Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 23 kwie 2026, 10:55

Enjo pisze:
22 kwie 2026, 11:56
Przema pisze:
22 kwie 2026, 11:27
Masz na myśli że jest konfliktowy?
Nie, jest mameją. Boi się wszystkiego, dodatkowo jest rozdygotany emocjonalnie.

Przegraliśmy mecz z Grodziskiem, piłkarze dostali opierdol od osób wyżej to Patryk mówił że tego jie lubi bo on wyznaje stoicyzm (serio).
Nie jest to najlepsza rekomendacja, ale jednoczesnie tez nie jest to najwiekszy problem naszego klubu. Nawet jesli wraz z przyjsciem Czubaka gra sie odmieni i pojdzie do przodu (co raczej jest mocno watpliwe w tak krotkim czasie), to nie zmienia to faktu, ze klub stal sie przyczulkiem dla drugorzednej agencji menadzerskiej i nie ma problemu zeby upchnac tu kogokolwiek z tej stajni, a zbyt wielu wartosciowych pilkarzy tam nie ma.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2126
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 kwie 2026, 11:22

Przema pisze:
23 kwie 2026, 10:55
Nawet jesli wraz z przyjsciem Czubaka gra sie odmieni i pojdzie do przodu
[k****], człowieku, prawie zawału dostałem, że przyklepaliście transfer Czubaka z Motoru :D
Spoiler:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 23 kwie 2026, 11:26

Mr.Chris pisze:
23 kwie 2026, 11:22
Przema pisze:
23 kwie 2026, 10:55
Nawet jesli wraz z przyjsciem Czubaka gra sie odmieni i pojdzie do przodu
[k****], człowieku, prawie zawału dostałem, że przyklepaliście transfer Czubaka z Motoru :D
Spoiler:
Czubak byl grany zima, ale byl grany w taki sposob ze rownie dobrze mozna bylo wyslac oferte do Barcelony za Lewandowskiego. Oczywistoscia bylo, ze to nie dojdzie do skutku, ale syngal z klubu poszedl, ze cos sie probuje robic. Tak samo jak wrzucili na transfer rooma, ze szukaja napastnika i maja budzet 3 mln euro, a na koniec sciagneli Angielskiego i jakiegos no-name z Bosni, co to nawet w rezerwach sie niczym nie wyroznia. Wiec Czubak z Motoru odejdzie, pewnie nawet latem, ale mocno watpliwe aby obral kierunek na Szczecin (nawet jesli sie utrzymamy).

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 23 kwie 2026, 13:08

Karol Czubak najprawdopodobniej bylby duzo lepszym rozwiazaniem niz Karol Angielski, ten drugi jest moim zdaniem w trojce najslabszych pilkarzy Pogoni wiec trudno nie byc lepszym; ale Motor dopiero uczy sie w transfery (oni mysleli ze za pomoca medialnych niusow sprzedadza srodkowego obronce z rezerw za 10 milionow euro), dopoki sie nie naucza nikogo z Lublina nie wyciagniemy, ale mniejsza z tym, nie ma zadnego cisnienia na jednego konkretnego zawodnika

my tez obecnie uczymy sie w transfery i dlatego mamy to co mamy, Haditaghi nie jest głupcem, on wyciagnie wnioski, a jezeli Kesler chce sie utrzymac przy jego boku (a podobno jest nawet udziałowcem?) to tez musi szybko poprzestawiac sobie w glowie szufladki bo jesli myslal ze wystarczy sciagnac zastep przypadkowych ludzi zeby rwać tytuly to chyba sie za duzo naogladal hollywoodzkich superprodukcji

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 23 kwie 2026, 13:12

ciernisty pisze:
23 kwie 2026, 13:08
my tez obecnie uczymy sie w transfery i dlatego mamy to co mamy, Haditaghi nie jest głupcem, on wyciagnie wnioski, a jezeli Kesler chce sie utrzymac przy jego boku (a podobno jest nawet udziałowcem?) to tez musi szybko poprzestawiac sobie w glowie szufladki bo jesli myslal ze wystarczy sciagnac zastep przypadkowych ludzi zeby rwać tytuly to chyba sie za duzo naogladal hollywoodzkich superprodukcji
Moim zdaniem przyjeli model biznesowy, gdzie w dosc krotkim czasie splacaja dlugi zeby osiagnac plynnosc finansowa i wzgledny spokoj. Wiekszosc transferow wskazuje kierunek w jakim chca isc, czyli dosc mlodzi pilkarze z potencjalem na zarobek. Do tego Mendy czy Greenwood ktorzy mieli dac rozglos klubowi i byc magnesem dla kolejnych zawodnikow. Wszystko po to zeby za jakis czas na klubie zarobic poprzez jego sprzedaz w kolejne rece.
Niestety transfery robione sa bezmyslnie, bez udzialu osob, ktore sie na tym znaja i ktore maja z nimi pracowac. Wszystko jest zostawione przypadkowi.
Tu jest potrzebna rewolucja a nie nauka jesli chodzi o transfery.
Moze i niektorzy jakies tam umiejetnosci maja (Greenwood czy Molnar np.), ale charakterem czy sposobem grania nie sa tu kompletnie dopasowani. Budowanie tej kadry przypomina poczatki gra nastolatka w FMa.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 23 kwie 2026, 15:16

Obrazek

Wylądował!

