Wasze średnie - Strona 18

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 sty 2006, 8:16

Ja chodzę do II klasy IX LO w Gdańsku i jest ciężko... Miałem jedno zagrożenie (chemia), ale z tego wybrnąłem i mam 3 (uratowały mnie dwie ostatnie kartkówki, z kótórych dostałem 5,5- :twisted: 8). Oprócz tego mam dwie 2 (bilogia, fizyka). Reszta same 3 i 4 + dwie piątki 8). Średnia 3,4, nie jestem z niej dumny ale to dopiero półrocze...

Pozdro

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 sty 2006, 9:03

To ja się chowam.
Ale zawyżam średnią klasy, która wynosi 3,0 :D
Zresztą kij tam z ocenami, gorzej jest u mnie z frekwencją, bo nie chodziłam cały grudzień i wyleciało mi z głowy żeby to usprawiedliwić i po środowym zebraniu może być ze mną nienajlepiej :?

A przez całe życie miałam dwa razy 2 na semestr, a teraz tę 'normę' zwiększyłam wielokrotnie ;)
Jakby wziąść pod uwagę, że nie uczę się wcale, jadę na ściągach, gotowcach i opinii to i tak jest nieźle :D

Ale wreszcie trzeba się za naukę wziąść, bo za rok matura :? :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2006, 9:05

Ja wczoraj zakończyłem pierwszy semestr :lol: a że leniwy jestem i nigdy się do nauku nie garnąłem mam średnią 3,6 mi tam wystarczy.
Choć jakby profesor flachy od klasy nie dostał średnia byłaby pewnie niższa [oj wykosztowaliśmy się :lol: ]

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sty 2006, 11:02

No to czas na alkoholików widzę :p.

Moja średnia to 2,9.Poziom mojego zaangażowania w naukę podobny jak u Futbolowej, tyle, że ja nie mam dobrej opinii (u 90 % nauczycieli), ale dochodzi do tego nasza klasowa lojalność i podpowiadanie każdy każdemu, dzięki czemu są lepsze oceny.Mam 4 oceny dopuszczające , chyba z 7 trój, z 2-3 czwórki i jedną 5 :P.To nie są jakieś super wyniki, ale w porównaniu do klasy jest git :).Frekwencja to raczej moja gorsza strona, ale na drugie półrocze się poprawie.Za rok matura, której chyba z każdym rokiem się mniej boje.Historia, Angielski, Polski to moje cele na nią.Ostatni mój czerwiec będzie w tej szkole - ale ten czas leci :cry: .No cóż, na 3,5 postaram się wyciągnąć.

Aha, no i zagrożenia miałem takie :
-Podstawy przed. (kretyn nauczyciel - co ciekawe , później walczyłem o 5 :P )
-Polski (no dałem dupy, ale wyszedłem na 2 )
-Geografia ( nauczyciel ten sam co z POD. - i sysko jasne ... :x )
-Matma ( 2- , 2- , 1 - :P moje ocenki, oczywiście te dwójki ze sprawdzianów, więc nie miałem czego poprawiać i się modliłem na lekcjach, żeby mnie nie zapytała )
Ostatnio zmieniony 23 sty 2006, 11:19 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 sty 2006, 11:08

Ja w I LO mam średnią 3.2, więc nie najlepiej, ale mi to wystarczy, bo po co być kujonem. :lol: Mam sporo dwójek i trójek, miałem zagrożenie z biologi ale dostałem 3 i 2 i mam na półrocze wielkie 2. :lol:
Dobrze mi poszło z anglika, w gimnazjum miałem 3 a teraz 4. 8)
W drugim półroczu mam nadzieje nie zejść poniżej 3.0. :lol:

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 23 sty 2006, 11:50

jaze jestem w III gimnazjum to staram sie o jakas lepsza srednia bo chce pojsc do LO. Wiec na pierwsze polrocze mam idealne (jak dla mnie) 5.1
A nauczyciele mowia ze sie w zachowaniu pogorszylem. Ale mnie ich zdanie nie obchodzi. To by bylo tyle. I nie jestem kujonem tylko jakos tak wyszlo ze wszystko mi ostatnio latwo i chetnie do glowy wchodzi. :P

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 23 sty 2006, 11:59

Ja w V klasie podstawówki mam najwyższą średnią mimo iż uczę się tylko na sprawdziany. Moja średnia to 5,30

Matma: 5
Polski: 5
Technika: 5
Plastyka: 5
Przyroda: 5
Historia: 5
Angielski: 5 (fuks)
Religia: (nie wlicza sie) 6
Informatyka: 6
Muzyka: 6
W-F: 6

Wiem, ze wydaje wam się, że jestem kujonem, ale ja wiem swoje. W czwartej klasie na półrocze miałem 4,71, a na koniec 5,3. W tym roku postaram się nie zejść poniżej 5,15. W najgorszym razie WF i Infy bedzie 5, oraz z Ankglika 4, jednak spadnięcie z 6 na 5 jest mało realne. Bardziej boję się Angielskiego z 5 na 4 mogę zlecieć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2006, 11:59

Uchi_ pisze:-Matma ( 2- , 2- , 1 - moje ocenki, oczywiście te dwójki ze sprawdzianów, więc nie miałem czego poprawiać i się modliłem na lekcjach, żeby mnie nie zapytała )
a tam - dużo ci brakuje
w III klasie LO \, kiedy to był ostatni rok nauczania chemii. na koniec roku miałem takie ocen : 1, 1, 1, 1, 1, 2 = :lol: po długiej i ciężkiej odpowiedzi przy tablicy :P dostałem 2 na koniec i zdanie którego nie zapomnę do końca życie - masz dopa i zmykaj zanim się rozmyślę
tak, tak z chemii to ja orłem nie byłem.

