Pewniak dnia - Strona 168

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 lip 2010, 9:39

#6 TdF etap 19 ITT / Kto wygra - Fabian Cancellara 1,80

Tutaj zgodzę się z Duchem, Fabian jest dziś murowanym faworytem do zwycięstwa. Dziś we Francji ma być słonecznie więc będą równe szanse dla każdego. Jedyny rywal dla Cancellara czyli Contador wygrał niby przed rokiem czasówkę, ale to nie ta sama forma co przed rokiem. Trasa jest płaska czyli taka jaką Fabian lubi i sądzę, że tylko jakieś nieszczęście może mu dziś odebrać zwycięstwo.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2010, 14:05

#5 Kaiserslautern - Liverpool 2 2,00

Drużyna Kaiserslautern jest beniaminkiem Bundesligi, natomiast klasy "The Reds" nie trzeba nikomu przedstawiać, choć mają za sobą nieudany sezon. Do tej pory Niemcy nie mieli zbyt silnych sparingpartnerów i spotkanie z Liverpoolem, będzie pierwszym tak poważnym sprawdzianem. Z którego raczej nie wyjdą zwycięsko.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lip 2010, 0:23

#7 Ruch Chorzów - Austria Wiedeń 2 2,10

Nastała wielka chwila post nr 1000 :afro: Mam nadzieję, że ta cyferka będzie szczęśliwa i typ wejdzie 8) Kurs bardzo fajny w Interwetten - najwyższy w sieci! :) No ale do rzeczy. Ruch to słaby zespół wystarczy wspomnieć o tym, że ledwo awansowali po dwóch remisach z maltańską Vallettą. Każdy oczekiwał dwóch wysokich zwycięstw, a skończyło się prawie kompromitacją. Austria natomiast to zespół silny, w lidze zajmuje obecnie 2 miejsce mając na koncie 2 zwycięstwa z Mattersburgiem 2:0 oraz na wyjeździe 4:3 z LASKiem Linz. Wydaje też mi się, że najlepszy napastnik zespołu z Austrii Roland Linz coś ustrzeli.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lip 2010, 13:38

#8 Francja - Chorwacja 1 1,75

Półfinał ME U21. Francja po pokonaniu Austrii (5:0) oraz Holandii (4:1) są jednym z głównych faworytów do zwycięstwa w całym turnieju. Po za tym wpadł im remis z mocnymi Anglikami. Chorwacja już tak nie błyszczy, w grupie zajęli 2 miejsce z dorobkiem 4 pkt wygrywając ładnie ostatni mecz w grupie 5:0 z Portugalią, remisując ze słabymi Włochami 0:0 oraz przegrywając z Hiszpanami 1:2. Stawiam na ekipę Kakuty i reszty.

#9 Unirea - Zenit 2 1,9

Unirea jest w słabej formie, nie udało im się wygrać Super Pucharu Rumunii przegrywając z Clujem, a niedawno zremisowali 0:0 ze słabiutkim Pandurii. Zenit odwrotnie jest w formie na 14 kolejek rozegranych w lidze rosyjskiej zajmują 1 miejsce z dorobkiem 11 zwycięstw i 3 remisów pokonując ostatnio Rostov 3:1, Sibir Novosibirsk 2:0 czy St Petersburg 2:0. Wydaje mi się, że losy dwumeczu będą chcieli rozstrzygnąć już w pierwszym meczu.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 lip 2010, 0:23

