Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 161

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 mar 2008, 16:42

Wczorajszy mecz - bajka :D Co prawda szybko strzelona bramka ustawiła to spotkanie ale to był Manchester jaki chcemy oglądać. Fantastyczne spotkanie Rooneya i Ronaldo. Portugalczyk mógłby cały mecz stać przy linii bocznej ale za takie kosmiczne zagrania jak ta bramka i asysty przy 2 i 3 bramce warto wydać kasę żeby oglądać kunszt Portugalczyka na żywo.
Roo wyraźnie w gazie. Dobrze, że wreszcie odblokował się i trafił do siatki. Oby weszło mu to w nawyk.

Martwią trochę te urazy ale mam nadzieję, że wszyscy a szczególności Rio i Evra będą gotowi na wtorek. Myślę, że nasz sztab medyczny stanie na wysokości zadania i cała piątka narzekająca na urazy, nie tylko obrońcy , będzie do dyspozycji Szkota. Mecz w Rzymie będzie bardzo ważny i bez wątpienia ciężko będzie wywieźć dobry wynik ale jestem dobrej myśli.

Co do urazu Tottiego to moim zdaniem zasłona dymna. IMO zagra we wtorek w wyjściowym składzie.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 mar 2008, 17:03

majer13 pisze:chyba że sir Alex znowu nam wymyśli Rooneya na skrzydle albo coś jeszcze gorszego . A za mecz jeszcze raz wielkie brawa
Jak dla mnie, na pewno zagramy 4-5-1 ;). United w CL tak gra zawsze na wyjazdach w playoffach.

Co do meczu z panami z Birmingham, to niesamowita kreatywnośc w przodzie. Dużo składnej gry, gry na pamięć. Sporo szans, wynik powinien być wyższy, ale nie zamierzam narzekać. Cieszy Roo, w końcu do swietnej gry dołożyj bramki. A Ronaldo? 3 asysty i bramka - więcej pisac nie trzeba ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 mar 2008, 20:38

Wilmore pisze:Mam pytanie - czy Tevez jest wypożyczony do ManU, czy został już wykupiony?
Jeśli jest nawet wykupiony, to jakich napastników macie? Rooney, Tevez, Saha i kto jest czwartym? Ten z Angoli?

Wypozyczony jest , ma ustawiona kwote wykupu :) Tak 4 to ten z Angoli i na twoim miejscu raczej bym sie z niego nie smial :)
Rossi pisze:Fraizer w Antwerpi strzelił 21 bramek teraz w Chamionship 14 więc SAF musi mu zaufać.

nie wiem czy musi, Rossiemu nie ufal, to jemu zaufa ?
John Travolta pisze:Odnosnie młodych graczy w United w przyszlym sezonie, ich pozycja napewno znacznie sie porawi bo teraz bedzie moglo na lawce zasiadac 7 graczy zamiast 5.
wydaje mi sie ze to rozkreci troszke naszych juniorow :)

Einar - a u was kto jeszcze kontuzjowany ? :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 mar 2008, 20:55

boskigonzo pisze:nie wiem czy musi, Rossiemu nie ufal, to jemu zaufa ?

Po pierwsze Rossi z tego co mi wiadomo troche sie "stawiał". Chciał gwarancji gry. Fraizer to prawdziwy wychowanek z krwi i kości, chłopak z okolicy. Myśle że ma inne podejście i mentalność niż Giuseppe który po świetnym półroczu we Włoszech mógł przebierać w ofertach. Pozatym Rossi był w United 3 lata, Campbell jest tutaj całe życie.

Następny sezon będzie kluczowy jeżeli chodzi o przyszłość Fraizera. Jeżeli odejdzie Saha to moim zdaniem Campbell ma szanse zaistnieć. Biore jako pewnik że w lecie przyjdzie jakiś napastnik. Roo, Tevez, Campbell + nowy. Saha zostaje : Roo, Tevez, Saha + nowy i wtedy Campbell jest wydymany :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2008, 20:57

boskigonzo pisze:Tak 4 to ten z Angoli i na twoim miejscu raczej bym sie z niego nie smial
Oj nie, jestem daleki od tego, na na ultratrudnym PNA absolutnie błyszczał, a w najsilniejszej lidze wszechczasów - Grecja 2007/08 - idzie chyba na króla strzelców, co? :lol:
Na razie to on się tylko dobrze zapowiada. Na razie to wróżenie z fusów, wszystko się przesądzi na jesieni - na razie jednak bliżej wszystkim do ocenienia go jako Djemba-Djemba, niż jako Solskjaera :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 30 mar 2008, 21:01

Wilmore pisze:Oj nie, jestem daleki od tego, na na ultratrudnym PNA absolutnie błyszczał

Strzelił więcej bramek niż Drogba czy chociażby Eto'o ( choć nie jestem pewien :roll: ) a to do łatwych zadań nie należy :D.