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 23 kwie 2026, 19:03

Precel pisze:
23 kwie 2026, 15:16
Obrazek

Wylądował!

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 kwie 2026, 22:32

Co za banda przegrywow. Brak mi na to słów naprawdę. Po tej rundzie to policzę na palcach jednej ręki piłkarzy którzy nadają się na granie w ekstraklasie, cała reszta to parodyści w kadrze.

Jeden wielki chaos i zamieszanie. Każdy sfg to wielkie zagrożenie w naszym polu karnym od początku roku i nic się nie poprawia.
Wcześniej pisałem że Kera się nie nadaje na granie na tym poziomie i kolejny mecz mnie w tym utwierdza. Dopóki Węgier miał formę i naprawiał te błędy to jeszcze chłopak jakoś wyglądał, ale teraz obaj wyglądają tak że ciężko uwierzyć że jeden przewinął się przez Romę a drugi przez Bundesligę.
Ten słupek Mukairu może nas kosztować utrzymanie. Trzeźwo patrząc zakładałem 5 pkt do końca sezonu. Wygrana z Cracovia i remisy z Płockiem i Lubinem. Muszą wygrać jeszcze chociaż jeden mecz i zrobić gdzieś ekstra remis i może wystarczy ale szczerze mówiąc to oni na to nie zasługują - po prostu jesteśmy słabiutcy w każdym elemencie gry. Nie wszystko od nas zależało przed tym meczem a teraz zależy jeszcze mniej. Największym ratunkiem jest słabizna reszty stawki zamieszanej w utrzymanie czyli połowa ligi no ale przy tym trzeba jakiś poziom prezentować a nie tracić w 97 minucie bramkę po dośrodkowaniu z wolnego (aż wróciły duchy z innego meczu z krakowską drużyną na narodowym).
Już pomijam że ten mecz fatalnie się oglądało i współczuję tym którzy zdecydowali się tak spędzić sobotni wieczór.

A jeszcze na trybunach pan Alex w towarzystwie oczywiście Mowlika. Już planują jak ściągnąć kolejny szrot.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 kwie 2026, 22:39

Przema pisze:
25 kwie 2026, 22:32
Co za banda przegrywow
A nie oglądałem nawet tylko widziałem sytuacje gdzieś z 80 minuty? Jak Mukairu? przy stanie 1:0 dla nas, pierdolnął z metra w słupek.

Idealne podsumowanie Pogoni Szczecin w sezonie 2025/2026.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 26 kwie 2026, 10:09

Co potrzebuje jeszcze zobaczyć Haditaghi żeby pogonić Mowlika,Tan Keslera oraz trenera? Że o większości piłkarzy nie wspomnę.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 26 kwie 2026, 11:20

Ten Wójcik z Craxy za ten faul na Biegańskim, prześmiewczy uśmieszek i ironiczny kciuk w górę powinien do końca sezonu być zawieszony. Straszny śmieć

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 26 kwie 2026, 11:33

1234 pisze:
25 kwie 2026, 22:39
Przema pisze:
25 kwie 2026, 22:32
Co za banda przegrywow
A nie oglądałem nawet tylko widziałem sytuacje gdzieś z 80 minuty? Jak Mukairu? przy stanie 1:0 dla nas, pierdolnął z metra w słupek.

Idealne podsumowanie Pogoni Szczecin w sezonie 2025/2026.
Zdania na temat Mukairu nie zmieniam. Uważam że jest słabiutki ale na tle reszty i tak wygląda dobrze. W normalnych okolicznościach do głębokiej rotacji może by się nadał. Głupie straty, słaby drybling - ogólnie pozbawiony myślenia na boisku. Ale jak to świadczy o reszcie kadry?
Ten 1 pkt i tak trzeba szanować bo Cracovia jednak zwłaszcza w drugiej połowie przycisnęła i stworzyła więcej groźnych akcji. Ten punkt i tak jest fartowny tak jak prawie każda zdobycz punktowa w tej rundzie. Jak nie wymienią prawie całego składu to perspektywa na kolejny sezon nawet jeśli się utrzymają jest raczej depresyjna, bo nie wierzę że kolejny raz będzie tak płaska tabela która utrzyma nas do końca sezonu w grze.

