El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 169

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 maja 2011, 9:27

Z tym, że Real złożył skargę na Barcelonę i chce zawieszenia 6/8 podstawowych piłkarzy to jest jakiś dowcip? To już naprawdę nie jest śmieszne.
Jeśli UEFA przystoi na takie coś to będzie przekręt i absurd stulecia. Zarówno Mourinho jak i zarząd klubu z Madrytu posunął się w za daleko.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 02 maja 2011, 9:34

Professor Chaos pisze:Jeśli UEFA przystoi na takie coś to będzie przekręt i absurd stulecia
Nie przystanie, 0 szans. To taki manifest, żeby świat się dowiedział jak Far$a kradnie.

Mam nadzieję, że już wylaliśmy wszyscy swoje żale i zakończymy tę jałową dyskusję. Bo w końcu nie wiadomo, czy Pepe trafił w nogę (Punto pelota i inne tricki). Każdy widział symulki Busquetsa i Pedro, ale też 'akcje w obronie' Marcelo i Ade. Proponuję powoli kończyć już ten temat, bo ile można?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 maja 2011, 9:42

Mam nadzieję, że nie. Oby UEFA pokazała się z dobrej strony i zwróciła uwagę na to, że problem ze wszystkim (sędziowaniem, symulacją etc.) jest tylko wtedy, kiedy wielki Jose przegrywa.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 maja 2011, 11:39

Professor Chaos pisze:Mam nadzieję, że nie. Oby UEFA pokazała się z dobrej strony i zwróciła uwagę na to, że problem ze wszystkim (sędziowaniem, symulacją etc.) jest tylko wtedy, kiedy wielki Jose przegrywa.
Wy to k**** macie tupet takie rzeczy wygadywać po meczu gdzie pół świata widziało jak się za twarz zawodnicy Barcelony łapali i zyskali przewagę 1 zawodnika na boisku po scenie aktorskiej. Wszyscy widzieli rok temu czerwo zawodnika Interu po kolejne świetnej grze aktorskiej zawodnika Barcelony tak się właśnie zdobywa przewagę na boisku jak bramkę trudno wcisnąć. Potem wychodzi taki Xavi i mówi że "wygrał football" to aż się ręce załamują i zarazem składają do "facepalm'a".

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 02 maja 2011, 12:24

poprosze o jakies linki do wypowiedzi tego "pol swiata" ktore widzialo te twoje fantazje.
hitzfield, dalglish, capello, di stefano, wenger, ancelotti, hiddink... i mozna wymianiac w nieskonczonosc, kazdy z nich staje po stronie barcelony. caly futbolowy swiat jest oburzony i zniesmaczony tym co prezentuje soba madrycki klub. malo tego. nawet wewnatrz klubu w madrycie sa potezne zgrzyty. juz nie mowie o di stefano, legendzie madrytu, ktory napisal wprost: "jestesmy tchorzami". czlowiek nazwiskiem relano - dla niekumatych - szef asa, periodyka ktory murem stoi za realem - tenze szef pisze dwa dni temu artykul w ktorym odwraca sie od mouninio.
tak wiec powtorze: poprosze o jakies linki do wypowiedzi tego "pol swiata" ktore widzialo te twoje fantazje.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 maja 2011, 12:30

To ja od ciebie chce wypowiedzi Ancelotti'ego i Hiddink'a i innych gdzie mówią że Alves i Busquet nie aktorzyli a Pepe zostało prawidłowo wyrzucony !

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 12:33

MI nie znasz sie!!! Przeciez Kajo ma racje bo ma racje! Faza pucharowa to jeden mecz a Barca zawsze kradnie. Mourinho jest swiety wiec co powie tak jest.
Juz mnie wkurwia ta bezsensowna krucjata. "zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej"

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 12:52

Wszyscy w studiu przyznali ze mogl dac czerwona. No chyba ze Borek ogladal przerobione video z hiszpanskiej tv, gdzie Alves nie zostal dotkniety.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2011, 12:57

Mnie jako postronnego widza ciekawi interpretacja kartki dla Pepe.W Tv już słyszalem ze Pepe dostał kartke za 3 mecze, pokemolandia na blaugranie stwierdziła ze sędzia miał jaja.Mi sie wydawało że w tym meczu to Barca bardziej faulowala,takie mialem odczucie.Co do Pepe. facet robi nakladke i atakuje pilke,jaka tutaj jest podstawa do pokazania czerwonej?Niestety w TV czy w necie nie usłyszalem konkretnych argumentów.Sergio skosil podobnie Alonso w finale i nikt nie mówił o czerwonej bo sam Alonso się nie turlał.

