał właśnie samym Wazzą w ataku i radziliśmy sobie nadzwyczaj dobrze, przykładowo zwycięstwo na Highbury 4-2.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 08 sie 2006, 17:20

Co do składu to opcji jest mnóstwo. Między innymi dzięki naszym uniwersalnym piłkarzom ;)
Ronaldo - prawa, lewa pomoc a w najgorszym wypadku nawet atak (tak kilka razy grał w reprezentacji).
Giggs - prawe, lewe skrzydło i środek pomocy.
O'Shea - środek i lewa obrona oraz środek pomocy.
Smith :!: - atak, środek pomocy
Park - prawe, lewe skrzydło
Silvestre - środkowy, lewy obrońca
Richardsson - lewa obrona, lewa pomoc.

Dziwi mnie jednak, dlaczego wszyscy zapominają o Alanie Smith'ie :roll: Coś czuję, że Alan w tym sezonie przypomni się tym wszytskim, którzy go skreslili badź o nim zapomnieli. Być może właśnie on będzie tworzył atak z Rooney'em

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 sie 2006, 18:35

matt pisze:Dziwi mnie jednak, dlaczego wszyscy zapominają o Alanie Smith'ie Coś czuję, że Alan w tym sezonie przypomni się tym wszytskim, którzy go skreslili badź o nim zapomnieli. Być może właśnie on będzie tworzył atak z Rooney'em

Życze Ci tego z całego serca. Alan rzeczywiście może być świetnym napastnikiem w duecie z Roo. W końcu Smudge niedość, że jest szybki to do tego znakomicie gra głową. Prawde mówiąc napadzior nam nie potrzebny. Mamy genialnego Rooney'a, zdolnego Smith'a, zwinnego Sahe, niezawodnego Solskjaera i utalentowanego Rossi'ego. Dlatego nie warto kupować chyba napastnika. Miejmy nadzieje, że Loui już wyczerpał limit kontuzji.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 sie 2006, 18:56

matt pisze:Ronaldo - prawa, lewa pomoc a w najgorszym wypadku nawet atak (tak kilka razy grał w reprezentacji).
To że grał w ataku to nie zanczy że sobie dobrze tam radził 8)

Smith piłkarz bardzo dobry ale goli to nie bardzo umie strzelać choć prawdepowiedziawszy nie miał za dużo okazji do pokazania swojego instynktu w MU :roll:

Ole w meczach sparingowych strzela sporo goli ale boje się że w lidze nie będzie błyszczał :? Z gry wygląda mizernie tylko bramki ratują wizerunek choć chyba własnie tego oczekuje się od napastnika aby strzelał :wink:

Przed każdym sezonem byłem nastawiony optymistycznie a teraz jakoś zaczynam widzeć same nagatywy w postawie MU :? Obym mylił :D

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 10 sie 2006, 10:41

Ciekawą informację podał dziennik Daily Mirror. Podobno SAF interesuje się sprowadzeniem na Old Tarfford Adriano. Tą informację szybko zdementowal właścicel Interu Massimo Morrati. Ciekawe, czy to tylko wymysły prasy, czy faktycznie Sir Alex jest zainteresowany kupnem Adriano. Coś w tym może być, gdyż do Interu przyszli Crespo i Ibrahimovic, więc konkurencja w ataku Interu jest dość duża. Osobiście uważam, że kolejny napastnik nam nie potrzebny. Rooney, Saha, Smith, Rossi i skuteczny ostatnio Solskjaer gwarantują footbal l na wysokim poziomie i myśle, że bedą strzelali bramki dla ManU. Z drugiej jednak strony kolejny napastnik napweno nie zaszkodzi :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2006, 11:05

Z tym Adriano to oczywiście ogromna plota. Ale jeśli już jesteśmy przy napastnikach Interu, to chętniej zobaczyłbym w naszych barwach Martinsa. Jakoś nie widzę dla niego miejsca w 'nowym' Interze. Szczególnie jeśli za rywali do pierwszrgo składu ma Adriano,Zlatana i Crespo, a w obwodzie są jeszcze Recoba i Cruz. Jak już wspominałem wcześniej z napastników jestem w miarę zadowolony, chociaż jeszcze jeden mógłby spokojnie dołączyć.