Btw ja wiem że ta lista powinna być dłuższa ale za ściągnięcie Aliego, Juwary, Mora, Cuicia i Angielskiego to powinny być jakieś zarzuty

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 kwie 2026, 17:59

Zbyt długo było spokojnie w szczecińskim universum.
Dziś dwie piękne akcje. Można kupić limitowany stół z drewna, który znajdował się w starej drewnianej trybunie za jedyne 3948 zł. Ja wiem że w klubie jest nadmiar drewna ale zabrali się za to od dupy strony.

https://pogonszczecin.pl/w/cz%C4%85stka ... woim-domu-

No i nasz książę Persji też się odpalił:

Nic z tego nie rozumiem, myślałem że to wszystko żarty ale po sprawdzeniu kalendarza bliżej nam do 1 maja niż 1 kwietnia.
Klub mem.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 01 maja 2026, 14:17

Przema pisze:
29 kwie 2026, 17:59
Dziś dwie piękne akcje. Można kupić limitowany stół z drewna, który znajdował się w starej drewnianej trybunie
Mi się ten gadżet spodobał, ciekawa rzecz ale z ceną to totalna odklejka. Nikt im tego nie kupi. Zresztą Biwan pisał na Twitterze, że jak na razie ma trzy zapytania o ten produkt ale luźne, bez wpłat, także na ten moment nie sprzedali ani jednej sztuki.

Rezerwy dziś 3:3 z przedostatnia w tabeli Tłuchowianką. Niby jeszcze pięć kolejek, ale szansę na utrzymanie 3. Ligi są już bardzo małe.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 02 maja 2026, 15:19

a mnie ciekawi na jakim etapie sa pozwy sadowe jakie mialy byc wytaczane klubowi i jego wladzom przez rozmaite persony

jako jeden z pierwszych grozby prawne rzucal osobnik ktory kiedys zarzadzal tym klubem, nie wiadomo czy ten osobnik probowal w sadzie walczyc o cos co przyzwoity czlowiek moglby nazwac ,,dobrym imieniem'' ale na pewno probowal na tej drodze walczyc o hajs jaki jego zdaniem wciaz mu sie z klubu nalezal; strony doszly podobno do porozumienia i to jest jedyna sprawa z potwierdzonym zakonczeniem

kolejnym atakujacym mial byc Przemyslaw Pantak ktory juz w pierwszych tygodniach po przejeciu klubu rozjuszyl sie na wiesc ze nie bedzie juz wiecej krecil swoich wałkow w Pogoni i zapowiedzial odpowiednie kroki prawne, od tego momentu wiele wody uplynelo w Odrze i jakos nic nie slychac aby niezawisly sad zmusil nowe wladze do odszczekania swoich oskarżen; przypomne ze mafia Pantaka ktora przez przypadek zarejestrowano jako agencje menedzerska chelpi sie na swojej stronie ze nie tylko przerobili transfer Kozlowskiego do Brighton ale rowniez np. Bukse, Benedyczaka czy Łegowskiego, to naprawde wiele tropow do sprawdzenia, gdybym ja byl takim amatorem cudzych pieniedzy to bym jednak wybral milczenie, no i jak na razie zapadla cisza

kolejnymi napastnikami mieli byc dziennikarze ktorych dobre imie mialo zostac nadszarpniete, zwlaszcza przez wypowiedzi i dzialania nowego szefa klubu, jestem niemal pewien ze conajmniej jeden dziennikarz grozil sądem tylko nie pamietam ktory, chyba jednak nic sie w tej sprawie nie wydarzylo, nic poza osmieszeniem sie lokalnych pismakow ktorzy po wybuchu konfliktu zgrywali i dalej zgrywaja niezaleznych tropicieli i demaskatorow ,, ...ułudy, kłamstwa i propagandy... '' co jest doprawdy groteskowe w zestawieniu z faktem ze wczesniej przez wiele miesiecy jakos nie przeszkadzal im smród zadnego z dziesiatek trupow poupychanych po klubowych szafach

kolejnym agresorem mial byc Holewinski ktory uwaza ze to nie wlasciciel klubu, nie dyrektor, i nie trenerzy beda decydowac gdzie powinien grac zawodnik ale on sam bedzie sie wystawial tam gdzie mu akurat przyjdzie ochota, ten kabaretowy nakaz pragnie wyegzekwowac na wokandzie ale jak na razie po tych groteskowych zapowiedziach nic nie slyszalem o dalszych krokach, moze jak urzednik odpowiedzialny za przyjmowanie pozwów sądowych w koncu przestanie sie smiac to nada sprawie dalszy bieg

ostatnimi antagonistami mieli byc niewymienieni z nazwiska pracownicy akademii, tym panom mialo sie nie spodobac ze ktos ich posadzil o nie stawianie interesu klubu w ktorym pracuja na pierwszym miejscu, poki co poza anonimowym oswiadczeniem nic wiecej nie wycieklo do mediow, moze uznali ze jednak nie warto jatrzyc a moze rzeczywiscie nie stawiali interesu klubu w ktorym pracuja na pierwszym miejscu i po krotkim prezeniu muskułow jak rozdymki doszli do wniosku ze raczej nie wygraja w sadzie tej sprawy

reasumujac zadna z licznych grozb spotkania sie w sądzie jakie w ostatnich miesiacach mialy byc kierowane pod adresem klubu i jego dzialaczy nie zakonczyla sie wyrokiem skazujacym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”