Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 sty 2009, 11:17

http://www.legia.net/wiadomosci,32458_W ... kosu!.html

niestety sprzedali najlepszego lewego obronce w polsce

obecnie jestesmy w wielkiej doopie

wysocki na wypozyczeniu, zostala tylko ciamcia-ramcia kielbowicz

teraz pewnie polonia bytom krzyknie sobie z 1 mnl euro za komorowskiego-bo kogos na miejsce wawrzyna trzeba kupic

oby chociaz 1.5 mln euro za kube bylo prawda-moze wzieli by od razu ostrego i krzynowka i jakis nowy lewy-wtedy kiedy nie linczowaliby tak trzeciaka...

Ale słabo :/ A miał być Juventus... // Toure Yaya

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2009, 11:25

jordan20 pisze:niestety sprzedali najlepszego lewego obronce w polsce
Piotr Brożek z tego, co wiem, nadal gra w Wiśle i ma się dobrze, więc nie wiem, czemu o nim piszesz pod linkiem do artykułu o Wawrzyniaku.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 sty 2009, 11:33

jasne koles , ktory w swoim zyciu gral na wiekszej ilosci pozycji w wisle niz wawrzyniak w klubach w karierze

koles , ktory zagral dopiero JEDNA cala runde na pozycji lewego

nie powolalam sie na argument ,ze nie gra w kadrze-bo leo powolujac pazdana czy innego zahorskiego sam wystawia sobie swiadectwo

WIEKSZOSC forumowiczow tez sadzi ze brozek jest lepszym obronca niz kuba?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2009, 11:41

jasne koles , ktory w swoim zyciu gral na wiekszej ilosci pozycji w wisle niz wawrzyniak w klubach w karierze
Brożek grał na trzech pozycjach - napastnik, lewoskrzydłowy, lewy obrońca. To raz. Dwa, że we współczesnym futbolu uniwersalność to atut - Wawrzyniak też grał na lewej pomocy, obronie, środku obrony i pomocy. Czyli nawet na większej ilości, niż Brożek. :wink:
koles , ktory zagral dopiero JEDNA cala runde na pozycji lewego
I w jej trakcie zaprezentował się lepiej od Wawrzyniaka, który na tej pozycji gra od lat. Bez odpowiedniego przygotowania taktycznego. O czym to świadczy? :lol:
WIEKSZOSC forumowiczow tez sadzi ze brozek jest lepszym obronca niz kuba?
Co mnie obchodzi większość?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 sty 2009, 11:52

zgoda-kuba gral na tych pozycjach-ALE-byly to jednorazowe wystepy-1, 2 mecze na runde-a 90 % swojej kariery spedzil grajac na lewej obronie

jako, ze odszedl juz z legii niech brozek dalej rozwija sie w wisle, zagra nawet w reprezentacji , bedzie jej podpora

bo nie przecze-w ataku ga lepiej niz wawrzyniak-zasluga gry na skrzydle i w ataku-ale w defensywie co jest podstawa u obroncy-gorzej

i tego juz nie przeskoczy-nie gra tak dobrze wslizgiem, nie umie sie tak ustawiac, nie ma takiej sily fizycznej

ale jest lepszy motorycznie, ma wiekszy ciag na bramke i to mu sie chwali

pytanie do kibicow polonii ( chyba clooner? )-jakim typem obroncy jest komorowski? lepszy w ataku -gorszy w obronie? czy raczej typ wawrzyniaka-dobry w obronie z duza sila fizyczna i poprawny w ataku

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sty 2009, 11:57

jordan20 pisze:WIEKSZOSC forumowiczow tez sadzi ze brozek jest lepszym obronca niz kuba?
Szczerze mówiąc, oglądając mecze Wisły Kraków z rundy jesiennej, stwierdzam, że Piotr Brożek mnie bardzo zaskoczył, oczywiście pozytywnie. Wiadomo, że gra na tej pozycji krótko, ale widać, że jest naprawdę dobrym lewym defensorem. Musi oczywiście formę utrzymać, ale widać, że obaj bracia Brożkowie dojrzali, co cieszy. Dla mnie Brożek>Wawrzyniak, ale to moje zdanie.
Koniec OT.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sty 2009, 12:27