Choc znam takie przypadki gdzie niektórzy mieli z polskiego np. 17 * ndst :shock: i kilka dopów - im się nie udawało :?
piękne to były czasy LO 8)
herdek pisze:Matma: 5
Polski: 5
Technika: 5
Plastyka: 5
Przyroda: 5
Historia: 5
Angielski: 5 (fuks)
Religia: (nie wlicza sie) 6
Informatyka: 6
Muzyka: 6
W-F: 6
w podstawówce to ja konkursy szkolene z matmy wygrywałem a w LO komisy z tego samego przedmiotu zdawałem - zebys sie nie rozczarował w kolejnej szkole jak sie okżę, ze tak na prawde to niewiele wiesz :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sty 2006, 12:05

fieldy pisze:w III klasie LO \, kiedy to był ostatni rok nauczania chemii. na koniec roku miałem takie ocen : 1, 1, 1, 1, 1, 2 = Laughing po długiej i ciężkiej odpowiedzi przy tablicy Razz dostałem 2 na koniec i zdanie którego nie zapomnę do końca życie - masz dopa i zmykaj zanim się rozmyślę

Jak zaliczałem biologię w pierwszym półroczu, w pierwszej klasie, to przyszedłem z kolegą i koleżanką.Raczej nie byliśmy orłami także z tego przedmiotu, odpowiadamy, ale raczej lejemy wodę, niż mówimy cos na temat.Nauczycielka (ma fajną opinię w szkole :P) powiada tak : "Dobra, widzę, że się nie nauczyliście...(...)...a mam was w dupie, macie tu dopy i wyjazd mi stąd" :D.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 sty 2006, 12:22

fieldy pisze:w podstawówce to ja konkursy szkolene z matmy wygrywałem a w LO komisy z tego samego przedmiotu zdawałem - zebys sie nie rozczarował w kolejnej szkole jak sie okżę, ze tak na prawde to niewiele wiesz

Z tym niestety trzeba się pogodzić... W podstawówce (gimnazjum też) jak nie umiałeśto żadko kiedy dostawałeś 'sztukę' a w liceum (technikum) musisz się modlić żeby tylko jedną dostać :P

Ja narazie mam jeszcze tydzień przerwy a później znów do szkoły... ehhhh ciężkie jest żecie ucznia :evil:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 sty 2006, 12:43

Uchi_ pisze:-Matma ( 2- , 2- , 1 - Razz moje ocenki
O, mam takie same :D
Co prawda miałabym być nieklasyfikowana, ale jakoś poszło :)
herdek pisze:Wiem, ze wydaje wam się, że jestem kujonem,
Ty no człowieku, w podstawówce to nawet ja takie oceny miałam :P
Zobaczysz co to będzie jak skończysz gimnazjum. U mnie w szkole na kolanach błagają o dopy, byleby mieć zaliczone...

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 23 sty 2006, 13:51

u mnie na półrocze średnia 2.88... ogólnie jestem zadowolony :P ze ne ma ani jednej 1..... jest 7 dopków... kilka trój, i chyba trzy 5-ki.... :) mogło byc gorzej ale udało sie z polskiego... :) Frekwencja nie najgorsza...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 sty 2006, 14:13

U mnie sytuacja wygląda podobnie jak u użytkownika 'Rotnok'. Na półroczne identyczna średnia (3,42 dokładnie), także zagrożenie z chemii było, także są dwie oceny dopuszczające na półrocze (chemia, historia) i także dwie piątki (Po, Informatyka - wiem, wiem wiodące przedmioty :lol: ). Z tym, że ja uczęszczam do pierwszej klasy liceum. Nie jest najgorzej, choć mogło być dużo lepiej. Jest jeszcze drugie półrocze :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 sty 2006, 14:21

No to podobni jesteśmy :wink:. Ja zawsze mamie porównuję rok do meczu piłkarskiego: Nikt nie będzie tego pamiętał jaki był wynik do połowy. Najważniejszy jest rezultat końcowy. Pomaga :wink:.

Pozdro

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 sty 2006, 17:21

No ja nie mam się czym chwalić w II klasie LO na półrocze 2,57 :oops: (przynajmniej nie jestem ostatni w klasie ) ale to półrocze poprostu spierdol**em , gdyby nie to ze byłem dość poważnie zagrożony z Biologii i Chemii to napewno kilka dwój bym poprawił ... A ocena z zachowania Nieodpowiednie ... (nie jest najgorsze bo jeszcze jest naganne ) . W przyszłym półroczu musze wyciągnąć na przynajmniej z 3,0 bo poprostu jest mi wstyd za moje oceny ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”