Co do Fraziera chłopak ma potencjał zobaczymy jak się będzie rozwijał. W Championship strzela bramki lecz każdy wie że Championship to nie Premiership, gdzie o strzelenie bramki dużo trudniej :D ;) Jednak sąde że mogą być z niego ludzie jeśli zostanie dobrze poprowadzony ( a sir Alex to jeden z najlepszych trenerów na Świecie więc z tym problemów raczej nie powinno być :D)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 mar 2008, 21:13

Od Eto`o wiecej bramek nie strzelil

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 06 kwie 2008, 15:26

Bardzo dobre wejście w mecz przez United, utrzymywanie się przy piłce, stwarzanie sytuacji no i w końcu bramka Ronaldo. IMO bardzo dobre zachowanie i zagranie Carricka. Później zupełnie stanęliśmy, jak swoją sytuację zmarnował Aliadiere to wie chyba tylko on sam, prócz tego masa gróźnych strzałów, ale Edwin broni fenomenalnie. Niestety przy sytuacji sam na sam z Alvesem nie mial żadnych szans. Przebudziliśmy się w ostatnich 5 minutach, powinien być rzut karny, bo obrońca blokował strzał Ronaldo ręką, ale oczywiście sędzia tego nie zauważył. Ciekawe czy ktoś powie, że to była osłona twarzy. Jak tak to ja już teraz się śmieje z niego. Szykuje się suszarka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2008, 15:29

Aliadiere głównie z tego powodu już nie gra w Arsenalu, bo chłopak ma warunki, ale coś z głową nie tak :] potrafi znakomicie wypracować sobie sytuację, ale jak ma ją wykorzystać to już gorzej.
Jednak przeciwko United nie gra mu się źle. Jak wygrywaliscie z nimi 4:1 chyba ostatnio, czy przedostatnio to sam strzelił bramkę [wyrównującą z tego co pamiętam na 1:1] a dziś zaliczył 2 asysty.

Wydaje mi sie, że United strzelą jeszcze 1 bramkę i wywiozą 3 pkt.

edit:
:D przeczucie mnie zawiodło. Widać obrona United bez Vidica to nie to samo. Rzadko się oglada takie łatwe przeście pod bramkę United środkiem.
A Alves wybrał sobie idealny mecz na debiutanckie bramki.
Ba - prawie hat tricka ustrzelił, ale chyba Rio piłkę ręką / łokciem zatrzymał ? Nie widziałem dokładnie.

ładnie sypać zaczęło :o
A Ronaldo przestawiony do ataku ? zobaczymy, czy dziś błysnie na tej pozycji.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2008, 15:57 przez fieldy, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 kwie 2008, 15:53

reki nie bylo.

Powinno juz 3:1 byc. Sporo szczescia ma dzisiaj Manchester.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2008, 16:01

:shock: Rio kontuzja ? Coś słyszałem, że z nim nie do końca OK, ale skoro grał cały czas myślałem, że jednak dali sobie z tym radę.
A teraz schodzi. Vidić out, teraz Rio. Środek obrony się posypał. Kto wie, może za wcześnie niektórzy obrazki Alexa z Pucharem wklejają :wink:

Tuncay :zgon:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 kwie 2008, 16:31

Rio przez dłuższy czas grał z kontuzją, dlatego był moment ze sobie w ogóle nie radzilismy. Przypomina mi sie sytuacja z przed roku, teraz jednak mamy troche szerszą ławkę.
Ogolnie Boro miało swoje momenty, ale prawda jest tez taka ze gdyby nie sędzia to prawdopodonie byłoby w pierwszej połowie po meczu. Najpierw spalony z kapelusza gdy Roo wychodził sam na sam, potem nie odgwizdane ewidentny karny za ręke piłkarza Boro po strzale Ronaldo. Niestety na tym etapie rozgrywek brakuje nam szczęscia.
Boro w ostatnich dwóch kolejkach wyszło z błedami sędziego na czysto, szkoda ze Chelsea jest 4pkt do przodu. Cóż walka o mistrzostwo bedzie ciekawsza...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2008, 16:34

94 minuta i wszystko paradoksalnie mogło sie zmienić. Ale zostało 2:2.
Nie żałuję, ze oglądałem ten mecz. Świetne widowisko, akcja przez cały czas + pewne momenty, że tak to nazwę dramaturgii (pośliźnięcie się van der Saara) wszystko to dało świetne widowisko.
Szkoda, że Tuncay (?) w 94 minucie nie strzelił na 3:2 :wink:

Może mi ktoś powiedzieć co jest, że Owen wchodzi ostatnio tylko z ławki?

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 06 kwie 2008, 16:39

Może mi ktoś powiedzieć co jest, że Owen wchodzi ostatnio tylko z ławki?
Carrick, Scholes i Anderson.

Mamy 3 punkty nad Chelsea + dużo lepszy bilans bramkowy, czyli w sumie 4 .

Terminarz do końca - Chelsea:

Chelsea - Wigan
Everton - Chelsea
Chelsea - Manchester United
Newcastle - Chelsea
Chelsea - Bolton

United:

Man Utd - Arsenal
Blackburn - Man Utd
Chelsea - Man Utd
Man Utd - West Ham
Wigan - Man Utd

Czyli mamy podmęczony po trzech meczach z Liverpoolem Arsenal, cięzki wyjazd do Blackburn, mecz na Stamford z Chelsea gdzie nikt chyba od 3 lat nie wygrał, nie leżący nam West Ham i ciężko wbrew pozorom teren w Wigan. Cholernie trudne 5 meczów, tym bardziej, że walczymy jeszcze w LM.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2008, 16:49 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2008, 16:43

Giggsy King pisze:Carrick, Scholes i Anderson.
skład United to ja znam. Jednak w meczach, ktróre ostatnio widziałem, taki Carrick nie jest wcale lepszy od Owena, a jego zalety znam bardzo dobrze. Wiadomo skąd :] Scholes ostatnio też przeciętnie, raz dobrze, dwa razy słabo.
Proszę o jakąś inteligentniejszą odpowiedź. Bo mam nadzieję, ze występują tacy fani ManU :wink: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”