Coraz bliżej Senna i Kuszczak. Postraszymy w Premiership.Nie ma co... :oops:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 sie 2006, 12:24

Cris7 pisze:Coraz bliżej Senna i Kuszczak. Postraszymy w Premiership.Nie ma co... :oops:
A co nie? Śmiem twierdzić, że z takim skłądem jesteśmy w stanie powalczyć z Chelsea o mistrza. Nie popadam przy tym w żaden hurraoptymizm, ale sądzę, że gdy zawodników United będą omijać kontuzje (co w zeszłym sezonie zdarzało się nagminnie) Red Devils mają spore szanse by na koniec sezonu zająć pierwsze miejsce w Premiership. Terminarz spotkań jest optymistyczny i do końca tego roku Man Utd powinien to wykorzystać.

Na bramce mamy doświadczonego i niezawodnego Edwina. Na ławce rezerwowych w razie transferu do United zasiądzie Tomek Kuszczak (który wg angielskich mediów przechodzi właśnie testy medyczne, a kwota jaka trafi do WBA wynosi 2,4 mln Ł + Paul McShane). Trzecim bramkarzem będzie młody Tom Heaton. Wypożyczony do Sheffield został Luke Steele, a do Watford zapewne na roczne wypożyczenie pójdzie Ben Foster. Anglicy będą mieli zdecydowanie więcej szans gry. Steele powinien podnosić swe umiejętności w Sheffield, a Foster zasmakuje gry w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii. Same pozytywy :wink: Niezapominajmy także o Timie Howardzie, który w moim przekonaniu, po pokazaniu sie z dobrej strony w Evertonie (a wierzę, że tak właśnie będzie), powinien przkonać działaczy z Goodison Park, by Ci podpisali z nim definitywny kontrakt.

Obrona wydaje się być kompletna. Na flankach istnieje mieszanka doświadczenia z młodością: Gary Neville i Phil Bardsley po prawej stronie oraz Gabriel Heinze, Mikael Silvestre i Patrice Evra po lewej. W środku Rio Ferdinand, który jest pewniakiem do gry w pierwszej jedenastce oraz walczący o grę u boku Rio - Wes Brown i Nemanja Vidić. W obwodzie jest także młody, zdolny, który powinien sobie poradzić w meczach ze słabszymi rywalami w Premiership - Johnny Evans. Pique już wypożyczony do Saragossy, a w jego ślady powinni pójść Gibson i Simpson. Nie wiadomo co z McShanem, który raczej zostanie sprzedany za 400 tys. Ł do WBA. A szkoda, bo w przyszłosci mógł z Evansem stać się zawodnikiem wielkiego kalibru.

Pomoc - nasza bolączka w poprzednich dwóch sezonach, a szczególnie w tym ostatnim. Wielki talent, powoli wyrastający na świetnego zawodnika, choć w ostanim czasie siejący niepokój w otoczeniu United Cristiano Ronaldo, który w meczu z Oxford pokazał, że jest w wysokiej formie, wiecznie młody, na którego zawsze można liczyć Ryan Giggs oraz powracający po kontuzji Paul Scholes powinni być siłą napędową ofensywy Manchesteru United. Za zabezpiecznie tyłów odpowiedzialny bedzie nowy nabytek - Marcos Senna, a nowe możliwości w środku pomocy po wyleczeniu kontuzji pokaże pierwszy zakup Sir Alexa Fergusona w bieżącym oknie transferowym Michael Carrick. Zmiennicy to młodzi gniewni David Jones, Darren Fletcher, Kieran Richardson oraz starszy od wymienionej trójki Park Ji-Sung. Millera powinno się sprzedać, a Lee Martina i Chrisa Eaglesa wypożyczyć. Wygląda to obiecująco.