Jeśli Wawrzyniak byłby uznawany za najlepszego lewego obrońce w naszej lidze to by było naprawdę źle. Brożek lepszy tak przy okazji. :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 sty 2009, 14:01

Legia zrobiła według mnie dobry interes. Kiełbowicz na pewno zastąpi Wawrzyniaka bez problemu. Co do Brożka, to według mnie jest lepszy i lepiej czyta grę. Zagrał na każdej pozycji ale teraz wiadomo, że lewa obrona to jest jego miejsce a ta runda bardzo dobra w jego wykonaniu. Początkowo się mówiło, że Skorża go tam daje, żeby załatać dziurę, ale teraz jest już pewniakiem w składzie. Wracając do Wawrzyniaka to życzę mu jak najlepiej i oby miał pewne miejsce jak Żewłakow w Olympiakosie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 sty 2009, 14:05

szkoda wielka szkoda. widzialem jakie postepy robil Kuba i bylem pod wrazeniem. Teraz juz wiadomo dlaczego Kielbik dalej jest w Legii.

Fishbone pisze:. Wracając do Wawrzyniaka to życzę mu jak najlepiej i oby miał pewne miejsce jak Żewłakow w Olympiakosie.
Ironizujesz?

Co do wyzszosci Brozka nad Wawrzyniakiem przypominaja mi sie dyskusje nad tym kto glownie robil Wisle Kasperczaka gre. Wtedy wiekszosc znawcow pisala Zuraw, Szymek, Kosa a taki Kalu to dodatek. Przyszlosc zweryfikowala prawdziwa gwiazde tak jak w tym wypadku zapewne bedzie. W kazdym razie byli zawodnicy Legii robia wieksze kariery poza Polska od z tych z Wisly

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 02 lut 2009, 9:55

co do Wawrzyniaka to oby nie był to kolejny piłkarz, który przeszedł do europejskiego klubu i będzie siedział na ławie. Ciekawe kogo zarząd zamierza kupić na tą lewą obronę, opcja z krzynówkiem pewnie nie wypali,a komorowki jak dla mnie nie jest idealnym kandyadatem na tą pozycję. Jeszcze rok temu miałem okazje oglądać go w Zagłębiu i jakoś specjalnie nie błyszczał.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2009, 11:35

Angelo18 pisze:komorowki jak dla mnie nie jest idealnym kandyadatem na tą pozycję. Jeszcze rok temu miałem okazje oglądać go w Zagłębiu i jakoś specjalnie nie błyszczał.
Hmmm, może dlatego, że Sosnowiec był outsiderem ligi i tam nie dało się po prostu wyrozniac. W Bytomiu jest inaczej, zajebista atmosfera, i Komorowski gra nieźle, nawet Ulatowski go zauważył, a teraz Mirek Trzeciak chce go kupić, 500 tysięcy złotych to dobra kwota, ja jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lut 2009, 17:54

Fishbone pisze:Legia zrobiła według mnie dobry interes. Kiełbowicz na pewno zastąpi Wawrzyniaka bez problemu.
Ja myślę, że będzie miał z tym bardzo duże problemy. W sumie to jestem o tym przekonany. W ogóle nie biorę po uwagę takiej opcji Kiełbowicz jest przewidywany do pierwszego skład na wiosnę.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 04 lut 2009, 9:03

No i chyba klub załata tą dziurę na lewej obronie Komorowskim. Jest kasa za Wawrzyniaka, więc czekam na jakieś poważne wzmocnienia, szczególnie potrzebny napastnik. Chinyama gra na dobrym poziomie, może jest trochę nieskuteczny, ale wraz z Brożkiem w rundzie jesiennej strzeił najwięcej bramek. Z Grzelakiem to nigdy nic nie wiadomo, kontuzje itd. więc nie wiem na co czeka zarząd :evil:

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 10 lut 2009, 20:31

Gazeta.pl podaje informację że Komorowski zasilił legię http://www.sport.pl/pilka/1,65050,62570 ... szawa.html Według mnie dobry transfer, mam nadzieję że rozwinie się w Legii lepiej niż Wawrzyniak

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 11 lut 2009, 8:43

ja nie jestem przekonany co do niego, ale nie skreślam go i życzę mu jak najlepiej, bo przecież on też chce godnie reprezentować klub

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”