#10 Ajax Amsterdam - PAOK Saloniki (+1) 1 1,9

Nie chce mi się czekać na typ Ducha, więc zapodam swój ostatni, przy odrobinie szczęścia kto wie może mi się uda wygrać w lipcu ;)
O Ajaxie ciężko mi cokolwiek napisać, po za tym, że pozamiatali w ubiegłym sezonie w lidze, ale mimo to nie zdobyli mistrzostwa, co było mega sensacją. Ostatnie mecze Ajaxu to porażka 0:1 z Porto i sensacyjne zwycięstwo z Chelsea 3:1. Jedyne co mi wiadomo to to, że Ajax w obu meczach grał rezerwami (zapewne Porto i Chelsea również). Tak jak pisałem ciężko jest określić obecną formę Ajaxu, lecz patrząc na ich kadrę spodziewam się wysokiego poziomu ich gry z Grekami. Co do rywala Holendrów to rozegrali w lipcu 3 sparingi i swoimi wynikami nie zachwycili: wygrana 1:0 z RW Erfurtem, porażka 1:3 z Offenbachem oraz remis 1:1 z Nurembergą. Krótko mówiąc bardzo przeciętnie. Ajax doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że w Grecji może być ciężko, więc powinien sobie wyrobić dobrą przewagę już w pierwszym meczu. Mając w składzie takich zawodników jak Suarez, Sulejmani, de Zeeuw, Siem de Jong, Emanuelson, van der Wiel, a na bramce gwarantującego spokój Stekelenburga wydają mi się bardzo prawdopodobne wyniki 2:0, 3:1 lub wyższe. Zresztą zawodnicy z Amsterdamu są bardzo zmobilizowani, by pokazać się w Lidze Mistrzów, a to daje pewność, że w meczu z Grekami włożą maksimum swoich sił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2010, 12:42

#8 Sparta - Lech (+1) X 3,60

Lech gra ogólnie słabo, a na wyjazdach jeszcze słabiej :P choć wyniki z Azerami tego nie potwierdzają :P Sparta jest zdecydowanym faworytem i myślę, że wygrają, ale Polacy pewnie się na murawie nie położą, na pewno będą walczyć i myślę, że jednobramkową porażkę wywalczą :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2010, 13:00

#9 Unirea - Zenit (-1) 2 3,20

Podobnie jak Aker uważam, że Zenit powinien sobie z Rumunami poradzić. Są w rytmie meczowym, za nimi już kilkanaście kolejek rozegranych, w których pokazali się ze świetne strony. Rumuni z kolei zawodzą i już nie przypominają tej ekipy, która w pucharach jakiś czas temu dzielnie walczyła (chyba Petrescu jeszcze wtedy ich prowadził).

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 27 lip 2010, 14:12

#7 Sparta - Lech (+1) 1 2,70 *2(pewniak) = 5,40
W tydzień nie da się zbyt wiele nadrobić, jeśli chodzi o przygotowanie. Dlatego przewiduję łatwe zwycięstwo czeskiej drużyny.

#8 Sparta - Lech (połowa/koniec) 1/1 2,40
fieldy napisał za mnie wstęp. Nie zgadzam się tylko z jego ostatnim zdaniem, stąd mój typ #7. Dodatkowo na Czechów wskazuje ich doświadczenie na arenie europejskiej.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 28 lip 2010, 9:43

#10 Jagiellonia - Aris HT/FT X/G 5,50

Jagiellonia awansowała do pucharów dzięki temu, że wygrali puchar Polski. Ostatnio sprzedali do Polonii podstawowego obrońcę Bruno a nie widziałem żeby pozyskali kogoś wartościowego. Aris może jest dla nas nieco anonimową drużyną ale na stronie igol.pl znalazłem taki opis:
igol.pl pisze:Na szczególną uwagę zasługuje kilku graczy. Filarami obrony będą były zawodnik Benfiki i Besiktasu Ronaldo Guiaro, a także mający za sobą ponad 100 występów w Racingu Santander Oriol Lozano. W pomocy zobaczymy zapewne m.in Mehdiego Nafti, byłego zawodnika Birmingham oraz Deividasa Česnauskisa, niegdyś reprezentującego Dynamo Moskwa oraz Heart of Midlothian. O sile ofensywnej greckiej drużyny stanowią kapitan drużyny Koke oraz gwiazda reprezentacji Gwatemali Carlos Ruiz.
Widać więc, że nie jest to przypadkowa zbieranina. Myślę, że do przerwy piłkarze Jagi będą mieli siłę stawiać opór Grekom ale potem stracą jedną lub dwie bramki i goście będą mieli zaliczkę przed rewanżem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lip 2010, 12:00

#10 Ajax - PAOK (+1) 1 (1,90)