W ataku rządzi Wayne Rooney. Jego partnerem na początku sezonu bedzie zapewne błyskotliwy Louis Saha, bądź 'morderca o twarzy dziecka' Ole Gunnar Solskjaer, który ku zaskoczeniu mojej skromnej osoby prezentuje się bardzo dobrze. Rossi powinie sie troche mniej starać, bo jak narazie gra bardzo ambitnie i widać determinacje w jego poczynaniach. Może dlatego nie udaje się młodemu Włochowi strzelić upragnionego gola :wink: Kiedy Alan Smith wróci, Sir ALex Ferguson powinien w razie nieporadności któregoś z w/w powoli wprowadzać do gry zadziornego Anglika. Uważam, że wzmocnienie tej formacji jest zbędne, szczególnie przy zainteresowaniu osoba Adriano, który wg mnie jest zatrzymałsię kompletnie w rozwoju, a gra w Anglii jeszcze bardziej załamał karierę Brazylijczyka. Jeśli juz Ferguson jest zdecydowany zakupić napastnika (którego, powtarzam, zakup jest zbędny) powinien w soim notatniku zanotować takie nazwiska jak Huntelaar, D.Bent, Tevez, Torres czy Martins.

Zakładam, że jeśli trasnfer Senny dojdzie do skutku (a jest on praktycznie przesądzony, po wypowiedziach samego zainteresowanego, jego dotychczasowego trenera oraz kolegi z drużyny - Riquelme), bedzie on grał w klubie powiedzmy trzy-cztery lata, a w tym czasie można by zainwestoać pieniadze w zakup Manuela Fernandesa z Benfiki. :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2006, 14:24

A ja wciąż będę się upierał, że brakuje klasowego DM'a, bo takim nie jest ani Senna, ani Carrick. A na Wyspach ciężko gra się bez skutecznego w destrukcji środkowego pomocnika. Zresztą nie tylko na Wyspach. W każdym klubie taki piłkarz jest na wagę złota.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 10 sie 2006, 14:31

Cris7 pisze:brakuje klasowego DM'a, bo takim nie jest ani Senna

Według mnie Senna to jest właśnie taki prawdziwy rasowy defensywny pomocnik. Ciekawe kiedy jego transfer w końcu zostanie oficjalnie zrealizowany. Pojawiły się pogłoski, że póki co transfer blokują włodarze Manchesteru United, gdyż liczą jeszcze na sprowadzenie Diarry. Ja jednak uważam, że być może na dniach i to na jednej konferencji ujrzymy w trykotach Red Devils Senne i Kuszczaka.

Mam taką prośbę do modów. Gdyż już chyba obecna ankieta uległa przedawnieniu ;). Proponuję zmianę pytania na: Co sądzisz na temat sprzedaży van Nistelrooy'a. I teraz możliwe odpowiedzi:
a)Dobra decyzja
b)Dobra decyzja, ale odszedł za tanio
c)Mógł jeszcze trochę pograć w ManU
d)Ogromne osłabienie napadu

Z góry dzięki!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2006, 20:32

W końcu Kuszczak w MU. Szkoda tylko, ze narazie na wypozyczeniu i nie ma mowy o transferze definitywnym po wypozyczeniu. Troszke dziwna sytuacja. Trudno bedzie sie przebic przed Van Der Sara, ale Tomek bedzie 2 bramkarzem wiec swoje szanse dostanie. Zobaczymy choc ja osobiscie sadze, ze to jednak przychamuje kariere Kuszczaka. Chyba, że wskoczy dziwnym trafem za Holendra :arrow: moze dzieki kontuzji, tylko Edwin to nie Kirkland :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”