Jesli odemnie by zalezało to bym ukarał pedro ale kara pienięzną.Facet celowo prowokuje rywali trzymajac sie za twarz gdy sam wbiegł w ramie Arbeloy.PO czystym odbiorze Marcelo rzuca sie do niego z łapami.Przekroczył granice smaku.Pewnie zakonczy się tak że Uefa wpierdzieli Jose 4-5 meczy i na tym się zakończy

Bienas, reporterzy Sky też mieli przerobiony materiał?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2011, 13:00

Kowalczyk ostatnio porównał Puchar Hiszpani do Pucharu Weszło,ja bym wypowiedzi tego Pana radził gwiazdkować

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 maja 2011, 13:43

MGiggs pisze: Jesli odemnie by zalezało to bym ukarał pedro ale kara pienięzną.
Kara pieniężna byłaby najgorszą z możliwych opcji. Podejrzewam, że byłaby w wysokości MAX jego dniówki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 13:43

MGiggs nie wiem co mial sky, ale Rm powoluje sie przerobiony material. Ja sam nie mam zdania co do kartki. Zagranie ostre bez dwoch zdan i raczej zolta. W kazdym razie jak czytam setny raz jak to sedzia krzywdzi Real albo Barca jest faworyzowana to nie wytrzymuje. Jeszcze rozumiem sensowne argumenty, ale ich brak. Niestety.
Facet celowo prowokuje rywali trzymajac sie za twarz gdy sam wbiegł w ramie Arbeloy. PO czystym odbiorze Marcelo rzuca sie do niego z łapami
nie wiem czy zauwazyles ale wczoraj Fabio podobnie faulowal Ruska i jakos nikt nie mial pretensji. To sa faule. A lapanie za twarz to jak wczesniej pisalem zenada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2011, 13:57

Bienias pisze:MGiggs nie wiem co mial sky,
mieli materiał (tuż po meczu ze studia zdaje się) na którym było widać, że kontaktu z nogą Alvesa nie było
ja nie jestem przesiąknięty nienawiścią do Barcy, nie słucham konferencji Mourinho itd. wiec nie mam powodu by tu kłamać, czy przeinaczać fakty. Jakbym widział kontakt, to bym napisał, ze był ;)

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 maja 2011, 14:02

Jaki [k****] przerobiony, czy wam calkowicie siadlo na mozgi. Wszystkie stacje na swiecie zmowily sie by przerobic video tuz po meczu :haha: . Zreszta Punto Pelota odniosl sie do tej zenady w wykonaniu pewnej masci kretynow i udowodnil, ze material przez nich przedstawiony nie rozni sie w niczym, od oryginalnych materiałow przedstawionych w innych stacjach TV.

btw Mafia przelozyla decyzje na piatek :rotfl: , zawodnicy i trener Realu i tak sa z urzedu zawieszeni, wiec nie warto robic krzywdy "pieknu futbolu" albo podejmowac kontrowersyjnych decyzji przed drugim meczem polfinalowym, chyba wyraznie widac kogo faworyzuje ta klika.

Awatar użytkownika
josey_wales
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: josey_wales » 02 maja 2011, 14:20

josey_wales pisze:
Loczki pisze:koleczka, ktore pokazuja brak styku sa po kopniaku. Ale ogladajcie dalej w "zdupy" jakosci gdzie brakuje klatek.

http://www.youtube.com/watch?v=6jFTX6TK ... re=related

masz swoj piruet.

http://www.youtube.com/watch?v=QaBlMTUcI44

tu tez idzie ladnie zlapac. Wiec skonczcie juz pieprzyc, ze nie bylo faulu bo to jest zalosne. Byl faul, nie na czerwo. EOT.
jak tak dalej pojdzie to fani madrytu dopatrza sie jeszcze jak Alves podczas piruetu daje placka w lysine pepkowi, i zapodaje kopa Marcelo.

Dalej uwazacie, ze kopa nie bylo ? ;)
Sergio fakt, wkur*ia mnie, mam nadzieje ze Pep cos z nim zrobi.

jeżeli pepe otrzymał czerwoną kartkę to sergio powinien otrzymać w cdr czerwo + kilkumiesięczne zawieszenie.

I kolego... jeżeli ty mówisz ze kontakt - kontakty to masz w ścianach - to ja cie serdecznie z tego miejsca pozdrawiam. 10s po zejsciu na noszach alves już biega z usmiechem na ryju. Wiec nie wrzucaj tu fejków bo ich teraz bedzie cale mnostwo na necie.

I nie chodzi mi o to czy pepe go kopnął czy nie. Chodzi mi o samo zachowanie się ALVESA. Za to co zrobił powinien otrzymać kilkumiesięczną banicję na gre w piłkę. I jeszcze jedno: odpowiedz mi dlaczego rpzy takiej samej sytuacji przy wejsciu Sergio w Xabiego ten pierwszy nie otrzymał kartki? Otóż ja ci odpowiem... Xabi nie wywijał 100 piruetów, nie tarzał się po murawie, nie wzywał pomocy lekarzy, nie chciał by znoszono go na noszach. I na tym polega cała różnica.

Nie może być tak, że zachowania aktorskie poszkodowanego + zachowanie jego kumpli (otoczenie sędziego w łańcuszku i pokazywanie by ten dał kartke) NIE MOŻE WPŁYWAĆ na DECYZJĘ SĘDZIEGO. Jeżeli tak się dzieje (a tego już nie zaprzeczysz, gdyż to u więcejnizklubu funkcjonuje na porządku dziennym w meczach o stawkę), tzn. ze z piłką nożną, a w zasadzie z sędziami i UEFA jest obecnie bardzo źle.

Pozdrawiam Cię Serdecznie

P.S Zaraz dzieci szczescia z la masii zaczną gadać że pepe złamał alvesowi nogę jednak ten dzięki lekarzom mógł kontynuować grę nie no litości :boruta:
i co sie dzieje z użytkownikami... WSZYSTKIE ZAPISY ZARAZ PO MECZU TO FEJKI :boje się:

nie no nie pogrążajcie się co niektórzy bardziej niż możecie :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”