Nie wiem czy będę miał potem wpaść żeby coś postawić, więc wrzucę Ajax. Wszystko wskazuje na, to że Holendrzy powinni dość spokojnie poradzić sobie z rywalem. Zagrają praktycznie w najmocniejszym składzie i gdzie jak nie nie własnym stadionie mają zagwarantować sobie awans. W ostatnich latach wpadki się im zdarzały, ale myślę, że Jol ich poukłada i wprowadzi do Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 29 lip 2010, 20:25

# 7 Olympiakos Pireus - Maccabi Tel Aviv (+1) 1 1.70

Ten mecz ma jednego niekwestionowanego faworyta. Jest nim dla mnie Olympiakos, który przed swoją pubicznością zapewni sobie solidną zaliczkę przed spotkaniem rewanżowym. Spory udział może mieć nowy nabytek Albert Riera :)

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 29 lip 2010, 20:32

# 8 Jagiellonia - Aris 1 2.40

Niewątpliwe ciężkie zadanie czeka dziś podopiecznych Michała Probierza. Jeżeli, jedak Polska ekipa liczy na awans, muszą wygrać na własnym obiekcie.
Gry sparingowe pokazują że niekoniecznie Jagiellonia jest na straconej pozycji. Nie zaskoczy mnie dzisiaj ich zwycięstwo. Na swoim boisku grać potrafią i Arisu nie powinni się przestraszyć.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lip 2010, 20:35

#8. Arsenal - AC Milan 1 1,80

Tak dla formalnosci zeby 10 typow bylo :P Arsenal gromił póki co rezerwami słabsze druzyny, teraz czas na większy test na Emirates Cup, ale AC Milan pierwszy trening miał parę dni po pierwszym sparingu Arsenalu i na pewno są na innym etapie przygotowania. W Arsenalu nie bedzie Fabregasa czy van Persiego, ale w Milanie ma nie byc Ronaldihno wiec sie wyrownuje :P

#9. Philadelphia Union - New England Revolution 1 2,10

Philadelphia u siebie ma bardzo dobrą formę, co prawda przegrali jeden mecz ale to był wypadek przy pracy :P New England ostatnio kiepsko, szczególnie na wyjazdach. Ogólnie są to podobne druzyny, ale wydaje mi sie, ze gra u siebie jednak będzie decydującym czynnikiem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 lip 2010, 13:20

Może by tak coś trafić w tym miesiącu?

#6 Celtic - Lyon 2 1,80

Celtic gra znów okropnie. Jeśli z Bragi wraca się z trzybramkowym bagażem, to co tu myśleć o pokonaniu Lyonu? Nawet jeśli to tylko mecz towarzyski, to wicemistrzowie Szkocji nie mają żadnych szans.

#7 Zenit St. Petersburg - Rubin Kazań 1 1,90

Mecz na szycie ligi rosyjskiej, choć oba zespoły dzieli aż siedem punktów to jednak jest to mecz lidera z wiceliderem. Zenit pewnie kroczy od wygranej do wygranej zdobywając komplet punktów w ostatnich ośmiu kolejkach ligowych! Dopiero remis w kwalifikacjach Ligi Mistrzów z Unireą przerwał passę dziesięciu wygranych z rzędu we wszystkich rozgrywkach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 lip 2010, 0:25

#8 Ajax Amsterdam - Twente Enschede 1,85

Ajax musi zmazać plamę po pechowo zremisowanym meczu z PAOK-iem Saloniki. Czy można kibiców udobruchać w lepszy sposób niż zdobycie kolejnego trofeum? Zdobywając kolejny Superpuchar Holandii gracze z Amsterdamu zrównaliby się ilością triumfów z PSV Eindhoven, które trofeum nazwane imieniem Johana Cruijffa zdobywało ośmiokrotnie. Sporym atutem Ajaksu będzie fakt, że spotkanie odbędzie się na Amsterdam ArenA, gdzie gracze z Enschede wygrali tylko dwa razy w ciągu ostatnich 10 lat, a ostatni mecz przegrali 0:3. W Twente zabraknie Sandera Boschkera w bramce, a także może nie zagrać Marc Janko, czyli najważniejszy napastnik zespołu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”